Integritet?

14:00 6 Dec 2017

Bianca Ingrosso:

I veckans avsnitt av Bianca Ingrossos podd så pratar hon och Alice om sex och delar frikostigt med sig av sina sexliv – något som inte verkar uppskattas av alla.
Vissa läsare anser att hon borde tänka mer på sin personliga integritet eftersom det kanske kan komma tillbaka och bita henne i röven senare i livet att ha berättat så mycket om sig själv.

Jag tycker personligen inte att det är någonting negativt att dela med sig av sitt sexliv om man känner att man är okej med det. Det kan säkert hjälpa någon att få höra om att saker man kanske trodde man var ensam om har hänt fler.
Däremot så har jag lite svårt att se hur detta utlämnande av privata sexanekdoter ska hjälpa Biancas redan existerande känsla av att vara en fågel i bur som alla stirrar på så fort hon lämnar lägenheten. Det här kommer ju knappast minska det…

56 kommentarer | “Integritet?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Haha Biancas svar till Anita.. bra där Bianca, Klockrent, heja dig!! Varför skulle det bita henne i svansen haha tror säkert hon kan få jobb på skivbolag trots det, så länge hon inte visar film på sitt sexliv så är det nog lugnt. Däremot borde Bianca tänka lite på vad hon säger om andra ibland, och inte överdriva för mycet efterson det finns folk som liksom tar på orden. Go Bianca!

 2. jenny skriver:

  Men gud Anita är ju ett troll!! Verkligen otrevlig k*rring.

  1. Mk skriver:

   Troll betyder inte att man är en otrevlig kärring, det är när man driver och skriver saker som man vet inte stämmer/som man inte tycker egentligen bara för att provocera eller skapa debatt. Kan även vara att man skapar en tråd om ett helt sjukt problem man har (som inte är sant, man trollar bara helt enkelt) stör mig på att folk inte vet vad ordet innebär och tror att det är när man hatar på nätet 😂

   1. Bellis skriver:

    Betydelsen av internettroll förvreds ju totalt när Aschberg satte igång Trolljägarna, alla verkar sammankoppla troll med näthatare och otrevligheter sen dess… Lite irriterande 😛

    1. Anonym skriver:

     Haha exakt. Men dem han jagade var ju någonting mycket värre, det var ju människor som dagligen satt och trakasserade andra människor.

    2. Britta skriver:

     Ja, Aschbergs program handlade inte i första hand om några troll. Att syssla med näthat är inte i första hand något som troll gör.
     Wikipedia definierar ett nättroll så här:
     ”Someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as a forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking readers into an emotional response or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.”

     1. R skriver:

      Precis. Ordet troll kommer inte från ett sådant som springer i skogen, utan från trollingsfiske – släpp ner något litet för att skapa stor uppståndelse.

   2. Ordet! skriver:

    Äntligen ngn som fattar vad troll betyder. Det är dags att ta tillbaka ordets rätta innebörd. Yes, det va Aschberg och lättkränkta bloggerskor som kapade ordet och gjorde det till sitt eget.

   3. jenny skriver:

    Okej tack för info – jag kommer troligtvis fortsätta slänga mig med termen Troll i tid och otid ändå. Men tack för att du tog dig tid!

 3. Imra skriver:

  Bianca pratar om sitt sexliv och folk ba ”fy dig! Nu får du aldrig skivkontrakt!”

  Samir har sex i TV och folk ba ”Faan värsta kingen!” och får sen skivkontrakt.

  1. Sanna skriver:

   Fast Bianca har aldrig sagt att hon vill ha skivkontrakt. Hon vill jobba på ett skivbolag och jag anser att det är skillnad.

   1. Anonym skriver:

    Varför skulle det vara skillnad?

   2. Imra skriver:

    Vad exakt menar du skulle hindra henne från en anställning på skivbolag?

 4. Pink Champange skriver:

  OT

  Alltså Monas senaste inlägg får mig att fundera. Om hon kan ta 299 för en jacna som hon vanligtlivs tar över 1000 för så måste de ju ta ut brutalt mycket i vinst? Vad ligger inköpspriset på då?

  1. Anonym skriver:

   Viktiga frågor…funderar du lika mycket när olika butiker har reor och utförsäljning?

  2. Anonym skriver:

   Ja 1000kr i rabatt är en ovanligt stor rabatt 😮

   1. Anonym skriver:

    Blir väl iofs 700 eller. Inte särskilt ovanligt att butiker som .t.ex HM, Zara, Stadium etc har 50% rea, 70 % förekommer ofta också. Undrar vad deras inköpspriser är då? Mona kör ju en kalender, de flesta som kör kalender nu gör det med rabatterade priser, så inget konstigt.

    1. Anonym skriver:

     Nej jackan kostar ca 1300kr och den är sänkt till 300

     1. Anonym skriver:

      Och du kan inte jämföra en liten webbshop med rean i en stor butik. De har nog en ganska bra omsättning och är tvugna att rea ut saker som ingen köper tillslut.

     2. Anonym skriver:

      Det är väl bra med en stor rabatt? Är väl just det som är grejen också med adventskalender – att ge bort eller ge rabatter, att överraska. Ni får det att låta fel och dåligt liksom? Inget ovanligt heller att butiker, stora som små, rear/säljer ut för inköpspris el under just för att bli av med det, bättre än inget liksom.

  3. Ulla skriver:

   Man brukar ha en marginal mellan 2,5 och 2,8 på kläder…
   Så ta 1000/2,8= 357kr är inköpspriset.

   1. Paula skriver:

    1000 kr inkl moms blir 800 kr exkl moms.
    Det stämmer med vad jag också hört dvs att man dubblar inköpspriset (eller lite drygt) för att få priset exkl moms.
    Vissa produkter kan säkert ha högre marginal – i synnerhet väldigt dyra märkesvaror som skor och väskor.

 5. S skriver:

  Ursäkta mig men jag tycker Bianca är helt fantastisk. Så grymt rolig, oavsett vad hon pratar om. Och så obrydd, ärlig och äkta att iaf jag imponeras av henne. Erkänn att det var befriande att lyssna på hennes historier medan Alice var betydligt mer tillbakadragen (vilket iofs är förståeligt)?

  De som sedan säger att det kommer påverka hennes karriär har missat några saker. Det går bättre än någonsin för Bianca och jag skulle säga att en stor anledning till ATT det går bra och att hon är så populär är ju för att hon har den personligheten att hon är så ärlig. Nej jag bara älskar det, löve it!

 6. M skriver:

  Alla Våra Ligg är en av Sveriges mest populära poddar… känns ju inte helt oväntat eller konstigt att fler också känner att de vill prata mer öppet om sin sexualitet, inklusive Bianca. Det är ju uppenbarligen många i målgruppen som vill lyssna på just det.

  1. Shark skriver:

   Apropå, tycker folk att Alla våra ligg är bra?

 7. Ella skriver:

  Diggar Bianca, tycker hon är rolig och härlig i Wahlgrens värld men näääe spelar ingen roll ifall det är 1930 eller 2017. Tacky är bara förnamnet. Känns osmakligt att som offentlig person (oavsett kön!) sitta och berätta detaljer ur sitt sexliv..

  1. Anonym skriver:

   Varför? Herregud sex är naturligt, man måste få prata om det. Varför skulle det vara fel? Förstår ärligt talat inte varför man blir upprörd.

   1. Ella skriver:

    Jag blir absolut inte upprörd,varför påstår du det?men jag blir äcklad av att få höra nån berätta i detaljer om vad hens partner gjorde si o så o vad som är skönt osv. Sex är nåt naturligt som bevaras bakom stängda dörrar. Att gå på toa är också naturligt men hade du önskat höra detaljer från varje influensers bajsande/kissande? Vad som kom på pappret när de torkat sig?

    1. Tove skriver:

     Om jag lyssnade på en podd som hette Bajspodden och handlade om folk med magprbolem som ville prata ut om jobbiga avförings-relaterade situationer hade jag inte lyssnat och sen klagat de borde vara mindre privata.

     Jag tycker inte heller man pratar om sexlivet i lunchrummet men jag tycker man ska kunna skriva öppet om sex på RFSUs hemsida eller i en podd om sex. Vill man inte veta så mkt är det ju bara att inte lyssna. Pratar aldrig om mitt sexliv med någon annan än min partner, men det är jag det.

  2. Petra skriver:

   När jag någon gång tittat på Wahlgrens värld så är det Bianca som varit behållningen. Hennes grimaser och underfundiga kommentarer är kul 🙂

 8. Jennifer skriver:

  Fattar inte varför sex är tabu? Majoriteten av den vuxna befolkningen har väl legat någon gång.

  Och nej, det är inte upp till andra att dra gränsen för integritet. Jag bestämmer var mina gränser går, punkt. Jag har nemas problemas att prata om mitt sexliv, därför anser jag inte det som något kränkande mot min integritet. Min sambo däremot är inte lika öppen kring sex och därför är jag såklart alltid noga med att han ska vara okej med något som innefattar honom. För hans integritet skulle kunna bli kränkt om jag delade för mycket. Min egen? Det är upp till varje person att avgöra vad sina gränser går och vad som ”ingår” i sitt bevarande av personlig integritet.

  1. K skriver:

   Nä precis, du fattar inte riktigt. Du får förstås prata om vad du vill och bestämma var gränsen går, men det är också upp till mig att tycka när du gått över densamma, och då förlorar du min respekt, det är där problemet ligger.

   1. Blomma skriver:

    Det är ditt problem i sådana fall. Du har ingen rätt att bestämma hur andra ska leva.

    1. K skriver:

     Och du har inte heller fattat tydligen, har man ingen respekt blir man heller inte tagen på allvar, får inga jobb osv, sen får du leva precis som du vill, inte mitt problem nånstans alls.

     1. Blomma skriver:

      Om jag sköter min karriär så kan du sköta din, ok? Klarar mig alldeles utmärkt utan både din respekt och dina råd och det tror jag Bianca gör också.

     2. Elin skriver:

      Du är inte ursprungligen från Sverige, va?

      1. Blomma skriver:

       Vad i hela friden menar du? Ska det vara en förolämpning?

       1. Em.e skriver:

        Svaret var till K och jag förstår frågan. Vet ingen svensk person som är rädd att inte få jobb eller få minskad respekt pga att de har ett sexliv

   2. Elin skriver:

    Men stick och brinn.

   3. Madelon skriver:

    K, jag tror jag tror jag förstår vad du försöker säga. Jag hade en chef en gång som var ALLDELES för öppen om sitt sexliv. Jag sade ifrån flera gånger eftersom jag kände mig obekväm när hon skulle dra en massa detaljer som jag inte bett om att få höra.

    Det handlar inte bara om berättarens gränser utan lika mycket om mottagarens gränser. Man kan vara hur frigjord som helst men man måste också ta hänsyn till att den man pratar med kanske inte är lika frigjord.

    1. K skriver:

     Exakt! Skönt att det finns nån med hjärna här alla fall…

     1. Tove skriver:

      Nu är det väl lite skillnad på att chefen drar ombedda sexhistorier och på att dra sexhistorier i en podd som man laddar ner och som heter alla våra ligg? Respekterar inte Bianca mottagarnas gränser när ni inte kan låta bli att ladda ner och sätta på hennes podd eller?

      1. Madelon skriver:

       Det har du alldeles rätt i Tove, det är givetvis stor skillnad på arbetsplats och podd men det här var ett svar angående det Jennifer skrev ovan. Och jag utgår från att hon inte talar om någon podcast.

       Jennifer Citat: ”Och nej, det är inte upp till andra att dra gränsen för integritet. Jag bestämmer var mina gränser går, punkt. Jag har nemas problemas att prata om mitt sexliv, därför anser jag inte det som något kränkande mot min integritet.” Slut citat.

  2. Madelon skriver:

   Men om jag inte vill höra dig babbla på om ditt sexliv? Respekterar du det då eller är det fortfarande dina gränser som gäller? Jag menar om vi vore kompisar/kollegor/grannar eller liknande.

   Själv anpassar jag mig efter den jag pratar med och tar hänsyn till deras gränser.

 9. Louise skriver:

  För den som inte kan få nog av Bianca så är hon gäst tillsammans med Tomas Ledin i Hellenius hörna på söndag (TV4).

  1. Anna skriver:

   WOHO! 😀

 10. Caroline skriver:

  Tycker det kan finnas ömsesidig respekt. Att dom som är mer privat kan respektera att det finns dom som vill vara mer öppna och att dom som är mer öppna kan respektera att det finns dom som vill vara mer privat. Inte så svårt. Man behöver ju inte lyssna på Bianca om man tycker det är too much information heller.

 11. Den andra C skriver:

  Intressant att så fort Booken pratar om sitt sexliv så vill människor kräkas.

  Och det är såååå hemskt att hon delar med sig.

  Har hon ingen skam i kroppen?

  Och allt vad människor skrev då.

  Men när Bianca delar med sig är det ok.

  Det är väl utan undantag JÄTTEBRA när man delar med sig? Otroligt viktigt att vi vågar prata öppet om sex.

  1. Tove skriver:

   Anna Book pratar om detaljerat om sex i så konstiga situationer när ingen är beredd på det eller kan välja att gå därifrån.

 12. Blomma skriver:

  Hennes kropp, hennes val. Så jäkla störigt med folk som ska försöka kontrollera och skamma kvinnors sexualitet.

  1. Lisa skriver:

   På samma sätt som oskulder: Deras kropp deras val. Men de blir inte respekterade för sina val över huvud taget.

   1. Blomma skriver:

    Är väl självklart att respektera allas rätt att ha hur mycket eller lite sex de vill? Så länge det bygger på egna val och inte är resultatet av någon slags internaliserad sexism eller självförakt.

    1. Lisa skriver:

     Absolut är det så. Tråkigt nog har jag aldrig blivit respekterad utan sedd på med en himlande blick på grund av min höga ålder. Det är något jag har valt själv och även det bör respekteras men det gör det inte och det är fler med mig.

 13. Anonym skriver:

  Blir så less på att det alltid finns dem som ska tala om för kvinnor hur de bäst ska bete sig. Det är ju dessutom ett fritt val att lyssna på podden (har själv inte lyssnat) och därmed undvika prat om sex.

 14. Jag skriver:

  Haha Victors kommentar. Problem att få jobb i framtiden? Problem med karriären längre fram? Kom igen, hennes efternamn är Wahlgren Ingrosso (???) eller nåt av dem, hon föddes känd.

  1. Sofia skriver:

   Hahaha kolla bara på Kardashians, hur gick det för dem efter Kims video liksom 😂 tror knappast Bianca kommer ha några problem med att få jobb, tvärtom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla