Hur mycket behandlingar gör ni på en månad?

11:00 6 Dec 2017

Annica Englund:

Hår:
-Frisör: Jag går till frisören rätt ofta eftersom jag har hairtalks. Så jag sätter om dom var sjätte vecka och då toppar även Elin igenom håret. Nu när jag har hairtalks så byter vi ut till ett helt nytt paket efter tre omsättningar och då passar jag på att fräscha upp hårfärgen och klipper igenom det ordentligt.
-Inpackning: Hemma så tvättar jag håret ca två gånger i veckan. Och då packar jag in det minst en gång med återfuktande hårmask.
Hud:
-Ansiktsbehandling: Jag har gått på en Dermapenbehandling och har en inbokad på onsdag och sedan ytterligare om tre veckor. Så jag ska på tre behandlingar för att få tillbaka min glow i huden och redan efter en gång ser jag resultat. Annars så går jag på ansiktsbehandling ungefär en gång i månaden.
-Ansiktsmask: Hemma lägger jag ansiktsmask minst en gång i veckan. Nu på sluter har det blivit typ varannan dag för att det är ju så härligt.
-Peeling: Jag peelar ansiktet hemma också minst en gång i veckan.
-Fillers: Jag går på botox varannan månad för att det går ur ganska snabbt på mig och vi lägger inte så mycket åt gången för att det fortfarande ska hålla sig naturligt. Jag har gjort fillers i mina kindben och det håller sig väldigt länge så ungefär en gång i halvåret ungefär behöver man fixa till det.
Kropp
Peeling: Jag torrborstar mig ungefär två gånger i veckan
Epilera: Minst en gång i veckan drar jag epilatorn över kroppen för att hålla mig hårfri. Det blir ben, bikinilinje, under armarna bland annat.
Coax: Just nu går jag på Coaxbehandling som ska hjälpa till att reducera fettet på kroppen så man lättare förbränner det när man tränar. Allt för att bli tajt igen och min mage är mitt problemområde! 😉
Naglar:
– Jag går på både manikyr och pedikyr var tredje vecka för att hålla det snyggt. Jag har inte tid längre att sitta och pilla med sådant själv och sedan sitter det mycket bättre om man lägger material. Det sitter längre, resultatet håller sig snyggt hela tiden och sedan är det ju lite lyxigt att bli ompysslad. 🙂
Spraytan: Gör jag ungefär varannan vecka eller om det är inför något stort event. Annars kör jag min brun utan sol hemma om det inte finns någon tid.//Annica

När jag ser den här listan av behandlingar som Annica radar upp i ett inlägg så tappar jag nästan hakan. Det är SÅ mycket! 
Ja, en del av hennes jobb är att skriva om sådana här saker och många av dem är säkerligen samarbeten som hon inte behöver betala för, men då undrar jag vilka behandlingar hon behållit om hon INTE hade sett dem som del av sitt jobb och vad det hade kostat om hon behövt betala för hela klabbet.
Några av grejerna är saker som man gör hemma – typ peeling, inpackning och epilering men allt annat kräver besök på diverse salonger och måste då således bokas i tid.
Hon behöver en assistent och bokare bara för att hålla reda på alla sina skönhetsbehandlingar.

Nu när jag har lugg klipper jag den var tredje vecka för 150 kr. Då finns det verkligen ingen anledning att försöka göra det själv hemma i handfatet.
Jag peelar även ansiktet i duschen när jag får feeling och får jag extra flow gör jag en inpackning i håret någon gång i bland.
När jag kommer ihåg och är extra torr och fnasig sover jag med LCCs ansiktskräm i fejset och någon gång ibland rakar jag benen – och skär mig alltid.
Epilator – det är en sån där maskin son sliter ut håret med rot och allt va?
Gör inte det överjävulskt ont?
Grannen skulle förmodligen tro att M höll på att slå ihjäl mig här inne om jag testade en sån.

Jag gör nog ovanligt lite behandlingar tror jag – inte bara jämfört med Annica – utan även jämfört med gemene kvinna. Tror jag i alla fall.
Vad gör ni för behandlingar?
Jag har en pigmentfläck under mitt ena öga som ser ut som nerfallet smink – den skulle jag kunna tänka mig att göra någonting åt nu när jag sitter här och verkligen funderar på saken, men lär förmodligen ha glömt bort det i samma stund som jag trycker ”publicera” på det här inlägget.
Det är faktiskt rätt skönt. Att inte bry sig så mycket om sånt längre.
Jag skulle mycket hellre lägga pengar på att börja ta ridlektioner igen efter ett uppehåll på 20 år. Gratis massage för baken på köpet…

132 kommentarer | “Hur mycket behandlingar gör ni på en månad?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Paulan skriver:

  Ja j*vlar vad mycket hon gör! Hon har inte tid att fixa naglarna själv men hur fasiken har hon då tid att göra allt det här andra? Och klippa sig var 6e vecka?! Hinner håret ens växa något tills nästa klipp?!!?

  Jag rakar ben, bikinilinje, under armarna typ en gång i veckan, tvättar håret 2 ggr vecka, ansiktsmask typ en gång om året och gör noll behandlingar.

 2. Kicki skriver:

  Gör naglarna var 4:e-5:e vecka o frisören ibland för klippning, färgar utväxten gör jag själv.
  Det andra som peeling, ansiktsmask o raka ben gör jag hemma. Skulle jag göra allt det hon gör så skulle jag få bo i en pappkartong så jag prioriterar att ha tak över huvudet och mat i magen. Hur har folk råd? Ja förstås, nu ser väl mitt lönekonto inte ut som de sk influencernas men ändå.

 3. Cornet skriver:

  Förstår inte hur man orkar springa runt på diverse behandlingar nästan varje vecka.

  Själv kör jag frisören med sex till åtta veckors mellanrum. Ansiktsmask, skrubb, rakning och inpackning i håret gör jag en gång i veckan. Måla naglarna blir väl också en gång i veckan, ibland fler gånger ibland färre

  1. Jennifer skriver:

   …och jag förstår inte hur man orkar springa hos frisören så ofta eller orkar bry sig om rakning 😉 Allt är ju relativt.

   1. Cornet skriver:

    Alla är vi olika =) men då jag har kort hår som är väldigt tjockt och växer som ogräs så vill jag gärna hålla det snyggt.

 4. Malinne skriver:

  Klipper topparna 2 ggr per år
  Är vad jag gör utanför mitt hus.

  Peeling, masker, rakning mm gör jag i badrummet.

  Om jag lyxar rejält något år kan det bli en fotvård på salong.

  Jag prioriterar helt enkelt andra saker före utseende som t ex resor!

  1. Malinne skriver:

   På salong föll bort……

 5. Men det är ju så överdrivet. Hon blir ju sponsrad till det flesta behandlingar. Jag tycker det här visar på att hon har rätt mycket dötid i sin vardag. Kanske borde fundera på att göra något vettigare. Självklart skulle jag också gärna vilja kunna avsätta tid till att gå på alla olika slags behandlingar men det finns en gräns. Jag går väldigt sällan på behanlingar, mer sällan än det flesta andra, precis som du också skrev.

  Hennes blogg är väl en enda stor annonssida för smink, hår- och hudvård. Inte jätteroligt att läsa om, inte varje dag i alla fall…

  1. Anonym skriver:

   Så överdrivet mycket gör hon inte och hon gjorde ju inte allting varje dag, går ju flera veckor emellan.

 6. Anna skriver:

  Bara jag som blir lite ledsen av att läsa detta? Hur står det till med självkänslan hos någon som gör allt detta? Botox fast man är ung och rynkfri, fettbehandlingar fast man är smal och vältränad. Sjukt vilken press samhället har på tjejer att att se ”perfekta ut”.

  1. Anonym skriver:

   Fast botox ska du börja med tidigt om du vill att det ska se bra ut i framtiden.

   1. Anna skriver:

    Varför då? Det blir inte sämre av att börja använda det senare, det går ju ur kroppen.

    1. Anonym skriver:

     För att man förebygger. Anti agekräm ska man också börja med innan man fått rynkor för bästa effekt.

     1. Anna skriver:

      Fast vad gör det om man får rynkor? Blir man fulare? Försämras ditt människovärde? Tycker folk mindre om en?

      1. Lol skriver:

       Svar nej på alla dina frågor.. Men vissa vill inte ha rynkor, inga konstigheter.

      2. Anonym skriver:

       Man är inte ful för att man har rynkor, men det är ju något många har ångest över att få 🙂 Jag väljer iallafall hellre att vara rynkfri.

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Antirynkkräm är dock en bluff om det ska göra något annat än att återfukta och återfetta din hy.

      Ang botox så kan man bli immun mot eftken av det. 💚

  2. S skriver:

   Jo jag också, jag tycker det är sorgligt. Hon är så himla fin och vacker som hon är.
   Även om hon inte behöver betala/lider av det/blabla så måste det vara en psykisk press att nästan dagligen förbättra sigsjälv genom olika ingrepp och behandlingar

   1. Exfolierad skriver:

    ”Fin och vacker som hon är” det vet vi ju egentligen inte för som hon är är ju nu efter den långs listan.

 7. Sofia skriver:

  Personligen anser jag att det finns roligare saker att lägga pengar och det på, men tycker hon att det är roligt och ger något så har hon väl prioriterat rätt.

  Jag klipper håret varannat år hos frisör om jag inte har lugg. Med lugg klipper jag runt en gång i halvåret… jag kanske har väldigt långsamt växande hår? I övrigt tillskriver jag min hyfsat fina hy och hår till det faktum att jag av ren lathet tvättar håret ca 6 ggr per månad och aldrig använder hudprodukter ( undviker också tvål förutom på händerna).

  1. Anonym skriver:

   Behöver din lugg inte klippas mer än en gång i halvårets? Ja då växer nog ditt hår knappt längre… 😬

   1. Lina skriver:

    Om hon INTE har lugg klipper hon sig så sällan.. läs..

    1. Elina skriver:

     ”Med lugg klipper jag runt en gång i halvåret…”
     Läs 😉

     1. Saris skriver:

      Hon kanske har snedlugg, då behöver man inte klippa luggen allt för ofta om man inte föredrar en specifik längd såklart.

 8. Anonym skriver:

  Jag kommer förmodligen inte ha gjort lika många behandlingar, från topp till tå den dagen jag dör, som hon gör på 3-4 mån 😳😳😳

 9. Anna skriver:

  Använder tandtråd ibland.

  1. 🤪 skriver:

   Hahaha! Underbar kommentar 🤪

 10. Viktor Den Store skriver:

  Ibland går jag till frisören. Det var väl allt…

 11. Blomma skriver:

  0. Gör en massa saker själv hemma däremot.

 12. Anonym skriver:

  Klipper mig var 6:e vecka. Pedikyr och manikyr och rakning gör jag hemma när det behövs. Annars inga behandlingar, utöver schampoo och duschtvål äger jag en ansiktskräm, en hudlotion och en fotsalva i skönhetsväg förutom smink.

 13. EA skriver:

  tvättar håret 2-3 ggr i veckan, går till frisör 2-3 ggr/år, rakar mig inte, har aldrig haft nagellack. Tar inte hand om huden annat än att jag använder rätt mycket handkräm nu på vintern dock. Suck.

 14. Anonym skriver:

  Håller med ovanstående, det enda jag gör utanför hemmet är klipper mig. Hade jag kunnat göra det snyggt hemma hade jag gjort det. Tycker faktiskt det är rätt kul att pilla med naglarna, lägga ansiktsmask och plocka ögonbrynen.

 15. Lisa skriver:

  INTE KONSTIGT ATT JAG SER UT SOM ETT KOK STRYK om man ska behöva göra allt det där för att se någorlunda söt ut

  1. Madelon skriver:

   Hahahaha bästa!! Men jag är övertygad om att din naturliga skönhet strålar!

  2. Anonym skriver:

   Har dejtat i olika omgångar genom åren och sist jag började med det så skippade jag konstfull sminkning och urringat/uppklätt utan gick som jag var från typ jobbet, i jeans en stickad tröja och med näsan blank av fett för qtt morgonens pudring var borta och jag hade glömt kompakten.
   Märkte inte någon minskad framgång, tvärtom så mötte jag killen som nu är min man 🙂

   1. Thisnthat skriver:

    Jag träffade min kille på jobbet, nyvaken halv 7…tror nog till och med jag var förkyld. Lägg även till skitiga arbetsbyxor(byggarbetare). Vi håller ihop än😎

 16. Annie skriver:

  Oj att ägna så mycket tid åt sitt utseende! Men så är det ju en del av hennes jobb. I mitt jobb förväntas jag vara hel och ren men i övrigt finns inga krav på hur jag ser ut. Klipper och färgar håret hos frisör var 3-4:e månad. Det är det enda jag gör ”på salong”. Älskar hudvård och smörjer med härliga krämer, serum osv. Rakar mig sporadiskt under armarna och på benen (odlar nu vinterpäls av ren lathet). Utöver det dagliga så brukar jag skrubba kroppen, göra hårinpackning och ansiktsmask och pyssla lite extra kanske ungefär varannan vecka – dvs när jag får feeling och tappar upp ett bad, tänder ljus och gör lite mysigt.

 17. Anna skriver:

  Herre! Hade hon inte spons skulle man väl aldrig ha råd med så mkt botox/fillers/ frisörbesök Ofta tänkt på hur unga tjejer kan ha råd med alla dessa ingrepp, sjukt dyrt och de måste göras relativt ofta.

 18. Haine skriver:

  Blir lite ledsen på detta då det förmodligen är många unga tjejer som läser hennes blogg som kommer tro att man måste göra allt det här. Inget ont mot Annica alls, det är ju en skönhetsblogg. Men det var en lång lista.

  1. Marja skriver:

   Ja, lite tråkigt om unga tjejer ska tro att detta är en normal nivå för att se ”vettig” ut. För att inte prata om hur mycket roligt/vettigt/nyttigt man kan göra för pengarna om man behöver betala själv och inte är sponsrad. Skönt att se i kommentarsfältet att detta ändå inte verkar vara normalnivån, undrar hur utfallet hade blivit i Blondinbellas kommentarsfält där det verkar vara normalt att ha MINST Bellas nivå på saker. Hotellnatt när huset målas – helt normalt, långflyg 4 ggr i månader – vad är det för konstigt med det?, sminkös på jobbet – you go girl, det har väl alla produktiva kvinns.

 19. Jennifer skriver:

  Hår: tvättar det två gånger i veckan med något billigt schampo från Ica. Frisör? Var några år sedan sist.
  Naglar: har en nagelklippare jag använder då och då.
  Kropp: får massage av min sambo någon gång i veckan samt går på läkarbesök då och då.

  Borstar tänderna och duschar då och då också. Smink? Nope. Rakning? Nope. Några behandlingar eller annat fix, haha nej… 😂

 20. Madelon skriver:

  Försöker göra någon form av hemma-spa en gång i veckan med ett långt bad, hårinpackning, peeling, rakning och nagelvård.

  Bokat tid hos frisör ca var tredje månad och går på ansiktsbehandling eller annan skönhetsbehandling högst en gång om året.

  Köper iofs ganska mycket dyra krämer m.m. Gillar att kleta och kladda och inbillar mig gärna att det gör ska göra underverk med huden.

 21. kers skriver:

  Jag gör ingenting av ovanstående, och ser ut därefter. Men vad fan gör det.

 22. Jennie skriver:

  Herregud, jag blir helt mållös.. jag tänker att hur orkar hon? All den tid som går åt att göra skönhetsbehandlingar, är det verkligen värt det? Hon får det ju betalt men de flesta skulle aldrig ha råd att hålla på så där. Eller tid för den delen. Dessutom är hon med och bidrar till att uppehålla ett väldigt osunt ideal för kvinnor. Det är jag så oerhört less på, alla dessa kvinnor som blir reducerade till en vacker utsida. Häromdagen läste jag en artikel om att kvinnliga arkeologer har svårare att få sina forskningsrön att bli tagna på allvar jämfört med män, och jag tänker att det här är en del av det problemet. Jag är säker på att arkeologi inte är det enda forskningsområde detta gäller. Tänk om kvinnor bara skulle skita i dessa skeva ideal, vilka mästerverk vi skulle kunna genomföra. Inte minst för att många kvinnor skulle slippa känna skam, ångest och självhat över hur vi ser ut.

  1. F skriver:

   Fast om en kvinna råkar vara vad samhället anser är vacker, och gillar smink osv, men också är arkeolog och forskare – är då inte problemet att hon inte blir publicerad någon annans?

   En kvinna behöver varken vara sminkad och bära klackar eller vara osminkad i Uggs för att kunna tas på allvar. Baserar man sin åsikt om en människas intelligens på dennes utseende eller kön har man ett problem.

   Shame’a inte kvinnor som sminkar sig när det är gubbarna som tänker med k*ken.

 23. Anonym skriver:

  Botox var tredje månad, läppar var tredje månad, ansiktsbehandling 1 gång i veckan, naglar 1 gång i veckan. Klipper mig var tredje månad

  1. Anonym skriver:

   Hehe, ansiktsbehandling och naglar en gång i -månaden- förstås, inte en gång i veckan 🙂

 24. 🐸 skriver:

  Jag har familj och eget företag och känner mig superstressad av att sitta hos frisören 2-3h så jag färgar och bleker alltid hemma. Fyller 40 nästa år och använder i princip lite nivea ansiktskräm och lite vax i håret någon gång. Har nog iofs aldrig brytt mig så mycket, tycker det kan vara kul med smink men mest till fest. Min 7-åriga dotter gillar inte när jag sminkar mig och säger alltid att hon tycker jag är fin så som jag är.
  Tycker det är så sorgligt vad alla tjejer och kvinnor förväntas göra med sina kroppar, ivrigt påhejad av skönhetsföretag som tex Blondinbellas. Killar lägger ju minimalt med tid jämförelsevis, varför är det så? Varför måste vi tjejer ändra på oss så himla mycket för att duga? Hårförlängning, botox, lösnaglar, push up bh, bröstförstoring, vaxning, brun utan sol, listan kan göras lång.

 25. Malin skriver:

  Gör inget speciellt direkt. Jag har dock börjat gå till frisören 2-3 ggr om året istället för en gång då mitt hår växer som ogräs. Rakar mig när jag inte står ut med kliandet längre. När jag var utomlands i somras så var jag på pedikyr och manikyr. Jag hade ju en del pengar kvar i reskassan och köpte knappt något så bestämde mig för att testa. När jag jobbade så gick jag på fotvård en gång i månaden, men har inte de problemen längre samt har inte råd. Funderar på att börja igen så fort jag får jobb efter min utbildning.

 26. Sara den rara skriver:

  Hur många behandlingar jag gör på salong? Får se nu… 0.

  – Klipper mitt hår själv när det behövs.
  – Sätter i mitt löshår själv.
  – Färgar håret själv.
  – Peelar någon gång i månaden och ansiktsmask likaså. I dusch/handfatet hemma.
  – Smörjer in ansiktet dagligen med fuktcreme.
  – Gör mina naglar själv. Händer någon gång i månaden.
  – Rakar när jag orkar. Kanske någon gång i veckan eller ibland kan det gå två veckor. För tillfället vinterpäls.
  – Smörjer in kropp efter dusch, ca 2-3 gånger i veckan.
  – Massage – sambons uppgift.

  Har inte råd med behandlingar och skulle nog faktiskt inte prioritera även om jag hade pengar. Det måste ju inte bara kosta massa pengar utan ta en stor del av tiden, tid som jag inte har med småbarn, hus och husdjur.

 27. Matilda skriver:

  Är det bara jag som tycker att 150 kr för att klippa luggen låter som ett rån? Jag tror tom det ingår hos min frisör, inte hade hon tagit 150 kr iaf. Vad kostar hela klippningen?

  1. Bloggbevakning skriver:

   900 kr

   1. Matilda skriver:

    Woaw det kommer jag alltid vara helt för snål för. Inga problem att punga ut det för en flaska vin dock. Fast kan tycka att en luggklipp borde ingå för 900kr.

    1. Jea skriver:

     Ursäkta om min kommentar är dum… men menar ni att luggen inte ingår i klippningen? Att utan de 150 kronorna så klipps håret men luggen lämnas orörd? Har jag missförstått något?😂

     1. Bloggbevakning skriver:

      Nä, jag klipper BARA luggen oftast!

      1. Jea skriver:

       Haha makes sense! 😄

      2. Em.e skriver:

       På tal om din lugg. Du ser 👌 ut med lugg

  2. Ninnibeth skriver:

   Jag betalar 50 kr för att klippa luggen; men nu har frissan lärt mig knepet så nu kostar det gratis hemma i badrummet…

 28. Anne skriver:

  För mig är svaret ”aldrig” på alla Annikas punkter, förutom att jag klipper mig ca en gång vartannat år, rakar mig typ en gång i månaden/när jag har tid (småbarnsmamma), peelar ansiktet några gånger i veckan när jag har peeling hemma (vilket oftast brukar vara en gång per år eller varannat år då jag brukar få i födelsedagspresent). Jag är verkligen wt.

  1. kers skriver:

   Hear yah’ sistah’! 👊 WT United! 😚

 29. Fialisa skriver:

  Går aldrig till frisör. Tvättar håret typ 1 gång i veckan men häver då i lite olja i längderna efteråt. Fixar naglarna själv hemma med shellack. Lägger en ansiktsmask då och då och brukar skrubba ansiktet när jag duschar.

  Salongen jag brukar gå till har utbildningar så när de söker elevmodeller till vaxning passar jag på. Hela ben, brasse, armhålor.
  Det är typ enda gången jag gör något åt min kroppsbehåring, äger ingen rakhyvel. Noppar ögonbrynen ibland.

 30. Pink Champange skriver:

  Hår och Dusch: Jag duschar kroppen varje dag och tvättar håret två gånger i veckan då använder jag sulfatfria och icke djurtestade produkter för färgat hår.) Börjar med en kokosoljeinpackning som får sitta ett par timmar minst följt av två omgångar med schampoo, sen inpackning då jag rakar och skrubbar mig medan den får verka, balsam och avslutar med att skölja i iskallt vatten. I med lite jojobaolja och låter det sedan lufttorka. Jag sover alltid med håret i fläta då det slits mindre och borstar det någon gång i månaden högst, men jag har inte heller haft en dålig hårdag på månader. Jag har färgat rött hår som jag färgar hema typ 4 gånger om året då jag inte har något emot utävxten. Mitt hår växer fruktansvärt fort (från axellångt till under mina E-kupor på mindre än ett år trots att det blivit klippt 2 gånger och toppat massor) men jag klipper mig max 2/året samt toppar det hemma själv med nagelsax

  Hudvårdsrutinen är:(på kvällen är det först sminkborttagning) Cvitamin finkorning skrubb, teatree skrubb/ansiktsmask/rengöring som får sitta medan jag borstar tänderna för första gången, evitamin rengöring, teatreerengöring, seaweed och teatree toner, munskölj och andra tandborstning, teatreeserum, ”ungdoms”serum, aloeveradag/nattkräm och fläderögongel. (Alla produkter är från the body shop)

  Sminkning: (Hudvård först), två sorters primer, colourcorrecting-concealer, krämcontour, löspuder, foundation, concealer, baking, puder, ögonskugga, highlighter som cutcrease, eyeliner, lösögonfransar, ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga, contour, bronzer, rouge, flytande och puderhighlighter, mascara, läppstift och settingspray.
  Det tar oftast mellan 30-60 minuter att göra allt men kan klara det på 20 likaväl som 90

  I övrigt så använder jag ansiktsmask någon gång i veckan eller oftare om jag behöver, har aldrig opererat eller gjort något ingrepp.

  Mvh 18 år

  1. Hanna skriver:

   Det går utför för ungdomarna 😂
   #stayinschool

   1. A skriver:

    Ja jävlar vilken lista 😱

   2. Pink Champange skriver:

    Ja Hanna? Jag går mitt sista år på gymnasiet och är till sommaren färdig uska. Dock slker jag dirket vidare till sjuksköterske. Jag jobbar på kvällar och helger på ett demensboende

  2. 🔞 skriver:

   E-kupor, hur är det relevant? Haha!

   1. Wyy skriver:

    för att hår ska växa förbi stora bröst krävs mer längd än för att det ska växa förbi tex a kupor.

 31. S skriver:

  Haha och själv duschar jag i snitt var tredje dag på vintern, då jag har så sjukt torr hud. De dagar jag duschar måste jag lägga en återfuktande inpackning i hårbotten och ansikte samt bada i olja efteråt för att jag inte ska klia sönder. Önskar jag hade lite fetare hy så jag slapp detta kliandnde! Raka benen är bara att glömma just nu. Detta blir bara värre och värre för var år som går. Jag är 25 år så hur ska det bli när jag är 50? Någon som har tips på vad en torrboll som jag ska göra? Använder inte krämer på kroppen alls under övriga årstider, så jag har inte vant huden vid extra fukt.

  1. Cornet skriver:

   Bra fetter är väldigt bra för torr hud, dvs Omega 3, kokosolja, avokado bland annat. Sen är också att inte använda vanlig tvål (palmolive och liknade) då dom oftast innehåller saker som torkar ut huden. Sen kan man också smörja sig men också där undvika vanliga märken då dom också innehåller saker som inte tränger in i huden och återfuktar den.

   Naturliga och ekologiska märken är bättre än vad man tror. Vill du börja med att testa något relativt billigt märke så är urtekram bra. Finns att hitta i matbutiker för en ganska billig peng

   /hälsokostare som älskar naturlig hudvård

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Kokosfett är tyvärr uttorkande motsatsen till vad den säljs in som. 😞

    1. Andrea skriver:

     Vad har du fått den infon ifrån? Ang. att kokosolja torkar ut? Du skrev kokosfett iofs, det
     kanske är det du menar?

    2. A skriver:

     Mina rutiner:
     Hår: Frisören var sjunde/åttonde vecka och sätter om mina hairtalks. Byter hår efter cirka fyra omsättningar. Hemma tvättar jag två dagar i veckan och då stylar jag det samtidigt. Håret är min bebis så är noggrann med inpackning vid varje tvätt, olja varje kväll osv.

     Hud: Tvättar och smörjer in ansiktet med kräm morgon och kväll. Peeling två dagar i veckan med fuktmask efteråt. Är jag blek kan det bli fuktkräm med brun utan sol i.

     Smink: Sminkar mig när jag känner för det. Kan vara varje dag och kan vara en dag i veckan beroende på hur man känner sig.

     Kropp: Duschar kroppen varje eller varannan dag. Rakar mig under armarna varje dusch. I underlivet vid behov och benen får klara sig nu på vintern. Smörjer in efteråt.

     Naglarna orkar jag aldrig hålla på med då mitt jobb sliter ut dem så snabbt. Fyllde läpparna två gånger i våras, mest för skojs skull.

     Sen blir det ju mer brun utan sol och kanske naglar inför fester och sånt, men händer inte så ofta eftersom jag jobbar mycket helger.

    3. Cornet skriver:

     Nja, om man smörjer så verkar den inte så bra men jag menade mer om man äter den. Jag kanske glömde att skriva det? =)

    4. Em.e skriver:

     Näää, kokosolja är inte uttorkande. Där har du fel. Det ska vara kallpressad kokosolja. Dock ska personer med acne vara försiktiga om man vill använda det på huden då det täpper igen porer. Det är bra som punktbehahandling men inte till hela ansiktet. Tycker det fungerar bäst till håret, mina korkskruvar får den fukten de behöver för att hålla ihop

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Här hittade jag en länk. Orkar inte leta efter en bättre men den bekräftar det jag säger…

      http://www.fromthebathtub.com/2015/03/why-some-skin-types-should-stop-using.html?m=1

     2. Plumbob skriver:

      Om du har torr hud och bara tvättar ansiktet och lägger på en olja är din hud uttorkad.

      Oljan är occlusive, den håller allt under den tätt. Men om det inte finns någon fukt under så stänger den helt enkelt in torrhet.

      För bästa resultat, i längden alltså, smörj in dig med något fuktgivande under och snacka på valfri olja sist. Då gör den faktiskt något.

    5. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Jag hittade ingen bra länk efter snabb googling men jo kokosolja (förlåt inte fett) är uttorkande.

  2. Fru W skriver:

   En riktig torris här med, kliar och får som sprickor och sår på benen på vintern och händerna ska vi inte ens nämna… Provat alltifrån billigt till svindyrt och hittade till slut rätt med Cetaphil. Använder deras duschlotion till både mig och barnen. Behöver oftast inte ens smörja in mig sedan jag började med denna, men ibland är jag extra torr och kliig, då smörjer jag ned Cetaphils hudlotion. Deras ansiktsrengöring och ansiktscreme är allt som behövs i facet. Det bästa av allt är att det är både billigt och drygt! Värt att testa om du är riktigt torr 🙂

  3. Camilla skriver:

   Ekologisk, oljebaserad hudvård har gjort under för min annars extremt torra hud. Älskar produkterna från Organics by Sara!

  4. Ella skriver:

   Jag har inget tips vad du kan göra åt hårbotten, men för att få lite mindre torr hud så är mitt bästa tips att smörja in med olja INNAN du duschar! Jag brukar snabbt skölja av mig så att huden bara blir lite fuktig, och smörjer sen in med mandelolja (som jag köper på apoteket) på de ställen som blir torrast av duschen. Sen är det bara att duscha på som vanligt!

  5. Amin skriver:

   Flytta till varmare klimat. Seriöst.

 32. Pink Champange skriver:

  Dusch och hår: Jag duschar varje dag och tvättar håret max 2 gånger/vecka (då använder jag sulfatfria och icke djurtestade produkter för färgat hår.) Börjar med en kokosoljeinpackning som får sitta ett par timmar minst följt av två omgångar med schampoo, sen inpackning samt rakning och skrubbning, balsam och avslutar med att skölja i iskallt vatten. I med lite jojobaolja och låter det sedan lufttorka). Jag sover alltid med håret i fläta då det slits mindre och borstar det någon gång i månaden högst, men jag har inte heller haft en dålig hårdag på månader. Jag har rött färgat hår som jag underhåller hemma 4 max 5 gånger/år då jag gillar utväxten. Jag klipper mig max 2 gånger/år samt toppar det hemma med nagelsax hemma trots att det växer som ogräs (från axellåmgt till under mina E-kupor på mindre än ett år trots två frisörbesök och toppande hemma).

  Hudvårdsrutinen är:(på kvällen är det först sminkborttagning) Cvitamin finkorning skrubb, teatree skrubb/ansiktsmask/rengöring som får sitta medan jag borstar tänderna för första gången, evitamin rengöring, teatreerengöring, seaweed och teatree toner, munskölj och andra tandborstning, teatreeserum, ”ungdoms”serum, aloeveradag/nattkräm och fläderögongel. (Alla produkter är från the body shop)

  Sminkning: (Hudvård först), två sorters primer, colourcorrecting-concealer, krämcontour, löspuder, foundation, concealer, baking, puder, ögonskugga, highlighter som cutcrease, eyeliner, lösögonfransar, ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga, contour, bronzer, rouge, flytande och puderhighlighter, mascara, läppstift och settingspray. (Alla produkter utom två jag flrsöker göra slut på är icke djurtestade och/eller veganska)
  Det tar oftast mellan 30-60 minuter att göra allt men kan klara det på 20 likaväl som 90

  Övrigt: Ansiktsmask typ en gång i veckan och vid behov. Jag plockar, klipper,trimmar och färgar mina bryn och fransar vid behov (typ 2 gånger i månaden minst). Har inte gjort några ingrepp eller operationer

  Mvh 18 bast

  1. MA skriver:

   Får American Psycho-vibbar av det här…

   1. Pink Champange skriver:

    Och för en som inte förstår den referensen,det är något dåligt va? Eller? ):

    1. A skriver:

     Har du inte sett filmen kan en hint vara att psycho betyder psyko/psykopat.

  2. Anonymista skriver:

   Och att peta in bh-storleken är relevant på vilket sätt?

   1. Pink Champange skriver:

    Håret skiljer ju ganska mycket i längd om det är nedanför en A-kupa eller E

    1. Solis ☀️ skriver:

     Håller med ovan, ”under min E-kupa” säger absolut ingenting mer än att du har E-kupa.
     Menar du ner till skulderbladen? Revbenen? Midjan?

    2. Hanna skriver:

     Absolut. Speciellt om man har hängbröst.

  3. Ninnibeth skriver:

   18 år och allt detta?! Min 18-åring trimmar på sin höjd ögonbrynen nå’n gång ibland och sminkar sig kanske 5 gånger per år – hon tar hellre sovmorgon än kliver upp tidigare för att sminka sig… 😉

 33. Anonym skriver:

  Jag klipper och slingar på salong 4 ggr om året. Ansikysbehandling kan det också bli ett par gånger.
  Är det någon härinne som gör dermapen? Är nyfiken på era erfarenheter isåfall. Har främst hittat recensioner på bloggar ( spons?) och företagens egna hemsidor.

  1. F skriver:

   Detta är andra året jag kör med DermaPen!
   Jobbar ute under vår/sommar/höst så på slutet av säsongen tycker jag om att unna mig lite lyx för kroppen.
   Är 25 år, och mina problemområden har väl främst varit att jag kan bli torr på vintern samt har fina linjer kring mun och ögon.

   Provade DermaPen för att jag ville testa något ”kraftfullare” än vanlig ansiktsmask (brukar köra hemma-spa 1 gång i veckan här hemma).
   Min förhoppning var att de fina linjerna mirakulöst skulle försvinna, haha. Det har de inte gjort, däremot upplever jag att huden håller sig normal under vintern och den har mer lyster!

   För min del så tycker min behandlare att det räcker med 2 gånger i följd (6 veckors mellanrum), men har läst att det rekommenderas minst 3 gånger för att minimera rynkor.

   Jag tycker inte att det gör speciellt ont med nålarna. Det är ju inte så att man njuter precis, men man kan absolut uthärda ”smärtan”.
   Efteråt blir jag lite små-svullen på vissa ställen och kan få minimala blåmärkes-liknande prickar kring ögonen.
   Huden känns torr/fnasig i högst 1 vecka efter det, sedan vänder det.
   Upplever också att vid andra behandlingstillfället så blir man inte alls lika torr efter, precis som att huden är mer van/fräsch denna gången.

   Detta är som sagt andra året som jag kör på denna rutin, och kommer att fortsätta eftersom jag gillar resultatet och att det händer lite mer än vad man kan åstadkomma hemma med krämer/masker 🙂
   Lycka till!

   1. Anonym skriver:

    Tack för infon! Då låter det som att det skulle kunna vara något för mig. Har också den torra tråkiga vinterhyn och vill göra något som ger lite mer än en ansiktsbehandling 🙂

 34. LaGaga skriver:

  Har gjort en hållbar ansiktslyftning samt implantat i bröst och rumpa. Botox och fillers onödigt för mig just nu.

  Extentions som byts varannan månad. Manikyr varannan vecka.

  Fransar och bryn cirka 1 gång i månaden.

  Slarvar med sminkbortagning och tandborstning så lär väl se för djävlig ut när jag är typ 40.

 35. Lina som älskar statistik skriver:

  Jag är på din nivå fast jag klipper mig kanske 1 gång om året pga hatar gå till frisören. Hade jag börjat med något skulle det vara att gå oftare till tandhygienist än 1gång om året. Jag har roligare saker jag kan lägga tiden på än oroa mig över utseendet.

 36. Helena skriver:

  Inga, jag är perfekt som jag är!

  (Men klipper mig väl en gång i halvåret så då går det väl 500-700kr)

 37. Caroline skriver:

  – Fixar naglarna på salong var 3:e vecka (shellack på egen nagel så inte så farligt dyrt).

  – Fixar även fransarna på salong var 3:e vecka.

  – Pedikyr på salong typ 2 ggr om året. Och sån där fotpeelingsocka hemma ngn gång per år (lossnar så sjukt mycket då vilket är rätt vidrigt och/eller fascinerande men går inte att göra om jag ska visa fötterna för någon under typ 10 dagar eftersom att de ser ut som döende zoombiefötter innan allt är klart).

  – Ansiktsmask och hårinpackning nån gång i månaden hemma. Peeling typ never men min ansiktstvätt är exfolierande.

  Fransarna och naglarna gör ju dock så att det går en del pengar på salongsfix varje år. Totally worth it though.

 38. Lisa skriver:

  Herrejösses vad en del ligger i! Jag unnar mig manikyr en gång i månaden och klipper mig var tredje månad och klipper luggen när den är för lång men ingenting annat. Resten gör jag hemma och med resten menar jag rakar mig med billiga engångsrakhyvlar haha.

 39. svatantrya skriver:

  Jag gör naglarna en gång i månaden för att de annars skulle se för jävliga ut och det är bekvämt att de håller sig snygga en månad åt gången liksom. Frisören har jag gått till två gånger på 12 år. Ansiktsbehandling har jag aldrig ens testat tror jag…. Rakar mig när jag orkar, oftast efter mensens slut och peelar ansiktet hemma när det finns behov typ.

 40. Andrea skriver:

  Ojdå, tösen har en hel del att stå i det hör jag det. Är det inte dumt att ”förstöra sig själv” så som jag ändå tycker det kan räknas som iom att hon är så
  Pass ung? Själv gör jag bara fillers i läpparna, ca 4 ggr/år. Har aldrig gjort någon annan behandling, inte ens en ansiktbehandling. Har länge bävat inför att jag snart måste börja göra botox också men skjutit upp det helatiden, man blir ju inte yngre. Sen tandblekning med behövs.

 41. Isabelle skriver:

  Frisören två gånger om året (sommar/vinter), gör naglarna var femte vecka för 300-400kr (bra pris för studenter hehe). Jag lägger hellre 400kr på naglar än till exempel en utgång, som många i min ålder spenderar sina cash på. Har vaxat benen en gång i mitt liv (och brasiliansk…) aldrig mer haha! Fyfan vad ont. Har inget intresse av ansiktsbehandlingar. Däremot önskar jag att jag kom iväg på massage oftare, just nu är det en lyxvara som jag gör en gång om året..

 42. L skriver:

  Jag klipper mig själv (topparna) ca en gång om året. Går aldrig till frisör eller salonger, lägger hellre pengarna på annat.

 43. S skriver:

  Hjälp, jag gör typ ingen särskild behandling whatsoever. Klippte mig på salong senast för 19 månader sedan (vill spara ut, men ”klipper” mig själv lite då och då). Fixar aldrig naglarna och gör ingen typ av ansiktsbehandling.

  Oh well….

 44. Fåret skriver:

  Slingar håret 2 ggr om året.
  Klipper det kanske 3 ggr.
  Sminkar mig i princip varje dag.
  Naglarna håller jag korta, orkar aldrig lacka dem.
  Rakning? Vad är det? Haha såhär års orkar jag aldrig raka mig…
  duschar varannan dag. Tvättar håret 2 ggr i veckan.

  Borde vara bättre på att smörja in mig efter dusch och bad är så torr att jag fått eksem :(:(:(

 45. Nina skriver:

  Tycker det är lite sorgligt att så många tjejer behöver göra allt detta regelbundet för att kunna se snygga ut, eller åtminstone känna sig snygga.

 46. siri skriver:

  tvättar håret varannan dag, ansiktskräm på efter dusch bara. sminkar mig aldrig. klippt mig hos frisör en gång i livet.

 47. K skriver:

  Jag får knappt till att boka tid hos min barnmorska, så jag stannar vid hårtvätt, rakning och tandborstning, gör allt själv! Ska försöka fixa tid hos frissan innan ungen kommer *goalz*

 48. Mija skriver:

  😱

 49. L skriver:

  Det jag kan tycka vissa människor borde tänka på är att alla dessa grejerna förmodligen också är ett stort intresse i Annicas ögon… Alla har vi olika intressen, många kanske tycker hennes lista låter absurd men det är som sagt förmodligen något Annica brinner för och tycker om att göra, så varför ska hon inte få göra det då?
  Alla är vi olika och unika precis som vi är. Sen om man vill fixa något med SITT EGET utseende tycker jag man ska få lov till det så länge man själv mår bra av det.

  Jag själv tvättar håret 2-3 gånger i veckan.
  Går till frisören ca 3-4 gånger per år för slingning/färgning (Klipper dock mig själv hemma.)
  Fixar naglarna 1 gång i månaden.
  Gör lipfillers några gånger per år.
  Sminkar mig och köper en hel del smink då det är mitt stora intresse.
  Rakar mig vid nästan varje dusch då JAG känner mig fräschare då.

  Och tro det eller ej men allt detta gör mig för mig själv och för mitt eget välmående 🙂
  Allt är relativt och vi vill alla lägga våra pengar på olika saker som vi tycker om att göra, och det är väl helt fantastiskt 😉
  Ingen ska behöva höra att något den gör är ”rätt eller fel” 🙂
  Tack för mig.

  1. Emma skriver:

   +1 på den!

   Förstår också att vissa människor inte alls förstår hur en orkar. Men när man faktiskt tycker om/njuter av att göra dessa saker när tiden finns? Självklart ska man göra så lite/mycket som man själv vill, så länge man själv inte tar skada av det.. tycker jag iallafall.

   Vaxar mig 1 gång i månaden (hela ben). Fixar armhålorna och muffis med hyveln typ varannan dag.

   Frisörbesök med klipp och sling 3-4 gånger om året.

   Fixar fransarna på salong 1 gång i månaden cirka.

   Ansiktsbehandling var 8e-12e vecka.

   Färgar ögonbrynen hemma var 4e-6e vecka. Plockar dom var och varannan dag (växer som ogräs). Gör pedikyr hemma 1 gång i månaden.

   Sminkar mig i en enkel sminkning varje gång jag ska jobba. Men går nästan uteslutande osminkad hemma, eller om jag inte ska göra något speciellt.

   Samt en ganska avancerad hudvårdsrutin både morgon och kväll. Är hudterapeut, och jag älskar min stund i badrummet på morgonen/kvällen. Alla mina steg i rutinen.

 50. Andj skriver:

  Om jag hinner försöker jag ta ett fotbad sådär varje-varannan vecka för jag har så ont i fötterna. Fick en body scrub som jag använder när jag hinner eller kommer ihåg. Håret tvättar jag en gång i veckan, min kompis klipper mig vid behov. Rakning blir inte så ofta, har inte tid. Ansiktet tvättar jag morgon och kväll, använder inte ansiktskräm för min hud tycker inte om det. Förstår inte hur folk hinner med så många kroppsrutiner! Är jag ren är jag nöjd!

 51. H skriver:

  Duschar varje dag, peelar o smörjer in kroppen. Tvättar håret 1-2 g/v. Dålig med inpackning.

  Blekt tänderna en gång i mitt liv. Gör gärna aldrig om det.

  Fillers i över läppen 0,2-0,5 ml ca 1-2 gånger/året.

  Frisören 3-4 gånger om året för klippning. Tonar håret hemma.

  Kör solning ibland men oftast brun-utan-sol.

  Naglarna gör jag alltid hemma. Dock något jag skulle vilja unna mig på salong men går tyvärr inte pga jobbet.

  /27 år anser mig bry mig ”normalt” om mitt utseende.

  Naglar och bus gör jag endast inför helger eller speciella tillfällen. Aldrig gjort fransar eller tatuerat ögonbryn. Eller fixat naglar på salong. Eller spraytan.

 52. Bisarr skriver:

  Vad fan innebär det att ”torrborsta” kroppen? Låter jätteont

  1. Johanna skriver:

   Jag ser framför mig en såndär borste med stålborst som man gör rent grillen med

 53. Jenny skriver:

  Gud! Jag skulle aldrig ha tid med sånt så ofta.
  Jag hinner knappt gå till frisören liksom. Och jag avskyr när främlingar pillar mig i ansiktet. Så ansiktsbehandlingar görs inte.
  Nu har sambon en maskin som eg behandlar skador. Men med den kan man göra ansiktsbehandling med Hyaluron också. Så det gör vi ibland.

  Jag tvättar håret rätt ofta och gör ibland inpackning, är lite lätt manisk med bra hudvård, epilerar bort min klena hårväxt någon gång i månaden, färgar bryn och fransar lika ofta hemma på 3 min.

  Jag ska tatuera bryn efter nyår tänkte jag.

  Får jag tid över går jag hellre på massage än skönhetsbehandlingar.

 54. Emma skriver:

  Skönt att känna att jag efter många år av osäkerhet och ”skönhets-ångest” inte behöver raka benen varannan dag och fixa med mitt utseende hela tiden.

  Jag ligger med min kille och tar ett glas gott vin istället. Det gör mig lycklig, och snygg 😉

 55. Waxing in my 💗 skriver:

  Ingen annan än jag som insett att vaxning är guld? En gång i månaden går jag till en salong och vaxar ben, armhålor och fifin (brasiliansk!). Behöver inte mecka själv med rakhyvlar och riskera sår. Vaxningen håller sig fin länge till skillnad från rakning, det enda jag gör är att skrubba för att förhindra inåtväxta hårstrån samt smörja in med kokosolja.

  Kan verkligen rekommendera det! Priset är väl ett minus men jag tänker på alla rakhyvlar och krämer jag köpt.. dessutom, ja det gör ont i början men man vänjer sig och håret blir tillslut tunnare och glesare vilket inte innebär lika mycket jobb.

 56. Sofia skriver:

  Hm, jädra massa behandlingar! Jag tycker att jag gör mycket men gör typ allt själv hemma, blir rätt mycket billigare då…

  Frisör, klipper och färgar typ var 10:e vecka. Tvättar håret en gång i veckan, har inpackning och dyrschampoo/balsam då. Uppsatt i hästsvans resten av veckan typ…

  Ansikte: rengöring, toner, syra, essense, serum + serum, ögonkräm och dag/nattkräm. Detta varje morgon och kväll. Ett par gånger i veckan mask. Har aldrig haft så bra hy som när jag började ta hand om den ordentligt!

  Smink: typ mascara?

  Övrigt: Färgar ögonbrynen hemma, bleker tänderna hemma (med grejer jag köpt från min tandläkare, skulle aldrig våga beställa sånt på nätet!), rakar benen och under armarna. Filar fötterna. Smörjer in mig efter dusch. Målar naglarna någon gång i halvåret.

  Ser rätt ung ut för mina 37 år men skulle aldrig få för mig att göra några ingrepp eller botox. Tänker minsann åldras med värdighet och vara glad över varje år jag får leva och se mina barn växa upp!

 57. Sanna skriver:

  Jag rakar benen på sommaren, på vintern blire mer sällan. Ibland kan jag raka bara ankeln om jag ska ha kortare ankeljeans 😂 peeling ibland i duschen å ibland tar ja bara handduken o gnuggar hårt när jag e nyduschad 😑 inpackning gör jag när jag orkar (vartannat halvår) du är inte ensam!!!

 58. Jag gör inga behandlingar på salong, men skulle nog lägga mycket pengar på det om jag haft råd. Annars är det ansiktsmasker några gånger i veckan, naglarna, peela kroppen, och hårmaska. Raka benen gör jag bara om jag inväntar manligt besök, och så på sommaren 😜

 59. S skriver:

  OT men är det nån som varit på bloggarnas favorit(?)hotell Steam hotel? Om ja, är det värt?

 60. Lejonhjärta skriver:

  Jag skulle behöva väldigt mycket fritid för att hinna med det där. Tycker det är tillräckligt svårt att få tid efter jobbet till klippning (3 gånger om året) och vaxning 🙈 resten gör jag hemma men inte speciellt ofta.

 61. Krista skriver:

  Min spontana tanke är att det är nåt fuffens här, för tänk om tjejer la all den här fix&smink-tiden på att erövra världen istället, damn vad det skulle bli snurr på rollerna i samhället då. Obs menar inte att skuldbelägga, krävs såklart skitmycket av ung tjej att gå emot snyggnormen, men kan ju vara bra att vara medveten om att det är massa andra som vinner på detta medan man själv i bästa fall får nåt låtsassjälvförtroende av att känns sig snygg.

 62. Hanna skriver:

  Är inte det här en bisarr ekvation för nån som väl inte är känd ”framförallt” för just sin skönhet?

  1. Maj skriver:

   Du menar att hon inte är ansedd som särskilt snygg i bloggvärlden? Schysst, not.

 63. Chey skriver:

  Dusch (sön,tis,tors,fre)
  Skrubbar mig på söndagar.
  Rakar ben och under armarna alla dusch-dagar. Fiffin rakas en gång i veckan.
  Avslutar varje dusch med babyolja över hela kroppen.
  Efter dusch – fila fötter,smörjer med vaselin och på med fleecetofflor.
  Håret lufttorkar och i med olja i längderna.

  Gelenaglar varannan vecka.

  Färgar ögonbryn hemma varannan vecka.

  Färgar utväxt hemma en gång i månaden.

  Sen ja, smörjer händer och naglar flera gånger om dagen. Klipper håret en gång per år hos frisör,har långt hår och nån centimeter hit eller dit spelar inte så stor roll 😉

 64. Maja skriver:

  Det tråkiga är att hon sätter en standard som de flesta i hennes målgrupp inte kan/borde ha ekonomi till, fast många unga tjejer gör det ändå pga alla influencers som tutar i dem att det är ett måste med hairtalk, lash extensions och massa behandlingar. Bara håret går ju på typ 10.000 kr, det är helt sjukt. Men Annica får helt säkert varenda behandling sponsrad och i tillägg tjänar hon pengar på att skriva om det! Dubbel jackpot. Klart man kan göra massa behandlingar då. Hon har ju dessutom inget annat att hitta på förutom att piffa upp sitt yttre på olika sätt och gå på events med likasinnade. Jag hade säkert gjort fler behandlingar om det var gratis, det tror jag gäller dom flesta.

 65. Aa skriver:

  Jag går till tandläkaren en gång om året. Duschar varje dag, sätter fötterna i en balja och filar en gång i veckan. Åså använder jag balsam. Ibland slänger jag i en hårtoning.

 66. fwfnklwnrf skriver:

  Det jag tänker är att om man gör dessa saker för att bli snyggare, inte p.g.a. egentligt intresse, hur mycket snyggare blir man? Är det värt tiden?

  Jag lägger inte så mycket tid/pengar på mitt utseende. Ändå får jag ofta höra att jag ”alltid ser snygg/fräsch ut”. Så jag tror att mycket av det folk gör, kanske man inte blir så mycket snyggare av?

  Målar naglar/tårnaglar själv en gång per vecka

  Duschar ofta (p.g.a. träning) och rakar samt filar fötter då också lite snabbt

  Skrubbar en gång per vecka

  Sminkar mig på 10 min kanske 4/7 dagar, tar bort med babyolja

  Har en ansiktskräm som är supersuperbra för min hud, tar på en gång per dag

  Färgar brynen 1gång/månad

  Får håret klippt och slingat ett par gånger per år av min gulliga mamma/kompis

  Smörjer in mig vid behov (ofta)

 67. H skriver:

  Åh herregud vilken sorglig lista. All tid som går åt till yta. Yta som inte betyder ett jävla dugg.

 68. S skriver:

  Jag går till frisören två gången om året, max… Ibland lägger jag i en toning i håret själv, när det känns lite trist…

  Ansiktet får ibland en mask och smörj efter dusch typ bara…

 69. Steffi skriver:

  Jag tycker att det modigt av henne att berätta om hur ofta hon underhåller sin hud/hår. Många influencers gör precis som hon, men skriver aldrig om det. Alla bloggare som har löshår, fillers, botox, inget fel i det, men somliga skulle aldrig erkänna att de gör alla dessa ingrepp. Ingen kan förbli evigt ung. Vsste är det bra med fillers och botox, för de som har råd. Det är inte billigt att underhålla rynkorna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla