Både Bella och Kenza söker ny personal

09:00 6 Dec 2017

Kenza/Blondinbella:

Sociala medier – denna fluga som experterna spådde inte skulle överleva vintern men som nu sprider sig snabbare än en Kalifornisk skogsbrand i kraftig vind.
Visst är det häftigt? Det var nog många, många, många som suckade, skakade på huvudet år utvecklingen och se vart vi hamnat? I en värld som till mångt och mycket handlar om sociala medier och who runs that world? GIRLS!!!!
Både Bella och Kenza har lagt ut annonser för de söker människor till sina företag för att arbeta med just sociala medier.
Kenzie Zuit söker en Social Commerce Genius som mer ska arbeta mot sociala medier åt företaget, medan Bella söker efter en Social Media Content Creator ska ska skapa innehåll åt företagets egna kanaler – framför allt Instagram. (Skrev hon på sin blogg)

Så, vem skulle man vilja jobba för?
Vill man nätverka och jobba mer mot sälj är det nog Kenzas tjänst man ska söka, men om man vill arbeta mer med influenciska stilleben, film och att följa Bella omkring när hon svänger på håret och besöker Arlandas Terminal 5 så ska man nog söka det andra jobbet.
Jag skulle helt klart välja Bellas tjänst eftersom jag är riktigt dålig på sälj medan jag älskar att arbeta kreativt. Hårsvängandet hade jag väl tolerera.. 🙂
Däremot vet jag inte om jag skulle föredra Bella som chef framför Kenza. Jag tror faktiskt inte det.
Inte för att jag vet om man har någon av Kenza eller Bella som direkt chef men ändå..
Kenza brukar inte berätta så mycket om sin roll på Ivyrevel men anställer till skillnad från Bella både vänner och familj till sitt företag och har framgångsrikt arbetat tillsammans med sin sambo och nu man i flera år medan Bella skriver så här på sin blogg

… Alla gånger jag har rekryterat vänner/familj till bolagen.
Note to self: Det fungerar inte. Men om alla avtal är vattentäta? Nope. Nix. Never.//Bella i lucka 4 av Kajsons kalender.

61 kommentarer | “Både Bella och Kenza söker ny personal”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Jag hade valt Bella, skulle inte kunna tänka mig att jobba, med vänner/familj el sambo, de vill jag umgås med på fritiden.

  1. Anonym skriver:

   Är du släkt med Kenza? 😍

 2. T skriver:

  Men det är ju typ allmänt känt att man ska akta sig för att anställa familj eller vänner. Men självklart finns det fall då det funkar 🙂

 3. Desirée skriver:

  Men alltså att Bella inte ska rekrytera från vän- och familjekretsen har ju egentligen ingenting med jobb att göra utan hur hennes relationer ser ut i stort – ingenting håller. Kenza är ju raka motsatsen. Kan inte komma på en enda person som kommit in i Kenzas liv och sen försvunnit, hon håller ju stenhårt i alla sina nära. Förutom Tyra då, men hon är väl lite av ett special case, och hon har exakt samma historia med Bella.

  1. Anonym skriver:

   Fast det har du väl ingen koll på 🙂 det där är din analys som utomstående. Och jo, oavsett om man har en bra relation så kan det förstöra otroligt mycket om man blir anställd av varandra.

   1. Anonym skriver:

    Fast hon har ju själv sagt att hon inte har några vänskapsband som är över 1 år gamla… Vilket låter jättekonstigt, men säger hon det så..

    1. Anonym skriver:

     När sa hon detta? Hon har ju bla Sheila och de har ju kännt varandra jättelänge. Jag har själv bara en nära vän och förstår inte det konstiga i det.

     1. Anonym skriver:

      Hon skrev det för några månader sen.. Hon skrev typ att hon har svårt att behålla vänner o bryter med folk så fort det inte känns rätt och att hennes hennes äldsta nuvarande vänner var hennes nya grannar.. och att man typ ska våga bryta med folk om de inte känns rätt eller nått sånt. tyckte det var konstigt för hon har väl tex pingis som hängt ihop med i många år.. Dom är väl inte bara kollegor utan vänner oxå? Men men det var så hon skrev..

 4. Ceccano skriver:

  Helt ot, sorry ni som brukar bli upprörda.

  Jag vill bara önska er andra finländare här inne en trevlig självständighetsdag!🇫🇮😍 Ni som firar i Finland får njuta extra för mig och andra som firar utomlands i dag.😃

  #Finland100
  #Suomi100

  1. Anonym skriver:

   OT på ditt OT så blev jag trist nog placerad i ett finskt fosterhem som barn, de var hemska, jag ryser fortfarande när jag hör finländare prata svenska. Men jag blev introducerad till karelska piroger med äggsmör vilket är delikat så inget ont som inte har något gott med sig 😋

   1. Anonym 2 skriver:

    Fullständigt onödig kommentar, anonym.

    1. I skriver:

     Var väl ingen onödig kommentar alls!

     1. Anonym skriver:

      I detta sammanhang, ja.

   2. Johanna d.ä. skriver:

    En gång umgicks jag med en familj från Värmland. De var hemska! Ryser av dialekten numera.

  2. Anonym skriver:

   Grattis Finland! Finland har alltid varit min country crush. Ett underbart mystiskt språk, bokstavligt talat miljoner med introverta människor och flest metalband per capita i världen – det blir liksom inte bättre än så! ❤

  3. Lejonhjärta skriver:

   Tack och detsamma 💙

  4. M. Den riktiga skriver:

   En intressant grej var att de flesta finnar blev självständiga från Sverige ofrivilligt. Det var Sveriges val att ge upp Finland.

 5. Loui skriver:

  Med tanke på Ivyrevels hanterande kring en viss Henrietta så vette fan om man vill ha dom som chefer.

  1. Sara skriver:

   Vad hände? Missat totalt

   1. Please skriver:

    Henrietta fromholtz jobbade där o har hintat om att chefen inte betedde sig alls bra när Henrietta närmade sig utbrändheten. Skriv om detta camcam! Henrietta berättar om det i ett avsnitt av Misslyckandepodden

    1. malin skriver:

     Tror hon skrev i bloggen att de (hon nämde inte ivyrevel explicit men man fattar att d var dom) sa att de ”inte kan satsa på folk som ska va sjukskrivna” typ. Att hon då valde att säga upp sig. Tror hon skrev det förra veckan. Men man har fattat sen innan att det var ett dåligt avslut, hon har nog inte nämnt ivyrevel med namn sen hon sjuksrevs i typ februari (?).

 6. M skriver:

  ”samt en bild”? EU-lagstiftning säger att arbetsgivare inte ska kräva bilder på de sökande och man ska absolut inte känna sig tvingad till det. Även om det står så i en (illa skriven) ansökan ska man alltid veta att man inte måste och ansökan får inte läggas åt sidan pga bilden saknas. Usch!

  1. Mjau skriver:

   En bild handlar ju ofta om att koppla ihop meritlista med ett ansikte vid en eventuell intervju. Det blir helt enkelt lättare att återknyta till personen och det är inte särskilt ovanligt att det efterfrågas..

   1. 👶 skriver:

    Fortfarande olagligt så det kan väl kvitta.

    1. Anonym skriver:

     Det är inte olagligt 🙂

   2. M skriver:

    Det används oftare som ett sätt att diskriminera och som ett pre-screen-verktyg än som ett sätt att ”anknyta”. En intervju och en ansökan ska handla om meriter och har ingenting med utseende (kön, ålder, sexuell läggning eller etnicitet) att göra. Det är lagstiftat så för att skydda mot diskriminering av en anledning. Samma sak när Isabella sökte en ”svensk” till ett jobb på IG. Man kan söka efter någon som är svenskspråkig om det behövs till arbetet som ska utföras, men du får inte tala om att personen ska vara svensk.

    1. Mjau skriver:

     Jag trodde en person räknades som svensk om denne var svensk medborgare? Spännande hur alla vänder kappan efter vinden hela tiden. Sökte hon efter en med ”svenskt utseende” förstår jag diskrimineringen. Men att söka efter en svensk? Nej. Det säger nog mer om dig än om många andra.

     1. Jea skriver:

      I annonsen kan hon skriva vad det är hon faktiskt efterfrågar. Varför ska personen vara svensk (eller svensk medborgare). Är det för att hen ska behörska språket så kan hon skriva det. Är det för att hen ska ha ett svenskt pass (bara ett exempel) så kan hon skriva det. Är det relevant att personen är svensk medborgare eller är det något annat hon egentligen har som krav?

      1. Fuccboi skriver:

       Att vara svensk medborgare kan definitivt vara ett krav i en ansökan och inget konstigt. Men krav på att någon är ”svensk” är något helt annat och helt klart olagligt.

       1. Jea skriver:

        Vad som är olagligt låter jag vara osagt men huruvida det är relevant att skriva i en annons eller inte kan man ju diskutera. Jag förstår att vissa tjänster kräver svenskt medborgarskap. Jag tycker bara att en blr fundera på ”varför” och om det går att formulera om kraven utifrån det.

        1. Fuccboi skriver:

         Kan ju handla som en så enkel sak som att jobbet är säkerhetsklassat och lagen kräver att personen som gör jobbet är svensk medborgare. Hur ska man formulera det på annat sätt?
         Och att kräva att någon är ”svensk” är diskriminering och olagligt. Du får ställa krav på flytande svenska, att känna till det svenska systemet/samhället/tågnätverket osv men att helt ospecifikt skriva att någon ska vara ”svensk” funkar inte. För hur sjutton definierar man en svensk?

         1. Jea skriver:

          Jo jag vet att vissa tjänster kräver svenskt medborgarskap. Men det är inte de annonserna jag syftar på utan de där man söker en sak (ex svensk medborgare) när det egentligen är en annan egenskap man behlver (ex svensktalande).

     2. M skriver:

      Vet du vad Mjau, att fråga om en viss etnicitet i en annons ÄR förbjudet och säger ingenting om mig utan om den lagstiftning som finns inom EU för att förhindra diskriminering. Det står tydligt i lagen att man endast kan basera annonser och välja kandidater baserat på de meriter som är relevanta till arbetet som ska utföras. Att ha kunskap om Sverige som land kan vara en merit. Att kunna svenska kan vara en merit. Att ha svenskt pass är inte en merit (undantag kan finnas vid ambassader osv) som är arbetsrelaterad.

   3. Jea skriver:

    Naivt att tro att människor inte döms för sitt utseende. Vi tror att vi är rättvisa och jämställda medan undersökningar visar att vi ändå kopplar feta/andra hudfärger än vita/kvinnor/funktionsvariationer/mm till mer negativa egenskaper än normativa. Vid en anställning ska meriterna jämföras, inte utseenden. Vid en intervju får du ändå en bild av människan.

   4. TM skriver:

    Oetiskt att be om bild. Du har deras CV med namn på. Boka en tid och se till att skriva in i din kalender VEM det är som du träffar på den givna tiden så behöver du inte be om bild innan. Det gör de flesta arbetsgivare.

    Tänker på alla rasifierade eller människor md synliga funktionsvariationer som inte kallas till intervju pga dessa onödiga bildförfrågan. Inte för att arbetsgivaren är medvetet rasistisk eller funkofobisk men omedvetet kan börja klassa folk utifrån deras bilder. CV (och personligt brev) räcker långt.

  2. Madelon skriver:

   Om bild krävs men bild uteblir så läggs väl den ansökan förmodligen bara åt sidan så det slår ju ändå tillbaka mot den sökande som då helt sumpar chansen att få jobbet.

   Svårt att bevisa att det var pga bildkravet eftersom arbetsgivaren inte behöver ange orsaken. Vi brukar bara skriva att vi valt att gå vidare med andra sökande i vår rekryteringsprocess och så är det inte mer med det.

 7. Anonym skriver:

  Laaawd, kan Bella sluta framstå så kall? Hujedamig.

 8. Anonym skriver:

  Camcam, det är dags för en liten lektion ang märka ut reklam för My igen 😉
  https://blogg.alltforforaldrar.se/mammamy/2017/12/05/bobby-oduncu-delar-med-sig-av-ett-kampanjerbjudand/

 9. A skriver:

  Angående My Martens så börjar jag omvärdera henne.Varit inne och lyssnat på Åza o My’s podd! Så rolig trots tunga ämnen ibland,driver friskt med sig själva…till skillnad från vissa andra.

  1. Anonym skriver:

   Hahaha hej My!

   1. Anonym skriver:

    Hej, heter Monica, går under arbetsnamn A.🐾

 10. E2 skriver:

  Varför ska man ha erfarenhet av spa och salong för att jobba med sociala medier? Är man en fena på kommunikation behöver man inte ha jobbat inom skönhetsbranschen för att förstå sig på ett företag som säljer skönhetsprodukter

 11. Jenny skriver:

  Rätta mig gärna om jag har fel, men Kenza är 1 år yngre än BB?

  Nu kommer jag inte söka deras tjänster, men om…
  Då hade jag valt Kenza alla dagar i veckan.
  Kenza verkar 10 gånger mognare än BB, inte lika cynisk och narcissistisk.
  Kenza är verkar vara jordnära och stå stadigt, medans BB bara flamsar runt överallt.

  1. Anonym skriver:

   Vad spelar det för roll om man är 1år yngre eller äldre när man är över 25? 😝

 12. S skriver:

  Kanske jag ändå skulle välja Bella. Vet inte varför. Hade i så fall föredragit att i första han ha Pingis som chef.

  1. S skriver:

   *hand

 13. Tsss skriver:

  Intressant att kort efter att Nellies ex Lance blivit tillsammans med Paow skriver nellie ett långt inlägg där hon redogör för hur fruktansvärt och äckligt det är med dockusåpor som paradise hotel och ex on the beach m.fl. Någon som vill trycka till det nya paret lite?

  1. Therese skriver:

   hon har skrivit skit om PH o dokusåpor i flera år. Lite intressant dock eftersom att Paow var Nellies största idol när hon var liten. minns det så väl. Nellies gamla kompis Kayla var ju också med i EOTB.

   1. malin skriver:

    Var inte Nellie och Paow ”som syskon” ett tag? Att Paow och Daniel Paris eller nån bodde på deras gård nån gång eller två? 🤔

   2. Tsss skriver:

    Absolut! Men att ett nytt sådant inlägg dyker upp just när detta händer känns ändå något genomskinligt.

 14. Himmel skriver:

  Kenza skriver idag på sin blogg att ”De senaste veckorna har varit bland de tuffaste i mitt liv och jag behöver en liten paus från allt.” Nån som vet vad detta handlar om???

  1. Anonym skriver:

   Varför skulle nån berätta det för dig?

  2. LindaEd skriver:

   Kenza är privat vilket bör respekteras, tycker jag. Vill hon berätta så gör hon det, men att någon random person skulle sitta inne med sanningen här tvivlar jag starkt på.

   /Linda

   1. LindaEd skriver:

    Ja, just det. För att återkoppla till huvudinlägget dårå. 🙂 Jag skulle välja att söka tjänsten hos Kenzas, alla dagar i veckan.

    /L

  3. Himmel skriver:

   Absolut! Men kunde inte hjälpa att bli nyfiken när hon säger A men inte B.

   1. Jea skriver:

    Jaaa

  4. Ida skriver:

   Hon har ju skrivit att hon mått dåligt fysiskt ett tag och misstänkt att hon har Hypotyreos.

  5. Desirée skriver:

   Missfall.

 15. Alva skriver:

  Det är förstås en väldig skillnad mellan att ”rekrytera” eller ”anställa” någon släkting, make, barn eller vad det nu är som ”personal” jämfört med att jobba tillsammans med dessa.
  Finns ju massor med exempel på att man kan jobba ihop om man gör det jämställt och delar grundvärderingarna. Många företag – även ganska stora – är ju familjeföretag.
  Däremot tror jag inte på att anställa någon släkting osv i ett företag som man själv äger och där det skulle bli ett rent arbetsgivar/arbetstagar-förhållande. Då är det bäst att rekrytera utomstående.
  Man ser t ex hur det blev när Bella anställde Odd. Hade de jobbat på samma villkor mot gemensamma mål hade det kanske fungerat (ett tag) men nu var det som det verkar för sent redan från början. Och Bella är dålig på att dela med sig – hon behöll ju t o m grillen 🙂

  1. Veritas skriver:

   Som någon anställd kock använder dvs inte ens hon själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla