Få Bloggbevakningsbössan att skramla!

13:00 4 Dec 2017

Musikhjälpen:

Snart är det dags för Musikhjälpen att dra igång och temat för årets insamling är att barn inte är till salu – varje minut säljs nämligen fyra barn i sexhandeln världen över.
Jag utmanar varenda en av mina läsare att skänka pengar till detta ändamål – om det är 1 kr, 5 kr eller 1000 kr spelar inte så stor roll för det är många små bäckar som till till slut blir en fors.

OCH! Jag utmanar ALLA mina influencervänner och självutnämnda fiender att antingen donera till Bloggbevaknings bössa eller att starta en egen.
Vad säger ni? Kissie? Kenza? Bella? GabJoss? Elaine? Myggan? Cissi? Lady Dahmer? Schulmanklanen? Maggan Graaf? Katten Zyto? Jocke & Jonna?
Raise to the challenge!

Här hittar ni Bloggbevakningsbössan!

81 kommentarer | “Få Bloggbevakningsbössan att skramla!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Embla skriver:

  Då tycker jag att Kerstin med familj ska börja! De bör donera varenda öre de fick till Bloggbevaknings insamling.

  1. 👩🏻‍🎤 skriver:

   Håller med till 100%! Tror de flesta ställer sig bakom att pengarna går till Musikhjälpen!

   1. E2 skriver:

    Då vet man iallafall att alla pengar går till ändamålet och inte till någon finanspamps ficka

  2. T. skriver:

   Men gud. Nu kommer jag ranta som fan, riktat inte bara till dig utan till alla som anser sig ha bestämmanderätt över Kerstin och den här gåvan.

   Kerstin har fått pengar som hon inte bett om eller förmodligen ens känt till att hon skulle få (alla läser inte här, otroligt nog). Bloggbevaknings läsare, tillika godhjärtade välgörare, har gett en GÅVA. Inte köpt sig rätten att ställa krav på hur Kerstin lever sitt liv. Hon är för fan inte livegen.

   Tanken med hela initiativet var väl ändå att visa att det, till skillnad från Catrin, finns människor som drivs av annat än sina personliga infall? Och så slutar det ändå med att Kerstin blir fullkomligt ifrågasatt för att hon inte lever upp till VÅRA förväntningar, som om hon har några skyldigheter mot någon av oss. Det rimmar ju jättefint med den goda ursprungstanken (…eh).

   Kerstin är inte skyldig oss ett skit och hon förtjänar inte att en massa okända människor sitter och raljerar i ett kommentarfält över hur illa hon har tagit emot den här oombedda gåvan. Hon försökte väl göra det som kändes rätt när hon plötsligt, utan att ha bett om det, ”stod i skuld” (?) till de som skänkt pengar. Då ligger nog välgörenhet nära till hands för de flesta.

   Jag hoppas att Kerstin inte läser här och får för sig att alla som huserar på nätet är lika självgoda och störda som Catrin, för det är typ så ni får det att framstå. Världens shitstorm har blossat upp och riktats mot en människa som vi nyss satt och skrockade oss varma över att hjälpa. Hon är en helt vanlig privatperson som först blir lurad och smutskastad av Catrin för att sedan hängas ut här och kritiseras för att vara otacksam som inte reser (vad fan vet vi om det, hon kanske redan låg på stranden när insamlingen drog igång?) och inte ha rätt till pengarna för hon hade det ju redan gott ställt (varför skänkte ni då?).

   Och jag hoppas att Camilla inte helt tappar tron på sina läsare efter den här fadäsen. Det var ett fint initiativ. Heder till dig som ombesörjde det här på uppmaning av de som nu sitter här och ifrågasätter hela skiten.

   1. Ellen skriver:

    Amen!

   2. Em.e skriver:

    Nej, Kerstin är inte skyldig oss något och Camcam kan inte göra något, hon kan inte ta tillbaka pengarna liksom. Men det är lite större än så. De som skänkte pengar gjorde det under rubriken En resa till K. Inte ‘Pengar till K som hon kan skänka’. Du får inte starta en insamling till Hemlösa barn och sen använda pengarna till annat. Jag funderar mest på om K visste att pengarna var tänkta till en resa eller inte, är ju trots allt avgörande i vad man ska tycka om hur hon använder dem. Jag skänkte pengar till henne för att hon blev lurad, men det finns organisationer som jag inte vill att mina pengar ska gå till. Jag hade skänkt pengar till henne även om det stod att hon skulle köpa godis för alla pengarna. Jag hade dock inte skänkt om jag visste att de skulle skänkas vidare

    1. T. skriver:

     Det är möjligt att man inte får använda insamlade pengar till annat än vad donatorerna avsett (låter rimligt med tanke på bedrägeririsker o.s.v.) men det var inte Kerstin som samlade in de här pengarna. Folk menar att hon skulle sagt något tidigare, men hur kan någon veta att hon ens kände till insamlingen? Hon bad varken om uppmärksamheten eller pengarna och kan inte skuldbeläggas för att inte vilja behålla dem. Folk tjoar på om att då kan hon minsann skänka hit eller dit eller göra si eller så som om hon står i skuld till någon. Det gör hon inte, och det var det som var min poäng.

     Hade hon blivit ombedd att lämna tillbaka pengarna hade hon säkert gjort det lika gärna som att skänka dem vidare (gissar jag).

   3. Mankind skriver:

    T.

    Det där var tammefan det bästa jag har läst i år. Hatten av för kloka dig!

   4. Anonym. skriver:

    Fast jag har för mig att Camilla själv sagt att hon pratat med denne K. Efter rättegången eller något sådant. Så jo, visst tror jag att K visste om insamlingen och alltså därmed accepterat den. Och nu när pengarna kommit in vill hon plötsligt inte använda dem. Det kunde hon ju sagt från början då. Ska ta o googla.

    1. Anonym. skriver:

     Japp. Bland kommentarerna till detta inlägg: https://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/09/hjalp-k-och-hennes-man-fa-sin-resa-till-slut

     Där svarar Camilla en ”Lisa” att hon pratat med ”henne och hennes man” – med andra ord att Camilla pratat med K och Ks man.

  3. Anonym skriver:

   SNÄLLAAAA, låt inte det här inlägget ligga överst hur länge som helst!

 2. M skriver:

  Om Kerstin och hennes familj inte vill ha donationen från dina läsare kanske hon kan skänka den till musikhjälpen? Då vet alla i alla fall vad deras pengar går till… Kan tänka mig att de flesta som skänkte pengar fortfarande vill veta var pengarna hamnar och alla har ju olika ideér när det kommer till vad som är vettiga projekt att skänka till men få tycker nog att musikhjälpen inte är vettigt.

  Nu skriver jag för snabbt igen tydligen.

  1. M skriver:

   är vettigt, skulle det stå såklart.

  2. Anonym skriver:

   Håller med. Om du inte vill ha pengarna så ta inte emot dem överhuvudtaget istället. Skicka tillbaka pengarna till CamCam istället så bestämmer vi som skänkt vad det ska gå till istället.

 3. Anonym skriver:

  Jag undrar bara hur pengarna kommer att användas och till vad? (Sexhandel obiously men lite mer info tack..) Vart kan jag läsa mer om detta innan jag donerar?

  1. Anonymista skriver:

   Testa musikhjälpens hemsida? Googla! Hittar du inte det du söker så maila ansvariga?

   Men följande går (snabbt och enkelt) att hitta:

   Vart går de insamlade pengarna?
   Radiohjälpen fördelar de insamlade pengarna till noggrant kollade organisationer som jobbar med årets tema (”Barn är inte till salu”) på olika sätt. Vilka dessa blir i år kommer vi presentera allt eftersom. Vilka projekt som beviljades stöd efter Musikhjälpen 2016 presenteras här!

   Hur vet ni att pengarna gör skillnad?
   Medlen går inte in i stora system eller till mottagarländer som budgetstöd eller liknande. De fördelas till beprövade svenska organisationer som sedan länge finns på plats och framförallt alltid har ett dokumenterat samarbete med lokala organisationer.

   Radiohjälpen går igenom den sökande organisationens kapacitet för finansiell uppföljning och kontroll, och rapporter från projekten måste dessutom gås igenom av en oberoende revisor för att säkerställa att pengarna använts på rätt sätt.

   Vi gör även projektbesök och följer upp projekten, en del med ett filmteam som dokumenterar projektets verksamhet och producerar s k kvittofilmer för allmänheten. Här hittar du mer information om Radiohjälpens arbete och deras kontrollsystem och här kan du se vart pengarna från #mh16 har gått!

   1. Anonym skriver:

    Tack för att du tog dig tid att skriva 🌸 hade inte tid att kolla upp när jag skrev den tidigare kommentaren. Men har kollat mer noggrant nu på deras sida och donerat en summa 🙂

 4. 🧞‍♂️ skriver:

  Är så sur (så töntigt!) över att ha behövt sett ”bössan” till Kerstin ligga först i en månad(!) för att hon sedan ska tacka nej till det. Jag donerade pengar och jag känner bara … vafan? Förlåt, men varför sa hon ingenting när det hela pågick en hel.jävla.månad? Tycker verkligen hon kan skänka hela summan till denna bössa istället. Tack för att ni fick mig att aldrig mera skänka pengar till privatpersoner på internet! Jag skänkte till Kerstins RESA inte till något välgörenhetsmål som hon kan välja. Fy. Förlåt för klag, men blev så sjukt barnsligt provocerad.

  1. Embla skriver:

   Och jag som inte skänkte men ändå tvingades se den jävla insamlingen högst upp varje dag blev nu glad att pengarna går till något vettigt och inte en lyxresa till en höginkomsttagare.

   Som sjukskriven ensamstående småbarnsförälder kändes det extremt provocerande att en höginkomsttagande kärnfamilj fick så mycket pengar. Ja de blev lurade, men det blev jag också av mina barns far! Inte samlade någon ihop pengar till oss! Pengar som skulle gått till hyra, blöjor, mat och busskort. Inte till någon lyxresa.

   Jättefint att hon skänker pengarna. Kanske kan de gå till barn som aldrig ens kan drömma om en familjesemester till Maldiverna.

   1. Kroppinenen skriver:

    Jag hoppas mest att detta var den sista privata insamlingen på denna sida. Kerstin bad inte folk om pengar utan det var läsare som kom med det förslaget och nu ska Kerstin, en privatperson, få massa skit kastat över sig för hon inte ville ha pengar hon aldrig bett om.

    1. Anonym skriver:

     Om detta stämmer så är det ju lurendrejeri. CamCam sa att hon frågat Kerstin på rättegången om insamlingen och att Kerstin hade accepterat?

     1. Bloggbevakning skriver:

      Nej, jag hade pratat med henne vid rättegången och hon var jätteledsen och besviken när de fått reda på att de inte skulle kunna få några pengar från Brottsofferjouren. Då ville många av er att jag skulle samla in pengar till dem – en insamling som jag startade – och donerade alla pengarna till henne.
      Om hon nu känner att hon hellre vill ”pay it forward” genom att kanske skänka pengarna till Musikhjälpen, SOS Barnbyar eller någonting annat välgörande ändamål kan varken jag eller ni bestämma över. Ni bad mig starta en insamling, det gjorde jag och har överlämnat pengarna till henne.
      Vad hon sedan gör med dem är utanför min kontroll – oavsett vad jag tycker om det.
      Jag har berättat för henne om min bössa för Musikhjälpen och sagt att många av er gärna skulle se att hon skänker pengarna dit.

      1. Em.e skriver:

       Men du.. Insamlingen hette ‘En resa till K’. Så tror faktiskt inte att det är ok att använda pengarna till annat. Kollade vad som gällde enligt lag :/ Osäker om du eller K bär ansvaret dock, du kan ju inte styra vad de går till när hon fått dem men tror du får ta smällen för att du samlat in pengar ‘falskt’.. Du borde kanske lagt dem på presentkort istället, nu blev det fel

       1. Bloggbevakning skriver:

        Ja, men vad Kattfan gjorde med sina pengar är också utanför min kontroll. Hon använde pengarna till presenter till kattungen men också till att fixa bilen och en gemensam semester men då var det ingen som klagade. Jag kallade den för det men hade lika gärna kunnat kalla den för ”insamling till K”. Men jag tycker vi tvingar K att göra en resa, eller så säger vi bara att hon gör det så att ni får som ni vill. Så! Kerstin ska inte skänka bort några pengar utan ska resa för alla slantar. Nöjda nu?

        1. Em.e skriver:

         Vad sur du är. Informerar dig eftersom det är gjort i ditt namn och det är du som kan råka illa ut om det är några här som blir lacka och anmäler insamlingen. Brukar jag vara dryg mot dig eller varför så sur? Tvärtom brukar jag försvara dig. Du kanske skulle ha kollat upp vad som gällde innan du namngav den helt enkelt

         1. Bloggbevakning skriver:

          Det var inte riktat till dig specifikt utan till alla som skrivit här. Men ni kan vara lugna. Pengarna kommer gå till en resa så nu tänker jag inte skriva mer om detta.

          1. Em.e skriver:

           👍 😻

          2. Nina skriver:

           Men va fan Camcam, du låter som en blandning av en halvpackad My och en vrålhungrig Anna Book.
           🤣😂🤣😂 nöjd nu? Ja självklart om du öppnar kommentarerna till inlägget.

           Puss ändå. 😘🤪😍

        2. Magdalena skriver:

         Ja, CamCam, vad är det du brukar säga? Damned if you do and damned if you don’t. Så tråkigt att detta har genererat så mycket ilska och besvikna läsare.

         Jag tycker att det var väldigt fint gjort av dig att starta detta, samt av alla som skänkte pengar. Jag hoppas att ni kan se det så och inte fastna i bitterheten som verkar svämma över plötsligt.

        3. Anym skriver:

         Fast du kan inte jämföra kattfans insamling. Det var till en familj som hade det svårt och inte hade råd att göra något riktigt roligt till dotterns födelsedag. Det som blev överskott gick till annat som underlättade för familjen, reparation av bil, familjeresa etc. Det är väl inte samma som att samla in till en resa som inte blir en resa? Precis som att om man samlar in till en dator så köper man väl inte en växt? Eller hur var det nu?

         1. Karin skriver:

          Förlåt mig men nej, så var det inte!
          Den här ”Kattfan” hade ca 2000:- att lägga på en shoppingtur som present.
          Det är ganska mycket pengar och knappast att ha det dåligt ställt.
          Hela den insamlingen var helt befängd, de pengarna hade kunnat glädja flera familjer som faktiskt har det dåligt på riktigt.
          .
          .

        4. Anym skriver:

         Varför kan hon inte ge tillbaka pengarna om hon inte behöver dom. Jag ger hellre mina 200 kr till något annat då.

         1. wleaf skriver:

          Du har skänkt bort pengarna, de är inte dina längre.

      2. Mjau skriver:

       Hur menar du då att man skall tolka denna kommentaren från dig?

       https://minfil.org/4bM8i2d6bf/Screenshot_20171204-174634.png

       1. Kvinna skriver:

        Intressant att SVT är här inne och snokar. (De har laddat ned bilden på camcams kommentar), en artikel på g?

        1. Em.e skriver:

         Öppna upp inlägget Camcam, ser jätteshady ut att du mörkar kommentarerna. Förstår inte anledningen att stänga kommentarsfältet alls

         1. Em.e skriver:

          Såg att du öppnat, bra ☺️

         2. T. skriver:

          Kanske för att Kerstin, som på inga sätt bett om den här uppmärksamheten, ska slippa läsa här hur otacksam hon är och hur besvikna alla är över att hon inte lever upp till deras förväntningar?

          1. Em.e skriver:

           Fast de som skrivit det måste lära sig att tänka ett steg längre. För att veta om hon är otacksam eller inte behöver vi veta vad för information Camcam gett henne. Vet hon om att pengarna är tänkta till en resa och insamlade till just det och sen gör något annat så är ilskan befogad. Vet hon inte det får man ju istället fundera på vart informationen brustit. Att tysta ner alla som skänkt pengar är dock inte rätt. Men det är inlägget är öppnat igen nu, så ser bättre ut

       2. Bloggbevakning skriver:

        Ja, eftersom ni initierade insamlingen efter det att jag kom hem från tingsrätten så är det ju givetvis inte det jag pratade med henne om, utan hon berättade bara om hur ledsen hon var för att de precis fått reda på att de inte kunde få pengar från Brottsofferjouren. Således trodde jag att hon skulle bli glad för den insamling ni ville att jag skulle göra och det blev hon ju också. Så SVT får gärna ringa mig…

        1. Imra skriver:

         Fast du svarade ju på en kommentar som _endast_handlade om K ville det här eller inte. Varför då svara att du pratat med dem och menat om något helt annat, utan att nämna det?

        2. Bi skriver:

         Vadå insamling som ”ni initierade”? Göm dig inte bakom att några läsare (nån promille av alla dina läsare) frågade efter en insamling utan ta ditt ansvar. DU drog igång insamlingen. Du gör inte som alla som kommenterar vill, utan har en egen vilja.

   2. Anden skriver:

    @Embla

    Saklart har du ju ratt (utlandskt tangentbord sorry). Hellre att pengarna gar till de som verkligen behover det (Kerstin med familj kommer ju fa pengar av bedragerskan sa smaningom). Men det var mest principen. Jag har jobbat och granskat Roda Korset mfl. och de flesta stora hjalporganisationer ar skit och jag vagrar stodja dem.

  2. Anonym skriver:

   Men jösses så du tycker det vore bättre om pengar gick till en resa för Kerstin än att pengarna går till välgörenhet för flera, är du på riktigt?! Det är väl fint av Kerstin att skänka pengarna till välgörenet ist för att resa, även om det var irriterande med att inlägget om pengar till Kerstins resa låg överst så länge. Ska Kerstin och Camcam nu få skit och folk blir arga för att hon ist vill skänka pengarna, vilket är fint gjort och hon ist borde hyllas för!

   1. Em.e skriver:

    Om du skänker pengar till cancerfonden sen använder de pengarna till en resa istället? Är det okej för dig?
    Det är tvärtom, det vet jag men poängen är att det är just det personer är sura över, att pengarna inte går till det de skänkte det till. Sen är det så att alla inte vill skänka pengar till välgörenhet och de som skänker pengar till välgörenhet har väldigt delade åsikter till vad de vill skänka till, så det är inte en så fin och bra tanke som det låter utan skapar debatt och irritation hos de som valt att ge henne pengar

 5. anonym skriver:

  Fruktansvärt att barn drabbas av detta öde. Jag vill stor gråta. Så hemskt. Vad lever vi i för värld. Klart man kommer hjälpa och hoppas alla ger något. 😇❤

 6. S. skriver:

  Vadå, har Kerstin sagt att hon inte vill ha pengarna vi samlade in eller vad pratar alla om?

  1. S. skriver:

   Never mind, såg inlägget nu

 7. 👀 skriver:

  Oh no! Jag kommer inte mer bidra med något på insamlingar på denna blogg.
  Vill jag ge till Musikhjälpen gör jag det hos dem, varför ska man gå i denna bloggs namn?
  Bidrog både till Kattfan och Kerstin men måttet av hybris måste väl ha nått taket nu…

  1. Em.e skriver:

   Men snälla. Finns väl inget negativt alls med det här inlägget, skänk på vilket sätt du vill, inget måste att skänka just via länken här ovanför

 8. Anonym skriver:

  Rätt pissigt att dölja kommentarerna under tackinlägget bara för att de inte föll dig i smaken. Väldigt oproffsigt och en förolämpning mot oss som tar tiden att klicka in och kommentera på din blogg och generera pengar till dig. Det är inte första gången på kort tid detta händer så nu känner jag inte att det är någon vits att kommentera här om det man skriver ändå kan försvinna hipp som happ. Och eftersom 99% av bloggens underhållningsvärde utgörs av kommentarsfältet faller även vitsen med att läsa här öht.

  1. Em.e skriver:

   Kan hålla med dig om att det är dumt att dölja kommentarerna, att dölja missnöje gör ju inte att personerna blir nöjda, tvärtom och provocerar nog fram mer problem. Tror inte Camcam var beredd på att det skulle bli så mycket negativt bara som det blev, inte hennes fel men hon får ju ta ansvaret. Jag tycker också att det här hanterades fel och tror inte att det blir någon resa av pengarna, som C själv kommenterade ”Vi säger att de gör en resa då”. Men tycker heller inte att hon kan lösa det, vad ska hon göra? Ta tillbaka pengarna? Det kan hon ju inte. Men att inte ha några fler insamlingar låter vettigt, iallafall inte till något specifikt som en resa eller liknande om pengarna sen inte går dit

   1. Anonym skriver:

    Tycker inte att Camcam ska lastas för detta, Kerstin visste i en månad att det skramlades till en ny resa, det enda vettiga hade varit att höra av sig till Camcam och stoppa den eller döpa om den.
    Får intrycket att Kerstin tyckte det var alldeles för lite pengar till en resa och inte hade lust att dra iväg till typ Teneriffa när hon eg. skulle till Maldiverna :/

    1. Anonym skriver:

     Tycker det är märkligt att Kerstin med familj som har en årsinkomst på över en miljon om året skulle få denna hjälpen överhuvudtaget?
     Klart de inte förtjänar att bli lurade för det men märkligt ändå…
     Det är som att samla ihop till en ny cykel till Schulman som fått den stulen. Tråkigt och hemskt men vi hade ju alla vetat att de kunnat köpa en ny utan att det hade rätt på dem ekonomiskt.

    2. Em.e skriver:

     Det tycker inte jag heller, men det blir ändå hon som blir ansvarig eftersom det var hon som hade insamlingen. Därför jag skrev innan att den borde ha hetat något annat alt. att pengarna borde ha gått till K i form av presentkort. Om det nu är så att K visste om insamlingen och att det var till just en resa så är det ännu märkligare att hon tar pengarna och gör något annat för det…

  2. Bloggbevakning skriver:

   Jag vill egentligen inte dölja dem, bara stänga kommentarsfunktionen men det verkar inte gå.

   1. Anonym skriver:

    Snälla lås upp!!

    1. Em.e skriver:

     Det är upplåst

 9. wleaf skriver:

  Bloggbevakning är en riktig mobbarblogg full av skvaller, känns märkligt att det ska samlas in pengar öht här även om det är ett bra ändamål nu med Radiohjälpen. Välj en annan trevligare bössa om du vill ge tycker jag!

 10. Mjau skriver:

  Cam Cam, du påstår att du inte gett sken av att Kerstin var med på denna insamling. Den här kommentaren gör dock det hela lite problematiskt där du faktiskt ger sken av att ha pratat med Kerstin om det här;

  https://minfil.org/4bM8i2d6bf/Screenshot_20171204-174634.png

  1. Em.e skriver:

   Hmm… Camcam, vad sa du till dem? Att det var till en resa?

   1. Bloggbevakning skriver:

    Skriver samma här som ovan:
    Ja, eftersom ni initierade insamlingen efter det att jag kom hem från tingsrätten så är det ju givetvis inte det jag pratade med henne om, utan hon berättade bara om hur ledsen hon var för att de precis fått reda på att de inte kunde få pengar från Brottsofferjouren. Således trodde jag att hon skulle bli glad för den insamling ni ville att jag skulle göra och det blev hon ju också. Så SVT får gärna ringa mig…

    1. Em.e skriver:

     Men det var ju inte frågan. Visste K om att det var en insamling specifikt till en resa eller inte? Svårt för henne att veta hur pengarna är tänkta att användas om hon inte vet menar jag

    2. Mjau skriver:

     Du ljög alltså för Lisa när hen frågade i tidigare kommentar? Frågan var ju om någon ens frågat Kerstin om hon ens vill att insamlingen skall ske och ditt svar är då ”Jag pratade med henne och hennes man idag =).”

     Du tycker alltså att folk skulle ha förstått att du svarade på något helt annat på Lisas mycket tydliga fråga?

    3. Anonym skriver:

     Frågan var ju om Kerstin visste om insamlingen? Ditt svar: ja jag pratade med henne och hennes man idag =).

     Varför försöker du ljuga för oss? Av vilken anledning? Förstår inte alls…

     1. Bi skriver:

      Haha det här är så surrealistiskt…

     2. Em.e skriver:

      Camcam… Ljög du då eller nu? :S Vad skumt det här blev..

      1. Alice skriver:

       Fast om ni läser kommentaren så skriver inte Cam att JA, jag pratade med dem och de vet om insamlingen utan hon skriver ATT hon pratade med dem på rättegången. Som jag tolkar det så pratade Cam med dem om att de var ledsna över att inte få några pengar från Brottsofferjouren och då antog att de inte skulle ha någonting emot den insamling som läsarna här sedan ville att hon skulle starta. Cam försökte göra en fin sak, varför försöker ni få det till att hon ska ha ljugit och lurat er. Varför skulle hon göra det? HON har ju inte vunnit någonting på den här insamlingen förutom en jävla massa logistik.

       1. Bloggbevakning skriver:

        Tack! Precis så är det, men tydligen har jag inte lyckats förklara det här. Så ledsna som de var så sa jag att ”jag önskade att det fanns någonting jag kunnat göra för dem” och när ideén med insamlingen kom här på bloggen så tyckte jag att den var bra. Givetvis kunde jag inte ha frågat K och hennes man om en specifik insamling på rättegången för förslaget hade inte kommit då och är ingenting jag skulle gjort på egen hand. Insamligen borde ha hetat ”pengar till K” istället för ”resa till K” men jag skrev det som Catrin blåst dem på. Varför skulle jag ljuga om någonting här? JAG har inte fått ut någonting av detta förutom en jäkla massa merjobb och nu skit och ifrågasättanden. Men jag var kanske otydlig och lite väl mån om att vara er till lags när en insamling efterfrågades och borde kanske ha tänkt ett varv till. Jag ville göra en fin sak helt enkelt. God natt.

        1. Em.e skriver:

         Du kan inte göra saker för ”vår” skull (De få som ville ha en insamling, knappast alla som låg på om en även om många sen hjälptes åt) eftersom det är i DITT namn, säger det med omtanke – det är ur dumt av dig då det är du som får stå för det när det blir såhär. Gör aldrig något i ditt namn för någon annan så länge det inte är en anhörig. Det är inget personligt mot dig liksom, bara ett fel som blivit ett stort fel pga pengar inblandade. Bra att du ser själv att den borde hetat något annat och hoppas du kan få henne att göra någonting med pengarna, de skulle ju till henne inte till något annat. Hoppas du sagt till henne att det var menat till en resa så hon vet syftet med insamlingen. Sov gott! 🙂

 11. E2 skriver:

  Det är väl inte konstigt om de som donerat reagerar. Man donerar av en anledning. Ändras den anledningen tänker man kanske om.

 12. Anonym skriver:

  Åh bästa veckan på året, älskar musikhjälpen och allt vad det innebär! Har swishat in till din bössa och mer kommer det bli under musikveckans gång! <3

 13. kati skriver:

  Kan vi bara sluta med att samla in pengar, det är väl bättre att göra på eget bevåg. Annars blir det bara en massa gnäll.

 14. anonym skriver:

  Kerstin blev ledsen för att hon blev av med pengar. Folk samlade in en summa pengar åt henne. End of. Om hon får skadestånd sen finns det väl inget krav på att hon ska resa för de pengarna? Jag ser detta som samma sak.

 15. Amanda 🌮 skriver:

  Alltid tyckt att det är vettiga vuxna människor här inne som läser källkritik och inte tror på vad Aftonbladet eller Expressen skriver. Men vet ni vad. Ni är exakt som alla andra. Så fort det är något som inte passar er då kör ni igång! Blir ju rädd av att se alla kommentarer här. Min lillasyster är mer konkret i sitt tänkande än vad ni är. K kanske inte har möjlighet att resa nu, eller så vill hon bara inte. Istället för att bränna pengarna på julklappar så väljer hon välgörenhet. Och jag tror ju inte denna personen är dum utan hon är nog väldigt noga med vart pengarna hamnar.
  Så nu får ni faktiskt ge er. Det är ju skrämmande så ni håller på alltså.

  1. Em.e skriver:

   Och du har helt missat poängen med varför kommentarer ser ut såhär, det här kommentarsfältet är en forts. på kommentarsfältet som stängdes tillfälligt. Det är inte vad K gör eller inte gör som gjorde folk arga, utan att syftet med insamlingen inte längre gäller. Enkelt förklarat – Vi samlade in pengar till en specifik sak, när pengarna var insamlade så ändrades helt plötsligt vad pengarna skulle gå till. Det går under bedrägeri. Man har rätt att bli irriterad. Lägg på otydliga svar, stängt kommentarsfält osv och folk blir ännu mer irriterade.
   Inget företag eller organisation i världen skulle komma undan med en sån insamling utan att få kritik och därför finns det kritik här. Har inget med K att göra egentligen

   1. Lejonhjärta skriver:

    Önskar att K och CamCam aldrig sagt nu i efterhand att pengarna skulle skänkas istället. Vi hade ju aldrig fått reda på om de rest eller inte ändå, så då hade folk kunnat vara nöjda över sin givmildhet istället för att bli sura över att en person som fått pengar (=hennes pengar nu) ville skänka de istället för att resa.

    1. Em.e skriver:

     Men det är inte det så många blev sura för, utan att insamlingen i slutändan visade sig inte stämma. Om du läser inlägget om det ser du att det är det många blev irriterade över och att många inte ville att pengarna skulle gå till välgörenhet. Jag ger inte pengar till cancerforskning för att jag vill stötta regnskogen liksom. Camcam har ju själv erkänt att hon borde döpt insamlingen till något annat. Eftersom det inte finns någon bra lösning på det här,
     borde det kanske skrivas ett nytt inlägg med länk till musikhjälpen så de här kommentarena som handlar om något annat inte hamnar i samband med bössan

 16. Anonym skriver:

  Och hur länge kommer inlägget om den här insamlingen att ligga högst upp… 😫😫😫
  Musikhjälpen är förvisso till en god sak, men det var tröttsamt nog med K:s fastklistrade inlägg, utan att för den skull lägga nån värdering i syftet med insamlingen. Men det räcker väl att publicera ett inlägg om att man kan donera, och sen kan man eventuellt påminna med hänvisning till en länk i kommande inlägg?

  1. Anna skriver:

   Håller med! Går det inte att lägga en länk till insamling typ i listen till höger istället?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla