Google anställer tusentals medarbetare för att rensa upp på Youtube

09:00 7 Dec 2017

Youtube:

Youtube har länge haft problem med att garantera säkerheten för sina unga användare efter att videos populära, tecknade figurer och karaktärer visat sig innehålla scener som är direkt olämpliga för unga tittare, ibland med tortyrliknande inslag.
På grund av rubrikerna, som ska efterlikna vanliga barnvideofilmer, och de tecknade bilderna har Youtube automatiskt flaggat dem som lämpliga för barn.

I våras lämnade annonsörer Youtube, däribland HSBC, Lloyds och Audi, efter att det kommit fram att deras reklamfilmer visats tillsammans med videos som uppmanar till extremism. Google bad då offentligt om ursäkt för problemen och lovade att ändra både teknik och policy, vilket de nu verkar ha realiserat med sin nyanställning.
Med hjälp av maskininlärning har moderatorerna under de senaste veckorna kunnat hitta och ta bort hundratals konton och hundratusentals kommentarer, uppger Google – något som först rapporterades av The Guardian.
Företaget kommer nu ha tusentals medarbetare som uteslutande kommer arbeta med att höja säkerheten på plattformen.
Inte en dag för tidigt om du frågar mig!

40 kommentarer | “Google anställer tusentals medarbetare för att rensa upp på Youtube”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. V skriver:

  Vad har det här inlägget att göra med bloggbevakning?

  1. A skriver:

   Zzzzznark

  2. Bloggbevakning skriver:

   Tja, eftersom den här bloggen handlar om sociala medier så är saker som händer på Youtube högst relevant, tycker du inte?

 2. Hanna skriver:

  Jag gillar verkligen såna här inlägg så fortsätt gärna ha dom! Fattar inte folk som klagar – det är ju verkligen Zzzznark på riktigt. 😛

  1. A skriver:

   Jag menade ju zzznark åtår personen som klagade???

 3. Anna -h skriver:

  jokim lundell är i gång igen

  https://www.youtube.com/watch?v=Y9FSvHbWVS8

  snackar religion och politik…>.<

  1. Anonym skriver:

   Han och hans tjej borde för övrigt bli bortrensade från youtube och försedda med en varning för minderåriga barn.

  2. Elli skriver:

   Kan du summera slipper man ge klick hehe

  3. M. skriver:

   40 minuter lång!! WTF….

   1. Anonym skriver:

    J och J gör alltid en viss längd på sina videos för går de över viss många minuter tjänar de mer. Och de brukar babbla bort extremt mycket tid på sina videos. Pengar styr

    1. Q skriver:

     Det är inte bara minuter som styr. Ibland kan ett långt klipp tjäna mindre än ett kortare. Man får inte betalt per minut.

  4. Anonym skriver:

   Denna video kommer explodera på svenska youtube community. Kanske inte de smartaste draget att öppna upp kanalen med ett så laddat ämne. Och i övrigt tillräckligt påläst för att kunna uttrycka dig. Om er paus från y-tube var för allt skit ni fick utstå så är detta de sämsta valet ni gör att ladda upp. Politik, religon och rasism.

   Med diagnosen du säger du har kommer detta bli jobbigt. Du har som en röd tråd i alla dina videos musik och boksläpp att bli förstådd. Att det är vikitgt för dig att framföra dina åsikter och vill att alla ska fatta hur du fungerar och tänker och handlar utifrån därefter.

   Du säger du inte bryr dig av andras tankar om dig och att du kan hantera saker bättre nu. Men kan du verkligen de? Då måste i text och ord gång på gång upplysa alla samma sak. Att du inte bryr dig ändå lägger du galet mycket tid att förklara dig. För du måste få alla att förstå varför du är du.

   Bra ämne och viktigt att ta upp. Men kanske du skulle väntat med denna video då ditt kommetarfält fylls med åsikter just nu.

   Önskar dig lycka till och hoppas inte denna video ger dig mer skit.

   Du har endel poänger i videon men tror den kommer tolkas utifrån hur de ser och hör. Precis som dig. De går inte få någon att förstå dig helt likt du aldrig kommer förstå andra.

 4. Maj skriver:

  Äntligen!!!

 5. IThomas skriver:

  Fast Youtube har också lyckats göra livet svårt för YouTubers som tex gör barnvänliga videos men fastnar i deras filter ändå. Youtube får helt enkelt utveckla ett bättre system, för det som är nu är bedrövligt.

 6. A skriver:

  Så glad över detta! Min treåring får titta på min telefon vid vissa tillfällen. Han har flera gånger lyckats komma in på något med vuxna människor som leker barn och slåss mot varandra eller Spider-Man som slåss, kidnappar och skjuter folk.

  1. rebecka 🐞 skriver:

   finns ju en anledning till deras 13-årsgräns… är väl inte youtubes fel att du låter ditt barn använda det själv.

   1. Anonym skriver:

    Du tycker att det är ok att det finns videos på youtube som försöker normalisera Gud vet vad och som aktivt riktar sig till barn? Det finns barn som inte har föräldrar som ser efter dem så att städa upp youtube från sånt skit borde bara applåderas.

   2. A skriver:

    Ja, nu är det dock inte ofta. Någon gång när jag varit tvungen att handla själv med sonen i rusningstid med en ledsen son som är alldeles för trött. Då brukar han få kolla på Daniel Tiger, babblarna eller typ Lek och lär.

    Finns mycket bra program på youtube för att utveckla språket, med ord jag inte alltid tänker på. ☺️ Tycker absolut youtube är bra med en viss måtta. Och efter han kan trycka själv och jag inte alltid hinner med att byta så är jag riktigt glad att dom tar bort vissa klipp

    1. Anne skriver:

     Håller med! Såklart startar man ett lämpligt program åt sitt barn (typ Babblarna), men efter en halv minut har dom ju lyckats klicka sig iväg till ”Spiderman kidnaps Elsa” och andra hemska saker. Har länge varit frustrerad över att dessa klipp är flaggade som okej för barn, hoppas att Youtube rensar upp ordentligt nu.

  2. M skriver:

   Kanske bättre att sätta på Netflix på telefonen då? Där anger du ju när du loggar in om det är ett barn eller en vuxen som tittar och väljer du barn så är det endast barnprogram att välja bland – och inget är hemmasnickrat utan det är baserat på vedertagna regler och åldergränser. Tror inte att Youtube någonsin kommer anse att 3-åringar är deras målgrupp.

  3. malin skriver:

   Ladda ner Youtube kids-appen istället!

   1. Ett iskallt ikealand skriver:

    Spelar ingen roll. Alla dessa ”bad babies” osv hamnar där också. Har själv raderat youtube från ipaden nu. Sätter hellre på något program på tvn från min telefon när jag står och lagar mat och kidsen vill se barnprogram. Större kontroll vad som visas.

    SVTplay har de dock fri tillgång till

 7. rebecka 🐞 skriver:

  Happy Tree Friends?

  1. M. Den riktiga skriver:

   Åh den är bäst!

 8. Anonym skriver:

  Dotter klickar på filmer med bamse så helt plötsligt hör jag en melodi om attbamse knul*ar horor osv så bra där YT 👍
  Hade varit bra om man bara kunde blockera sånna videos första gången de dyker upp. Mig veterligen går det iaf inte.

 9. M skriver:

  Spelar en del the Sims och tittar därför på en del the Sims-relaterade videor på youtube, från och till (man spelar ju the Sims ca dygnet runt i 4 dagar och sen rör man inte spelet på ett halvår) och vet att många youtubers som lägger upp videor från spelet har fått dem flaggade för opassande innehåll för spelets åldersgräns trots att videon bara visar hur man bygger ett visst tak på ett hus av en viss form eller vad det nu är. Där tycker jag att det gått för långt.

  1. Anonym skriver:

   Haha, hög igenkänning

 10. C. skriver:

  Så jäkla fjantigt. Det är väl inte upp till YT vad deras användare laddar upp för material såvida att det inte bryter mot några lagar och är typ direkt porr, slakt/djurmisshandel, mord, övergrepp osv.

  De håller på att förstöra vad kanalen en gång var med all denna censur.

  Det är upp till var och en förälder att hålla koll på vad ens barn kollar på eller sysslar med på internet. Tror YT har en åldersgräns, men föräldrar som sätter en platta i handen på sin småtting tänker kanske inte på att det ger barnet fria tyglar på nätet.

  Tacka vet jag vi som fick kontrollerad datoranvändning, i begränsad mängd tid om dagen vid 12,13 års ålder när internet började bli stort…

  1. M skriver:

   Jo men det är ju inte för barnens skull som YT genomför dessa förändringar – finns ju få familjer som bojottar sajten (på ett sätt som är skadligt för dem) utan problemet för YT är att annonsörerna inte vill att deras reklam ska läggas innan, efter eller som midroll i en video som inte går ihop med deras värderingar som företag. När Audi och andra då väljer att inte annonsera ja då påverkas intäkterna. Det är därför de nu agerar.

 11. Jonas skriver:

  Jättebra att bloggbevakning även tar upp detta här också. Det är högst relevant, inte minst för oss som uppskattar och förstår vikten av den fria debatten som grund för utveckling, vilket inte minst vår historia har visat genom åren.

  Genom historien så har alla mörkare tidsepoker och förtryck inletts av de styrande, dels genom (1) stark begränsning och kontroll av åsikter samt (2) spridning av den av makten föredragna uppfattningen. Regeringen är tillsatt att främst ta tillvara och representera folket och främja en demokratisk utveckling utifrån våra grundlagar. I vårt samhälle har vi därför en lagsamling, en poliskår och domstolar som oberoende skall upprätthålla lagen.

  INTERNET SOM PLATTFORM ÄR UNIKT

  Till skillnad från tidigare så ger INTERNET oss möjligheten att kommunicera, utbyta åsikter och utvecklas genom kontakt med andra människor i olika intresseforum och annat. I en helt öppen värld som Internet representerar förekommer också avarter och ytterligheter precis som i den ”riktiga” världen så som t.ex. extremism och kriminalitet. Den delen utgör dock en väldigt liten del totalt sätt, och skall på samma sätt som i den riktiga världen förhindras genom lagar och förordningar.

  Den stora delen av kommunikation på Internet är dock varierande och helt vanlig, och det som tidigare kommunicerades på kafferasten, i skolan, hos vänner eller i köket, har idag flyttat in i den digitala världen. Det finns dock en hel del stora fördelar som tidigare inte funnits, t.ex. så kan människor med olika handikapp kommunicera och träffa människor som annars inte hade varit möjligt. Det går också att utbilda sig på en rad olika sätt och i en rad olika områden utan att man fysiskt behöver ta sig till ett universitet eller liknande. Detta öppnar möjligheter för miljoner människor över hela världen med oanade möjligheter.

  En annan stor effekt och en av de viktigare är just den demokratiska utvecklingen. Människor från olika världsdelar kan helt plötsligt effektivt utbyta erfarenheter, diskutera hur det är i deras egen lokala kommun och där olikheter, orättvisor och fördelar blir tydliga för alla, utan att det censureras eller filtreras. Med Internet har vi för första gången fått en reell möjlighet att faktiskt uppnå en global demokrati och utveckling, utan förvanskning av makten.

  DEMOKRATI

  Vad som dock har hänt är att Internet är så kraftfullt som kommunikationsplattform och det har gett människor insikter, kunskap och framförallt en röst att uttrycka sina åsikter. Inte bara om det som är positivt, utan även det som ses som negativt vilket vi skall komma ihåg är en förutsättning för utveckling och så även för demokratin. Vi behöver få tycka till, ta intryck, debattera och diskutera mellan varandra för att ta lärdom och utvecklas. Världen har på ett sätt krupit in i våra vardagsrum på några år, vilket är fantastiskt.

  Det är också självklart att detta inte kan ske utan en viss inlärningskurva, då det för oss alla är helt nytt och vi alla behöver lära oss att respektera även andras åsikter. Detta är för de allra flesta inga konstigheter och vi alla blir säkert upprörda då och då i vår strävan efter att göra vår åsikt hörd, (så som nu). Men det är positivt och just grunden till utveckling. Sakta men säkert, så skapar vi likriktade åsikter, vi finner bättre vägar och möjligheter för oss alla och om inte allt för lång tid så kommer vi se en tydligt mer demokratisk värld, inte bara i västvärlden.

  PÅVERKAN PÅ DE STYRANDE

  Ett problem för många styrande är dock att den nyvunna kommunikationsplattformen också ger möjligheter att ta del av sådant som statsmakter inte alltid är så förtjusta i, genom människors kommunikation, fria medier och andra plattformar. Ett sådant tydligt exempel är Wikileaks som är en sammanslutning av oberoende journalister som har ambitionen att avslöja statsmakters maktmissbruk och korruption, som ni alla känner till http://www.wikileaks.com

  T.ex. Wikileaks har flertal gånger kommit ut med information som upprört de styrande på flera nivåer vilket är fantastiskt, då det just handlar om missbruk av makten, demokratin och mandat. Det kan tyckas vara självklart att makten skall föregå med gott omdöme, men så är det tyvärr inte alltid.

  https://youtu.be/7zeLHte3YHE

  På många sätt så kan t.ex. Wikileaks sägas vara viktigare, eller i alla fall en viktig del av sann demokratisk utveckling, eftersom de just bevakar maktmissbruk och myndighetsutövning på ett sätt som inte tidigare var möjligt. Men det är inte bara Wikileaks, utan vad som också hände var att en rad andra kanaler började göra samma sak, dvs. kommunicera ofiltrerade sanningar utifrån deras perspektiv på ett sätt som de politiskt styrda traditionella medierna inte gör.

  Med åren har det tyvärr för oss alla blivit tydligt att styrningen av de traditionella medierna är mer utbredd än vi tidigare trott, och haft möjlighet att kontrollera tills vi fick Internet. Styrningen av medier är så styrd att det numera är allmänt känt att CIA kontrollerar större delen av västvärldens medier.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

  Det finns flera exempel på hur journalister och statsanställda gått ut som ”Wisselblowers” för att just berätta om hur detta går till och det är en av de stora fördelarna av Sociala Medier. Ett bra exempel ser ni här:

  https://youtu.be/XHbrOg092GA

  Detta har gjort att många avslöjanden om politiska missförhållanden har gjorts som påverkat den politiska makten i en hel del fall, och där det kanske mest kända exemplet är resultatet av valet i USA senast. Många människor som inte följer med i Sociala Medier känner inte till detta, och det kan blir ett hårt uppvaknande för dessa, men oavsett vad man har för politisk åsikt så är just kanske den största fördelen att vi tillsammans kan påverka den demokratiska utvecklingen, och även om det inte alltid är precis som jag själv önskar, så är det viktiga att vi påverkar tillsammans och i en demokratisk riktning.

  Som exempel, utan att försöka påverka någon politiskt så är det väldigt intressant att just följa det som hände i USA under valet, eftersom det enligt många bedömare hittills är den största förändring som drivits igenom till stor del som direkt följd av ändrade kommunikationsmöjligheter och internet.

  Så oavsett vad ni tycker och vilken politisk inriktning ni har, så tycker jag att ni med öppet sinne skall ta del av den sakliga information som finns från valet i USA och bilda er en egen uppfattning, inte minst för att se vilka positiva effekter Internet har på den demokratiska utvecklingen.

  EXEMPEL

  Lägger med några länkar där ni kan börja leta efter relevant information. Bra att känna till är ju också att det såklart alltid finns en viss procent ytterligheter och trams på Internet, men det kan man helt enkelt hoppa över och leta upp trovärdiga källor.

  Personligen vaknade jag upp för ett par år sedan när jag som aktiv Socialdemokrat insåg att informationen jag fick via partiet inte stämde med verkligheten. Jag kontrollerade detta ganska enkelt genom att söka information på Internet och insåg att informationen hade förbättrats, justerats, tagits bort m.m. i syftet att påverka oss med det som ansågs vara lämpligt. När chocken väl lagt sig så insåg jag att de flesta och mest trovärdiga uppgifterna finns på Internet, inte via medierna som är starkt styrda, helst styrda av politiska beslut och finansiering.

  Under valet i USA har bl.a. flera avgörande avslöjanden kommit fram och för de flesta amerikaner så är detta just skälet till att Trump valdes som president. Han är inte den mest erfarna politikern, inte heller den mest karismatiska och hans sätt kan ifrågasättas många gånger. Men hans styrka var just precis det. Han var helt enkelt inte en av de vanliga politikerna som vanligtvis styr USA och bevisligen ofta gör det korrupt, och den informationen hade inte kommit ut utan Internet, (vilket idag är ett av flera skäl till den censur som nu införs och som vi alla måste vara medvetna om).

  Men först lite att läsa för er som missat bakgrunden till valet i USA.

  1. Wikileaks släppte flera tusen e-mails som avslöjade Hillary Clinton och flera andra politikers korruption. Det går själv att söka på information i dessa och bl.a. så kom det fram att Clinton tagit emot mångmiljonbelopp från Saudi Arabien, Rika banker och en hel del annat.

  https://wikileaks.com/clinton-emails/

  2. Stanford Universitetet avslöjade på tidigt stadium att primärvalet i USA var riggat från Clintons sida. Dvs. hon fuskade för att vinna över Bernie Sanders på vägen mot att bli vald till USA’s president. Detta var givetvis en präktig rättsskandal, men som doldes och fortfarande döljs i de traditionella medierna.

  http://yournewswire.com/stanford-university-confirm-democratic-election-fraud/

  Intressant att det alltid varit vi som gnällt på hur andra länder utanför västvärlden missköter sina val, när det visar sig att vi är precis som DDR och Sovjetunionen var en gång i tiden. Noterbart är också att det finns information bland Clintons e-mail om hur Mona Sahlin hade ett möte med USA’s ambassad inför valet 2010 där hon bad om hjälp att vinna valet. Frågan är hur hon tänkte att de skulle hjälpa med det. Även detta har tystats ner i traditionella medier.

  3. Seth Rich, blev mördad. Han var en person som arbetade för DNC, Democratic National Committee, och var tekniskt ansvarig för valet. Dvs. den personen inom Demokraterna, Clintons Parti som var ansvarig för att valet tekniskt skulle gå rätt till. Han hade enligt utsago bokat möte med Wikileaks och blev mördad några dagar, eller dagen före. Det spekuleras såklart i vilken information han hade till Wikileaks och huruvida det gällde Clintons valfusk, vilket inte är en oäven gissning.

  Vad som sen hände var att Clinton med FBI började beskylla Trump för samröre med Ryssland för att flytta negativt fokus till Trump. Demokraterna stöds av i stort sätt alla stora medier i USA, speciellt CNN, som sen dess varje dag, inklusive svenska medier informerat om Trumps ryska kontakter och de har hittills inte haft något av värde och kommer inte heller ha det. Även CNN’s chefredaktör avslöjade sanningen i en dold inspelning som lanserades på YouTube:

  https://youtu.be/jdP8TiKY8dE

  Även detta har svenska medier och andra medier undvikt att rapportera om. Syftet är inte att få er att ändra politisk inriktning, och jag själv är född socialist och demokrat, men desto större anledning att lära sig sanningen för att förstå vad som sker och att politiker använder era röster för att få makten att använda i delvis egna syften, istället för att representera folket.

  En sista kommentar om Trump som kan vara bra att känna till. Ett av de starka skälen till att både USA och EU kritiserar Trump återkommande är för att Trump inte stödjer den politiska agendan om Globalisering som finns i EU och USA (Demokraterna). EU kommer bli överstatligt och beslut finns redan och makten flyttas successivt för att inte befolkningen i Europa skall förstå detta. Samma agenda hade demokraterna, dvs. att globalisera för att öka möjligheterna för de stora företagen i konkurrens med Asien. Saudi Arabien, en av världens värsta diktaturer enligt FN, är både Sveriges, EUs och USA’s största samarbetspartner och en viktig del i globaliseringen och i avtal med EU har Saudi Arabien ställt krav på EU om att utvidga Islamska tron. Detta är ett av skälen till varför Socialdemokraterna nu har samarbetsavtal med Svenska Muslimska Föreningen, med löften om politisk makt mot röster. Trump stödjer inte den globala agendan och vill stärka USA vilket sätter käppar i hjulet både för EU och Clintons agenda.

  AVSLUTNINGSVIS

  Internet är som sagt ett verktyg som oavsett kommer att påskynda både global rättvisa och global demokrati, baserat på människors möjligheter att kommunicera och utvecklas med informationsutbyte.

  Utifrån det som hände i valet i USA så har nu tyvärr EU och USA samt många andra länder insett att de måste styra och kontrollera informationen på internet, då det kan innebära negativ påverkan på politikers arbete enligt dem själva. Men grundlagen om Yttrandefrihet förhindrar dem att göra inskränkningar, vilket också är ganska logiskt. Varför skall politiker få bestämma vad jag skall tycka och med vem jag vill diskutera.

  När det gäller extremism så är den i Sverige och övriga västvärlden försumbar, dvs. i Sverige finns t.ex. ca 400 kända Nazister vilket är så lite att de inte kan utgöra ett större hot. Lagen skyddar oss också mot extremism genom t.ex. lagen om Hets mot folkgrupp mm. Det är detta Polis och Domstolsväsende är till för.

  Men sedan ett par år ungefär så har regeringen i flera omgångar antytt att de vill styra informationen på internet med hänvisning just till extremism. Trots att det endast är försumbart och knappt ens noterbart även för den som söker den informationen så anges detta som skäl, vilket inte gör att det är trovärdigt och varför skall vi censurera internet om det redan finns lagar emot extremism som gör att dessa kan lagföras. Se i så fall över om huruvida lagen skall justeras.

  Skälet är såklart inte några få nazister som gapar, utan det riktiga skälet är att de med förespeglingen om extremism vill ändra folks opinion för att kunna införa en censur, som strider som svensk grundlag.

  Nu vet ni varför SVT och SR under senaste åren återkommande och dagligen har rapporterat om bl.a. men huvudsakligen om Nazister som enligt deras utsago utgör ett hot mot demokratin. Nazismen i Sverige var större på 80 och början av 90 talet för att nästan dö ut helt i slutet på 90 talet, början på 2000. Oavsett så har Nazismen i Sverige aldrig varit en betydande grupp och kommer aldrig bli det heller. Det räcker med att gå in på SVT dokumentärer så ser ni flera program om Nazismen idag, om demonstrationen i Göteborg, trots att det faktiskt var andra grupper som ställde till med problem.

  Detta är för att skapa opinion och skapa en bild av att Sverige är fyllt med rasister och nazister vilket inte på något sätt har saklig grund. Rasism och Nazism skall alltid bekämpas och det görs bäst genom det fria ordet och debatt, inte genom opinionsbildande kampanjer vilket riskerar att få motsatt effekt. Extremism hanteras enligt svensk lag, Polis och Domstolsväsende. Här är ett exempel på hur Kulturministern skapar opinion i SVT med stark riktad skrämselpropaganda.

  https://www.svt.se/kultur/medier/alice-bah-kuhnke-om-nathatet

  Fråga er själva hur ofta ni stöter på nazister (inte bara någon dum snubbe), utan rena nazister och när ni påverkas negativt av nazism i er vardag? Kontrollera sen hur många registrerade nazister det finns, så ser ni att detta inte kan vara ett svårhanterbart problem för Polis och myndigheter. När ni nu funderar, så är det viktigt att din egen uppfattning är din egen sanning. Fråga dig nu också vad som påverkar din vardag negativt i realiteten? Är det invandring, är det dåliga kommunikationer, bostadsmarknaden, sjukvården? Det finns betydligt fler allvarliga frågor att ta upp, än några extremister ingen ändå bryr sig om.

  Skall ni vara helt korrekta så kan ni också jämföra Nazisternas med övriga extremister i Sverige, så ser ni att Antifa är mångfalt mycket allvarligare, men där deras åsikter anses vara rumsrena, vilket för mig är märkligt. Brott mot lagen är alltid brott mot lagen oavsett förespegling.

  CENSUR AV INTERNET

  Istället för att tvingas bryta lagen om Yttrandefrihet som vore för kontroversiellt och uppenbart, så skapar de styrande en folkopinion för censur av internet med hänvisning till bl.a. den växande extremismen för att därefter styra innehållet som de nu börjat att göra. Regeringen har kringgått svensk lag om Yttrandefrihet, genom att finansiera tredjepartsföretag som fått till uppgift att censurera internet från s.k. ”Fake News”, vilket i detta fall kan översättas till ”Avvikande åsikter”. Företaget heter Vinnova och de har nu fått stora miljonbidrag som de sen i hemlighet fördelar ut till organisationer i syftet att censurera internet och en sådan organisation misstänks på goda grunder vara #Jagärhär. De fick också i dagarna mottaga ett pris från Vinnova och IBM som bevis på deras arbete. IBM är partner till Vinnova och medhjälpare till att hitta lösningar för att censurera internet som rådgivare.

  http://www.friatider.se/eu-ska-tvinga-sociala-medier-censurera-obekv-ma-sikter

  De kringgår därmed lagen genom att få andra företag att censurera informationen och vilka företag det gäller är som sagt hemligt, vilket också är ett brott mot offentlighetsprincipen som säger att vi alla har rätt att veta vart våra skattemedel tar vägen. Det är uppenbart att politiken nu har tagit sådan form att de rutinmässigt och nästan stoltserande bryter mot principer och lagar för att styra informationen så som de själva önskar och gynnar dem.

  Samma sak har även EU gjort genom bl.a. bolaget Stratcom med miljardstöd från EU på beslut av EU kommissionen.

  https://www.wsws.org/en/articles/2017/11/16/eufa-n16.html

  Eftersom detta inte är information som regeringen eller EU vill skall komma ut så får man söka på alternativa medier som är de enda som försöker uppmärksamma den censur som nu införs.

  Ett annat effektivt sätt att stoppa informationen är att hota leverantörerna med miljardböter som EU gör just nu. Dvs. Facebook, Instagram, YouTube m.fl. tvingas starkt censurera informationen för att inte få mottaga böter i miljardklassen. All denna information finns tillgänglig en så länge.
  Den stora paradoxen och problemet är just att det som censureras är i stort sätt helt endast åsikter, och inte Hatbrott och Extremism som i stort sätt är obefintligt då det styrs genom svensk lag. Enligt studier som nu börjar komma in, så handlar censuren primärt om att styra bort information som kan anses vara regeringskritisk, eller sådant som är kritiskt mot den politik som regeringen för både inom Sverige, EU och USA.

  Det räcker t.o.m. att gå ut på Sociala Medier själv, så blir det snart uppenbart vilka filmer som t.ex. censureras. Paradoxalt så använder sig makthavarna av begrepp som t.ex. ”Fake News” när de skall beskriva vad som skall censureras. Ett begrepp som myntades just av President Trump för att påvisa den omfattande styrningen av åsikter och information i traditionella medier.

  Internet och alternativa medier är därför helt nödvändigt för att vi skall fortsätta sätta press på makthavarna mot en mer demokratisk utveckling till en värld där vi faktiskt omfattar olika åsikter, uppfattningar, politiska inriktningar just i syftet att utveckla demokratin. Att censurera Internet är med andra ord ett sätt att tvinga oss in makthavarnas agenda utan att de blir emot sagda och där de önskar att minska medborgarnas indirekta och direkta inflytande.

  Detta är enligt mig själv den viktigaste enskilda uppgiften vi har att ta hänsyn till och det sker just nu. Det fria ordet är bärare av debatt, utbyte av information och demokratisk utveckling på lika villkor och över landsgränser. Problemet är att så fort censuren införs, så kommer varken du, jag eller någon annan kunna avgöra vad eller i vilken omfattning som censurens påverkar, vilket i praktiken innebär fullständig censur. Det finns med andra ord inte i praktiken något som heter begränsad censur, eftersom det i sin natur innebär fullständig kontroll över information. I synnerhet när det sker genom tredje parts företag som också censurerar informationen så att den inte skall bli offentligt, (Se Vinnova), och detta skulle de inte göra rimligtvis om de inte hade något att dölja.

  Så, visst är extremism och andra avarter värt att bekämpa. Visst får man tycka att Donald Trump är en knäppskalle och visst får man uttrycka sin förtjusning i Surströmming för den delen också. Det är just det som är yttrandefrihet och just det som gör att vi kan ta intryck och utbyta åsikter, där det oavsett kommer innebära en mer demokratisk utveckling över tid.

  Sist men inte minst. Om ni inte redan vet om det, så är grunden till dagens många förändringar vi känner av i samhället regeringens beslut om att EU skall bli överstatligt. De har sedan många år succesivt flyttat över makten till EU och anpassat de svenska systemen och samhället för att detta skall ske. Bl.a. genom att privatisera skolan, omsorg, sjukvård m.m. Men, de hade inte räknat med att människor så snabbt skulle upptäcka korruptionen och förljugenheten bland politiker med hjälp av det fria ordet och det riskerar nu att omkullvälta hela globaliseringsidén inom EU och USA eftersom det i de allra flesta fall inte gynnar individen, utan endast de globala företagen. Inte ens de små och medelstora företagen gynnas av ett EU i större sammanhang och skälet till utarmningen av landsbygden är bl.a. EU’s politik där globala företagen tar över och minskar möjligheter för individen. Mångfald bland företag, skapar valmöjligheter och konkurrens. Få företag innebär tvärtom och det är idag de stora globala bolagen som påverkar Politikers beslut och inkomst i många fall. För att bryta ner motståndet och tvinga in regionerna in i EU så attackerar idag de politiskt styrda medierna allt som stärker vår vilja och lojalitet till nationalstaten Sverige. De attackerar dagligen flaggan, traditioner, kungahuset, nationalsången och de skapar medvetet motsättningar mellan människor av samma skäl. För några år sedan diskuterades inte ens för eller emot. Det var vi tillsammans. 98,8 % av befolkningen skriver inte eller kommunicerar inte alls på internet. Så dessa drev, styrs till mycket att politiska chefredaktörer som t.ex. Anders Lindberg på Aftonbladet m.fl.

  Så gör er själva en tjänst oavsett vad ni har för politisk uppfattning eller sexuell läggning. Det är fullkomligt ointressant i detta sammanhang, för det handlar om vår rätt till det fria ordet, vår rätt att kommunicera, vår rätt att få tycka vad vi vill och även sätta press på politikerna. Det handlar om demokrati! Så gör allt ni kan för att visa missnöje mot det som nu sker för det är inte så som de säger att det rör extremism. Det handlar som att styra information och åsikter och därmed tillskansa sig makt.

  Vi människor är betydligt mer demokratiska och fredliga än våra politiker. Är övertygad om att kriget i Syrien, Libyen och Jemen inte hade varit igång om internet hade kommit tidigare.

  Nu vet ni varför makthavarna fort som attan spärrade in Edward Snowden och Julian Assange. De är vår tids stora hjältar och det är en skam att de sitter inlåsta på olika håll. En skandal och skam för den sanna demokratin.

  #sanningen #val2018 #fakegov

  PS. Är inte den farligaste personen den som utger sig för att vara något denne inte är. Den alla tror är så ärlig att de har svårt att ens se sanningen?

  https://youtu.be/tysIV6t54L4

  Obama: https://townhall.com/columnists/johnhawkins/2016/12/03/5-reasons-barack-obama-will-be-viewed-as-one-of-the-worst-presidents-of-all-time-n2254303

  Lögner om kriget och White Helmets i Syrien: https://youtu.be/8V2H4FPmJVU

  https://youtu.be/0W2J6MtVR8M

  Börja nu med att lära er själva, bilda er egen uppfattning.

  Hälsningar Jonas

  ***och Nej, det är inte en dag för tidigt för att censurera absurditeter som porr, våld och annat sjukt som inte har med yttrandefrihet att göra***

  1. Tatiana skriver:

   WOW! (Till Jonas, ännu ett bra input från dig).
   Ska läsa din kommentar mera ingående när jag har tid.
   Kan bara snabbt saga att jag haller med till 100% om Snowden och Assange.

   Tati
   http://www.fargosisters.com

  2. Fredrik skriver:

   ☝🏻 Sånna här personer tycker jag är obehagliga..

   Av flera anledningar

   Personligen är jag av uppfattningen att det egna tyckandet inte alltid är det bästa. Det finns kollektivt en tilltro till individens egna förmåga att ta in och värdera mängder av information tillräckligt bra för att formulera en relevant åsikt. Något vi inte kan. Jag kan googla massor på sjukdomar, läsa massor på oberoende hemsidor och liknande, min åsikt skall ändå inte vara lika mycket värd som en läkares.

   Vårt samhälle bygger mycket på vetenskap och beprövade metoder. Det är inte optimalt, men vi har valt att ha det så framför att bygga samhället på ex religion eller vad-man-nu-ska-kalla-det-Trump-gör

   Det är inte så enkelt att människor kan ”lära sig själva och bilda en egen uppfattning”, Jonas själv här länkar ju till exempel till fria tider

   Sen får Jonas gärna berätta för mig vad han menar med: ”Saklig information om valet i USA”

   Saklig information, likt objektiv information finns ofta inte. Det bygger nämligen på att den som sammanställd och förmedlat information är en rationell varelse, vilket människan aldrig är och aldrig kan vara

  3. hej skriver:

   Ja, jag vet inte var jag ska börja. Ska jag ens börja?

   Stanford Universitetet avslöjade på tidigt stadium att primärvalet i USA var riggat från Clintons sida. Dvs. hon fuskade för att vinna över Bernie Sanders på vägen mot att bli vald till USA’s president. Detta var givetvis en präktig rättsskandal, men som doldes och fortfarande döljs i de traditionella medierna.

   Nej, Stanford har inte avslöjat något. En Stanfordstudent och en student från ett nederländskt universitet skrev en uppsats/rapport och lade ut det på internet. That’s it. Stanford har inget med det här att göra och de traditionella medierna har verkligen gjort rätt i att inte se deras icke peer reviweade rapport som något bevis på en rättsskandal

   https://www.snopes.com/stanford-study-proves-election-fraud-through-exit-poll-discrepancies/#examples

   Noterbart är också att det finns information bland Clintons e-mail om hur Mona Sahlin hade ett möte med USA’s ambassad inför valet 2010 där hon bad om hjälp att vinna valet. Frågan är hur hon tänkte att de skulle hjälpa med det. Även detta har tystats ner i traditionella medier.

   Det här har väl med wikileaks att göra?
   Citat från traditionella medier (skriver bara rubrikerna eftersom fler än en länk fastnar i mod)
   ” Ville ha pr-hjälp. Hemliga Wikileaksdokument avslöjar: S sökte stöd hos USA för att vinna opinionen” Aftonbladet
   ” S-topp sågade partiet i diplomatmöte” SvD
   ” Wikileaks: S sökte stöd hos USA om Afghanistan” Sveriges Radio
   ”Wikileaks avslöjar: Så ville Ahlin sälja in kriget till svenskarna” Expressen

   men det här handlade om ett möte som ägde rum 2008. Det du skriver om Hilarys mail och Sahlin år 2010 kan jag inte hitta något om. Antingen är jag usel på att hitta i Hilarys mail eller så blandar du ihop saker och ting, så rätta mig om jag har fel här

   Seth Rich, blev mördad. Han var en person som arbetade för DNC, Democratic National Committee, och var tekniskt ansvarig för valet. Dvs. den personen inom Demokraterna, Clintons Parti som var ansvarig för att valet tekniskt skulle gå rätt till.

   Var han tekniskt ansvarig för HELA valet eller bara demokraternas val? Såhär beskrivs hans arbete på andra ställen:

   “The 27-year-old was the Voter Expansion Data Director at the DNC. He had been with the organization since 2014.”

   ”Rich had worked for the DNC for two years and helped develop a computer program to make it easier for people to find polling places on Election Day.”

   Han verkar ha arbetat tekniskt för demokraternas Voter Expansion Project: ”the Democratic National Committee’s hub for expanding the right to vote through legislation, voter registration, education, and organizing.”

   Viss skillnad på att jobba tekniskt med röstning och att vara den person som är tekniskt ansvarig för ett helt val. Vore också konstigt att en person inte är en av dom höst uppsatta inom DNC skulle vara den som hade ansvar över valet?

 12. Jonas skriver:

  Till Tatiana!

  Tack! Glad du gillar det. Sensmoralen är ju också att vi får och skall tycka det vi vill, men vi måste gemensamt ställa krav på demokrati, frihet utan korruption och maktutövning. Ja du vet, precis som demokrati skall vara och ju fler som uttrycker sig desto bättre.

  Tjing

 13. Jonas skriver:

  Fredrik

  Kul med en person som tänker och tycker och det är grunden till mycket bra. Kul!

  Personligen gillar jag samtalet och behöver ju inte alltid vara så djupt för att vara intressant.

  Det jag menar med Sakligt Grundad information bygger på den gamla vedertagna definitionen, dvs. att informationen opartiskt skall förhålla sig till objektiva verifierbara fakta, samt ta hänsyn till en ev. befintlig norm eller regel om sådan finns.

  Du för en intressant tes och kan hålla med om visst innehåll. Människan i generella termer och över tid kan tyckas vara orationell. T.ex. gott om händelser som stödjer detta så som krig och annat. Men, med en något mer positiv hållning, så tycker jag att det finns övervägande rationella exempel om vi avser lite vidare perspektiv där t.ex. ”Demokrati” utgör en måttstock. Enskilda rationella beteenden finns ju gott om, samtidigt som det orationella slår tillbaka. Lite mer positivt så kan vi vända på det och i alla fall hoppas att det rationella till slut tar över.

  😉

  1. Fredrik skriver:

   Min syn på rationalitet skiljer sig från din, jag är inte övertygad om att rationalitet skulle vara något eftersträvansvärt. Min starka övertygelse är att en människa aldrig kan vara rationell, kanske fatta ett rationellt beslut utifrån givna premisser men aldrig vara rationell till sin natur.

   Majoriteten av besluten vi fattar är inte rationella, och skulle inte kunna vara det. Vi fungerar inte så, men ändå envisas vi med att försöka bygga en rationell värld.

   Vad gäller saklig information så ställer jag mig ändå skeptisk. När det gäller komplexa saker som valet i USA (speciellt i ett sånt känsligt politiskt läge) så är objektiv information nästan omöjligt.

   Din jämförelse haltar lite , en galen person kan beräkna 2+2, en enkelt uppgift som enligt matematikens regler har ett logiskt svar. Gissningsvis behöver en normalbegåvad person inte räkna 2+2 utan vet intuitivt svaret genom att endast se frågan. Tillskillnad från information om valet i USA, verifierbar fakta låter som någonting enkelt men är i själva verket komplext. Därför behöver det förenklas. Vilket ofta kräver en människa.

   Det går att hämta information från flera håll för att bilda sig en övergripande uppfattning, baserad på flera perspektiv. Alldeles för många människor har dock inte den förmågan (eller distansen till ämnet), vilket gör att många grundar sina åsikter på ett endimensionellt resonemang efter information de tolkar som objektiv

 14. Jonas skriver:

  Fredrik,

  PS. Vad jag menar är att Sakligt Grundad information är den samma oavsett om den som sammanställer den är rationell eller inte. Det är inte rationell/irrationell som är måttstocken på resultatet av informationen. Det är huruvida den är opartisk, objektiv och innehåller verifierbara fakta.

  En diagnostiserat galen och irrationell person kan fortfarande räkna ihop 2+2 till ett objektivt och opartiskt verifierbart resultat. Dvs. Sakligt Grundat resultat.

  Tjing

 15. Ƭĥe real Hmm skriver:

  OMG vad glad jag är att jag hållit mig till att diskutera handdukar idag. Så mycket galet i den här tråden. 🙇‍♀️

  Asange var och är ingen hjälte. Han har inte gjort något för wiki leaks annat än frontat med sitt ansikte och varit en gallijionsfigur. De riktiga hjältarna var andra tex dem som slängdes på livstid i fängelse.

  Springer nu bort från den här tråden….🏃🏼‍♀️

  1. M. Den riktiga skriver:

   Du verkar så himla smart och insatt! ♥️

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Tack! Och du verkar ha en skön humor. 😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla