Feminister uppmanar till krig och kross av Lady Dahmer

16:00 10 Jan 2018

Lady Dahmer:

Jag har spenderat den sista halvtimmen med att försöka bringa klarhet i vad det är som händer på sociala medier inom ”feministkretsarna” eller bland de som anser sig tillhöra den, använder sig av den och/eller gömmer sig bakom den.
Alla bilder i det här inlägget kommer från Lady Dahmers Instastory och handlar om en live som sändes igår av några personer som själva kallar sig för feminister, vars enda mål verkar vara att krossa Lady Dahmer och Fanny Arsoinoe och få dem att associeras med rasism och transfobi. Även Cissi Wallin får sig en slänga av sleven men verkar inte vara riktigt lika ansatt som de båda andra.

Detta är alltså en sändning av och med flera kända feminister som nu startat krig mot Lady Dahmer och som ska göra allt för att smutskasta henne.
Varför?
Är det för att hon är en av de mer inflytelserika feministerna på sociala medier? Tar hon för mycket plats? Är hennes röst allt för klar och tydlig att det enda sättet att ”vinna” över henne är att ta till fula medel?
Vill de få bort henne, Fanny och Cissi så att de själva ska kunna få stå i rampljuset en stund? Kanske hoppas de på att själva bli uppringda från SVT och TV4 när det behövs en feministisk uttalande om Lady Dahmer och Cissi Wallin inte längre finns med i leken?

Jag kan förstå att Lady Dahmer kliver folk på tårna, att hon kan upplevas som lite bufflig eftersom hon säger saker som kan vara lite obekväma att höra men att hon så tydligt motarbetas, smutskastas och hängs ut av kvinnor som själva kallar sig feminister övergår mitt förstånd.
För att citera just Lady Dahmer:
”Är inte det inte att gå patriarkatets ärende att starta krig och försöka krossa en annan feminist på det här sättet?”
Hur ska detta gynna oss kvinnor?
Att diskutera, debattera och argumentera – ja – men att vilja starta krig och krossa en annan kvinna av anledningar som mest verkar tagna ur luften? Nej!
Jag skriver ”tagna ur luften” för jag har aldrig hört LD uttala sig varken rasistiskt eller transfobisk och då tycker jag mig ändå ha relativt bra koll på hennes sociala medier.

Är det någon av er som hörde sändningen eller som sitter på mer information om vad det är Lady Dahmer ska ha gjort eller sagt som stämmer överens med det som sades i den här lajven för jag känner mig som ett frågetecken?

119 kommentarer | “Feminister uppmanar till krig och kross av Lady Dahmer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. S skriver:

  Var det inte ett liknande ”drev” mot LD för typ ett år sedan, men typ samma anklagelser? Försöker ge med stort intresse då jag aldrig heller sett sådana uttalanden av LD.

  Vilka är feministerna som står bakom detta?

  1. AL skriver:

   Precis. Därför jag tar LDs påståenden om alla drev mot henne med en nypa salt eftersom hon anklagade CamCam för samma sak förra året, vilket var långt från sanningen.
   Men vill väldigt gärna veta mer om detta av någon objektiv person som kan förklara vad som pågår.

  2. Sigrid skriver:

   Undrar också vilka ”feministerna” är och varför den här bloggen väljer att namnge lady Dahmer men inte dom?

   1. Fuccboi skriver:

    Om jag förstår inlägget rätt så vet inte CamCam vilka de andra personerna är eftersom LD inte skrivit ut deras namn.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Exakt – jag har ingen mer information än den som Lady Dahmer delar med sig av på Instagram.

     1. lias skriver:

      Det är bland annat ”argtjej” på instagram som driver det här. Började följa henne efter att lady dahmer tipsade om hennes konto bara för någon vecka sen

      1. M skriver:

       Så LD ordnar ett gäng nya följare till henne, och hon känner sig plötsligt så stor och kaxig att hon då hotar med kring mot LD? Moget gäng det här verkar vara. Klart man vill representeras av dessa tjejer… inte. Folk måste väl förstå att det är sådant här beteende online som gör att Bianca och andra inte känner att de riktigt vill kalla sig feminister?

       1. Anonym skriver:

        Nej det behöver man inte begripa. Jag kallar mig fortfarande feminist trots vad som hänt nu med LD. Jag behöver inte ändra min uppfattning om feminism på grund av en människas dåliga moral. Det är väl om än viktigare att kalla sig feminist nu och visa vad det faktiskt innebär.

     2. e skriver:

      OK i call bullshit. Hon sa ju samma om bloggbevakning för ett år sedan. Totalt fabricerat i år igen skulle jag tippa på. Väldigt convenient att bara hon har bevisen.

 2. ellen skriver:

  Hänger inte med alls jag heller och tycker tvärtom att LD uttrycker sig väldigt diplomatiskt i de frågor hon själv inte har tolkningsföreträde inom. Himla trist att gå på en hårt arbetande feministbloggare sådär, hon gör så gott hon kan och det är inte lite det!

 3. Anonym skriver:

  Men herregud… Krig mot LD!? Hur orkar folk, men det är det nya att leta fel, hata, rasa och starta krig.. suck… som Ilmrud skrev det verkar vara en trend att bli kränkt nuförtiden, och Bianca förstår man ju vad hon menade. Ja detta var rörigt och svårt att fatta och hänga med.. vad är det LD sagt?! Jösses..

 4. Hannah skriver:

  Ooh jag är såå jävla trött på dessa på brudar…
  Slappna av för fan, njut av livet! Puss ❤

  1. Sia skriver:

   Håller med! Kan inte vara hälsosamt att vara så arg och kränkt hela tiden! 😂

   1. Anonym skriver:

    Klart det inte är hälsosamt. Men det är tur att någon tar kampen så att vi andra kvinnor slipper och kan ligga i soffan och mysa till en film medan någon annan kräver våra rättigheter:) oavsett om vi är med i kampen eller inte så slåss feministerna för alla och det ska vi vara glada för tycker jag.

    1. T skriver:

     Fast ibland slåss feminister mer mot varandra än för varandra.

     Tror man får 10000 ggr mer hat frå feminister om man är feminist och uttrycker sig fel om transpersoner än om man öppet bedriver våldsam kampanj mot transpersoner. Eller om man bara är vanligt oupplyst som 98 % av alla människorna.

 5. Anonym 29 skriver:

  Kan förstånupprördheten, handlar nog mest om hennes narcissistiska sätt att ta emot kritik.

  1. Sia skriver:

   Amen!!

  2. Anonym skriver:

   Det kan man kanske tro om man inte är särskilt insatt i konflikten men det handlar faktiskt inte ett dugg om det.

   1. Anonym 29 skriver:

    Är insatt.

    1. Anonym skriver:

     Din kommentar antyder motsatsen.

 6. Amelia skriver:

  Detta har pågått länge.

  Det handlar om personer som vill förstöra för Lady Dahmer för att de anser att hon inte gör tillräckligt för transpersoner. Men alltså, jag tycker de påminner om män som bölar ”Varför startar ni inte mansjourer?” istället för att SJÄLVA driva de frågor de anser viktiga och intressanta. Dessa personer är även extremister som vill bannlysa orden man och kvinna, allting ska vara hen/en/personen o.s.v. De har väldigt lite verklighetsförankring, är förtidspensionerade p.g.a. psykiska besvär, och sitter därför i timmar på internet för att hetsa om sina extrema åsikter. Om du inte är mörkhyad, i rullstol, och trans så kommer de försöka riva ner dina framgångar, såsom de nu försöker göra med Lady Dahmer.
  Det hela är väldigt sorgligt och om de bara lagt ner hälften av tiden de lägger på att försöka förstöra för LD på att försöka bli friska så hade de mått så otroligt mycket bättre.

  Skillnaden på dem och LD är att de flesta kvinnor i Sverige kan på något plan hålla med LD, medan väldigt få önskar skapa ett könsneutralt samhälle där man blir fängslad för att man råka kalla en person i kjol och smink för HON istället för HEN.

  1. Anonym skriver:

   Ok visste inte om historien bakom detta. Själv tycker jag att det är ödmjukt av LD att inte ta plats i frågor hon inte ”hör hemma i” eller har erfarenhet av. Jag upplever det som att hon ofta är tydlig med att hon backar de med tolkningsföreträde genom att lyssna på när de berättar och inte ta den platsen som de behöver bättre. På samma sätt som man önskar att män skulle göra i frågan om ex metoo

  2. Rebecca' skriver:

   Så sant.

  3. Aa skriver:

   De låter helt förfärliga. Det finns även sidor för lesbiska på sociala medier där vissa menar på att en biologisk kvinna som är lesbisk MÅSTE/BÖR STARKT kunna dejta en transperson mtf. Gör man inte det eller vill inte det är man en förkastlig person som är transfob. Vissa av dessa person är läskiga i sitt sätt. Inte ens som lesbisk kvinna ska man kunna få vara fredad längre. Då ska man (enligt dessa, fåtal personer) ändå dejta ”kvinnor”oavsett vad de har mellan benen
   Ha nåd.

 7. Anonym skriver:

  Den som hade liven ska ha blivit frågad av flera under tiden hen sände vilka uttalanden hen grundar sin krigsförklaring på men sagt något om att bevis inte behövdes och hotade med att anmäla även de konton som tog LD och Fanny i försvar. Jag såg inte själv liven så det här ska väl kanske tas med en nypa salt och jag säger heller inte att det är sant bara för att jag hört. Väldigt förvirrande allt ihop.

  1. Linn skriver:

   Vem hade liven ?

 8. Josefin skriver:

  Vilka är de här andra kända feministerna?

  1. Femma skriver:

   Sett att folk skrivit om någon Kenya, men utan användarnamn. Någon som vet vem det är?

   1. Anonym skriver:

    Slutshamed4life läste jag under ett inlägg på LDs Instagram att det gällde.

    1. S skriver:

     Det kontot finns inte mer..

 9. Harmagedon skriver:

  Det där ser ut som något taget från ett mörkt hörn i en högstadieskola. ”Krossa”? ”Krig”? Om det inte vore för att LD antagligen mår riktigt dåligt nu så skulle det bara vara löjligt!

 10. V skriver:

  Fast, om de nu tycker LD är så hemsk – vad är då de nu? När de vill ”krossa” henne och starta krig. De är ju värre eller sänker sig till LDs nivå, så hur är de då bättre? Förstår inte deras logik och hur folk verkar följa dem

 11. Anonym skriver:

  Vem här såg liven och vill berätta vad som hänt? Vem var det som sände?

  Att LD ska driva transfrågor är ju jättedumt? Lär ha blivit ett jävla liv om hon gjorde det? Hon kan väl inte föra någon annans talan? LD borde bara fortsätta köra sin grej, vafan de andra pysslade med undrar jag verkligen!!

 12. Anonym skriver:

  ps JAG ÄLSKAR DENNA BLOGGEN OCH KOMMENTARSFÄLTEN!!!

 13. Josse skriver:

  Stöttar inte drevet på något sätt, men jag kan ju förstå varför folk stör sig på henne. Jag brukar inte följa henne, men när hon kommenterade kring att veganism är vår tids ätstörning följde jag debatten, då kost är ett av mina stora intressen. Många missförstod henne, men hon svarade bara att de läst fel. Inte vidare ödmjukt. Sen kommenterade hon även direkta faktafel, och sedan svarade hon bara att hon inte hade fel och hade full koll på terminologin(?). Skulle inte säga att hennes röst är klarare än någon annans, snarare bara nonchalant och hög. Samma sak när folk kommenterade mha anekdotisk bevisning, då kommenterade hon tillbaka med anekdotisk bevisning och sa att de hade fel och hon hade rätt. Utan några som helst andra belägg. Allt detta finns i hennes kommentarsfält under inläggen om vegetarisk kost om någon är intresserad, eller själv vill läsa.

  Nu kan man inte enbart döma en person kring en punkt, såklart, men om hon debatterar såhär kring andra ämnen också är det inte konstigt att folk börjar muttra. Men att starta krig och krossa någon är bara idiotiskt. Debattera tillbaka istället så får vi ett sakligt och acceptabelt klimat.

  1. Anonym skriver:

   Jag håller inte med dig kring hennes inlägg om veganism. Men bortsett från det så är väl skillnaden att i just frågan om trans så debatterar hon inte alls utan låter de med tolkningsföreträde göra det och det är på grund av att de i liven anser att hon uttalat sig transfobiskt de vill få ner henne. Och de vill inte heller vill visa upp eller hänvisa till vilka uttalanden de grundar detta i.

   1. Josse skriver:

    Har inte sett liven, så kan inte uttala mig. Tycker det är svårt att försöka utröna något här i inlägget eller kommentarerna. Men konstigt att de då går på henne i en fråga hon inte ens uttalat sig om? Kan ju förstå att det skär sig när hon faktiskt uttalar sig om något och man inte håller med, men inte när hon inte uttalar sig? Nåja, den sista idioten är inte född, som man nu brukar säga.

   2. T skriver:

    Hon har försvarat Fanny A (som person, inte hennes åsikter) som ju t ex uttryckt att kön är en social konstruktion och att det därför är orimligt att vara t ex intergender.

    Om kön är 100 % en social konstruktion så blir transpersoners upplevelse och frågor de kämpar för typ, meningslösa? tror i grunden det är därför en del feminister triggar transpersoner så jävla mkt. Inte för att LD är otrevlig eller likande utan för att de är rädda att deras livsutrymme och vad de kämpar för ska urholkas och inte få utrymme.

    1. Kristina skriver:

     Fanny haar skrivit om det där och enligt henne finns det ingen motsättning mellan att anse att kön är en social konstruktion och att vara trans. Om man är trans lider man av könsdysofi (obehag inför den egna könet och en vilja att korrigera det) vilket är en helt annan sak än att anse att det finns något som en kvinnlig eller manlig essens.

     1. T skriver:

      Hon skrev tvärtom en gång i tiden mm kanske ändrat sig, har för mig att LD skyllde på att hon mådde dåligt.

    2. Aa skriver:

     Kön enbart en social konstruktion? Wow. Har inte läst hennes grejer och detta är ju inte den direkta källan men det lämnar mig helt tom på ord. Skulle vara intressant att veta vilken forskning man grundar det uttalandet i.

 14. Jennie skriver:

  Väldigt svårt att ta omogna krigsförklaringar på allvar när de inte berättar vad hon gjort.

  Tänk om de lade all denna energi på att försöka krossa patriarkatet istället för LD som gör ett fantastiskt jobb.

 15. Sarah skriver:

  Vem är det som Cicci hänger ut på Gotland ? Och en annan fråga ? Poddarna som du lyssnar på crime är det bara på engelska ? Har plöjt igenom alla svenska crime ? Eller är dom översatta ?

  1. M skriver:

   Mordpodden är på svenska om du inte lyssnat på den?

   1. Anonym skriver:

    Har plöjt i genom alla svenska crime poddar ! Tänkte om dom amerikanska var inlästa på svenska ! Ngt för dig camcam o översätta ????

    1. Suss skriver:

     Varför ska cam sitta och översätta poddar? Prova att lyssna på dem själv, övning ger färdighet som man säger.

    2. M skriver:

     Oj man får absolut inte sitta och läsa in andras poddar och sedan publicera dem själv bara för att man har lust. Kontakta de företag som är utgivare istället och ge som feedback att du önskar poddarna på fler språk. Var på podd-konferens i USA för ett par månader sedan och där diskuterades det flitigt att man borde översätta poddar i USA till spanska då det finns en så pass stor del av befolkningen som talar spanska. Svenska är ett så pass litet språk så det tror jag inte någon är intresserad av.

 16. M skriver:

  Har jag alltså fattat rätt här när jag säger att ett gäng feminister älskar trans-frågor och tycker att de ska drivas och tillbringar därför sin tid och kraft på att starta ”krig” mot en person som gör något annat? Detta istället för att driva de frågor de själva tycker är viktiga och att LD inte driver hårt nog?

  …..logiskt. Wow. De tycker inte att se kan skita i LD och jobba på lite själva istället?

  Och vilka är kända feminister i Sverige?? Jag är kanske inte så insatt men finns det en topplista? Hur mäter man detta och var finns dessa kvinnor? Fattar ingenting.

  1. M skriver:

   Ja. Det är de som identifierar sig som kvinnor och bor på söder som var tredje år går med fackla på Medborgarplatsen och ber de valda kliva fram. Sen får de läsa upp sina uppsatser de skrivit om patriarkatet. De som vinner får starta bloggar och får automatiskt 300 000 följare.

 17. Sia skriver:

  Sååååå ointresserad av LD!

  1. LindaEd skriver:

   Lägg din tid på något annat, jag är inte intresserad av att läsa vad du är intresserad eller inte intresserad av.

   /Linda

 18. The girl nextdoor skriver:

  Verkar vara bland annat @argtjej (alias på instagram) som startat det. Läste det i @stasiamichael kommentarsfält där även LD själv kommenterat.

  1. Anonym skriver:

   Vad besviken jag blir om det stämmer. Trodde inte det om argtjej. Följer inte henne aktivt men hon dyker ibland upp i flödet på grund av andra jag följer och jag hade ett annat intryck av henne. Så fel man kan ha

  2. Linlin skriver:

   Var det inte hennes konto LD uppmanade folk till att följa? Snacka om hugg i ryggen!

   LD har lärt mig så jäkla mycket, jag tycker verkligen inte hon (eller nån) förtjänar detta. Visst kanske jag inte håller med henne i exakt allt men hon är väldigt klok och bra på att förklara saker på ett sätt som gör att man tänker till och tar till sig.

   Lågstadiefasoner på dessa personer, pinsamt lågt!

  3. The girl nextdoor skriver:

   Inlägget är borttaget nu verkar det som…

 19. C skriver:

  Jag ifrågasätter verkligen inte att transpersoner är utsatta, och att vi som inte är det ibland är dåliga på att se våra privilegier. De flesta inklusive Lady Dahmer har säkert sagt saker som är kränkande och sårande mot människor som avviker från normen. Men det här påminner om någon slags inkvisition där den som någon gång har sagt eller gjort fel ska knäckas med alla medel. Det känns bara otroligt barnsligt, kontraproduktivt och rakt av elakt att hålla på så här, och jag tror inte det för den feministiska kampen framåt ett dugg. Dessutom undrar jag om det inte ligger en del avundsjuka bakom (vet att det är tröttsamt att skylla på det men Lady Dahmer har ett genomslag som inte många andra har och det verkar som det sticker i ögonen).

 20. CHarlotte skriver:

  Tråkigt- Vi blir ju knappast starkare om feminister attackerar varandra….

 21. Blomma skriver:

  Att diskutera, debatera och argumentera är väl exakt vad de gör? Slå upp definitionen av krossa och starta krig.

 22. M skriver:

  Jag kan bara tala för mig själv. Jag har inte problem med Lady D för att hon kommer med tuffa sanningar. Utan för att hon kommet med osanningar då och då hon ej baserat på fakta. T ex hennes hets mot vegetarianer.

  Sen har hon många bra poänger. Men är farligt att göra henne till den som för alla feministers talan.

  1. M skriver:

   Blir ju dock otroligt mycket Animal Farm av allt det här om man bestämmer att LD minsann inte får föra feministernas talan, genom att en annan liten klick störtar LD och sedan för feministernas talan istället. Kan inte folk tala för sig själva?

   1. M skriver:

    Absolut.

    Tror dock det handlar lite om att LD är lite väl mycket som en annan skrev före mig bufflig. Lite mobbarstil som lägger på en hög växel och nästan blir elak ibland. Oftast för att hon missförstår folk.

    1. M skriver:

     Då tycker jag att det hade blivit tydligare och mer slagkraftigt av dessa kvinnor som inte vill att LD med hennes ”buffliga” stil och ”mobbarstil” ska representera dem att… ja jag vet inte, kanske INTE vara buffliga och mobba? Vill man särskilja sig från LD och göra det tydligt att här håller vi god ton, låter alla komma till tals och bemöter kritik, ja då ska man nog inte köra en livesändning där man säger att man ska krossa en annan person och starta krig. Istället skulle man kanske då ha haft en livesändning om att stötta varandra och vikten av att INTE ha en mobbarstil när man pysslar med politiskt arbete som detta?

     1. M skriver:

      Jag håller med!

      Såg sen att Fanny och Cissi också blivit drabbade. Så då föll min tankegång.

  2. J skriver:

   Men alltså det är ju just såna här kommentarer som eldar på missuppfattningar!! ”Hets mot vegetarianer”- LD har väl aldrig hetsat mot vegetarianer?! Hon beskrev ett fenomen som blivit tydligt i sociala medier, att många använder veganism som väg/ursäkt att gå ner i vikt utan att rakt ut säga att just Det är syftet. Att tolka det som att hon sagt att alla veganer bantar/att veganism är en diet är ju helt missuppfattat. Det är lite som kausalitet-om 50% av alla ätstörda äter veganskt betyder inte det att 50% av alla veganer är ätstörda.

   1. Josse skriver:

    Många uppfattar det ju som det. Hon uttryckte sig rätt dåligt, och istället för att förklara det eller ändra i texten, svarar hon ju tråkigt på kommentarer istället. Precis så som jag skrev i min kommentar ovan. Ex, flertalet skrev att veganism = livsåskådning. De gör det för djurens skull. Då börjar LD skriva ”nej, de gör det för att banta. Varför renoverar veganer?”. Det är ju helt onödigt att börja lägga sådana kommentarer. Lite ödmjukhet hade inte skadat.

    1. Anonym skriver:

     Jag upplever tvärt om, att många läser hennes texter väldigt slarvigt. Eller kanske har problem med läsförståelsen.

    2. M skriver:

     Hennes inlägg var på inget sätt otydligt. Verkligen försökt se hur man kan missuppfatta henne så grovt men klarar det inte alls.

    3. LindaEd skriver:

     Det där är bara provocerande skitsnack! Jag läser LDs blogg nu och då – en sak är extremt (!) tydligt. Det finns en uppsjö med människor som läser hennes inlägg som fan läser bibeln. Du – som läsare, har också ett ansvar i hur du hanterar och tolkar texter. Alltför många människor verkar ha väldigt svårt att läsa, begrunda och läsa igen.

     /Linda

 23. Mi skriver:

  Varför får danny och fanny också en släng av sleven? Någon som vet?

  1. M skriver:

   Är ju helt sjukt! Fanny verkar så himla ödmjuk.

   Vad är det för fel på folk?

   Ska feminister föra allas talan?

   Kan inte de som är trans föra sin egen.

   Sen att man som feminist backar deras rättigheter, men inget är gratis.

  2. Sara skriver:

   Fanny tror jag också att de anklagar för transfobi. Hon har sagt typ att ”samhället skiter i hur du identifierar dig” apropå icke-binära personer. Alltså om samhället ”läser” dig som en man så behandlas du som en man och får del av mansprivilegier. Även om man är ickebinär.

   Folk blev väldigt arga på det och sa typ ”kan ni fatta vilken teansfobi det är att säga att ickebinära har mansprivilegier när vi egentligen är såhär och såhär förtryckta”.

   Tror det är roten av problemet egentligen. LD och Fanny anklagas för att vara TERFs för att de är av åsikten att det inte i första hand är hur man själv identifierar sig själv som avgör ens position i samhället.

   1. Mi skriver:

    Okej, tack för förklaringen, det är verkligen en diskussion jag vill hålla mig långt bort i från.

    (Älskar Fanny)

    1. Sara skriver:

     Älskar också Fanny <3

    2. M skriver:

     Förstår till viss del vad hon menar antar jag… Ser du som trans tillräckligt mycket ut som det kön du identifierar dig som så accepteras du.

     Känns snarare som hon försöker lyfta den problematiken för de som inte vill eller har råd att operera sig så man blir en i mängden.

     1. Mi skriver:

      Jo jag förstår också vad hon menar, tex om man identifierar sig som en man så får man inte automatiskt patriarkatets fördelar, så det borde även gälla tvärtom.

 24. Anonym skriver:

  Lite väl offerkofta på hennes nya instastorie? Känns som att de kvinnor som ber om hennes hjälp har lite större problem än vad hon har. Hoppas hon slussar de vidare till någon som verkligen kan hjälpa dem.

 25. Susan skriver:

  Haha, att ni orkar, vilket jädra härj 😅

 26. Helena skriver:

  Fanny Åström heter hon.

 27. 123pangbom skriver:

  Med försök att inte lägga någon personlig värdering i det men jag har följt detta de senaste dagarna och anledningen till varför dessa feminister ”går på” LD är eftersom att de anser att hon lägger sig i kamper där hon inte ”hör hemma” eller är tillräckligt insatt i/påläst om. Hon uttrycker sig klumpigt (om det beror på att hon är opåläst eller inte vet jag ej) ang. rasism och när hon får kritik för det så går hon till motattack och tar det personligt. Det dessa feminister är trötta på vad gäller LD, Cissi osv är att de alla är vita medelklasskvinnnor som riktar sig till andra vita medelklasskvinnor. Deras analyser saknar ett intersektionellt perspektiv. De lyssnar inte på de som har tf inom olika områden utan tror sig själva veta bäst och när andra blir trötta på detta och säger till blir de tystade/förminskade/blockade. Alltså, det handlar inte om personangrepp utan om att de är trötta på att det just är denna typen av feminister som för utrymme att tala för alla andra feminister, även fast de utrycker sig problematiskt och är exkluderande. Man kan ogilla någons åsikter och hur de framför dom under ”feminismens namn” utan att nödvändigtvis ogilla själva personen.

  1. M skriver:

   Du förlorade min respekt när du använde ordet ”vit feminist”.

   Zzzzzz

   1. 123pangbom skriver:

    Skrev om vita medelklasskvinnor som riktar sig mot andra vita medelklasskvinnor. Tråkig debatt kan jag hålla med om men det är så det ser ut. Är heller inte ute efter din respekt haha

  2. Johanna skriver:

   Är inte argtjej också vit medelklass…?

   1. Anonym skriver:

    Ena stunden säger hon inte tillräckligt, andra stunden säger hon för mycket. Hur ska ni ha det nu egentligen? PS majoritet av de som deltar i drevet mot LD och Fanny är själva vita och medelklass

   2. 123pangbom skriver:

    Det är inte att någon är/tillhör vit medelklass som är det som kritiseras. Utan vem man som vit medelklassperson väljer att vända dig till, vilka man inkluderar vs exkluderar i sin feminism. Vilka som man ger utrymme osv. Detta är helt fel forum för en diskussion om detta eftersom att vissa bara vill fokusera på att märka ord. Det finns en anledning till att det kallas ”vit feminism”, inte just för att det är dåligt att personen är vit utan att personen endast vänder sig till/värnar om/hyllar/exponerar andra vita samt lyfter problem i samhället som endast/framförallt vita kan relatera till. Det jag vill få fram är att om ens feminism inte är intersektionell och innefattar antirasism är det inte feminism.

    1. Anonym skriver:

     Men hur ska hon inkludera det om hon inte får öppna käften om andra problem? Man kan inte ena stunden påstå att någon inte tar upp alla problem för att sedan kritisera denne för att den tar upp någonting som den ”inte vet någonting om”.
     Och snälla, det finns väl för fan inget som är så jävla vit feminism som den våg av liberal queerfeminism som dessa drevare förespråkar. Tjata om pronomen och hur exxxxxtremt privvat det är att vara ciskvinna när tusentals jävla ciskvinnor könstympas FÖR ATT DOM HAR EN FITTA varje år.

    2. Amanda skriver:

     Tycker det är SÅ pk så det finns inte. Och vissa av dessa bråkstakarna är vita kvinnor som verkar identifiera sig som kvinnor, och det är dem som hörs allra mest? ”Intersektionalitet”, ”inkludera alla”, ”jag är arg” , ”transfobiska”, ”rasister” blablabla. Dem är fan argare än de människorna som faktiskts skulle kunna drabbas av de klumpiga uttryck osv. URlöjligt.

  3. Amanda skriver:

   LD har flera gånger lyft fram till exempel svarta kvinnor genom att lägga ut vad DEM skrivit utan att själv kommentera det. Jag fattar inte riktigt vad problemet är? Om man är en vit person så kommer man ofta skriva om sitt perspektiv som vit kvinna, eftersom det är det enda man upplevt. Dem andra kan väl istället skriva texter utifrån från sina perspektiv som trans/svart etc. LD är ingen politiker som ska representera folket för fan, hon är en bloggare som skriver om sina upplevelser. Tycker det är SÅ löjligt. Känns snarare som att bråkstakarna bara vill få följare genom att skapa en shitstorm.

 28. Anonym skriver:

  Jag är lite gammaldags av mig, men jag undrar hur ens åsikter kan bli ens jobb? Visst bidrar t ex Lady Dahmer med briljanta åsikter till mycket, men är det verkligen ett jobb att sitta och tycka och tänka?
  De flesta andra har nämligen detta tyckande, vetande och tänkande parallellt med en viss yrkesverksamhet. Precis som de har sina olika funktionsnedsättningar och andra åkommor i kombination med vanliga jobb.

  1. Eme skriver:

   Fast nja, vet inte om jag håller med dig. Det har genom alla tider funnits stora tänkare inom olika områden. Filosofi, naturvetenskap, matematik, religion, samhällsvetenskap osv. Jag hoppas att man om 50 år får läsa om 2010-2020-talen som åren då feminismen fick starkt fäste i Sverige och stora delar av världen och att man så tycker det är jättekonstigt med den patriarkala strukturen vi har idag. För att det ska ske så är personer som KD superviktiga. (Dessutom är ju LD föräldraledig också, fattar inte hur hon hinner och orkar med att kämpa så som hon gör plus att ta hand om ett litet barn)

   1. Eme skriver:

    LD inte KD 😂

   2. Sofie skriver:

    Dessutom är hon föräldraledig. Låter som att hon har ett tungt ok att bära.

  2. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Någon som jobbar med åsikter. Politiker!?

   1. Anonym skriver:

    Javisst är det så! Politiker är också en form av proffstyckare och i många fall ganska verklighetsfrånvända sådana. Säger inte att LD är det, men tror att även att hon skulle behöva komma ut i den riktiga världen (eftet föräldrarledigheten) och inte bara sitta hemma och chatta på hennes olika plattformar, i hemmets lungna vrå.

   1. Anonym skriver:

    Alltså, det var inte mycket fakta i den tråden ”jag har hört”, ”en gång sa hon till mig”(fast det sen visade sig vara en annan person spelade ingen roll.) Folk tolkar citat som mordhot på transpersoner 🙄 och kallar varandra kamrater i kampen mot ld och Fanny, ni tolkar allting för att passa er. Tex när ld skrev ett bra inlägg om veganer så är hon helt plötsligt emot vegetarianer. Så svårt att ta såna människor på allvar.

    1. Anonym skriver:

     Vita feminister skriver om rasismen ld utsattes för som barn ”BUHU! Bete dig själv då!”
     Seriöst? Det är bara pinsamt.

     1. Dus skriver:

      Nej? Hon skrev att rasism alltid är dåligt, utan att det var jävligt att hon utsatts men att LD också borde bete sig.

      Att man utsätts för rasism innebär ju inte att man är immun från att utsätta andra för det.

    2. Josse skriver:

     LD skrev, tyvärr, inget ”bra” inlägg om veganer. LD blandade ihop fakta med åsikter. Sen sa hon att andras anekdotiska bevisning var fel, och hennes var rätt. Ser inget bra i det alls.

     1. Anonym skriver:

      Håller inte med dig om det utan tyckte att den var bra trots att jag själv är vegan

     2. V skriver:

      Haha, du och ditt vegan-inlägg 🙂 tycker inte heller att det var otydligt! Tvärtom! Bra inlägg 🙂

     3. LindaEd skriver:

      Jossan, du blandar ihop åsikter med fakta. Du har flera gånger raljerat över dina åsikter kring detta inlägg som LD har skapat och där flera andra har debatterat emot dig. Det blir liksom lite… tramsigt.

      /Linda

    3. Namn skriver:

     Nej det är inte en vettig diskussion i den tråden, men det är bakgrundsinfon till nuvarande drev.

     1. Anonym skriver:

      Aha, tack för info 🙂

 29. Ƭĥe real Hmm skriver:

  Skickar styrka till både LD och SHH 💚

 30. Vee skriver:

  Jag fattar inte grejen. Det mesta de har prinscreenat och anklagat LD för är gammalt. Jo, jag tyckte det var kanske problematiskt, när jag hörde detta första gången 2015? Sedan läste jag allt och drog egna slutsatser och valde att följa LD då hon är så bra på mycket annat. Jag förstår inte varför jag ska bli upprörd igen 2018 över samma gamla grejer? Eller? Varför samma krig egen? Eller hände något nytt? Tråden på FB är så jäkla oseriös där ALLT blandas ihop. Även veganer…och folk är så otroligt hatiska. :/

 31. m 190 skriver:

  Säger som tramsfrans:
  Blir man konstant ifrågasatt, hånad och granskad oavsett vad det handlar om så spelar det troligtvis inte så stor roll var på internet man är någonstans. Troligtvis beror det på något annat.”

 32. Ha🍏 skriver:

  Fanny är extremt hatad i vissa feministkretsar, LD också. Speciellt bland POCs. Offerkoftan är på och LD kan för allt i världen inte förstå kritiken. Kritiken ligger i att LD ska vara med ÖVERALLT och ge sig in i allas diskussioner hela tiden. Om saker hon kanske inte är så upplyst om.
  Hennes bästa stund var nog ”Jag har olivfärgad hy!” (Ni som undrar, googla).

  Dom har båda uttryckt sig transfobiskt och Lady Dahmer är allmänt känd för att vara rasistisk, inte så intersektionell samt skita i rasifierade i sin feminism. Så she’s had it coming och jag stödjer alla hennes kritiker, Lady Dahmer måste ner litegrann på jorden samt sluta vara ett sånt offer hela tiden.

  1. LindaEd skriver:

   Jag har följt LD, till och från under några år och jag delar inte alls din uppfattning. Med det sagt är det inte så att jag alltid delar hennes uppfattning heller. Men hon manar till eftertanke och det tycker jag är viktigt.

   Det där med ”allmänt känt”.. är bara ren skitsnack och något du använder för att försöka underbygga dina egna åsikter.
   Jag undrar också hur du ska ha det? Egentligen?
   Lägger hon sig i allt eller väljer hon sina kamper? Jag antar att det är upp till dig och dina likar att berätta vilka kamper som är kutym att hon tar och vilka hon inte får ta?

   Tänk att just du är en sådan viktig person att du får bestämma vem som bör göra vad och när….Ni är ju några stycken på Internet. Minst sagt.

   /Linda

  2. Anonym skriver:

   Eh ja många greker tenderar att ha olivfärgad hud så vad är det som var så felaktigt med det egentligen?

   1. Dus skriver:

    Ja, men man kan ändå utsätta andra för rasism. Olivfärgad hy är inte ett frikort. Så jag förstååååår inte ens varför hon måste berätta om sitt ursprung hela tiden? Det ursäktar eller förmildrar inget?

    Det finns maktordningar även bland poc liksom.

  3. Amanda skriver:

   Men alltså skaffa din egen kamp seriöst? Tycker det är så himla patetiskt när man klagar på andra människor som redan driver en kamp och menar på att dem inte driver exakt den kampen man önskar. Gör det själv?? Sen så är en inte rasist för att en råkar uttrycka sig klumpigt någon gång. Trött på den här jävla PK-attityden. Man ska tydligen inte kunna bedriva en blogg där man skriver om sina tankar/åsikter/erfarenheter utan att behöva ta upp ALLAS kamp. Det är ju jättekonstigt att en person som skriver om sina egna erfarenheter OCKSÅ måste skriva om hur det är att vara svart/trans/icke-binär osv, när personen själv inte ingår i någon av dem kategorierna? Man har ju bara sina egna upplevelser att utgå ifrån, alternativt att lyfta andras texter ibland och det gör hon.

 33. Zebran skriver:

  Allt jag kan tänka på när jag ser detta är att det finns riktiga kvinnoproblem i Sverige. Könsstympning, barnäktenskap, hedersvåld, gruppvåldtäkter osv osv i all oändlighet.

  Och här sitter den s.k ”feministiska eliten” och har något sorts internt dramakrig på internet.

  Inte undra på att gemene man inte tar feminister på allvar säger jag.

  1. 💕 skriver:

   Fast en av de som kritiserat Lady Dahmer och vars insta nu är nere pga det här (@slutshamed4life) skriver mycket om heder på sin insta då hon själv varit utsatt? Så vad babblar du om?

   1. Zebran skriver:

    Min poäng är att det är idiotiskt av båda sidor att sitta och tjafsa om detta över internet när det rimligtvis borde finnas viktigare saker att fokusera på.

    De gör säkert jättebra grejer också men de beter sig som högstadieungar med det här. Rimligare reaktion av LD här hade också varit att ignorera detta istället för att sitta och gräva efter information från sina läsare.

    Inte såhär vuxna beter sig helt enkelt.

    1. 💕 skriver:

     Jag kan hålla med om att ”debatten”just nu är på dagisnivå och det finns andra sätt att kritisera någon med stor plattform än hur de gör nu. Håller dock också med om att Lady Dahmer inte ens borde kommentera detta. Lika lågt.

 34. Anonym skriver:

  Verkar som Nazis inlägg är borttaget

  1. Anonym skriver:

   Ursäkta mig, Nazli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla