En lillasyster på väg!

23:41 11 Jan 2018

GabJoss:

Kanske möts vi av nyheten att Jasons lillasyster kommit till världen?

Heja och lycka till! 💪🏻👍🏻💪🏻

30 kommentarer | “En lillasyster på väg!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  Håller tummen för att det skall gå bra för dem 🙂

 2. Sandra skriver:

  Spännade! 😊 All lycka 💕

 3. Anonym skriver:

  Hon blev dock inte inlagd, utan åkte hem igen? Iaf enligt bloggen. Och det tycker jag är askonstigt; i Sthlms län skrivs du in på BB om du är öppen minst tre centimeter. Nu vet jag förvisso att sådant där skiljer sig mellan länen, men ändå. 5 cm är ju mycket! Hoppas det går bra för henne, hon verkar ju helt urless på att vara gravid.

  1. Sofia skriver:

   För att man ska bli inlagd så ska två av tre kriterier vara uppfyllda; 3-4 värkar på tio minuter (inte bara sammandragningar), öppen minst 3-4 cm och vattenavgång 🙂

   1. Anna skriver:

    Vattenavgång gäller då inte där jag bor (tack och lov). Dom fick ta hål på hinnorna i mitt fall och någon minut efter föddes lillasyster. Hon kunde inte komma ut pga hinnorna och vattnet.

    1. Sofia skriver:

     Men då hade du väl antagligen värkar och var öppen flera cm? 😊 Mitt vatten gick när jag var tio cm öppen vid sista förlossningen och hade värkar utav helvete så att skicka hem någon pga att vattnet inte gått när allt är så mycket på g gör de ju inte

     1. Anna skriver:

      Ja precis, var öppen 4cm vid inskrivning och aktivt värkarbete. Hade också fruktansvärda värkar och tror själv att allt jäkla vatten gjorde saken värre. Om jag någonsin föder igen kommer jag kräva att hinnorna tas innan man får krystvärkar.

      1. Öhhh skriver:

       Då uppfyllde du ju två av tre kriterier? Man behöver ju inte uppfylla alla tre.

  2. milla skriver:

   Som omföderska kan du gå öppen 5cm i flera veckor om du har otur, man måste ha värkar också för att bli inlagd 😊

  3. Anahmara skriver:

   Med mitt första (än sålänge enda barn) gick jag 4cm öppen i 3 veckor innan de satte igång mig. Jobbigt om jag skulle bli inlagd då.

 4. Anna skriver:

  Ååå är det dags nu, kanske är hon redan här. Lycka till!

 5. Anonym skriver:

  Spännande! Jag har tre månader kvar till BF och är också urless på att vara gravid! Med första barnet var jag ”bara” illamående (inte så bara att gå med illamående oxh kräkningar i 9 månader men…), denna graviditet är betydligt värre med alla tänkbara krämpor man kan tänkas ha under en graviditet. Hade jag kunnat hade jag sovit den sista tiden oxh valt att vakna när det var dags för förlossning. Åh 🙁

 6. Karin skriver:

  Tycker det mesta som bloggare skriver är privat men födseln av ett barn är verkligen det. Kan ni inte föda utanför bloggen. Det rör bara familjen.

  1. Anonym skriver:

   Igår på min arbetsplats var det någon som födde ”live” via sociala medier. Kollegor till henne satt och följde. Tydligen måste man få bekräftelse varje sekund, även i de största ögonblicken i livet som kanske borde vara stora nog i sig själva.

   1. Anonym skriver:

    Fan vad sjukt! 🤯

  2. The Momster 👹 skriver:

   Privat för dig ja, och det är ju helt ok. Jag kan nu, med en månad kvar, känna att det är något privat även för mig. Men jag vet inte hur jag reagerar när jag väl är där. Men jag vet också att många får nästintill overkligt starka lyckokänslor som de stolt vill dela med sig av, att dra alla dessa över en kam och sätta stämpeln ”bekräftelsebehov” är att förenkla något otroligt komplext alldeles för mycket. I många kulturer är det fortfarande en familjehögtid där det kan samlas 30-40 personer för att fira födseln och hjälpa den nya familjen. Ordet ”privat” existerar inte där. Så varför klanka ner eller anmärka på någon annans upplevelse bara för att man inte upplever den lika? Det finns inga rätt och fel, det är upp till var och en att avgöra själv och oavsett beslut så ska man inte behöva få moraliska pekpinnar från någon annan. Ibland är det bättre och mest empatiskt att vara tyst och hålla sina egna tankar för sig själv.

  3. Sanna skriver:

   Man bestämmer väl själv vad man vill dela med sig av? Gabriellas liv är ändå hennes jobb så det hade varit konstigt om hon hållit detta privat.

   Jag kan säga att jag har blivit av med så mycket rädsla gällande barnafödande tack vare alla influencers som valt att dela med sig av detta. Det har hjälpt mig enormt mycket så jag tycker det är bra att dom vill berätta om sin resa.

  4. Til skriver:

   Åh, jag är besatt av förlossningar, och älskar att folk delar med sig, ju mer detaljer dessto bättre. Stackars mina kollegor som fick höra allt från första verken tills hemgång från bb på julfesten (tycker alltså på riktigt synd om dom, att ingen stoppade mig när jag började babbla på om det och frågade om deras fruars förlossningar)

 7. Annie skriver:

  Hoppas de fått sin bebis nu! Känns som att Gabbis förlossning hållt på sedan deras road trio i december.

 8. Therese skriver:

  Hon hörde kanske fel. Bm sa nog 1,5 cm 🙈
  Hoppas att det går bra för dem iaf och att det inte blir så utdraget!

  1. Kattis skriver:

   Varför tror du?

 9. Sara skriver:

  Hon var öppen 6 cm för 4 h sen och skulle då ta hål på hinnorna 😍

 10. T skriver:

  Lillasyster har anlänt.

 11. E skriver:

  På tal om något helt annat verkar Gabbi vara bra på att svara på kommentarer hon får i bloggen men inte läsa dem.. en läsare berättar om hur hon nyligen fick göra ett akutsnitt och 8 h senare så somnar sonen in. Gabbi besvarar kommentaren med ”grattis till er skatt” 🤦‍♀️

  1. Annie skriver:

   Nämen så hemskt.

  2. B skriver:

   Hon har bett om ursäkt för att hon läste för snabbt.

  3. Anonym skriver:

   Skojar du?! Fy fan

  4. U7 skriver:

   Vem kommer ens på tanken att skriva så till en höggravid kvinna? 😑 Givetvis ska man få dela med sig om man genomgått något traumatiskt men man kan ju välja var man gör det 🙄

 12. Anonym skriver:

  Grattis till dottern Gabriella och Fjodor, hoppas att allting har gått bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla