Träning på semestern?

09:00 22 Nov 2017

Pischa:

För mig finns det inget bättre sätt att börja dagen på & därför kommer jag fortsätta att träna på min semester oavsett hur provocerande det är. Det betyder inte att jag kommer att kommentera de som ligger & lapar sol som ett maraton vid poolen med en drink i handen att de borde träna mer istället för att ligga & “bara” sola. Alla gör aktiva val med hur de vill tillbringa sin lediga tid & hur de hittar energi & kvalité på sin semester. Jag lägger mig inte i andras så varför är träning så provocerande?//Pischa

Pischa – som driver träningskonceptet Wörkout som både Paula och Annica Englund tränar med – är just nu på semester i Thailand och får frågan varför hon tränar på semestern.
Varför skulle hon INTE göra det – träning är förmodligen ett av hennes största intressen i livet?
Jag åker en långhelg till solen i övermorgon och jag garanterar er – jag kommer INTE träna då, däremot kommer jag förmodligen gå på museum, något som kanske låter lika märkligt för någon som Pischas träning gör. Men det är ett av mina intressen. Jag skulle mycket heller göra det än att träna men inget av dem är ju rätt eller fel – det handlar om individuella val.
Jag tror inte Pischa skulle träna på semestern för att hon känner att hon måste, på samma sätt jag inte kommer gå på museum bara för att jag känner mig tvingad att vara ”kulturell” och ”kultiverad”.

People, people, people, det finns faktiskt folk som tränar för att de vill, inte bara för att de måste!!!
Jag vet att det är omvälvande, men det är sant. 😉
(Jag är sällan en av dem kan tilläggas)

Vilka är ni? Semestertränarna eller semestervilarna?

46 kommentarer | “Träning på semestern?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma skriver:

  Så otroligt tråkigt inlägg Zzzzzz…

  P.s jag gillar dock dig Camilla.

 2. Viktor Den Store skriver:

  Finns det ärligt någon som ställt den frågan?

 3. Elin skriver:

  Varför skriver inte du nåt om att inte Cissi Wallin skriver nåt??

  1. M skriver:

   Ska hon bevaka inlägg som aldrig skrivits?

 4. Ajlin skriver:

  Semesterlöparen. Ett fantastiskt sätt att utforska sin stadsdel, bergsby eller strand när man är på semester. 🙂

  1. Linda skriver:

   Första gången jag tog mig en löptur, fö på Zakynthos, kom det en stor hund och typ juckade på mig. De som jag tror var ägarna satt vid sin uteplats och skrattade åt mig.. tror jag.

 5. Linda skriver:

  Tränar gärna 🙂 men det beror lite på destination och resesällskap också, ibland vilar jag helt från träning och gör massa annat. Förstår precis vad Pischa skriver om, inte bara på semestern utan även i vardagen får man ofta negativa kommentarer om att man prioriterar träning. Om alla bara kunde göra det de själv trivs med och mår bra av utan att döma andras val.

  1. 🕹 skriver:

   Det är lustigt det där med prioriteringar, bara för att man tränar behöver det ju inte betyda att det prioriteras. Jag tränar mycket men det är ingen prioritering alls utan just nu så faller sig möjligheten att träna och då tar jag den. Sen måste man även få prioritera träning om man vill men tycker att det är lite skevt att tro att alla offrar något annat för att kunna träna. (Säger inte att du gör det, spinner vara vidare på din kommentar)

 6. M skriver:

  Jag tränar på semestern om jag har tillgång till gym eller om jag har ett säkert område att springa i, men jag är inte en sådan som skapar hotellrums-workouts. Finns det inte träningsutrymme helt enkelt så skippar jag det tills jag kommer hem. Med det sagt så bokar jag alltid om möjligt hotell med gym eller pool. Jag har problem med två diskar i ryggen så för mig är regelbunden träning ett sätt att hålla mig borta från smärta och stelhet – även på semestern. Jag tycker att jag mår bättre av att träna helt enkelt.

 7. Magdalena skriver:

  Oh! Varthän bär det av? Längtar efter sooool! Långweekend är ju perfekt såhär i november.

 8. Anna skriver:

  Tränar fem-sex dagar i veckan året om, julafton som semester. Det får mig att koppla bort allt annat och ger mig återhämtning på ett sätt som inget annat gör.

  1. Anonym skriver:

   Finns ju inget mysigare än morgonrundan på julafton! 😍❄️

 9. Elin skriver:

  Folk kan inte tänka längre än näsan räcker. Självklart kan ingen ha andra intressen än en själv! Om JAG inte gillar att träna, vem kan gilla det då? Alltså, omg.

  Låt mig säga såhär, genierna som frågar sådana saker är nog inte pinnsmala.

  1. M skriver:

   Trist att du slängde in sista meningen i din kommentar där.

  2. B skriver:

   Din kommentar lät vettig och bra tills du kom till sista meningen. Suck.

  3. Josse 🤰🏻 skriver:

   Jag är en tjockis som älskar att träna.
   Ja, tänk att det finns också!

  4. Stl 42 skriver:

   Tränar hårt (nära maxpuls) flera ggr i veckan. Kör både kondition och styrka. Inte fan är jag pinnsmal för den sakens skull. Kroppsstorleken avgör inte om man tränar eller ej. Suck. Din sista mening är så dryg.

  5. Anonym skriver:

   Jag är väldigt smal men hatar träning och förstår inte hur folk orkar. Jag hade lätt kunnat vara en av dem som inte förstår hur man kan träna på semestern 😅

  6. Blomma skriver:

   Ha. Klockrent.

 10. 🦊 skriver:

  Planerar semestrar efter tennisbanor så jag tränar definitivt

 11. kjya skriver:

  Jag har som mål att gymträna på semestern men det blir sällan av. Inte för att jag är lat utan för att jag alltid är jätteaktiv på mina semestrar under dagarna. Orkar inte riktigt gå till gymmet om jag spenderar 12 – 15 timmar på en cykel om dagen eller om jag promenerar hela dagarna istället för att ta kollektivtrafik/bil. Är alldeles för rastlös för att sitta still och koppla ner.

 12. LindaEd skriver:

  Jag ÄLSKAR att gå på museum! :-))

  (är ingen träningsmänniska längre men det fanns en tid när jag absolut hade prioriterat träning på semestern också)

  /Linda

 13. E skriver:

  Men när Elena/Natacha träna så blev de ramaskri?

  Okeeejjj..

  1. Linda skriver:

   Fast hon hetsar ju för att bli smal 2 sekunder efter att hon fött barn. Att älska träning så att man vill ha det även som en del av sin semester har inget med att vilja bli smal att göra. Det är frågan om att man tränar för att man mår bra av det och tycker om det.

  2. Bloggbevakning skriver:

   Allt handlar om varför man gör någonting… Pischa har träning som intresse och gör det för att må bra. Natacha tränar för att bli smal så fort som möjligt efter sin graviditet.

   1. Anonym skriver:

    Men det är väl inte fel att vilja ha tillbaka sin gamla kropp direkt efter graviditeten. Det är helt okej det med. Precis som att det är lika okej om man inte bryr sig eller vill träna direkt.

    1. 🕹 skriver:

     Det är väl ingen som har sagt det heller, det som ifrågasätts är att försöka påverka andra att känna samma press. Titta på Elins kommentar längre upp, hon verkar tro att alla som tränar gör det för att bli smala och det är väl inget positivt att sprida vidare.

   2. Johanna L skriver:

    Nu får du sluta med det här om Elena, Camilla! Hon är underklädermodell. Således är kroppen hennes främsta verktyg i jobbet. Hon kanske vill kunna börja jobba igen så fort som möjligt? Tänk om en fotbolllsspelare hade brutit benet, inte hade du skrivit blogginlägg efter blogginlägg för att denna fortbollsspelare ”hetsade” med sin rehab för att kunna spela fotboll igen?

    Sluta skuldbelägga henne!!!!!

    1. M skriver:

     Haha va? För att kunna bära underkläder på bild så krävs kropp. Det har hon fortfarande en. Man förlorar ju inte sin kropp för att man fött barn. Formen på kroppen är kanske en annan men huvudet och halsen sitter ju fortfarande fast på någonting!

     1. Blomma skriver:

      Snälla. Vi vet alla att man behöver ett visst utseende för att vara den typen av modell hon är.

 14. Anonym skriver:

  Skulle gärna vilja träna… Men aldrig haft den disciplinen. Jag är smal av naturen. Men består typ bara av skelett och fett. Skulle gärna lagt på mig lite muskler. Men jag är ju så lat, och förövrigt gravid i typ 8-9e veckan, men då kanske det är extra viktigt att börja träna lite … Men det är ju verkligen dödstråkigt .. suck

  1. Linda skriver:

   Om du vill börja träna så skulle jag tipsa dig om att försöka prova många olika träningsformer och se om det är något du fastnar för. Det finns otroligt många nu för tiden och alla är ju inte gjorda för just samma sak. Hitta något som du tycker är roligt, som ger dig energi och som inte känns jobbigt att gå till. Trivs du bäst i större grupper eller för dig själv? Vill du träna snabbt med hög puls eller kanske avslappnande yoga? Våga prova och se vad som skulle kunna passa dig 🙂

  2. Frida skriver:

   Klyschigt som fan, men gäller bara att hitta nåt man tycker är kul. Jag har tränat över 120 ggr i år, och jag är verkligen ingen träningsmänniska egentligen. Tjock tönt som knappt kan springa 2 meter.

   Men styrkelyft!!!! Så sjukt kul. Och stark blir du! Prova med någon som kan lära dig teknikerna. ❤️

  3. M. skriver:

   Jag hatar inte träning, men jag hatar allt som har med gym att göra. I hela mitt liv har jag tränat konståkning, sen gick knät sönder och nu jag slutade med elitsatsning. Men i våras så började jag träna det 1-2 gånger i veckan igen och det är den enda träningsformen jag tycker är rolig och ger mig en allsidig träning.

 15. AJ skriver:

  Men varför måste folk som tränar mycket tala/skriva om det HELA TIDEN?
  De påstår att träningen är en del av deras vardag, en sak som de gör regelbundet osv så varför är det så viktigt att informera om det hela tiden?
  Det är ju samma sak som om någon skulle skriva om att hen har sminkat sig el ätit ett äpple. Det är fan ingen sensation att gå till gymmet.
  Kan det vara så ibland att de tycker att det är ganska jobbigt och tråkigt egentligen? De behöver skryta och få beröm för att stå ut med det?😉

  1. 🕹 skriver:

   Fast det gör ju inte alla heller men dom tänker man inte på, ungefär som att mackan ALLTID trillar med smöret nedåt.

  2. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Och jag tänker varför ska man tala om och lägga ut bilder på det man äter hela tiden? Tycker de egentligen inte det är gott utan försöker intala sig att det är det. 😉

   Nej så klart inte! 🙂

  3. Blomma skriver:

   Är bara nyfrälsta som gör det. Tränar hela tiden, och har inget behov av att basonera ut det.

 16. Johanna d.ä. skriver:

  Jag motionerar varje semester. PW mellan baren och solstolen. Lyfta drink. Dansa på bardisken. Ingen kommenterar det negativt.

  1. Timoteien skriver:

   Husk bare å ha en drink i hver hånd. Viktig med jevn vekt. 😉

  2. Kogelmogel skriver:

   Åh, äntligen någon med samma semesterschema! Löv it!
   Senaste semestern var motionen solstol-bar – om ej ”barpojken” kom förbi, tumträning i solstolen pga denna blogg och ordinarie bloggrunda, bicepslyft av drink, benflax i poolen om jag trillade av badmadrassen eller vid osmidig boarding av badleksak samt trapporna upp till a la carte restaurangen. Helt j-vla förträfflig semester var det! 👍😉😊
   Planerar en liknande i februari.
   Karlfan lämnar jag åt den egna fantasin, om detta underhållnings/motionsschema ej passar.

   1. Johanna d.ä. skriver:

    Hej där mitt nya resesällskap 👆🏼👋🏼👌🏼

    1. Kogelmogel skriver:

     Lätt! 👍😊

 17. Jen skriver:

  Jag går mycket på mina semesterar, ibland promenadtakt och ibland powerwalks. Ibland får jag lust att gå en yogaklass eller springa på stranden, jag gör det jag känner för, ibland träning ibland inte. Måste dock säga att en kall öl och club sandwich/burgare på stranden smakar lite bättre efter ett träningspass 🙂

 18. Madelon skriver:

  Promenerar. Kan tänka mig en dagstur upp i bergen om sådant erbjuds på resmålet (berg + guide, annars inte. Tänk att gå vilse *gulp*). I övrigt är jag det lataste lata på mina semestrar och vill helst bara slappa.

 19. Pischa skriver:

  Tack för att du uppmärksammade inlägget!
  Precis som du säger finns det ju fler sorters människor än en själv, varför hetsa upp sig på vad andra väljer att göra på sin lediga tid. Träningen ger mig ett lugn & endorfiner så att jag faktiskt kan bara ligga & slappa vid poolen. Tror att många andra också känner så som gillar att träna på sin semester.

  Hoppas att din resa blev underbar & att du hittade ett fint museum att gå till 🙂
  Önskar dig en fin helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla