En fortsättning på det krig som drabbat Lady Dahmer på Instagram

18:00 11 Jan 2018

Lady Dahmer:

Igår skrev jag om den storm och den ilska som drabbat Lady Dahmer på Instagram.
Kända feminister som sitter och sänder live och uppmanar till krig mot Lady Dahmer och att de vill att hon ska krossas, och här är hennes svar och försvar från Instastories.
Jag vet knappt i vilken ände ja ska börja nysta för att försöka förstå vad det är som händer och vad som förgått den här attacken.
En attack – skapad, påhejad, driven och uppeldad – av vuxna människor.
Vuxna människor som sitter och uppviglar på ett sättt som får Sagan om Ringen-triologin att framstå som en romantisk komedi i jämförelse.

Jag förstår Lady Dahmers förtvivlan och hur hon lagt sig platt på marken och ber om ursäkt för saker hon gjort, kanske gjort, skulle ha gjort, inte har gjort eller som någon fått för sig att hon gjort trots att så inte är fallet.
Men vad ska hon egentligen göra?
Det går ju knappast att resonera med en flock skenande gnuer som bara vill springa ner allt i sin väg, som bara vill förstöra, krossa och pulvrisera, eller hur? (Det var den enda liknelsen jag kunde komma på efter att nyligen sett LejonKungen)

Någon av er som antingen fått grepp om situationen eller som vet mer vad som sades på den här liven?

122 kommentarer | “En fortsättning på det krig som drabbat Lady Dahmer på Instagram”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ted skriver:

  Jag har försökt många gånger att sätta mig in i vem Lady D är och den där andra tjejen – Cissi något.. Men hur mycket jag än försöker så förstår jag mig inte på vad de vill. De verkar mest trötta och arga.

  Förmodligen är jag trög.

  1. Sara skriver:

   Japp, förmodligen.

   1. Sia skriver:

    Och du ohyfsad…

    1. M skriver:

     Och det kommer från dig, Sia 😂

    2. Bongo skriver:

     Fast levt under en sten om ej vet vem Cicci Wallin är ?!?

     1. Malin skriver:

      Cissi.

  2. Helenan skriver:

   Du kan inte ha försökt i riktigt rätt kanaler om du inte ens luskat ut Cissi Wallins efternamn.

  3. Sia skriver:

   2 kvinnor som tydligen inte går uppmärksamhet hemma.. pallar inte med dom!

   1. 🎈 skriver:

    Rutten kommentar

   2. Bongo skriver:

    Sia, snacka ohyfsad..

   3. LindaEd skriver:

    Sia, kan du ge fan i att kommentera när du inte har något snällt att skriva? Du håller på i tråd efter tråd när det handlar om någon av dessa kvinnor och jag vågar lova; ingen BRYR sig om vad du tycker. Lägg din energi på något annat.

    /Linda

  4. Em.e skriver:

   Hur pass anpassat blir google efter vad man själv sökt? När jag söker på Cissi är det nämligen mest sidor och artiklar om Wallin. Du kan inte ha gjort någon större ansträngning Ted

 2. Vicky skriver:

  Attacker och drev på folk är inne nu. Inte bara på LD. Började det inte med Bard och Calle?

  1. Maria skriver:

   Drevet mot iaf Bard och Calle är/var ju befogat, vilket drevet mot LD inte är!

   1. Anni skriver:

    Fast jo, drevet mot LD är befogat då LD har uttryckt sig transfobiskt. Om du kollar vad Nazil har postat på Facebook så hänger du med: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155037691437321&id=529742320

    1. The Power of Negative Thinking skriver:

     Snacka om överdrifter – att urvattna alla ord på betydelse osv. Jag är inte fan av LD men att hon skulle vara rasist för att hon i sin enfald påstår att ”tjocka” är de mest utsatta i hela samhället; det är inte rasism. Det är på sin höjd möjligen ett uttryck för någon slags skev samhällsanalys.

     1. A skriver:

      herregud, har hon faktiskt sagt det ??

    2. Anna skriver:

     Snark. Tänk om de (du) lade lika mycket tid på att kriga mot riktiga rasister/transfobiker. Istället för att ge antifeministen vatten på sin kvarn menar jag.

     Den där facebooktråden är bara pinsam.

    3. Maria skriver:

     Fast nej, den är som sagt obefogad. Har läst lite och följt och tycker detta drev mot LD verkligen är överdrivet och fel.

  2. Bongo skriver:

   Tja, attack mot Bard? Uttrycker man sig så som han gör får han nog räkna med det, snarare är det han som attackerar. Om du är kvinna, tro inte att Bard ser annorlunda på dig än på Wallin och Z Larsson, vi kvinnor är notoriska lögnare och hxxor. Vi vill bara jävlas med män och typ 90% av alla våldtäcktsanklagelser är gjorda av försmådda kvinnor.

   Inte för att jag förstår varför någon bryr sig om vad gubben gaggar om, det är bara att ignorera knäppskallen..

  3. Anonym skriver:

   Skillnaden är att ”drevet” mot bard inte syftade till att tysta honom genom att stänga ner hans privata konton gång på gång på gång. Det var en namninsamling som skickades till tv4 för att ifrågasätta varför de väljer att ha bard på bästa sändningstid när de samtidigt är en kanal som i många år profilerat sig som antirasistisk genom deras kampanj nollrasism. Där uttryckte folk sitt missnöje eftersom det rimmar väldigt illa med deras värderingar. Hade LD uttalat sig transfobiskt och samtidigt varit frontfigur för exempelvis prideparaden så hade det inte varit konstig att folk ifrågasatte pride och hotade med bojkott. Drevet mot LD och fler feminister handlar endast om att tysta dem genom att få ner deras konton. Ingen har anmält bards konton och stängt ner dessa, man har ifrågasatt huruvida tv4 är en lämplig arena för honom. Viss skillnad.

 3. Anonym skriver:

  Herre gud… vuxna människor hela bunten.

 4. anonym skriver:

  Tragiskt att vi kvinnor inte håller ihop. Jag tycker l adyd har många bra åsikter.

  1. Anni skriver:

   Varför måste kvinnor hålla ihop? Om en kvinna som LD uttryckt sig transfobiskt så ska vi stötta henne ändå för att hon är kvinna?

   Kolla vad Nazil hat postat med info: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155037691437321&id=529742320

   1. anonym skriver:

    Ok håll inte ihop då om du inte vill det är ditt val!!

    1. Em.e skriver:

     Hur tänkte du nu då? Alltid smart att ha lite nyanser. Som att alla män skulle hålla ihop med Hitler bara för att han var man 🙄 Kvinnor borde stå bakom kvinnofrågor, betyder inte att du måste stå bakom och hålla ihop med varje individ

     1. Anonym skriver:

      anonym ser inget i olika nyanser och har flera gånger visat på ett väldigt grunt tankesätt.

   2. Nannis skriver:

    Lady dammet framstår inte som transfobisk i den tråden. Deltagarna i tråden framstår däremot som lika begåvade och självständigt tänkande som Bill och Bull.

 5. R. skriver:

  Förlåt att jag kapar tråden.. Ska till Stockholm och behöver tips på vart man kan äta?

  1. Sara skriver:

   Frukost? Lunch? Middag? Prisklass?

   1. Cec skriver:

    Bastard Burgers!

  2. Fifhrbfbr skriver:

   MissVoon 7-rätters, himlen därtill, tjabba thai, koh phanang, raw, finns så grymt många ställen som serverar helt grym mat!

  3. Blomma skriver:

   Burger & Lobster

  4. Anonym skriver:

   McDonald’s

  5. Emsipemsi skriver:

   Aqui tapas eller un poco!

  6. Katta skriver:

   Lilla Elefantpojken

  7. Ewe skriver:

   Austin Food Works!!!

  8. Stockholmstjej skriver:

   Frukost: Pom & Flora, Vetekatten

   Lunch: Vigårda, Sen Kitchen, K25, Babel Deli, Systrarna Voltaire

   Brunch: Mr French, Mother, Greasy Spoon

   Middag: Mr Voon, Miss Voon, Boqueria, Yuc!, Art

  9. 🎈 skriver:

   Hermans vegetariska resturang och café.

  10. Vvv skriver:

   Noodle house på götgatan, men boka bord i förväg. Det är litet och mysigt och fantastisk mat och därför är det omöjligt att få bord på plats.

 6. Anonym skriver:

  Fler skulle behöva hårdare jobb.

  1. C skriver:

   Eller hur! Lite så tänker jag också. Vem har tid att sitta hela dagarna och försöka hitta dumma grejer som Lady Dahmer (eller någon annan för den delen) har sagt och gjort för tio år sedan? Och sedan ignorera att hon backat och bett om ursäkt vilket hon är rätt bra på att göra. Det är svårt att ta detta på allvar, och svårt att tro att det bara handlar om att de brinner så mycket för rasifierades och transpersoners rättigheter. Synd att viktiga frågor kidnappas på detta sätt av människor som verkar drivas av att få hetsa i grupp mer än någonting annat.

   1. Marja skriver:

    Och varför ska LD vara drivande i transpersoners och rasifierades kamp? Hon är bra på att uppmärksamma dessa gruppers problem, vilket ju verkligen borde vara mer än nog.

   2. Anonym skriver:

    Jag avsåg i lika hög grad LD.

  2. Anonym skriver:

   Då skulle det bli mindre kommentarer här inne också. Färre som orkar bry sig om bellas klädbyten och gabjoss porslin och de eviga diskussionerna om vem som faktiskt äger books lägenhet. Är det 90 eller 95 procent som ägs av svärfar?

   1. Sofie skriver:

    Det kanske är så det blir. Ingen orkar med allt ytligt trams-snack med bowls och Klong och vita liljor, utan man kollar själv upp de man tycker är spännande. Då behövs det ingen bloggbevakning längre ju. Känns ju konstigt på något sätt…

 7. Helenan skriver:

  Jag följde ett konto som jag avföljde imorse för det kändes som om jag hamnade i korselden bara genom att läsa. Där stod det i alla fall en hel del om hur LD skriver om att hon är grek och att hon tror sig veta nåt om att vara rasifierad fast många tycker att hon inte kan göra det. Sen att hon gnäller trots att hon har så stor följarskara + att denna följarskara är mycket ”vita”, mainstream och att det bara är ”vita tårar” som fälls.

 8. hanna skriver:

  Detta känns som ett avsnitt i serien ”Black Mirror”. Fattar ingenting. Vad är det egentligen som händer???

 9. . skriver:

  Hon har kommit konflikt med bland annat dessa:

  http://urlocalbitch.com/

  Vad jag förstår så har hon blockat människor när de börjat ifrågasätta varför rasism/transfobi och annat tillåts i ”Varför apor aldrig bär rosa klänning” Facebook gruppen, vilket har gjort människor irriterade och sett det som att marginaliserade blir nedtystade och att hennes feministiska kamp är vit och icke-inkluderande. Men det är inte bara Lady Dahmer utan andra admins i den gruppen.

  Sen är det inte bara de två tjejerna ovan som kritiserar henne utan långt många fler men har inte riktigt koll på alla om jag ska vara ärlig.. Tror de är människor från olika håll som inte känner varandra.

  Rörigt minst sagt… Trodde jag var insatt men märkte nu att jag knapt har koll själv haha!

  1. Lanabanana skriver:

   Rebecca Lysholm (en av tjejerna) har även gått till attack mot Cissi Wallin flertal ggr på sin instagram. Hennes konto blev sen raderat av Instagram

   1. . skriver:

    Tycker det är sjukt att ens instagramkonto kan bli raderat utan grunder! Man kritiserar någon som har större plattform, sen kommer deras ”minions” och anmäler ditt konto som blir raderat. Hur ska detta sluta? Snart kommer ju allas konton vara borta och endast en med mest följare som ensam vinnare. Eller vad tycker ni?

    1. E skriver:

     För Instagram granskar inte konton utan gör som med bilder; använder AI.
     Eller så hittar de grund för en anklagelse, varnar och sedan när varningen ignoreras så raderas kontot.

  2. Anni skriver:

   Precis! Nazil med flera har också kritiserat LD för detta. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155037691437321&id=529742320

   1. Anonym skriver:

    Jo du har postat den länken nu ett par gånger här

    1. Anni skriver:

     Ja, eftersom jag svarar olika personer?

     1. Nannis skriver:

      Fast eftersom de som följer den här diskussionen faktiskt scrollar neråt, så blir dina inlägg upprepningar som tar onödig plats i flödet. Facebooktråden diskuterades redan i förrgår, i ett tidigare inlägg, så du tillför inte någon ytterligare information eller någon ytterligare nyans i debatten. Därför gör du folk irriterade, vilket inte är ett bra sätt att övertyga någon. Bidra med ny information eller med argument så får du större framgång i kommentarsfälten 😉

  3. sofie skriver:

   Som gammal medlem i Aporgruppen sedan länge måste jag säga att de där påståendena om att folk blockas för att de ifrågasätter transfobi är extremt överdrivna. De som säger så kommer med halvsanningar som de sedan vrider och vänder på tills de passar deras egen agenda. Det finns ett antal regler i gruppen, om vilken ton som är tillåten m.m., och reglerna gäller även minoriteter (t.ex. transpersoner). Tonen har varit precis som den är i det här drevet, med andra ord helt galen, och därför har folk stängts av.

 10. Henrietta skriver:

  Dahmer säger att hon tar ansvar över…tja, inte vet jag…men nu undrar jag hur det märks. Hur tar hon ansvar? Vad gör hon, konkret?

  1. Anonym skriver:

   Hon tar sitt ansvar genom att säga att hon har haft fel och inte vet allting om allting.

   1. Henrietta skriver:

    Skönt att det är vad som krävs för att klassas som ansvarstagande. Jag lär behöva använda metoden ett par gånger, minst.

    1. Anonym skriver:

     Tja, det beror väl på vad det handlar om och det vet ju du också, men det kanske är kul att spela lite dum. Jag tar ansvar för mitt barn på ett sätt, min hälsa på ett annat, för mina handlingar och ord på ett tredje och fjärde. Du tycker ju att man bara har egenansvar så egentligen behöver ju ld inte ansvara för något. Vad tycker du själv är att ta ansvar för sina ord?

     1. Henrietta skriver:

      Jag tycker ju egentligen, som du säger, att man endast tar ansvar för sig själv. Jag bara undrar hur LD:s ursäkter håller i världen där hon lever, där alla andras ursäkter alltid är lama, och alltid indikerar att dom inte tar ansvar. Som företag, och män…

   2. Em.e skriver:

    Så… Erkänna att man har fel och ta ansvar är samma sak? Jag vet inte riktigt vad hon skulle kunna göra mer konkret, men jag ser det lite såhär, att om jag tar sönder en ruta på ditt hus och ber om ursäkt för det så har jag visat att jag är ledsen över det jag gjort. Om jag sedan åker och köper en ny ruta till dig och löser det jag ställt till med så tar jag ansvar över det jag gjort

    1. Anonym skriver:

     Hur tar man ansvar för något man har sagt då?

     1. Em.e skriver:

      Tror inte man kan det egentligen om det bara gäller ord. Man får ta ansvar att man inte säger saker man inte kan stå för, säger man något man sen ångrar så kan man be om ursäkt. Men det är upp till andra om de är okej med ursäkten eller inte. Svårt att i efterhand ta ansvar över något man säger

      1. Anonym22 skriver:

       Så du har aldrig sagt något du ångrat i efterhand? Eller haft en annan åsikt fem, tio år senare för att du har mognat, lärt dig, ändrat dig, fått nya insikter? Du har inte heller sagt något som kan tas ur ditt sammanhang för att få det att låta som att du har sagt något helt annat?

       1. Em.e skriver:

        Kan du inte läsa? Klart jag har, och bett om ursäkt, men man kan aldrig tvinga någon att godta en ursäkt. Ser därför inte hur en ursäkt kan kopplas ihop med att ta ansvar på det sättet. Det är ett bra första steg om man ska ta ansvar för något man gjort, men tycker inte att det är samma sak

        1. Anonym22 skriver:

         Enligt mig är ett sätt att ta ansvar att inse att man sa något dumt och är det exempelvis baserat på okunskap kan man lära sig mer om ämnet och granska sina åsikter därefter. Därför tycker jag inte att man kan ställa någon till svars för vad den sa för x antal år sedan, speciellt inte om personen erkänt och insett att den uttryckte sig dumt, fått mer kunskap och insikter och därmed inte har samma åsikter längre. Jag skulle inte vilja att någon drog upp det jag sa för tio år sedan, då hade jag inte fått upp ögonen för feminismen och uttryckte mig förmodligen klumpigt. Jag står ju för att jag inte visste bättre då men jag håller inte med om de åsikterna nu när jag vet bättre. Om du förstår hur jag menar

        2. Nannis skriver:

         Fast att vägra acceptera en ärligt framförd ursäkt, det är ju sånt vettiga föräldrar uppfostrar bort från sina barn, för att det är lågt, dåligt, långsint och ovärdigt. Att hålla fast vid inbillade eller verkliga oförrätter från flera år tillbaka är bara ok i de isländska vikingasagorna, i dag är det rättshaverister som håller på med sådant.

 11. Sino-éss skriver:

  Här har ni facit på hur det går det när arbetslösa människor sätts vid datorer utan att någon ifrågasätter wtf dom håller på med.

  1. Anonym skriver:

   Du har missat hela poängen här att alla ifrågasätter alla, arbetslös själv månne?

 12. m 190 skriver:

  Löjligt inlägg. Man behöver inte vara speciellt insatt för att greppa. Det är som ovan skriver grunden till bråket men sen handlar det ju om hur LD tar till sig saker. Hon har ju kört samma som hon alltid för med att bete sig helt narcissistiskt när hon får kritik. Skillnaden här är att ett gäng nu ruttnat och går bananas på henne. Hennes avsaknad av ödmjukhet har nu kommit i kapp henne. Rejält. Så tydligt att det sitter så hårt åt att be om ursäkt. Vartannat storieinlägg säer hon att dom är dumma och vartannat ber hon on ursäkt för hon vet att hon är på väg att förlora mycket.

 13. M skriver:

  Förstår fortfarande inte varför de hakat upp sig så mycket på henne. Om hon är otrevlig och inte tycker samma som dem så får de väl starta en egen blogg där de är trevliga och skriver om allt som de själva tycker är viktigt?

  1. . skriver:

   De har ju egna plattformar, tror de blev sura föra att dessa stängdes av pga att något som LD lagt upp/kommenterat som pikade vem det gällde och då hittade folk deras konton och typ anmälde så att de blev raderare?

   1. Anonym skriver:

    Fast det var ju först efter de sagt att de skulle krossa och kriga mig Dahmer så tror nog de va ganska sura innan…

  2. Anni skriver:

   För att LD uttryckt sig transfobiskt?

   1. Skärp till dig skriver:

    Fast anni, om ld har uttryckt sig transfobiskt så har hon tagit tillbaka sina uttalanden och bett om ursäkt. Ingen kan alltid vara helt 100% PK, jag själv är ganska väl insatt men självklart kan jag råka kränka någon, det som gör mig transfob eller inte är min reaktion på kritiken. Antingen tar jag till mig den och ber om ursäkt eller säger att jag står för det jag har sagt. Ld har bett om ursäkt. Nazil och alla andra vill dreva mot henne och bokstavligt talat HITTAR på saker om henne.

 14. Anonym skriver:

  Ska försöka ge lite insyn så gott det går, är i alla fall hyfsad objektiv skulle jag säga.
  Det hela startades för några dagar sedan när en någorlunda välkänd profil inom den queer och antirasistiska rörelsen lägger upp ett inlägg på sin facebook som löd ”kan vi inte göra en tråd som förklara varför Lady Dahmer och Fanny Å är transfober? Lady Dahmer är ju också rasist. Inlägget har i nuläget 195 kommentarer och är fullt av både det ena och andra. Bland annat med prints från runt 2014 där Lady Dahmer ska ha uttryckt sig transfobiskt och rasistiskt. Det läggs också upp prints på där Fanny Å skriver (enligt dem) problematiskt om tex ickebinärhet, att det är ett påhitt och liknande. Det är de bevis som finns i själva tråden. MEN i tråden är majoritet av inläggen baserade på egna upplevelser och ryktesskrivning. Mycket ”jag har hört, jag har sett, jag kommer ihåg en gång i tiden” även när någon påstår någonting annat och har logiska argument bakom det så avfärdas det. Flertal inlägg är elaka och överdrivet hårda och dessa gillas av den som skapat inlägget. Det tas också upp saker som har med helt andra saker att göra som BDSM och sexarbetare, allt för att visa om hur väldigt problematisk Lady Dahmer är. Det påstås att hon ska ha blockad personer som endast gett kritik på hennes instagram men det läggs inte fram några bevis på hur denna kritik är skriven överhuvudtaget.
  Några dagar sedan har två andra feminister inom samma krets en livestream där många människor oberoende av varandra har berättat att de upplevt en väldigt obehaglig stämning i sändningen, något som liknade högstadiemobbning, bland annat har man uttryckt att det är krig, att LD och gänget skall krossas och man har uppmanat andra att haka på det här och en vilja att själva bli kända av något slag…
  Personen som startade hela grejen med inlägget från första början hade en livsändning igår där hon påstår att LD upprepade gånger betett sig rasistiskt, hon pratar om en tid på 5-6 år, detta eftersom Lady Dahmer 2017 efter att ett gäng gruppvåldtagit en kvinna släppts fria, skriver att man borde utvisa alla utan svenskt medborgarskap om de genomför den typen av brott. Ett antal personer påpekar för henne varför det är fel att hon skriver så, hon har förståelse för det, ber om ursäkt och tar bort inlägget. Det som Lady Dahmer har skrivit och bett om ursäkt för ungefär en gång per år sedan 2014 och det inlägg hon skrev på twitter 2017 har alltså blivit en återkommande rasism på 5-6 år och därför är Lady Dahmer rasist.
  Min objektiva syn är följande. Lady Dahmer har skrivit en del som jag inte håller med om och en del som jag anser är fel. Jag tycker att hon har bett om ursäkt för det tillräckligt vid det här laget. Jag tycker att det dessa personer håller på med är väldigt omoget och ruttet beteende, speciellt den första liven och det kommentarsfällt som startade det här. Flertal personer som deltagit i kommentarsfältet berörs inte själva av det som LD skrivit och även t.e.x. binära transpersoner med könsdysfori ställer sig frågande till att just dessa icke binära transpersoner tar så stor plats och går åt hårt åt Lady Dahmer. Det finns också ett antal personer som har sysslat med betydligt mer ofräscha saker än att skriva dumma saker på internet och trots detta deltar de och påstår att det LD gör är väldigt farligt.
  Det är vad jag kommer på i detta nu, kanske kommer på något mer senare.

  1. Anonym skriver:

   Det är inte rasistiskt att vilja utvisa utländska medborgare som döms för grova brott. Det borde vara en självklarhet. Den som påstår att det är rasism urholkar begreppet.

   1. Anonym skriver:

    Jag återberättar bara vad som sagts, men det är i alla fall detta som togs upp angående varför Dahmer fortfarande var rasist.

    1. Anonym skriver:

     Nej precis, menade inte dig men glömde förtydliga 🙂

   2. Jossan skriver:

    Ja, reagerade också på det. KOM IGEN. (Skulle självklart utvisa svenska våldtäktsmän också men det går ju tyvärr inte.)
    Begår grova brott och är ej medborgare? UT och kom aldrig tillbaka. Låt nån annan få chansen att få asyl.

    1. anonym skriver:

     Jossa jag håller med skicka dom till månen med enkelbiljett right now save our city.

  2. Anonym skriver:

   Tack för ett sakligt inlägg i ett annars väldigt känslobaserat kommentarsfält ❤

 15. Serafina Pekkala skriver:

  Pallar inte LD, för mycket hat.

 16. Bundy skriver:

  Säger som Al Bundy:

  Försök inte förstå dig på kvinnor, kvinnor förstår sig på kvinnor och de hatar varandra.

  1. Anonym skriver:

   Men gå och lägg dig under en möglig filt.

   1. Billy skriver:

    Har ni sett Al Bundy? Världens mest misslyckade man!

  2. Skärp till dig skriver:

   HAHA! Du citerar Al Bundy? 😆

   Män förstår och älskar verkligen varann, det är därför världen är en så fredlig plats och mänsklighetens historia är en saga som en sommaräng.

 17. Maria skriver:

  Jag blir fan helt matt,fattar ingenting utav detta. Känner bara att jag vill ta fram skämskudden,är inte detta vuxna människor???
  Att munhuggas på insta känns så oerhört barnsligt…
  Ha en fin kväll alla därute ❤️

 18. Japp skriver:

  TRILOGI Cam. Mvh språkpolisen.

 19. Off toppic skriver:

  Någon som har steriliserat sig? Som kvinna.
  Fördelar? Nackdelar (nej att inte kunna bli gravid räknas inte som nackdel i detta fall) lång väntetid? Hur är ”utredningen”?
  Tacksam för svar här får du e blomma! ⚘

  1. Anonym skriver:

   Jag ska försöka svara så gott jag kan. Jag steriliserade mig för cirka 2 år sedan eftersom jag inte vill ha barn. Jag visste inte vem man skulle kontakta så jag ringde min vårdcentral och där fick jag komma till en läkare som skickade en remiss till en gynekolog på Nacka sjukhus.
   Kan vara så att man kan kontakta sjukhuset direkt utan att gå till vårdcentralen som bara förlängde hela processen. Både läkaren och gynekologen frågade varför jag ville göra detta, om jag prövat preventivmedel, om jag var säker på detta osv. Gynekologen gick igenom hur ingreppet går till och gjorde även en gynundersökning. Vi bokade in en tid ca 2 månader efter. Ingreppet gick bra och jag var lite öm i magen efteråt men det var ingen större fara.
   Fördelar: behöver inte oroa mig att bli gravid, behöver inte ta preventivmedel som fick mig att må dåligt
   Nackdelar: jag ser ingen nackdel med mitt ingrepp, jag fick inga komplikationer

   1. Off toppic skriver:

    Åh tack för svar! Har en manlig bekant som steriliserat sig och på honom verkar det som det var en lång och utdragen process. Lång väntetid först och främst för att få prata med en psykolog ang ingreppet (om man är säker på sin sak osv. Min bekanting är till och med morfar till 8 barn så han var ju ganska säker på sin sak om man säger så) sen ännu längre väntetid på att göra själva ingreppet. Men det skiftar kanske från de olika länen?

 20. Sara skriver:

  Peak moment när en (vit) tjej först kallar LD för rasist och superproblematisk osv. och sen svarar på LDs inlägg om hur hon som grek utsatts för rasism med ett ”BUHU”

  1. Sara skriver:

   ”Hur vågar LD ta sig TF i antirasistiska frågor och förminska andras upplevelser, hon är rasist!”

   *Tar TF ifrån LD och förminskar hennes upplevelse*

 21. Sara skriver:

  Hela debaclet får mig osökt att tänka på detta:

  http://spraktidningen.se/blogg/veckans-nyord-trollfabrik

 22. Anonym skriver:

  Det här bekräftar bara min tes, Lady Dahmer, borde komma ut i verkligheten (få riktiga jobb). För många av hennes haters, som vill sänka henne är unga och väälidigt omogna personer som kallar sig för feminister.

  1. Anonym skriver:

   Sa hen som sitter på en skvallerblogg och kommenterar henne

 23. kati skriver:

  De som kririserar henne kanske borde göra sin egna plattform o lyfta den ist för att kritisera henne. Lägga energi på sin kamp. Men det kanske så man gör…överfaller ett känt konto för att synas? Men nivån är alldeles för låg. Det är sånt här gubbar njuter av…feminister o så himlar de med ögonen. De som har olika kön idag måste gå den hårda vägen ibland. Jag är ju inte förbannad på LD för att hon inte ger sektoffer en plats. Nää det här går åt fel håll.

 24. + skriver:

  ”att hon skulle vara rasist för att hon i sin enfald påstår att ”tjocka” är de mest utsatta i hela samhället; det är inte rasism. Det är på sin höjd möjligen ett uttryck för någon slags skev samhällsanalys”.

  Som rasifierad, (objektivt) rabiat antirasist är jag benägen att hålla med dig. Blir mer irriterad på att andra (rasifierade) med hävdat tolkningsföreträde ska föra en hel grupps (och därmed min) talan genom att påstå att det är rasistiskt uttryckt av LD. Även om jag tycker att hon har fel i sak så fattar väl vem fan som helst som inte tror att världen styrs av maskerade reptiler att LD inte är rasist.

  Man kan problematisera LD:s påstående om att ”tjocka” diskrimineras mer än svarta på ett mycket mer sakligt vis än att i första hand förklara det med rasism. Det gör ju inte en människa klokare. Bättre då att förklara varför den slutsatsen är felaktig och varför den är problematisk.

  1. Miranda skriver:

   ”även om jag tycker hon har fel i sak”, vilken tur då att diskussioner ska föras på välgrundade och underbyggda argument, och inte på folks ”tyckanden”.

   Vilket Lady Dahmer gör då hon uttalar sig om att tjocka diskrimineras mest på arbetsmarknaden. Det finns nämligen forskning på det. https://fof.se/tidning/2012/9/artikel/for-fet-for-ett-jobb

   1. Anna skriver:

    Läs artikeln igen. Du ser ingen skillnad på att vara tjock och ”kraftigt överviktig”? För det är där som diskrimineringen ligger, tjocka i allmänhet är inte mer diskriminierade på arbetsmarknaden än exempelvis svarta människor. Att påstå det är ett hån mot alla som är mer diskriminerade på arbetsmarknaden än tjocka personer, och det är rätt många grupper. Vid ”kraftig övervikt” snackar vi kanske 150kg.

    Och det är bara att se sig om i verkligheten, det är inte brist på tjocka människor som jobbar. På mitt jobb är ungefär hälften tjocka, men hur många svarta personer tror du det finns anställda? Personer med fysisk normbrytande funktion? 0 och 0.

 25. S skriver:

  Okej, fick en ny insikt nyss efter att ha läst en av de storys som en av LDs ”kritiker” lagt upp efter att ha fått sitt första IG-konto raderat. Och förlåt, men hon fick typ totalt att tappa hela min feminismkänsla och vill typ bara kasta hela skiten i soptunnan.

  Rasismen som LD uttryck är alltså när hon gett sig själv tolkningsföreträde/ själv lagt in sin åsikt när hon delat någon med utländsk härkomsts IG. Istället skulle hon då bara skrivit typ ”viktig läsning”

  Och jag förstår ju att det finns lager av allt, men jag kräks fan på ordet tolkningsföreträde som verkar vara så väldigt inne nu. Samtidigt som jag förstår hur jag som vit inte kan FÖRSTÅ FÖRSTÅ hur det är att bli utsatt för rasism, eller vad som ens är rasism, och jag ska bara sitta ner i båten. Men vad jag inte förstår är varför feminism ska delas upp under massa olika ”subkulturer”? Där man får passa sig för att inte bli stenad om man råkar ta sig tolkningsföreträde i en viss genre. Eller, typ säga vad man tycker. Är det verkligen det feminsimen har blivit, då vet jag inte om jag vill vara med.
  För jag är en cis-feminkst. Som är mot rasism och transfobi och ser mig själv som rätt reko med reko åsikter. Men alltså jag orkar inte trippa på tå för rädsla över att mina medsystrar ska balla ur totalt.. Det vore ju så jävla fint om alla bara jobbade mot samma håll och höll varandra om ryggen istället för att hugga varandra i dito.

  1. S skriver:

   OCH såhär, men sätter reglerna för ”tolkningsföreträde”? LD är grek (alltså ej helsvensk, från annan kultur) MEN har ej mörkt skinn. Är då reglerna för tolkningsföreträde inom rasism att man har annan färg på skinnet? Eller kan till exempel min släkt, som är samer, få tolkningsföreträde och vem är det som bestämmer det och sätter de reglerna? Det blir så himla problematiskt när det kommer till nyanserna. Det här begreppet kommer bara att skapa problem. PLUS att människor ”inom TF” kommer ju också ha olika åsikter. Vem är det som är rätt då och vem ska man lyssna på? Jag river fan mitt hår här….

   1. . skriver:

    Förstår din frustation men det är ganska simpelt really. Om du inte är svart kan du inte gå runt och säga ”men svarta upplever inte detta som rasism!” för du kan inte TALA ÅT NÅGON ANNAN. Din talan går inte före den som faktiskt är svart.

    Det där med att LD är grek. Vad jag förstår så är det frågan om att hon tar det som ursäkt till att få uttrycka sig på ett sådant sätt som menar att andra rasifierades upplevelser inte är relevanta.

  2. Orkar inte skriver:

   Är det inte lustigt att din kritik låter precis som en mans? Tänk på hur ofta det bemöts med ”men gråååååååt din vita, kränkta man”..,

   1. S skriver:

    Fast vad är det där för svar? Var lite jäkla konstruktiv och skriv något med substans i dina svar, annars är det ju lika bra att låta bli att svara. Jag anser att kritik kan komma från kvinna, man, icke-binär eller vem som helst utan att någon behöver svara nedsättande i stil med ”men gråt då, din kränkta” Känns som att den responsen kommer lösa exakt noll.

    Det jag känner att det jag försöker göra är att problematisera tolkningsföreträde då jag någonstans känner att det gått till absurdum och ”TF!” Utbrists lika ofta som min treåring skriker ”nej” liksom….

  3. Blomma skriver:

   Enade vi stå, söndrade vi falla.

 26. AC skriver:

  Hela den här diskussionen är väl ett Grotesco-avsnitt? Väl??? Va?!?!?!

  1. Sofie skriver:

   Hoppas att du har rätt!!!

  2. Henrietta skriver:

   Grotescos Föräldramötet.

 27. E skriver:

  Eftersom man enkelt kan bli avskräckt ifrån feminismen i tider av identitetspolitik, och hot om drev efter sig om man råkar säga ett ord ”fel”, vill jag tipsa om en Facebook sida som fick mig att komma till botten med och se patriarkatet klarare, och att påriktigt stå upp för kvinnor. Sök på kvinnosaken (Facebook.com/kvinnosaken) och läs, känns som att ha hittat hem i sin feminism.

 28. Orkar inte skriver:

  Eh, det är ju helt ok att dreva mot andra enligt henne så vad är dealen nu? Som vanligt att hennes egen medicin inte gäller henne. Hon kan ju läsa sin kompis krönika i Metro om att yttrandefrihet inte innebär frihet från kritik 😉
  Är det helt ok att försöka krossa Bards karriär och ta ifrån honom sitt jobb pga några sjuka tweets är väl detta ok då hon både twittrat och bloggat ännu sjukare saker själv. Inte sant?

  1. Anonym skriver:

   Det var inte LD som drog igång namninsamlingen mot bard så jag vet inte vad du vill ha sagt. Lite högre upp finns en anonym kommentar som beskriver skillnaden i drevet mot LD och namninsamlingen till tv4. Men kortfattat så var inte syftet med namninsamlingen att få ner bards alla konton, det var att ifrågasätta tv4 som fintar sina program med honom trots att de i många år haft en antirasistisk profil på kanalen. Drevet mot LD innebär att stänga ner hennes konto, samt andra feministers. Inte att uttrycka missnöje med att andra forum samarbetar med dom. Ingen ville tysta bard på hans twitter och instagram, där har han som du kanske vet fortfarande fritt fram att posta inlägg.

   1. Orkar inte skriver:

    ”Så jag vet inte vad du vill ha sagt”. Det nödvändiga hånet där. Uppenbarligen fattade du precis eftersom du svarar med exempel.
    Testa att skala bort härskartekniker i dina svar i fortsättningen.
    Bard sitter inte i tv och skriker ut propaganda, han dömer talang och det är hans fucking leverbröd, karriär, jobb!
    Mycket allvarligare att försöka få en person sparkad från sitt jobb och sin karriär förstörd pga sitt språkbruk på twitter än att ett gäng människor som LD kränkt går ihop mot hennes hobbyblogg/andra konton i sociala medier. Dom är inte hennes leverbröd, hennes man är hennes leverbröd…
    Fortfarande har hon uttryckt Mycket, mycket värre saker under flera, flera år på nätet än vad Bard har gjort nu.

 29. sofie skriver:

  Jag tror att de här människorna ”bondar” genom att gemensamt hata någon. Och att det förklarar varför den som hatas ofta är en hyfsat harmlös person som kanske bara har gjort något litet fel/inte har gjort fel alls, för då kan hatarna enas i en exklusiv liten klubb runt sitt hat. Jag känner igen beteendet från låg- och mellanstadiet.

  Hur trött på livet måste man inte vara om man sitter på Instagram och har livesändningar inför sina kompisar där man sitter och hånar någon kvinna som man avskyr för att hon ett par gånger sa något lite halvolämpligt (och bad om ursäkt efteråt)? De verkar ta sig själva på ett oerhört stort allvar, och beter sig som om de befann sig mitt i ett krig på riktigt.

  Jag önskar att LD bara skulle ta dem för vad de är. Ett gäng förvuxna barn som äntligen har något att göra om dagarna nu när de har hittat någon att hata så innerligt. Det är alltid bra att vara öppen inför att man kan ha gjort fel och våga be om ursäkt om så är fallet, men LD är redan en sådan som ber om ursäkt när hon gjort fel. Jag hoppas att jag slipper se henne ägna dessa losers mer av sin tid och energi, de förtjänar det inte.

  1. Orkar inte skriver:

   Nej, dom är personer vars hela identitet både LD och Fanny kränkt under flera år!! Jag kallar det inte hat utan raseri över alla kränkningar dessa två publicerat.
   Vidrig bifobi, manshat, transfobi och rasism.

   1. sofie skriver:

    Jag håller inte alls med. Nu påstår jag inte att LD uttrycker sig felfritt och helt oproblematiskt hundra procent av tiden, för det gör ingen. Men den här ilskan som folk uttrycker står inte alls i proportion till de små felsteg som hon må ha gjort. Och det är på så vis som man märker att de faktiskt vill vara arga. Att de vill dreva. Det kan vara ganska skönt att vara arg, om man är det i gott sällskap av sina vänner. Men det är inte lika trevligt för den som blir utsatt för ilskan.

    Och jag har ju trots allt sett det ske. Jag såg t.ex. hur de höll på i aporgruppen i samband med att folk kickades efter den där transveckan, hur vissa tolkade allt så kritiskt som de bara kunde, valde att missförstå det mesta och tog i så de höll på att spricka så fort någon inte smekte dem medhårs. Det finns någon slags anti-god-ton-jargong i vissa kretsar där den som är mest edgy, kompromisslös och arg vinner. Hos gemene man är LD fortfarande en radikal pk-feminist. Det är bara en liten grupp arga internetkrigare som tycker att hon är rasist och transfob. (Min personliga uppfattning är att hon varken är det ena eller det andra.)

   2. E skriver:

    Snälla Nazli är känd för både sina drev och samma sorts backstabbing i aktivistgrupper. Älskar att hitta syndabockar som inte är ”vita cis män” och mobba.

 30. Flumflum skriver:

  Problemet som jag ser det är att det ideologiska murbruket är ruttet. Allt inom identitetsvänstern bygger på kritisk teori (Frankfurtskolan) och det enda det leder till är just kritik/nedmontering.

  Saknar en positiv och stärkande anda inom feminism idag. ”Det här har vi åstadkommit” och ”de här vinsterna kan vi få genom att…”

  Känns som att allt idag bara går ut på att signalera sitt offerskap eller hata mot förtryck mot detta offerskskap. Borde finnas utrymme för mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla