Äckligt?

11:00 7 Dec 2017

GabJoss:

På tal om dusch så duschade jag och torkade mig med en handduk vi hade i badrummet. Vi delar handduk allihopa men byter ut dom varannan dag ungefär. (Vet att det är lite debatt om hur äckligt/okej det är att dela handduk med sina familjemedlemmar men vi har alltid gjort så och tvättar dom som sagt ofta, haha.. Alla får göra som dom vill!) Iallafall. Rätt som det är så ser jag blod över handduken och får PANIK. Trodde att jag hade börjat blöda och att det hänt något med bebisen. Springer in till F som redan ligger i sängen för att sova och ser då att det är han som har blött näsblod. Han hade inte ens märkt att han gjorde det. Puuuh vilken lättnad.//GabJoss

Jag vet egentligen inte hur äckligt eller inte äckligt det är att dela handduk – det är väl mest opraktiskt om man behöver duscha relativt samtidigt och då som nummer två får en blöt handduk att torka sig med.
Alla är olika, men jag hade ett ex en gång som hade speciella handdukar, enbart för att torka röven med.
En dag blev alla hans handdukar snodda från tvättstugan, men han kände ändå att han fick det sista skrattet. Tjuven hade nämligen lyckats stjäla alla hans rövhanddukar och han såg framför sig hur denna handdukstjuv torkade sig i ansiktet med handdukar som enbart torkat hans håriga röv.
Jag säger som Mona:
KARMA! 🙂

145 kommentarer | “Äckligt?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. E2 skriver:

  Varför dela handduk när man kan ha varsin? Näe… Visst om de byter varannan dag men jag hade inte velat torka mitt ansikte där någon annan torkat sin rumpa, tvättad eller ej 😂 Oavsett om det är min partner. Jag är lite extra germophobe förvisso men har hellre min egen handduk. Att man delar handduk vid handfatet är inte riktigt samma sak tycker jag.

  1. Anonym skriver:

   Jag vet inte om det bara är jag, men jag skulle aldrig få för mig att torka varken ansikte eller hår med min duschhanduk som jag använder till kroppen (trots att det bara är jag som använder den)

   1. Em.e skriver:

    Inte jag heller! Har en till håret, en till kroppen och en ansiktshandduk till mig själv. Enda handduken jag delar är väl till händerna om någon gäst inte skulle se att det finns en till gäster

 2. Anonym skriver:

  Om man inte äcklas av det så ser jag inte problemet 🙂 Förstår inte vad det är som skulle vara såå äckligt, haha. Man har ju precis duschat och tvättat sig liksom. Och det påverkar ju inte livet på något vis. Men som sagt, förstår att man inte vill om man upplever äckelkänslor kring det. Men tycker inte att man ska tycka till om hur andra gör 🙂 smidigt att bara behöva ha en handduk hängande i badrummet ju.

 3. E skriver:

  Jag förstår verkligen inte varför det skulle vara äckligt att dela på en handduk. Eller tandborste, hårborste, sked och allt annat som många tycker är äckligt. Jag menar, jag har haft min mans kön i munnen många många gånger, jag kysser honom med tunga dagligen, han har torkat mig i rumpan när jag bajsat (pga brutna handleder), men att dela tandborste är ett big no no? Eller handduk? Fattar inte. Jag låter även våra barn äta saker från samma sked ofta. Först in i den enas mun sen den andras. Och vet inte vems tandborste som är vems. Så nej. Det är inte äckligt tycker inte jag.

  1. Vad gör du med din göt? skriver:

   Är väl inte direkt äckligt men jag vill gärna ha lite integritet för att inte helt smälta ihop till en klump med hela familjen. Min tandborste, min handduk, mina kläder, min kaffekopp och så vidare.

   1. Elin skriver:

    Eller hur. Man slutar ju inte vara en egen person bara för att man har familj.

  2. Anonym skriver:

   Haha du har en poäng, men att dela tandborste går lite över min gräns. Vi har våra egna tandborstar i min familj, och barnen har sina egna handdukar. Men jag och mannen delar på handukarna, vi har alltid 4-5 handukar hängandes och man bara tar en som är torr.

   1. Sacha skriver:

    Samma här hemma. Vi har 4 handdukar som hänger (både dusch och till händerna efter toalettbesök) och man tar den som är torr 😊

    Man är väl ren efter man duschat och tvättat händerna ändå?

 4. - skriver:

  Vi har”rövhandduker vid bide’n,varsin duschhandduk och såklart varsin vanlig handduk vid handfatet,skulle aldrig falla mig in att dela även om vi har varit tillsammans i 25 år.Har hört att det finns även dom som delar tandborste-öörk,så jävla äckligt.

  1. Jossan skriver:

   Bidén? Berätta mera…

   1. - skriver:

    Haha,tja vad vill du veta?Bide’n använder vi till dom södre regionerna,renligt&praktiskt😀

    1. Vivi the one and only skriver:

     Bidé är den bästa uppfinningen någonsin som har glömts bort. Ska ha en i mitt framtida hus.

     1. anonym skriver:

      Biden är verkligen en samling för bakterier därför dom försvann!

      1. C2 skriver:

       Men i duschen fastnar inga bakterier då?

     2. a skriver:

      Bästa grejen på hotellrummet i Italien när min mage gick sönder av all gluten!

      1. F skriver:

       Öööh – bajsade du i bidén?!

       1. a skriver:

        Men gissa en gång? Jag använde naturligtvis bidén på det sätt som den är tilltänkt. Jag tvättade mig alltså med den EFTER mina besök på toaletten.

        1. F skriver:

         Det tänkte jag inte på 😂😂😂😂😂 #smart

       2. Anonym skriver:

        Hahaha 😂

     3. Wyy skriver:

      måste få tipsa om japanska toaletter istället för bidé. blev frälst när jag reste dit. har inte kollat upp priser men det är en verklig robottoalett. vet inte varför de inte finns i sverige?

      1. Sara skriver:

       Visst är de grymma!!

       Varför vi inte har dem här hemma i väst är för att de kräver både ström och en speciell vattenkoppling.

       Bygger jag nytt någongång ska jag se till att bygga så att jag kan ha en!

   2. Sia skriver:

    Jag hade att mitt ex använde min handduk, luktade alltid räv:P tog en ny varje dusch. Byter sängkläder gör jag nu som singel vare dag, UNDERNART!

    1. Sacha skriver:

     Helskotta vad du måste tvätta mycket då… 🙄 Tänker på alla sängkläder. Tjeeena

 5. Vad gör du med din göt? skriver:

  Jag hade en kille en gång som också var rädd för sin egen rumpa, han hade speciell handduk men blandade alltid ihop dom och tog nya så det blev en himla massa tvätt i onödan. Jag fattade aldrig grejen för han hade ju precis duschat så han borde ha varit ren.. 🙁

  1. Anonym skriver:

   Man får väl ha bruna handdukar till underredet och vita till resten så behöver man inte blanda ihop 😂

 6. Sara skriver:

  Om har brist på handdukar så kanske, men annars fattar jag inte varför man delar. Lite äckligt kan jag tycka även om man är nyduschad.

 7. Anonym skriver:

  Här har alla varsin handduk stora som små, handduken byts varje dag. Jag vill inte riskera torka mig i ansiktet där nån annan torkat rumpan liksom

  1. Anonym skriver:

   Men torkar du ansiktet med din egna duschhanduk som du torkat rumpa osv med 😳😳

   1. Anonym skriver:

    Klart jag inte gör 😂😱 Jag torkar rumpan sist av alla kroppsdelar så klart.

  2. F skriver:

   Byta handduk varje dag – varför?! Man är ju ren när man torkar sig! Vilket oerhört slit på miljön.

   Jag har en egen badrock som jag tvättar varje eller varannan vecka och en egen mindre handduk för händer och nylle som jag byter en gång i veckan.
   Jag skulle däremot inte vilja använda någon annans handduk eftersom den varit mellan skinkor och läppar. Handlar inte om bakterier utan om min hjärna och vad jag äcklas av. Man är ju som sagt REN.

   Gästerna får också en egen att torka händerna på och jag avskyr verkligen att hemma hos andra torka händerna i en handduk man ser är i användning av hela familjen…

   1. Anonym skriver:

    Du är inte ren, inte ens om du har inte tvålat in varje millimeter på din kropp. Punkt!

    1. F skriver:

     Men vad tror du att någons kvarvarande stjärtbakterier ska göra med dig? Du utsätts för värre bakterier än så så snart du inte är hemma.

     1. Anonym skriver:

      1Det var inte det du sa. Du sa du är REN. 2Vad bakterien kan göra mig är nått helt annat och inget jag behöver tro nått om.

      1. F skriver:

       Men vad är det med alla i det här kommentarsfältet?! Svar som från en trotsig tonåring 😂

 8. M. Den riktiga skriver:

  Nu blir jag lite undrande… Torkar ni er efter duschen i rumpan med handduken?

  1. Anonym skriver:

   Vad använder du då? Hårfön? 😮

   1. Matilda skriver:

    Jag har ifrågasatt det motsatta flera gånger, alltså hur folk torkar röven om de inte använder handduken. Tydligen låter en del bara lufttorka. Låter jätteobehagligt tycker jag, gillar inte fukt i rövskåran, men så har jag stor röv också, hade tagit jättelång tid att lufttorka. Handduk ftw säger jag.

    1. Anonym skriver:

     Haha ja, hur lufttorkar man röven? Eller man kanske lyfttorkar istället, håller liksom upp skinkorna lite? Känns inte alls bekvämt med massa fukt mellan skinkorna.. 😟

    2. Anonym skriver:

     HAHA min sambo hade under hela sin uppväxt torkat sig i röven med toapapper som ett moment efter man hade torkat kroppen med handduken…

     1. Matilda skriver:

      Haha, sånt här är så roligt.
      Jag fick bara ett vittnesmål men vederbörande hade handduken virad kring sig medan hon typ fönade håret and What not. När han var klar hade röven självtorkat.

   2. M. Den riktiga skriver:

    Papper

  2. Anonym skriver:

   Vad menar du? Ska man gå med rumpan bar och låta den självtorka? 😊

  3. Marja skriver:

   Fattar inte riktigt heller. Ja man torkar ju skinkorna liksom men inte är jag och gräver runt i själva hålet….? Vare sig fram eller bak. Inte för att jag och sambon delar handduk för det.

   1. Matilda skriver:

    Annars blir det ju inte torrt?

   2. G skriver:

    ‘gräver runt i själva hålet’ 😂😂😂😂😂😂😂😂 made my day. Och jag håller med dig

   3. Anonym skriver:

    Du behöver inte gräva det räcker om du torkar dig 🙂

   4. Sacha skriver:

    Hahaha Marja 😂😂 Så klockrent underbart

   5. Marlene skriver:

    🙂 Garvar ihjäl mig. Jag tror jag kommer bli skadad efter att ha läst dessa kommentarer, kommer liksom bli ångestladdat nästa gång man ska torka sig efter en dusch!

   6. Jenny skriver:

    Hahaha 😂 Nä inte gräva runt i hålet

  4. 👩🏻‍🎤 skriver:

   Förstår verkligen inte detta heller.. jag kliver ur duschen.. tar en handduk.. torkar av ansiktet.. sen drar jag handduken över benen och över armarna.. sen virar jag den runt mig och går ut ur badrummet. Klart. Eventuellt virar en annan handduk runt huvudet om jag tvättat håret.

   1. Karro skriver:

    Haha jaaa det allra allra rimligaste! 🧖🏽‍♀️

  5. Ina skriver:

   Men va fan, var du inte precis i duschen? Och tvättade dig ren? Alltså jag fattar verkligen inte det här.. duscha, tvätta sig den, ta vilken handduk som helst för att få bort överflödigt vatten…. haha, vilka problem ni skapar!!

  6. Blomma skriver:

   Nej, verkligen inte. Kom hit enkom för att skriva samma sak. Vad äckligt! Min röv får lufttorka. Det enda jag skulle torka röven med är toapapper som sedan kasseras.

 9. Helena skriver:

  Man är ju ren när man torkar sig så jag ser inte riktigt problemet att dela handduk jämt, ofta eller bara ibland med partner.

  1. E2 skriver:

   Jag litar tyvärr inte på att alla tvättar sig ordentligt

 10. S skriver:

  Men nää, det är så konstigt (i min värld). Har man fler handdukar så bör man väl använda dem?! Främsta argumentet mot att dela är ju ändå att man vill ha en TORR handduk när man kliver ur duschen. Min handduk blir inte lite blöt när jag torkat mig. För att inte tala om då jag duschar håret och virar in den som en turban.

  Handdukar för händerna är dock en annan sak, den ska man ju inte vira runt kroppen.

 11. LindaP skriver:

  Jag och sambon delar handduk ganska ofta. Mest för att jag är så himla dålig på att komma ihåg vilken som är min. En månad delade vi även tandborste eftersom jag återigen glömde vilken som var min. Jag märkte det när den ena var helt utsliten och den andra fortfarande splitterny. Tycker inte det spelar så stor roll egentligen!

 12. M skriver:

  Bor själv så det är inte ett stort problem hos mig, men när jag hälsar på hos mamma så brukar jag ha en ”egen” handduka aka jag tar en ren ur skåpet när jag ska duscha. Med det sagt så hade det inte gjort mig något om någon annan i familjen ville använda samma så länge den ju är torr och fräsch när jag ska använda den…

 13. Katta skriver:

  Jag har 2 handdukar,de är mina som ingen annan får använda.

  Punkt.

 14. Maj skriver:

  Något jag absolut inte fattar är när folk har samma handduk till ansikte och händer?!?!

  1. F skriver:

   Vad ser du som problemet där? Man torkar ju RENA händer?

   1. Maj skriver:

    Händerna är ju inte direkt rena när man bara tvättar med tvål. Sen att jag pillar mig i ansiktet i tid och otid 🤔 Känns bara väldigt äckligt. Tar alltid med en ansiktshandduk om jag sover borta/på hotell.

    Jag gnuggar inte mitt ansikte med handduken så det är nog ingen fara.

  2. S skriver:

   Helst ska du inte använda frottéhandduk i ansiktet då det ”rispar” den känsliga huden. Jag rengör ansiktet morgon & kväll med ansiktsrengöring?

   1. S skriver:

    Glömde nämna att jag då tvättar med pads av bomull duttade i vatten.

   2. Anonym skriver:

    Då kanske det inte är så bra att skrubba ansiktet med en disksvamp? 🤔

 15. A skriver:

  Vanja Wikströms senaste inlägg om vitaminer känns otroligt sponsrat av apoteket. Dock står det ingenstans i texten.. så tråkigt när det är så 🙁

  1. elin skriver:

   det står 🙂

 16. Anne skriver:

  Vi delar också badlakan/handdukar. Har dock 2 st så att den ena slipper torka sig med en blöt handduk. Har helt enkelt blivit så då man hela tiden blandar ihop vilken som är vems ändå.

 17. Anna skriver:

  å detta inlägg och kommentarer är så roligt. Sitter och småfnissar.

 18. Mjau skriver:

  Jag och min sambo delar också handduk. Hur ska man veta vems som är vems om man har likadana? 🤨 har ni som inte delar inte matchande handdukar i badrummet?😅

  1. S skriver:

   Hmm nej när jag tänker efter har jag nog aldrig haft matchande handdukar. Ofta handdukar från utlandsresor tryckta med landets namn, gamla Disney-handdukar och eventuellt några ”finare” från Hemtex eller liknande. På så vis kan man skilja dem åt rätt så lätt. 🙂

  2. Elin skriver:

   Fast man minns väl var man har hängt sin handduk?

   1. 🥔 skriver:

    Nja, har man två barn och en man så ligger det mesta inte kvar där man lämnade det. Man får bara hålla tummarna och hoppas att man inte gnuggar ansiktet exakt där mannen torkat arslet.

  3. E skriver:

   Jovisst kan vi ha matchande handdukar men vi har olika platser. Badlakan hänger på handdukstorken där sambon har översta hängaren och jag de två nedre (har en vertikal med krokar). Vid tvättstället har vi tre krokar där vi också har vår egen krok.
   Skulle inte vilja dela handduk. Har dessutom ett system där änden med badlakanets tvättlapp/upphängning används till överkroppen. Är lite nojig..

   1. Erika skriver:

    Haha åh! Jag gör nåt liknande, har bara en handduk men använder sidan utan tvättlappen till ansikte och hår och sidan med lapp till resten av kroppen. Är väl rätt konstig men känns bättre så haha!

   2. jml skriver:

    Jag gör också typ så!! 😂 alltid samma hörna till fötterna, en annan till ansiktet osv.. 🙄

  4. Ulrika skriver:

   Vi delar inte, har matchande handdukar men varsin krok 🙂 Jag har även en separat till ansiktet.

   1. Emelie1 skriver:

    Samma här Ulrika. Min är till höger. Hans till vänster. Inga konstigheter haha.

    Sen förstår jag inte varför folk är så oroliga över att torka sig i röven? Man TVÄTTAR sig väl ändå där och är ren när man ska torka sig? Plus att jag har en separat handduk för mitt ansikte som min sambo ej får använda. Så där är det heller inga faror haha!

  5. Lisa skriver:

   Vi har handdukar av samma sort men av olika färg. Det är dessutom färgmatchat med tandborstarna så jag har tex grön handduk och grön tandborste 🙂

  6. Anonym skriver:

   Klart man kan ha matchande handdukar, är ju bara att ha varsin krok. Vi är fyra i familjen som har likadana handdukar men vi har bestämda krokar så alla vet vems som är vems. På handdukstorken hänger mannen alltid högst upp och jag alltid längts ner. Inte svårare än så!

  7. Maj skriver:

   När jag bodde hemma hade alla olika färger för att vi skulle veta. Även personliga handdukar som var köpta i utlandet. Jag hade med 101 dalmatiner.

 19. Sofi skriver:

  Vi har två likadana handdukar i badrummet som vi delar på, min man duschar alltid först på morgonen så då torkar jag mig med den som inte är blöt helt enkelt, sen hänger båda på tork tills nästa dusch 🙂

 20. Sara den rara skriver:

  Själv får jag obehag om jag blandar färger på handdukar, badlakan och sängkläder. Allt måste matcha! 😉 Vi har alltid en varsin handduk, men eftersom det är svårt att veta vilken som är vems tar vi av varandras, och istället försöker vi tvätta så ofta det går.

 21. Maria1 skriver:

  Men hur skitiga är ni efter duschen ni som inte vill dela handduk? Och varför gräver ni runt med handduken i stjärthålet? Vid närmare eftertanke skulle jag nog inte vilja dela handduk med er haha, delar dock med min man som inte gräver sig i rumpan.

  1. E skriver:

   Men hur fick du detta till att folk är skitiga? Det handlar trots allt om bakterier. Och man är väl tåligare mot kroppsegna bakterier.
   Man byter väl inte sängkläder för att de ser skitiga ut, då har man väl väntat enormt för länge.

   1. F skriver:

    Men kliver du ur duschen är du ju REN – du är ingen smittohärd som sprider skit på en handduk.

    Folk vill inte dela handduk när de är rena men ligger gärna orena i samma lakan som en oren partner. Hallå liksom.

 22. anonym skriver:

  Haha vad bra tji fick han rövtjuven 😂

 23. Annie skriver:

  I en familj på fyra personer skulle det vara omöjligt att hålla reda på vilken handduk som var vems om vi hade personliga. Ja det skulle vara att vi hade varsin färg då.. Nä vi delar (men tvättar ofta) och är en badhandduk blöt så tar jag en annan alternativt en ny torr. Vi är nästan aldrig sjuka så det verkar ju inte vara skadligt på nåt sätt. Är någon av oss dock sjuk så är vi mer noggranna. Då får man en egen handduk och vi är ännu mer noggranna med att tvätta ofta.

  1. Kattis skriver:

   Alltså vi är också en familj på fyra och här har det fungerat med varsin handduk. Man lägger på minnet vilken krok man hängt sin egen handduk bara..

  2. Mother of dragons skriver:

   Vi är fem och det funkar. På handduksstället hänger de från överst till nederst: Styvpappa, mamma, jag, bror och min 4årige bror har på en krok bredvid.
   Jag har en handduk som jag tar med upp avsedd enbart för håret.

   1. Anonym skriver:

    Men gud! Jag har aldrig tänk så långt att det finns barn i detta kommentarsfältet.

 24. Paulan skriver:

  Nej usch kan inte tänka mig att dela handduk med familjen… Vi är 4 personer och alla har varsin handduk som hänger på ens krok (sitter en liten namnlapp vid varje krok så man inte tar fel). Vi tvättar handdukarna 1 gång/vecka så om man duschar varje dag torkar man sig alltså 7 ggr med den innan den tvättas.

  Och vadå inte torkar rumpan? Ni har precis duschat hur skitiga är ni? Jag drar med handduken mellan skinkorna, inte gräver jag runt kring hålet men torkar bort allt vatten.

  Hur renliga är folk egentligen. Tänk alla allergier, astma osv som kommer för att vi är alldeles för renliga. Om man nu efter duschen torkar sig i röven med en handduk och nästa dygn råkar torka sig med samma del i ansiktet tror jag snarare är bra än dåligt…

  Tänk när ni föddes (om ni inte är födda med KS). När bebisen trycks ut kommer den med ansiktet nedåt, mammorna bajsar ofta på sig kring förlossning och bebisen får ofta en ”liten dos” avföring i ansiktet när den kommer ut. Det är på den vägen vi får våra bakterier i magen tex.

  1. Cajsa skriver:

   Blir så konstigt när du först skriver att du absolut inte kan dela handduk med familjen, ordnat namnlappar och annat skit, samtidigt som du är obrydd om du skulle råka torka ansiktet med en handduk som varit i arslet på nån

   1. Kajsa skriver:

    Ahahahahahahahahaha

   2. Paulan skriver:

    I arslet på mig, inte nån 😜

    1. Cajsa skriver:

     Jag får fortfarande inte ihop det. Helt ologiskt.

  2. Blomma skriver:

   Hur blöta är folk egentligen i arslet när de kommer ur duschen? Har aldrig ens kommit på tanken att jag skulle behöva torka mig där. Får liksom visioner av att ni stiger ur duschen med vattnet fullkomligt forsande mellan skinkorna.

 25. Ina skriver:

  Jag fattar verkligen nada av handdukshysterin… Jag grabbar tag i en torr handduk när jag har duschat. Kanske är den min, mesr troligt att nån av tonårssönerna har använt den tidigare. Bryr mig inte heller om tandborsten delas av flera.. rätt skönt att vara obrydd om sånt….

 26. E skriver:

  Ja, alla gör ju som de vill men låt oss respektera varandra. Vill jag ha mina handdukar ifred vill jag att det respekteras. Vilken tur för mig att sambon, som är något mer obrydd, respekterar det.

 27. Ƭĥe real Hmm skriver:

  Hej hej!

  Alla ni som tror ni är helt rena efter dusch, handtvätt mm, vill inte ta bort för mycket av den tron det är för jag tycker att det verkar rätt mysigt att tänka så 😊så jag lämnar med tanken att det finns en anledning till badlakan och handdukar stinker apa efter ett tag. 😋

  Det gör de inte när de ligger inne skåpet och inte används. 😉

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Och ni hade inte heller behövt tvätta dem ofta om det var sant att ni är rena när ni torkar er på dem…🙃

   1. C2 skriver:

    Så sant……😊 Vad det skulle underlätta för stora familjer. Byta 23/12 så man har ett rent badlakan till julbadet 😂

  2. Ajlin skriver:

   Jamenprecis! Om man var så jävla ren när man kom ur duschen skulle man ju aldrig behöva tvätta sina badlakan utan köra samma handduk hela sitt rena liv ut. 😉

  3. 🥔 skriver:

   Har det inte att göra med att de blir fuktiga då? Bakterier gror i fukt så en liten mängd bakterier efter en torkning kan väl inte jämföras med en ingrodd handduk? Då kan man ju inte ens kramas eller ha sex utan att det räknas som ohygieniskt. Tvättar man handduken relativt ofta så är det ingen smittohärd. Maten ruttnar efter ett tag också på grund av bakterier men vi äter ändå 🤷🏼‍♀️

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Jag vill inte gå i polemik. Min inväding var den att folk protesterar med att de är rena. Det är de inte och som någon nämnde ovan så har du större tolerans mot dina egna bakterier. Du minskar dessutom risken att ni alla ska bli förkylda tex. Om man orkar och tycker det är värt anstäningen så går det faktiskt att undvika många gånger.

    Jag lägger absolut ingen värdering i att man delar handduk. Tycker met att det var andra som ville få det till något det inte är. 😊

    1. 🥔 skriver:

     Det beror väl på hur man definierar ”rent”. Bakteriefria är det väl inte eftersom man inte blir steril efter en dusch men jag skulle absolut inte klassa dom smutsiga heller, vi delar handduk lite då och då och jag tror mer på att det stärker immunförsvaret att inte vara så bakterierädd. Delar man inte mycket av samma bakterier i en familj ändå? Det är väl inte riktigt samma sak som en gemensam handduk på gymet tex?

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Som sagt. Inte intereserad att gå i polemik. Uppfattar jag dig rätt att du blir lite provocerad av det jag skrev? Varför i så fall?

      Jag vände mig inte emot att ni anvädrer samma handduk. Jag vände mig emot dem som bestämt hävdar att de är rena efter att ha tvättat sig. Det är de inte. Om du sedan tycker att de är rena nog så är det din åsikt och det är inget fel med den om det fungerar för dig och ni är lyckliga så. 👍

      Sedan så finns det många missuppfattningar om hur och vad som stärker ett immunförsvar och få som vet när det gör det och när det är direkt farligt att irritera det i onödan men den pandoras boxen tänker jag inte öppna här.

      1. 🥔 skriver:

       Nej, inte alls provocerad, varför tror du det? Jag står ju för vad jag tycker och att någon tycker annorlunda är ju såklart ok. Jag tror inte heller att du har något emot att just vi delar handduk eller någon annan, det vet jag inte hur jag fick fram i så fall om det verkade så. Det är klart att det finns mycket missuppfattningar om vad som är vad eftersom de flesta av oss är lekmän i området och inga forskare.

       1. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Vad bra. 😊

        Varför jag uppfattade det så? Bägge sakerna pga att du pratade om saker som jag inte nämnt och för att du argumenterade för att dela på handduken. Inget som jag hade haft en åsikt om mer än att jag tycker att det låter mysigt att tänka så. Du invände mot det jag sagt men genom att bekräfta att du egtligen höll med mig om att man inte är helt ren. Det blev liksom lite dubbelt. 😊

        Sen nu då, jag vet att det här ser hårt ut i text så snälla ta det inte så för jag har inga andra ord för det jag vill få sagt men menar det inte som att låta hårt och tillrättavisande 🙏

        Det finns inget att tycka till om. Det finns bara fakta. Du är inte ren efter din dusch och din handduk så fort den har använts av någon som framförallt är blöt så är den inte lika ren som den var innan. Det är liksom inget man kan ha en åsikt om.

        Det du kan ha en åsikt om som dessutom förmodligen är baserad på positiva upplevelser från din sida att det går bra för dig om den inte är tvättmaskinsren eller att någon annans bakterier finns där.

        Och nej visst så vet de flesta inte så mycket om immunologi, men det sprids många myter och icke faktabaserade åsikter och det tycker jag är ett problem.

        Are we good?😊

        1. 🥔 skriver:

         Ville väl inte argumentera för att dela på handdukar utan bara dela med mig av hur jag tänkte och varför vi tycker att det är ok att dela på handduk ibland. Det jag menade med tycka är att att oavsett vad som egentligen är rent och inte så har man olika åsikter om vad som är acceptabelt rent i vardagsspråk. Ja det är sant och det vill jag såklart inte bidra till.

         1. Ƭĥe real Hmm skriver:

          Men vad bra att jag frågade och tack för delandet. Jag gillar att veta mer om hur andra ser på saker. 💚👍

        2. Anonym skriver:

         Men suck. Du är så f*rbenat självgod och jobbig. Drar ner varje kommentarsfält du ger dig in i med ditt vetande. En måste inte ge sig på allt och alla och visa vem som tycker sig kunna mest, mest mest…

  4. Ina skriver:

   Jag tvättar handdukar på rutin, nån gång var 14:e dag. Inte för att de är smutsiga utan bara för att liksom. Jag tror man kan använda samma duschhandduk i flera år egentligen… tills den slits sönder. Fattar inte din poäng faktiskt. Jag byter lakan ibland också. Inte för att jag tror att de är smutsiga utan för att ibland är det najs med krispiga, nya…

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Ina. Ok, så länge du trivs och är frisk så är väl allt bra?

    Min poäng. Du är inte ren för att du har duschat.

    Varför kände du något negativt med min kommentar? Varför hugger du?

    1. Ina skriver:

     Du ifrågasatte varför man behöver tvätta handdukar. Jag menar att man gör det för att man ”ska” göra det, inte för att de är smutsiga.
     Jag mår toppen, tack (trots min snuskighet).

     1. Anonym skriver:

      Men lägg ner. Ingen som sagt att du är snusikg. Vad är det mer er här? Vet ni med er att ni egetligen är lortgrisar och är rädda för att man ska komma på er och det är därför ni är så lättstötta?

  5. F skriver:

   Men det är ju inte kroppens skit som gör att handduken stinker? Det är bomull som blir vått, är fuktigt länge och självtorkar. Nytvättade kläder som blir liggande i maskinen stinker ju också efter ett tag.

   Självklart blir ju handduken lite skitig men folk är ju helt galna när det kommer till bakterier. Alla verkar ha glömt att bakterier är bra för oss. Man tar allt möjligt i munnen och kysser folk som gnuggat tungan mot kön men HERREGUD om en handduk som rört en annans arm råkar vidröra ens fejs 😂

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Nej jag har inte glömt men du verkar ha gått på myten att ALLA bakterier är bra för dig.

    Från vad jag ser nedan så är du dessutom direkt oinsatt i immunologi och hur och vad som stärker eller stjälper ditt imumförsvar och har än värre gått på myten att AC kan göra dig sjuk DET är INTE sant. 😉😊

    Gå nu och bråka med någon annan och sluta med att bli stött att världen faktiskt inte fungerar som du vill att den ska göra utan precis tvärtom. Inget att sura över tycker jag men du får ju göra som du vill…

    1. F skriver:

     Gå gärna en kurs i hur man debatterar på ett vettigt sätt… Tråkigt med sådan översittarattityd 😑

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Och du tycker inte du fick svar som du ropade….?

      Ok, då har vi inte mycket mer att säga varandra. Läs igen vad du skrev både här och nedan. Jämför med hur jag svarat andra i tråden med dig och fundera en gång till….

      1. F skriver:

       Du svarar som en översittare. Finns olika sätt att leverera sin fakta på – trevligt och otrevligt. Jag skrev att du hade fel om handdukarna (kanske är känsligt för dig när du har fel) i en neutral ton, och att det är roligt med folks dubbla meningar (syftade inte på dig, om det var det som var känsligt). Du valde att svara som jag svarade folk på Lunarstorm 1998’ish. Inte jättetrevligt.

       Av AC torkar mina slemhinnor vilket kan kännas som en förkylning. Tänkte om du upplevde något liknande.

       Jag orkar inte med folk som har en taggarna utåt-attityd. Var snäll istället, det är gratis.

       Adjö.

       1. Dfhs skriver:

        F My god, det var ingen neutral ton du skrev med. DU skrev som en översittare.

       2. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Det var ju snällt att du tänkte på mina slemhinnor och det är faktiskt sant att de lätt blir uttorkade.

        Men du får nog se över hur du skriver och vilka emojies du använder till en annan gång.

        Kan vi skriva av det här som ett missförstånd och mötas i en annan tråd och försöka igen då?

        1. F skriver:

         Du får gärna själv se över hur du bemöter någon som inte delar din åsikt.

         Min 😂 ang AC syftade på det återkommande ämnet rumptorkeri vilket jag fann hysteriskt roligt och nu kunde använda i en kommentar. Kanske hade en 😉 uppfattats mindre negativ. För det var ett skämt.

         Du har utstrålat samma negg i kommentarer till andra inlägg så vi får undvika varandra. Jag har väldigt svårt med folk som hoppar på en pga avvikande åsikt, snäser av med något i stil med ”lilla gumman”, eller behöver läxa upp en (om emojianvändande) istället för att säga ”det kanske du har rätt i, tänkte inte på det” (ang våta handdukar). Jag erkände ju att jag minst sagt fick bidébajsandet om bakfoten 😂 (obs: skrattar åt mig själv nu).
         Kanske vill du inte låta så men det är så det ser ut i skrift. Vi kanske borde gå i terapi för att lösa våra kommunikationsproblem. Ha nu en trevlig kväll.

         1. Ƭĥe real Hmm skriver:

          Jag möter ingen med lilla gumman attityd…

          och 😂 används mer här som ett hån än att skratta åt sig själv. Otroligt svårt att veta vilket när du var så vag som du var här.

          När jag uppfattas så så är det troligt att jag också menade det, som med dig här nu. Men du menade det inte och du uppfattades så av fler än mig även längre upp ser jag nu.

          Du läxade upp mig med att gå i kurs etc, så du får nog på riktigt förstå varför du möts med taggarna utåt. Jag vet när och varför just jag möts av dem. Du verkar inte förstå varför du fick mitt bemötande.

          Ha en fin kväl du med!

          1. F skriver:

           Men jag tycker inte att man bemöter någon med en sådan attityd när man inte delar åsikt, eftersom det ju inte för diskussionen framåt. Och det måste väl ändå vara poängen, att kunna kommunicera även när man inte delar åsikt och ha ett hälsosamt debattklimat. Också i ett bloggfält om rumpbaciller 😊 Man måste inte ha rätt eller ha samma åsikt, ju.

           Jag ska inte använda 😂 mer förutom i uppenbara situationer (trodde det var rätt uppenbart dock, till mitt försvar). Det är svårt med bokstäver & läsförståelse ibland, blir lätt missförstånd. 😂-emojin underlättade uppenbarligen inte vilket jag alltid trott att den gjort. Älskar ju den..

          2. Ƭĥe real Hmm skriver:

           F
           Som sagt vi missförstår varandra.

           Jag uppfattade ju DIG som mästrande och med en dålig attityd därför svarade jag dig tillbaka så som jag uppfattade att DIN ton var.

           Jag är glad att du skriver till mig att det inte var så du menade. Jag önskar bara lite förståelse från dig att min ton mot dig inte kom från ingenstans eller tagen ur luften och att du kanske förstår att jag inte har ett under av tålamod eller ens tycket att alla förtjänar ett trevligt svar. Att det är för mycket att förvänta sig från mig. 9 gången av 10 som någon använt 😂 så har det varit för att visa att de skrattar åt mig.

           Annars så håller jag med dig, 😂 är en skoj emoji men får användas med försiktighet.

           På riktigt, när jag ser F i forsätningen så ska jag 😊utgå från att F är du och svara med tålamod och vara trevligare så behöver du inte tänka på vilken ton du har mot mig. Deal? 😊

          3. F skriver:

           Absolut, svarade precis någon anonymis här nedan om att jag ska se över mina kommentarer för de kanske kan uppfattas som hårda när de verkligen bara är ämnade att vara frågor/kommentarer i all välmening/ren chock.

           Jag skrattade INTE åt dig. Jag skrattar bara åt mig själv eller åt någon som vill vara rolig/är omedvetet rolig.

           Kram!

          4. Ƭĥe real Hmm skriver:

           Kram tillbaka 💚

         2. Anonym skriver:

          Det här F är översitteri och hånfulltoch du debbaterar verkligen fult. Stay in school!

          ”Alla verkar ha glömt att bakterier är bra för oss. Man tar allt möjligt i munnen och kysser folk som gnuggat tungan mot kön men HERREGUD om en handduk som rört en annans arm råkar vidröra ens fejs” 😂

          1. F skriver:

           Nej, det är en reflektion över hur ologiska människor är, inkl jag själv (orkar inte ta det här med min egen syn på handdukar en miljonte gång) och att det är väldigt roligt. INGENSTANS var jag otrevlig.

           Jag upplyste hen om att handdukar nog stinker främst pga att de blir fuktiga, och det här framförde jag helt utan översitteri eller pekpinnar. Sen gjorde jag en reflektion över människans enfald/dubbelhet, inkl min egen, men det kanske inte framgick eftersom min tidigare kommentar om mitt handduksanvändande ligger mycket högre upp. Det är dock en kommentar jag kunde fälla till en vän som säger emot sig själv, och skratta. På ett snällt sätt. Men det är ju svårt att här förmedla hur ett skratt låter.

           Inget rättfärdigar dock svaret:
           ”Gå nu och bråka med någon annan och sluta med att bli stött att världen faktiskt inte fungerar som du vill att den ska göra utan precis tvärtom. Inget att sura över tycker jag men du får ju göra som du vill…”

           Men som sagt – jag försöker själv undvika de avsnoppande/medvetet provocerande svaren i lilla gumman-anda (även om det kliar i fingrarna ibland), eftersom det inte är ett vettigt sätt att kommunicera/debbatera. Jag vet att sådana svar ofta är en försvarsmekanism när man har fel/inte vill lyssna till andra. Jag faller dit ibland men försöker verkligen låta bli. För man kommer ju ingen vart då och få kommunicerar sådär face to face. Jag är inte en otrevlig person och har ingen önskan om att uppfattas så. Tvärtom.

           Däremot kan säkert mina vänligt menade inlägg/frågor/åsikter uppfattas på ett hårt sätt i skrift ibland. Ska tänka på det!

           Nu ger jag upp 😊

          2. Ƭĥe real Hmm skriver:

           Ha ha, fast nu gjorde du det igen.😉 Avfärdade mig med att jag har fel och att det var därför som jag skrev så och som en försvarsmekanism. Det var det inte utan för att jag inte tyckte att du var värd att bemötas med riktiga fakta och att du blandade ihop korten till vad som var vad.

           Och någons som är hålfull förtjänar synnerligen en känga i samma ton. Alltid.

           Med det sagt så att vi inte börjar om, jag har förstått att du inte menade så 💚 men du är en väldigt stor kålsupare som inte lever som du lär. Inte ens nu när vi gjort upp i vänskap. 😉💚

     2. Dfhs skriver:

      Du fick svar i precis samma ton som du skrev F, med 😂 och hånfulla ord, så lägg ner stickandet på din kofta.

      1. F skriver:

       Om man tycker att ett trevligt samtalsklimat är något att sträva efter så är man ett offer? Okej.

       Det här sättet att förminska är något som varit på tapeten i o m #metoo. Men det kanske bara är män som inte får syssla med sånt.

       Missförstod du min 😂 så är det tråkigt, men om du läser min kommentar högre upp ser du att jag själv är dubbel – jag vill inte heller dela handduk trots min syn på bakterier. Alltså skrattar jag åt människor och våra märkliga föreställningar.

       Tyckte kommentarerna var sinnessjukt roliga, t ex
       mitt missförstånd om bajsandet i bidén. Därför är det tråkigt med direkt otrevliga kommentarer när jag aldrig ville vara otrevlig.

       Whatever.

       1. Ƭĥe real Hmm skriver:

        F du svarade djfs och inte mig.

        Jag har inte hunnit se alla dina kommentarer ovan så det var omöjligt för mig att veta att du var dubbel.

        Jag frågar igen som ovan, kan vi skriva av det här som ett missförstånd och att det faktiskt inte var lätt för mig att uppfatta dig som annat än dryg och att vi gör ett nytt försök i en annan tråd?

 28. 👩🏻‍🎤 skriver:

  Men alla ni som inte delar handduk… jag antar ni delar säng med er partner? Är väl knappast så att dessa sängkläder byts varje dag? Utan där kan man kan rumla runt på samma lakan utan bekymmer?

  Att byta sängkläder en gång i veckan borde ju i praktiken utsätta er för sambons döda hudceller och annat göttigt i alla fall en veckas tid?

  Visst att man har egen kudde och eget täcke men bakterierna och partiklarna lär ju flyga runt oavsett…

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Det är inte samma sak som när du är blöt och fuktig hur mycket som du avsöndrar samt porena är vidöppna efter dusch och släpper in mer innanför sin skyddsbarriär. Framförallt när du gnider in det. Och det är just gnidandet som skiljer mot att det bara ramlar av dig hudpartiklar mm.

   Med det sagt, jag vill inte dela med mig av min kudde och de gånger på de senaste åren som jag har blivit ordentligt sjuk har varit när jag bott på hotel. Jag är rätt possessiv med mina sängkläder rent allmänt och har alltid varit så. 😉

   1. F skriver:

    Du kanske sovit med AC:n igång?
    Eller så utsätter du dig inte för tillräckligt många handduksrumpbakterier för att klara av nya omgivningar 😂

 29. Anonym skriver:

  Vet att jag har extrema renlighetsvanor men blir typ lite rädd när jag ser hur alla bara delar handduk hit och dit 😩 Min fråga till er då är varför ni ens byter handduk sen om ni nu är så rena och handduken kan användas både fram o bak?

  1. Anonym skriver:

   Såg nu att detta redan avhandlats! Sorry!

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Det gör inget att du säger samma sak. Be inte om ursäkt. 💚

 30. Majs Krok skriver:

  Haha. Jag kommer att tänka på något jag hörde i en podcast, jag tror det var Adam & kompani, Daniel har torkat sig med allt möjligt i badrummet då handdukarna saknats, inklusive både toapapper och badrumsmatta.

 31. L skriver:

  Träffade en kille på Tinder för första gången häromdagen, och det slutade med att jag sov hos honom. Blev förvånad när han erbjöd mig att låna hans tandborste. Jag är inte så kräsen själv, så känner redan att vi har något, han och jag.

 32. N skriver:

  Har en dusch handduk till kroppen o en till håret och låter den alltid hänga i garderoben medans min sambo låter sin hänga på tork i badrummet. Känner inte att jag vill låta min hänga där med tanke på alla tusentals bakterier som du över runt dagligen på toaletten. Byter handhanddukarna varannan dag för att dom som kommer hit plus min sambo ska kunna torka sig på något efter handtvätt men jag har en egen till både händer och ansikte som inte hänger på toaletten som också byts ut varannan dag. Och tandborste skulle aldrig nånsin falla mig in att dela med någon, vid misstanke att någon har använt min tandborste åker den i soporna direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla