”Welcome to Hotel Monica’s…”

21:00 4 Jan 2018

Magdalena Graaf:


Magdalena Graaf har dragit till Spanien dit hennes syster nyligen flyttat, men istället för att bo hemma hos henne så hade de fått låna några vänners hus eftersom Hannahs hus är fullt av gäster.
I sitt inlägg återfinns följande bild – på en resväska ovanpå en soffpuff.

Hennes läsare Mary förfasas över hur hon lagt väskan ovanpå puffen och meddelar sturskt att när hon får gäster så meddelar hon minsann vilka regler som gäller när man är på besök.
För att inte verkar allt för ”Von Trappig” så kör hon med den lite mer passivt aggressiva stilen att lämna reglerna tillsammans med en flaska mousserande och ett kort som det står ”Välkommen” på.
Jag undrar om man får choklad på huvudkudden också?

Ja, ni vet ju var jag är på väg med det här inlägget…
Om ni är inbitna Vänner-fans så kan man ju inte annat än dra paralleller till avsnittet där det brinner i Rachel och Phoebes lägenhet och Monica går all in ”as the hostess” när en av vännerna får bo i gästrummet.
Är det vanligt att lämna lappar med regler och välkommen hit-bubbel när man får gäster? Jag kanske varit en helt hemsk värdinna inser jag nu eftersom jag varken brukar skriva lappar eller lämna bubbel.
Aj aj!

98 kommentarer | “”Welcome to Hotel Monica’s…””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. BonBon skriver:

  Men det ÄR ju faktiskt inte nice med resväskor på soffor/sängar…🙈

  1. E5 skriver:

   Håller med… Nästan lika illa som när folk lägger upp skorna på sätet mittemot på t-banan… Sen tycker jag att det känns lite ofräscht att låna ett ställe och behandla det som ett hotellrum.

 2. J skriver:

  Det här är otroligt märkligt. Skulle känna mig allt annat än välkommen med en välkomslapp med regler. Såvida hon inte bedriver B&B såklart.

  Sen undrar jag, skulle jag få lägga mina kläder på sängen? Min nessecär? Dessa saker har ju legat i samma väska som eventuell ohyra bor i. Och är hon ens säker på att jag får ha väskan i huset??! Den eventuella hyran kan ju röra på sig! Det var ju så min eventuella ohyran kom in i väskan från första början!

  1. Ajlin skriver:

   Med tanke på att hon skriver att hon lämnar karta över området, nummer till taxi och tips på restauranger så låter det ju inte som att kommentarsskrivaren har gäster som hon ämnar umgås med. Låter ju snarare som att hon hyr ut till turister.

   1. Anna skriver:

    Eftersom hon skriver gäster så antar jag att det är familj och vänner som lånar hennes lgh ibland.

    Och att lägenheten ligger utomlands – därför bra med info om var man sätter på/stänger av vatten, wifi, etc.

    Jag skulle i alla fall uppskatta en pärm i stället för att virra runt och leta efter el-skåp, mm.

    Men sedan skulle jag aldrig heller komma på tanken att använda sitt- och liggmöbler att lägga min resväska på…. Resväskor kan med fördel läggas på golvet, packas ur och ställas undan.

    1. Fanny skriver:

     Gäster behöver ju inte betyda släkt/vänner? Jag har jobbat på hotell och camping och vi kallar alla som bor hos oss för gäster.

   2. T skriver:

    Tycker verkligen det låter som hon har ett litet airBnB men hon skriver ju faktiskt ”lånar ut” så kanske är släkt och vänner ändå?

    (iofs utesluter ju inte det ena det andra, vårt AirBnb-rum agerar även gästrum)

  2. Anna skriver:

   Självklart är det utsidan och specifikt hjulen som man inte vill ska vara uppe i soffan och sängar. Insidan av din resväska utgår jag från är ren.

   1. J skriver:

    Syftar på just ohyran hon skrev om, inte smuts och slask.

 3. Anonym skriver:

  Jag älskar att ha gäster och gör alltid så fint jag kan i gästrummen med blommor, en tidning vald med gästens intressen i tanke, en stor korg med allehanda hygienartiklar i resestorlek, fluffiga handdukar osv. Det är ljuvligt att få folk att trivas 😊 en lapp med praktisk information är ju en toppenidé, några regler skulle jag nog inte sätta upp då det är vänner och familj som kommer och deras eventuella egenheter tolererar jag mer än gärna. Men det hade varit bra under de år jag hostade couchsurfers. En i övrigt vettig kille tömde innehållet i sin elektriska rakhyvel i min köksvask – och lämnade det där…

 4. S skriver:

  Ingen annan som reagerat på att Catrin la upp en bild på snapchat där det står RIP? Svart bakgrund och inget annat än den texten…

 5. Anonym skriver:

  Vad är det som hänt mellan Magdalena och hennes svåger? Såg en kommentar om det.

  1. Femma skriver:

   Jo, vad var det om egentligen?

 6. Eva skriver:

  Om man läser hennes kommentar ordentligt så står det att hon välkomnar sina gäster med bubbel och ett kort och att det (separat) finns en pärm med information om lägenheten och området. Vilket jag för min del skulle tycka var alldeles utmärkt.

  När man lånar ut sin lägenhet är man ju inte där och kan visa gästerna till rätta och kanske själv ta bort skitiga resväskor från säng och soffa.

  Hände mig när jag hade långväga gäster som fick bo i mitt sovrum (jag sov i soffan) och såg hur de slängde upp en stor resväska på mitt dyra sängöverkast. Väskan hade dragits genom blötsnö och smuts. Vågade inte säga något men tänkte desto mer.

  Om man är så pass bussig att man lånar ut sitt hem till kompisar så bör kompisarna tänka själva. Tror inte att de lägger upp smutsiga resväskor på sina egna sängkläder.

  1. T skriver:

   Jag slänger definitivt upp min resväska i min egen säng. Har aldrig förstått grejen med att akta sig för bakterier på det sättet, räcker väl med att sköta handhygien och hålla saker man pillar på fräscha (typ telefonen). Jag gör säkert hundra saker i mitt hem som du fått dåndimpen om du visste om men som jag aldrig ens tänkt på som att de kan upplevas ofräscha. Vad som är fräscht och inte är ju ändå till stor del en personlig preferens?

   därför skulle jag faktiskt uppskatta supermycket om ni lite mer pedantiska människor skrev liten husregler. Försöker tänka på allt jag kan komma på när jag är hos andra men ändå lätt att missa något man aldrig tänkt på själv.

   1. Johanna d.ä. skriver:

    Vägglöss? Älskar resväskor och sängar. Små härliga kompisar…

    1. T skriver:

     ja vägglöss aktar jag mig för genom att inte lägga väskan på golvet utan på väskställ eller ett bord om jag är utomlands.

   2. Ulla skriver:

    Man gör som man vill i sin egen lägenhet.
    Men om någon som hälsar på mig ens skulle komma på tanken att lägga en smutsig resväska på mina sängkläder skulle den åka ner jävligt snabbt igen. Och jag är ingen pedant.

    1. T skriver:

     Ja just precis, är jag gäst i ditt hem vill jag såklart göra precis som du trivs med (även om du hade varit pedant för den delen).

 7. E skriver:

  Är en ensamstående kvinna utan barn som köpt lägenhet i Spanien.

  Familj och vänner tycker att det är helt ok att åka dit och nyttja den om ”den är ledig”, dvs jag inte är där.

  Vill inte låna ut mitt HEM. Kostar skjortan med el och vatten i Spanien vilket ingen verkar förstå – A/C, värme, långa duschar… Är för feg att be dem stå för sina kostnader…

  Har alltså inga egna barn och mår fysiskt dåligt när jag tänker på alla kladdiga bebisfingrar på mina nya möbler…

  Skulle vilja säga NEJ NEJ NEJ – ingen får bo där när jag inte är där… men då är jag väl en dålig människa…

  1. Anonym skriver:

   Men säg nej! Det är ju inte värt att gå runt och må dåligt över det här, när allt kan lösas med att du säger nej. Och börja ta ut hyra. Kan dock inte förstå dom som inte ens lämnar ett litet tack för att man fick låna lägenheten, typ presentkort eller blommor eller någon annan present. Det är väl det minsta man kan göra, även om ingen bett om det…

  2. Josse skriver:

   Tvärtom, de som är dåliga människor är de som lånar din lägenhet utan att betala ett nickel för den. Det är inte lite fräckt. Att de dessutom tar med barn gör ju inte saken bättre. Alla gillar inte barn… Inkl jag själv. Men tycker du ska prata med dem, en liten bestämd hyra per person/sällskap är inte mer än rätt. Det lär ju ändå bli så mycket billigare och bekvämare för dem att betala till dig än ett dyrt hotell.

  3. Lotta skriver:

   Jag är i samma situation, men säger nej. Motiverar det med att jag skulle inte hinna annat än rodda med detta. Jag fick tidigare massor av förfrågningar. Minst en om dan. Släkt/familj och nära vänner kommer när jag är där för att de även vill träffa mig.

   Min granne lånar ut sin lägenhet ibland till familj och nära vänner. De får då betala för elen, som är superdyr i Spanien, samt betala ett städföretag för städning när de åkt. Så kanske du kan göra?

  4. Marja skriver:

   Men självklart kan du i alla fall ta betalt och sätta upp trivselregler. Jag skulle aldrig förvänta mig att få låna en lägenhet i ett turistland gratis, möjligtvis om det vore den allra närmaste familjen som äger den och inte VILL ta ut ersättning. Som du skriver så förbrukar man ju el och vatten, som är mycket dyrare i Spanien. Låter konstigt att folk tror att de kan låna den hur som helst? Sätt ner foten.

  5. T skriver:

   Säg nej! Eller ljug loss bara, om att man inte får låna ut den enligt de gemensamma reglerna eller liknande! Man får faktiskt ljuga lite ibland när folk har dålig taktkänsla, och ingen av dina vänner hade säkert velar bo där egentligen om de visste hur du kände.

   Att inte ta belyst för el och vatten är superknäppt. Jag tycker du ska börja säga att de kan hyra den om de vill. Eller så ljuger du om att den är uthyrt när de frågar om de får låna, och så passar du platt säga att det är viktigt att du får in lite pengar så du inte går back på alla el- och vattenräkningar! Då förstår folk nog hinten 🙂

  6. Lisa skriver:

   Vilka pinsamma ”vänner” du har. Den gången jag ville bo i mina kompisars lägenhet i Spanien frågade jag på förhand vad de ville ha i hyra. Jag fattar inte hur man kan förvänta sig att bo gratis hos andra sådär… Du har inte funderat på att hyra ut huset när du inte är där? Även om du inte vill hyra ut huset kan du ju dra en nödlögn och säga att du har hyrt eller lånat ut den veckan till andra kompisar

  7. Lina skriver:

   Åh vad störigt, folk är så gamiga!

   När jag var 23 hade jag äntligen slitit ihop tillräckligt för att köpa ett splitternytt eget hästsläp (kostade ca 80k) och herregud vad folk skulle låna det, gratis såklart för ”jag har det ju ändå” ”det är bra om det rullar” (ja det är det men de 1-3 gånger i veckan jag använde det räcker för det).

   Värsta var att folk inte ens brydde sig om att städa ur det. Fick tillbaka det helt nerkletat inuti med hästskit 🙁 tog 3 timmar och massa jävla svinto och iskallt vatten från trädgårdsslangen att få rent. Mitt fina släp som jag pedantskötte och verkligen jobbat röven av mig för, blev superledsen.

  8. Anonym skriver:

   Kom precis att tänka på min mormor som träffade en ny man för några år sedan, och flyttade ihop med honom men behöll sitt egna hus.
   Mina kusiner (två systrar med repektive barn) ville hyra det ”då det bara står där”. Vår mormor sa att de kunde betala värme och el+ en symbolisk summa på 2000 i månaden, men då var det inte intressant längre. De ville alltså bo där gratis och att hon skulle betala driftkostnaderna med sin skruttiga pension 😕

  9. Anna skriver:

   Säg nej. Det är fräckt och ohyfsat av dina släktingar/vänner att utgå från att de får låna din bostad utan att ens betala för sig 😠

   Jag var student i en storstad och hade en lägenhet där på en attraktiv adress, men bodde hos mina föräldrar om somrarna för att jag hade sommarjobb när dem. Så lägenheten stod alltså tom. Minns att en kompis helt fräckt ringde mig och sa ”Vi tänkte låna din lägenhet och sova över i den för du är ändå inte där”. Jag sa nej.

  10. Anonym skriver:

   Börja ta betalt för el och vatten, MINST. De som bara vill utnyttja din lägenhet för gratis semester kommer då inte vilja komma dit och då har du sorterat ut de människorna. Du ska inte ha dåligt samvete för hur du känner, det är din lägenhet som du har kämpat för. Det är de som borde ha lite mer respekt för att du uppnått ett av dina mål i livet.

  11. Blomma skriver:

   Säg att du har hyrt ut den. Vita lögner är som gjort för sådana här situationer.

  12. Vicky skriver:

   Låna INTE ut. Kan du inte säga nej, så ta till en nödlögn. Säg att du fått klagomål för att du lånat ut din lägenhet och har lovat att sluta med det,

  13. Spanien skriver:

   Mina föräldrar äger ett radhus i Spanien och de har löst det på ett väldigt bra sätt för familj/nära vänner:

   Om vi ”lånar” huset så betalar vi alltid för el/värme/vatten och via ett städbolag så betalar vi alltid 500 för total städning av boendet. Just städningen tror jag är viktigt då man har så olika nivåer på vad som är ”rätt” städning och på det viset så blir det alltid gjort utifrån en viss standard. (de är medlemmar i mas Amigos som har dessa tjänster)

   Även om vi betalar den kostnaden så är det typ 1/3 av vad det hade kostat annars! Aldrig känts som ett problem för oss 🙂

 8. Julia skriver:

  OT men kan vi prata om att Hannalicious återigeeeen inte klarar av att ta kritik? Allt finns på hennes twitter. Hon skrev på sin blogg att hon skippade dessert pga hon ska plåta om några veckor vilket jag själv tycker var lite onödigt att ens ta med i ett blogginlägg. Det snapades upp av en person på twitter som tog en skärmdump och skrev ang influencers som fatshamear, tweeten har 800rt i skrivande stund, jag själv inkluderat. Men det värsta är ju återigen hur hon svarar på kritiken. Hon skriver på twitter om hur lättkränkta folk är. Och massa andra tweets där hon lägger upp skärmdumpar och bara ”dessa tjejer har fattat vad jag menar!”. Uppenbarligen har hon ju trampat folk på tårna kan hon inte bara säga förlåt istället för att hacka på människor som tog illa upp!

  1. Fatima skriver:

   Men behöver man verkligen be om ursäkt till alla som inte lever som man själv gör och blir kränkta av det? Vissa som kommenterar här på nätet måste verkligen vara praktexempel på perfekta människor. Perfekt = vara mullig då att vara smal kan såra andra som ej är smala just för normen är att vara smal, aldrig flyga för det är egoistisk, helst vara vegan och påläst om vår miljö, vara påläst om feminism etc.

  2. Matilda skriver:

   Nu har jag inte läst inlägget, men vad är det seriöst att hänga upp sig på om hon skrev att hon hoppade dessert pga plåtning? 800 rt känns som en helt orimlig reaktion.

  3. Emma skriver:

   Läste inlägget, det handlar ju inte ens om att skippa dessert utan det nämns i förbigående. JA alla ska få äta dessert om de vill oavsett kroppsstorlek, men det är inte som om hon uppmanar folk att skippa det (utan säger t.o.m. att den är värd att prova). Tycker att en del kritik hon får är befogad, men 800 RT över att hon skippat dessert inför en plåtning är ju bara löjligt. Vad är fat shamingen i det?

   Visst kan man diskutera ideal som gör att man känner att man måste se ut på ett visst sätt på en plåtning, men det är ju en mkt större fråga än att Hannalicious skippar en efterrätt. Ibland tror jag bara att folk letar efter saker att anmärka på

 9. Anonym skriver:

  Så sjukt att forni verkligen raderar alla kommentarer som inte smickrar henne. Inte ens vanliga frågor som inte ens är speciellt privata eller feedback släpper hon igenom.

  Snacka om att företagen som samarbetar med henne får en falsk bild av hennes följare. Dessutom misstänker jag att hennes följare är fejk, enligt ratio för äkta följare så ska man ha 5-10% likes av hur många som följer än. Men hon får typ 1000 likes men ska ha 90 000 följare, det går inte ihop?!?

  1. Anonym skriver:

   Och på hennes samarbeten på Instagram går hon typ 400-800 😱😱😱😱 sjukt dåligt när företagen säkert förväntar sig mycket mer. Visar bara på hur trötta läsarna är på alla hennes smygsamarbeten och reklam

   1. Louise skriver:

    Forni är ambassadör för Vitamin Well. Undrar just hur många flaskor extra som detta samarbete inbringat. Jag känner ingen som någonsin själv köpt en flaska vitaminblask.

    1. Mankind skriver:

     Nu känner du ju inte mig men. Jag är en av dom som ofta köper och dricker vitamin well 😁

  2. Alexa skriver:

   Vad har du frågat? 🙈

  3. Matilda skriver:

   Men det är ju typ 10 %?

   1. Matilda skriver:

    Haha nä, tar tillbaks det. Missade en nolla…

  4. Sanna skriver:

   Instagram har ändrat sin algoritmer. Om du inte uppdaterar minst 3 ggr om dagen så försvinner du från folks flöden. Förr kunde man se allas bilder men sen Instagram ändrade så hamnar bilderna fel i flödet/dyker inte upp alls. Det är en stor anledning varför många får mindre likes. Har man valt företag på sin Instagram så har man statistik som man visar upp för företagen som man jobbar med.

   1. Anonym skriver:

    Jo jag vet att det har de, men hon har fortfarande för lite likes vs följare trots den nya algorithm plus alldeles för få kommentarer på hennes blogg speciellt på samarbeten.

    https://socialblade.com/instagram/user/michaelaforni

    Denna statistik ser absolut inte ljus ut… går man tillbaka från början ser man vissa dagar där de plötsligt plussats 3K följare på en dag.. De ”smartare” bloggarna köper in 10 000 på en dag utan sprider ut det. Men sedan märks det då de får få likes och titta på bara fornis konto, max 5-10 pers som kommenterar och oftast samma personer eller kompisar. Borde inte 95 000 äkta följare lämna fler kommentarer än så?

    Jag skulle gå så långt att säga att hon lurar företagen om de köper hennes siffror. ca 50% av hennes följare är riktiga skulle jag gissa på.

    Tycker den där forni flyger alldeles för mycket under radarns så mycket taskigt som hon gjort mot andra bloggare…

    1. Anonym skriver:

     inte 10 000* skulle de stå

    2. Linda skriver:

     Vad stod det i kommentaren hon raderade??

 10. Johanna skriver:

  Jag har en minibar i mitt gästrum. Den fylls med allt ifrån champagne till choklad & vatten.
  Handdukar och choklad på sängen och en lapp med wifi på skrivbordet där det alltid finns snittblommor. Varför skulle man inte anstränga sig extra bara för det är syster som kommer?

  1. AAA skriver:

   Jag bäddar rent, lägger fram badhandduk, handduk och morgonrockar på gästernas sängar. Så kul att se deras miner…. Champagnen hoppas jag att de köper till mig.

   1. Ajlin skriver:

    Blir så sugen på att åka hem och bo hos er alla! Vilken gästfrihet! 😀

    1. Johanna skriver:

     Du är välkommen! Rummet finns i göteborg 😂

   2. Johanna skriver:

    Eller hur! Det är ju det roligaste!

  2. Värdinnan skriver:

   Damn, jag ger mina vänner en filt och ber dem hålla käften om dem sover här 😂

   Okej inte riktigt, men det bjuds då inte på någon champagne eller choklad på kudden hos mig 😅

  3. Anonym skriver:

   Haha, och vi har inte ens ett gästrum. Känner mig 100% dålig och snål 😛

   1. Johanna skriver:

    Vårat är även ett tonårspojkrum när han är här, men då han betedde sig som om han var på hotell när han var hemma hos oss så valde vi att göra hans rum som ett hotellrum. 2 in 1. 👍🏻

  4. Lotta skriver:

   Jättefint! Men nu handlade detta inte om gäster utan om när man llånar ut sitt boende, f.a. på turistorter.

   1. Johanna skriver:

    Ja och?

    Jag lånar även ut min lägenhet när jag inte är hemma. Det är ingen skillnad där? Minikylen står där med grejer i, finns handdukar & blommor? Enda skillnaden då är att gäster får välja om de vill ha mitt sovrum (betydligt större) eller gästsovrummet.

 11. S skriver:

  Kan du inte skriva om Hannalicious lite klantiga inlägg om desserten? Har ju fått stor uppmärksamhet på Twitter och hon har även uttalat sig på instastory, lät inte så smart dock!

 12. Karin skriver:

  Tror Mary hyr ut.

 13. Mormor Greta skriver:

  Jag har ett boende utomlands, och släkt och vänner besöker mig ibland där. Det händer också att de lånar mitt hem när jag inte är där. Alla känner ju mig väl och vet att jag är ”kinkig” och de försöker nog leva upp till hur de tror att jag vill ha det. Men. Folk har så olika syn på vad som är ok. Har själv råkat ut för en väska i min vita (!) soffa…Att påtala för vuxna människor att det inte är ok känns så märkligt. Liksom att man inte blandar vittvätt med kulört, vilket jag råkar ut för hela tiden. Jobbar på att tänka att vi är olika vi människor och att ingen gör det av elakhet, men innerst inne vill jag bara skrika!

  1. Mormor Greta skriver:

   Tar betalt för el och vatten som precis som många påtalar är jättedyrt i många länder. Men slitaget går ju liksom inte att ta betalt för på ett rimligt sätt. Att säga nej när folk frågar är lättare sagt än gjort och jag vill ju gärna ”dela med mig” av mitt hem!

 14. Michaela skriver:

  Bella påstår sig vara en supermom som tar med sig barnen på Disney on ice. Och att två timmar där ger två timmar karma. Förlåt men jag kan inte låta bli, skulle snarare säga att man är en supermom om man roddare en hel vardag med två trötta och griniga ungar.Hämta, lämna, handla, laga middag, städa , tvätta,leka och natta.
  Och ja, jag har barn själv.

  1. Maja S skriver:

   +1

  2. Anonym skriver:

   Oavsett om hon provocerar eller menar allvar så tycker jag synd om henne

 15. Anonym skriver:

  Okej jag har haft lite dålig koll på bloggvärlden under senaste veckan och vet inte om detta har tagits upp i kommentarsfältet eller så, men tycker att det känns lite märkligt om ingen har tagit upp att Sandra Beijer länkar till Bellas inlägg från när hon och Odd förlovat sig med tillhörade text ”…minns ni detta bloggmoment?”.
  Känns som att om någon annan bloggare skrivit något liknande hade det blivit rabalder.

  http://sandrabeijer.se/2017/12/30/tisdag-onsdag-och-torsdag-korv-med-brod-indieluggar-och-himlen/#comments

  Hon hyllar för övrigt LCC i samma inlägg.

  1. Skeptisk skriver:

   Läste Bellas gamla inlägg om frieriet. Vad annorlunda skrivet hela inlägget är mot hur hennes inlägg skrivs idag. Kan det verkligen ändrats så mycket?

 16. Marja skriver:

  Det är ju lite skillnad på att ha nära släkt och vänner på besök hos sig, och att ofta ha bekanta eller t.o.m. personer man hyr ut till i sitt hem eller semesterbostad. Man kan ju säga som så att folk som bor i det som är andras hem, inte alltid uppvisar det sunda förnuft eller respekt som man kan vänta sig. Tycker det är klokt och omtänksamt att skriva ner vad som gäller (om det är rimliga krav), personligen har jag aldrig reflekterat över en resväskas smutsighet (annat än hjulen då…) men har full respekt för det rimliga kravet att inte lägga upp den på någon annans möbler.

 17. HolyMolly skriver:

  Är mest förundrad över folk som bor på hotell/rental av något slag får spader över en väska på ert överkast eller på en fotpall… Folk beter sig som svin på sådana ”instruktioner”.
  Ett överkast dryper av sperma/div kroppsliga vätskor typ sperma/glidmedel gärna blandat med mens/blod, kiss, bajs – tvättas inte efter varje gäst kan jag säga. Om överkastet/sänggaveln är överhordrad med samma substanser, vad tror ni lampknapparna och – favoriten – fjärrkontrollen är?😊 Gardiner, golv (som man går på med sockar och gladeligen lägger upp på partner/säng/soffbord/etc)?
  Väska på pall alt säng (som man sover på/i själv i skiten i, förhoppningsvis tvättas sängkläder efter en) är det miiiiiinsta äckelmomentet ni behöver gå i tak för, boendes hotell/rental. Buffé ska jag inte ens gå in på… 😂
  /Mvh, fd hotellstäderska som sliter av sig kläder knappa cm innanför egen ytterdörr, tvättar ALLT som funnits i kontakt med resväskan/hotell, och tvagar mig själv och familjen till förbannelse innan något vidrörs i vårt hem.
  Och nej, jag jobbade inte på något skitställe, utan på ett välrenommerat hotell/kedja.
  P.S Det dör en del på hotellrum också då och då, är det inget som konstaterats som onaturlig bortgång bor ni där, i ”värsta fall” någon dag efteråt i samma säng. D.S

  1. OP skriver:

   Skillnad på en eget boende och ett hotellrum. På ett hotellrum så vet man att möbler, etc är smutsigt. I mitt hem så vet jag att det är rent / håller det rent och då kräver jag att mina gäster behandlar mitt hem som ett hem och inte som hotellrum.

   1. HolyMolly skriver:

    Om du hyr ut, så kommer dina gäster aldrig se det som ”sitt” hem eller dyl och bete sig som hemma och respektera det på samma sätt, tänker typ Airbnb. Är det dina vänner hemma hos dig så får man ju hoppas på det bästa och, ibland, förvänta sig det värsta.
    Folk är svin, ganska överlag faktiskt.

  2. Sandra M skriver:

   Hmm, nu blev jag nyfiken. Har du varit med om andra obehagliga/ fascinerande saker på ditt jobb?

  3. Elisabet skriver:

   Här är en till som har jobbat som hotellstäderska/frukostvärdinna på ett bättre hotell och kan vittna om att det du skriver HolyMolly stämmer. Blod, kiss, bajs, kräk var inga ovanligheter att behöva städa undan från golv, sängar, dusch och toalett. När jag bor på hotell drar jag alltid bort sängöverkastet och prydnadskuddarna (de tvättas aldrig i princip) och sätter mig helst inte i soffa/fåtölj om en sådan finns.

 18. HolyMolly skriver:

  *instutitioner
  *som inte kan konstateras som annat än naturlig bortgång
  😖
  /ligger i varmt bad efter 12-timmar jobbpass och orkar inte anstränga mig

  1. Anonym skriver:

   *institutioner

 19. Xx skriver:

  Hyr man får man föjja de regler som gäller antingen man vill eller inte.
  Maggan , med sin framtoning, borde väl åtminstone på lyxhotell, för att slippa kommentarer som dessa👍Nannyn och barnvakten ska väl ha det bra😊

 20. MARY skriver:

  Tittade in här ikväll och blev ganska paff över att min kommentar på M Graf’s blogg orsakat en sådan diskussion.

  Ser ju att jag kanske låter som en sur-kärring i kommentaren och tänkte att det kanske är ok för er om jag lämnar lite bakgrund till den ganska udda kommentaren jag lämnade på Graf’s blogg.

  – Jag har köpt ett hus i Marbella och har flyttat dit. Är alltså mitt primära boende. MITT HEM. Min borg.

  – Har en liten etta i Stockholmstrakten och besöker Sverige ungefär varannan månad.

  – Har ofta familj och goda vänner på besök här i Marbella.

  – Lika ofta vill familj och vänner låna huset när jag är i Sverige.

  – Eftersom jag vet att de ska komma ställer jag fram en flaska Kava (2 euro på Consum) och ett litet välkomstkort. Trevligt, tycker jag.

  – Det finns alltså en pärm med all info om ”huset” och området”. Där står bla ”Vänligen låt resväskor och bagar stanna kvar på golvet för trevnadens skull”.

  – Har fungerat bra tills nu. Jag har sagt att jag bjuder på el/vatten men att alla ska lämna huset i det skick som det var när de kom. Har de tex smutsat ner i soffan så ska överdragen tvättas. Att de tvättar de lakan och handdukar som de använt är självklart.

  – Idag när jag kom tillbaka var syrran (och hennes hund) fortfarande kvar i huset. Väskan låg uppslagen på sängen i gästrummet medan hon packade. Jag skjutsade henne till flyget och när jag kom tillbaka såg jag att mitt fina nytvättade överkast i gästrummet var fullt av grus och smuts.

  – Var redan uppretad när jag satte mig och surfade – bla in på Graf’s blogg och såg resväskan på divanen (eller vad det nu var…) och kunde inte låta bli att kommentera.

  Faktum är att löss är ett vanligt problem här nere. De kommer ofta med bagaget och de är jävligt svåra att bli av med.

  Så – skjut mig om ni vill.

  1. Japp skriver:

   Helt rimligt. ❤️

  2. Iris skriver:

   Håller på dig Mary till 100%. Vi har en lägenhet i St Maxime som vi själva tyvärr inte kan utnyttja just nu mer än cirka 2-3 månader per år. I övrigt hyr vi ut till främlingar eller lånar ut till vänner och familj.

   De som hyr brukar sköta sig exemplariskt. När vänner eller familj har varit där kan det se ut lite hur som helst och vi måste säkerställa inför nästa besök. Tråkigt. Naturligtvis har vi lärt oss nu vilka som stökar mest och tom är vidtalade. Förhoppningsvis har det gjort susen. Det är faktiskt inte fräscht att kasta upp resväskor i soffan eller sängen – fy fanken vad det är tråkigt att tvätta dessa stora tygsjok och vad det sliter…

  3. Ajlin skriver:

   Vilken tur ändå att du kom in här och redde upp detta. Tycker att du verkar vara en fantastisk värdinna. 🙂

 21. Em skriver:

  Man kan ju knappt leva innan folk ska pika minsta lilla grej. Vad får man egentligen ut av det. Tror inte hon åker därifrån ostädat. Det är en möbel som ingen skulle bry sig om om det hände något riktigt allvarligt. Inte ens ägaren till möbeln. Ibland borde folk lugna ner sig. Det låter som om de själva har rent i precis vart enda litet hörn hemma men det tror jag icke.

 22. Lpj skriver:

  OT. Ny känga till Anitha på Calles Instagram…angående karriär när man har barn…

  1. Emma skriver:

   ”Jag ska inte delta i något som inte är uppbyggligt eller schysst mer.”

  2. Blomma skriver:

   Kan du berätta vad det står? Har ingen lust att läsa hans kanaler.

 23. Ƭĥe real Hmm skriver:

  CamCam. Personlig heads up till dig.,,,

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fjarde-vanligaste-medicinen-svar-att-fa-tag-pa

  Ja och andra som tar levaxin också så klart.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Åh, fy fan! Måste kolla hur många burkar jag har hemma… Tack!

 24. Hanna skriver:

  Men Hotel Monica drar reglerna lite längre. Man får bara äta de nybakta kakorna över diskhon 😂

 25. Mother of dragons skriver:

  OT

  Mona åker inte med på Optiker utan gränser resan i år.

  1. Rakel Spektakel skriver:

   Jag tycker att monas inlägg om bussolyckan i peru är ett gott exempel på det underbara Clara skrev om i samband med terrorn på Drottninggatan.
   https://www.expressen.se/kronikorer/clara-lidstrom/dessa-inlagg-har-ingen-plats-en-sorgens-dag/

   1. MajaSkellHell skriver:

    Jasså, det tycker du. Det är en högst mellanmänsklig reaktion att efter tragiska händelser i mån av beröring på det ena eller andra planet-uttrycka ängslan sorg och/eller förfasa sig särskilt om man kan se sig själv i ett sammanhang där man utsatts för risker.

    Nu råkar Mona ha en blogg och hennes funderingar reaktioner osv kan läsas av många.

    Det kunde ha stannat som fundering över matbordet privat men Mona kunde verkligen relatera till detta eftersom hon dels befunnit sig i Peru på dessa vägar och dels defakto varnats på plats av de som har kunskap.

    Att hon ÄR rädd redan före deklarerar hon också.

    Klart som fan att man relaterar till en hemsk bussolycka mot bakgrund av vad som hänt då!

    1. Rakel Spektakel skriver:

     Jaså, det tycker du. Jag tycker inte att katastrofer behöver relateras till offentligt av folk som inte drabbats. Det är väl mänskligt att göra det, men fortfarande onödigt att få det att handla om en själv, rädd eller ej. Jag blir så less på nästan-drama, som tar fokus från grundproblem och de drabbade. Icke-validerande, för att fortsätta på Claras poäng om mentaliseringsfärdigheter.

     1. MajaSkellHell skriver:

      Tänk så fiffigt det ändå är att en kan läsa både validerade klokskaper i msm och vanligt folks via bloggar twitter och instagram.

      Liksom faktumet att både du och jag har val att ta del av det ena eller andra och kommentera. Less eller inte.

      Själv är jag less på åsiktspoliser just i dessa situationer. Ehuru dessa så ofta har rättvisemärkta XL look at my *goda känsla* och facit på hur när och vad en ska få uttrycka. Vad gäller ”ta fokus från de drabbade” i den kontext du valde att jämföra Monas blogginlägg med, så kan man ju verkligen konstatera att det stora kramkalas man anordnade på Sergelplattan var djupt stötande. Snacka om att ta fokus från de drabbade. Ha ett riktigt bra år! Tjineling

      1. Rakel Spektakel skriver:

       Kramkalaset hade vi (pratar om min familj nu) som tyvärr var direkt drabbade av lastbilen på Drottninggatan inget större behov av, men det fyllde nog ett kollektivt samhälleligt behov, snarare än att det belyste individer i sig. Men jag följde det inte alls, så jag vet inte. Kanske har du rätt. För mig fyllde det ingen funktion iaf.
       Önskar dig ett bra 2018. Tjing!

  2. Mankind skriver:

   Kan det bero på kritiken hon fick i samband med förra resan?

 26. Amanda skriver:

  Det finns två typer av människor: De som inte har något emot resväskor i sovrum. Och så vi som haft vägglöss.

 27. MajaSkellHell skriver:

  Hahaha!

  Jag är en av Magdalenas bloggläsare och min kommentar som är med i inlägget ovan är/var alltså en djupt ironisk känga till detta väskdeblace. ”Rådet” var skrivet på ett sätt så det blev syfteshaveri nämlicht- som om Mumins väska inte skulle ställas/läggas på soffan för att DÄR fanns löss. Mycket roligt tyckte jag. Bra så.

 28. Ellen skriver:

  Mary: Jag är också helt enig med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla