Hannah Widell blev tillfrågad att vara med i Biggest Loser VIP

20:30 13 Jan 2018

Hannah Widell:

Hannah Widell startade upp ett instagramkonto för inte så längesedan med rubriken ”Här pågår det eviga kroppstänkadet för träning (kamp), mat (sanningen) och jakten på att känna sig så härlig det bara går. 🤸🏽‍♀️ Det ju inte lätt.” där hon vill lyfta som självbild, att acceptera sig själv som man är och att fokus ska ligga på hälsa, inte på hur man ser ut.

Men det i bakhuvudet så känns det otroligt märkligt att Hannah blev uppringd av produktionsbolaget bakom Biggest Loser VIP som ville erbjuda henne en plats i den kommande säsongen, när Biggest Loser mer eller mindre står för exakt allting som Hannah kritiserar och vill få bort.
I fredagspodden som hon driver tillsammans med sin syster Amanda Schulman berättar hon hu kränkt hon känner sig av frågan och att hon tycker att kanalen borde ringa henne och be om ursäkt – någonting som Aftonbladet var först med att skriva om.

Jag tänkte tusen tankar. Det första jag säger är: ”Oj, vilket missförstånd för att det här kontot är allt annat än vad ’Biggest loser VIP’ är.
Det här handlar om precis tvärtom, att alla kroppar är bra, och här pratar vi om det som är ångestladdat med allt.//Hannah Widell

”Jag hoppas du inte tog illa upp?”, ska personen på produktionsbolaget ha sagt vilket Hannah faktiskt gjorde.
Hon har redan gått ner 25 kilo och tycker att alla så klart gör som de vill, om de vill vara med i liknande program eller inte, men vidhåller att produktionsbolaget borde ha gjort sin research innan de ringer upp folk på det här viset eftersom frågan upplevdes som kränkande när hon fick den.

Hur skulle ni reagera om ni fick samma fråga?

24 kommentarer | “Hannah Widell blev tillfrågad att vara med i Biggest Loser VIP”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anne skriver:

  Eftersom jag är fet så hade jag inte tagit illa upp (men hade tackat nej). Men om jag var Hannah så hade jag blivit kränkt. Ja, KRÄNKT! Och irriterad. Och konfunderad.

 2. . skriver:

  Fast att Hannah öppet pratar om att ”komma i form” med jämna mellanrum i bland annat podden är ju ingen hemlighet. Jag hade sagt ja om jag vore hon – det är ju svindyrt med dietist och PT! Hade gärna tagit det gratis🤗

  1. Kalops skriver:

   Fast Biggest Loser är ju inte direkt känt för att vara sunt.

   1. . skriver:

    Hade ändå gjort det, kul att ha chansen att komma i toppform en gång i sitt liv – och har man inget egentligt problem med sin vikt så är det ju bara att återgå till sina gamla vanor sen igen, en erfarenhet och förhoppningsvis lite kunskap rikare.

    1. Anonym skriver:

     Toppform? Du får ner i vikt men om du är i toppform är nog experterna oense om skulle jag säga

    2. Blomma skriver:

     Tror inte att det är så nyttigt. Kan förstöra ämnesomsättningen och skada hjärtat att hårdbanta.

 3. Em.e skriver:

  Är inte biggest looser för de med mycket övervikt och som själva känner att de behöver hjälp? Jag hade blivit skit arg om jag var hon

 4. Silverräven skriver:

  Fy fan för att ha det jobbet att ringa och fråga kändisar om de vill vara med. Påminner om när jag fick i uppdrag att ringa chefens farsa och fråga var vi skulle skicka fakturan. Han undrade om jag inte var klok, hans son äger ju företaget. Han trodde mig inte när jag sa att det var hans son som bett mig ringa, kände mig så jävla dum.

 5. S skriver:

  Självklart är det förolämpande! Har man en kropp som är uppenbart överviktig så kanske, men det har inte hon. Kan inte kändisar bara få höra av sig själv om de vill vara med!?!

  1. Helenan skriver:

   Överviktiga kan också bli förolämpade om någon hör av sig och frågar om de vill gå ner i vikt. Även överviktiga kan känna att de duger som de är.

 6. A skriver:

  Men så fruktansvärt – Hannah är väl knappast i behov av en Biggest loser-bantning heller?

  1. Anonym skriver:

   Nä i allafall inte efter hon gjort sin magoperation för att gå ner i vikt.

 7. Eva skriver:

  Jag hade nog blivit glad att få chansen att få hjälp.
  Tycker att det är ju en jättechans.

 8. Lpj skriver:

  Jag tror att det är dålig research helt enkelt, dom tror så klart att hon är så stor som hon var innan sin gastric bypass.

  1. Någon skriver:

   Visst är det så att hon gjort nån magoperation?

   1. J skriver:

    Hon erkänner det väl inte, men klart hon har. Gått ned så fort som man gör då och har haft typiska problem som uppstår som gallsten osv. Hon har också sagt att hon äter väldigt små portioner nu. Fattar if om hon inte vill säga det, det hade jag inte gjort heller.

    1. Sandra skriver:

     Nu kan man ju gå ner 3kg veckan med Naturdiet och liknande..

 9. Lisen skriver:

  Min reaktion hade självklart varit lycka! JAG HAR JU FÖR FAN GÅTT OCH BLITT KÄND 🤗

  Sen hade jag startat ett IG bråk med någon för att hålla mig aktuell och för att bli ”en i gänget” 😎

 10. 🙃 skriver:

  Tipppppzzzz.
  Mirabell (syster med Amanda Lundgren samt stort musicallykonto) känner sig lurad av frisörsalong och utan att nämna kan de inte vara Bobbys salong hon menar? Med tanke på att han ville ge kompensation i form av viss del rabatt och viss del gratis på slimprodukterna som finns i hans salong. Varför i helv försöker man ge en 14 åring sånna piller? Enbart spekulationer men kändes bara som Bobby passade in

  https://youtu.be/NZvSHdUJAZg

 11. Serafina Pekkala skriver:

  Hehe, tänk er Lady Dahmer i det programmet. Priceless!

 12. T skriver:

  Tips Sandra Beijer har skrivit ett superbra inlägg om adlinks, värt att ta upp 🙂

 13. IThomas skriver:

  Äsch, hon har själv producerat skräp-tv. Hon fattar grejen.

 14. Marielle skriver:

  Jag blev kontaktad av DU ÄR VAD DU ÄTER, och tänkte bara… Vafan? 😂😂😂 känns spontant som att det är en typ av program man söker till själv för att man vill ha hjälp?

 15. ADenice skriver:

  Att Biggest Looser ens produceras fortfarande är för mig en gåta. Kan vi inte sluta peka på varandras kroppar nu, och ännu mer SLUTA peka på att ”tjocka” människor ska bli smala och lyckliga. Kan vi inte bara få vara som man är?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla