Gick Dasha verkligen med förlust?

21:00 12 Feb 2018

Dasha Girine:

Jag har fått en del kommentarer om att Dasha sålt sin lägenhet och gått med en brakförlust på 400 000 kr efter att hon köpt den till överpris av Petra Tungården.
Är ni verkligen säkra på det?
Jag hittar nämligen ingen information någonstans om att hon ska ha betalat 5 700 000kr för den utan i annonsen som låg ute startade budgivningen på 4 750 000kr – något slutpris kan jag inte hitta.

Jag älskar Dashas lägenhet men 5 300 000 kr är riktigt saftigt för en tvåa – dock helt rimligt i innerstan har jag förstått.
Herregud, vi hade inte ens fått en skokartong innanför tullarna för den summa vi köpte vår lägenhet på Värmdö för och då har den ändå fler rum än vad vi egentligen behöver. (Gästrum, kontor, walk in closet som man skulle kunna klara sig utan men som är väldigt trevligt att ha..)
Men jag tänker att man prioriterar olika.
Jag vill inte lägga alla mina pengar på ett boende, medan för någon annan kanske lägenhet och framför allt läget är det man helst lägger pengar på.

Hur känner ni? 
Vad lägger ni helst pengar på? Boende eller annat?

93 kommentarer | “Gick Dasha verkligen med förlust?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Vi ville gå runt ekonomiskt inklusive en solresa och en äventyesresa per år. Men viktigast var att bo bland människor som är som vi, långt bort från stök, bus och otrygghet. det var prio 1. Lösningen för oss var ett hus långt från stan och det är ingenting vi ångrar.

  1. Anna skriver:

   Vi valde att flytta från en större till en mindre stad när vi fick barn. Där fick vi precis det vi önskade: ett större boende för rimligt pris och nära naturen. Jag tänker att man ändrar sig i takt med livet- som student och singel älskade jag att bo in en storstad, men det var då. Nu är nu och jag ser fram emot att få pyssla i trädgården under våren 😊

 2. Anonym skriver:

  Dasha säger i sin video att hon ville ha 6 miljoner för lägenheten, de la ut lägenheten för 5,5 miljoner, fick inga bud och fick sänka priset med över 500 000 till strax under 5 miljoner.

  Jag tror det var Petra som berättade att Dasha köpte den off the market av henne på 5,7 miljoner.

 3. Anonym skriver:

  För oss är läget det viktigaste men eftersom vi vill ha råd med mer än att bara bo så bor vi i en lite för liten lägenhet för en familj med två barn. Hellre litet nära stan än långt ut tänker vi. Tycker det är värt mycket att inte behöva ha så långt till jobbet och lägga mycket tid på att pendla. Har dessutom noll intresse av att ha hus pga lat. 🤣

 4. Sandra skriver:

  Själv betalar jag o kr i boende! 😍

   1. Em.e skriver:

    Bor hemma kanske? 😉

    1. Elsa skriver:

     Jag tycker inte att det räknas😉

  1. S skriver:

   Då är det ju någon annan som betalar ditt boende, är du vuxen förstår jag inte riktigt hur du kan tycka att det är så härligt att leva på andra..

 5. Amanda skriver:

  Jag är från Stockholm men bor i Linköping och tycker priserna är höga här men i Stockholms innerstad är de ju bara helt absurda. Blir så full i skratt när kompisar delar annonser om perfekta ”minitvåor” på 38 kvadratmeter, där sovrummet består av en skrubb bakom köket som man inte ens kan stänga en dörr om. Det lockar då inte mig, har hellre lite större och finare lägenhet. Men för någon som inte är hemma så mycket och vill ha nära till stan kan det så klart vara helt rätt.

 6. Josse 🤱🏻 skriver:

  Vi prioriterade läget (ville bo på landet) & att kunna spara till barnen. Vi hittade drömhuset för 1,1. Hade säkert fått betala det dubbla i Helsingborg, som är närmsta stad.

 7. I want a castle skriver:

  Hästar haha (och tyvärr på senaste tiden även veterinärräkningar). Betalar mer i stallhyra än för mitt eget boende och bor gärna i en koja bara hästarna får ha det bra. Dock har jag planer på att köpa ett slott (?) i framtiden så jag får väl börja spara.

  1. M skriver:

   Åh ska vi köpa slott ihop? Med massa hästar och ridstigar, galoppbanor, terängbana och ett stort ridhus i glas 😍

   1. Hanna skriver:

    Jag vill vara med!!!

 8. Majs Krok skriver:

  Om det är marknaden som gör att hon får mindre just nu så lär hon i vilket fall köpa för mindre också. Så det spelar väl mindre roll. Det är väl om man ska sälja och Inte köpa nytt som det är trist att behöva få mindre än vad man gett. Har hon tur kanske konjunkturen vänder till nästa flytt och hon tjänar pengar på den lägenheten.

 9. Sara skriver:

  Om hon köpte för 5,7 och fick 5,3 är det mindre än 8% nedgång. Många lägenheter i innerstan har gått ner bra mkt mer. Dasha köpte väl dessutom nytt med sin kille på samma (lite billigare) marknad.

  Bostadsrätter är inga garanterade vinstmaskiner.

  1. Matilda skriver:

   Tänkte just påpeka det, någon brakförlust är det knappast. Bra betalt på den rådande marknaden skulle jag säga.

   1. Anton skriver:

    I synnerhet som hon köpte för 5,4 mkr och sålde för 5,3 mkr.
    Skillnaden är alltså bara 100 tkr.

 10. Fambam skriver:

  Hon svarar i sin blogg att hon gick förlust med 100 000kr

  1. Britta skriver:

   Verkar troligt att hon köpt för 5400 tkr dvs 650 tkr över utgångspriset 4750 tkr. Dasha fick väl lite rabatt i förhållande till de 700 tkr hon var villig att bjuda över utgångspriset.

  2. Minna skriver:

   shit, jag som tycker det är dyrt i Gbg 😱

 11. CHarlotte skriver:

  Annat!
  Bor gratis🙃

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Nyfiken. Hur lyckas man med det? Bor hos sina föräldrar eller har ni kommit på en annan clever lösning? Ställt upp husvagn på någons tomt utan att de vet det? Vad?

   Måste få veta. 😉🤗

   1. CHarlotte skriver:

    Hehe- lite åt bo-hemma-hållet😂

    Nej men jag fick mitt barndomshem av mina föräldrar (är ensambarn), bodde där i några år, sålde alltså med 100% vinst och sedan köpte jag och min man vårt nuvarande hus 50/50, jag för delar av pengarna jag sålde för och han för ärvda pengar (eller förskott på arv) – så vi bor inte hemma hos föräldrarna men ändå är det ju lite pappa-betalar över det hela🙈

    Sen har vi ju räkningar för huset såklart men ingen direkt boendekostnad om man tänker hyra/amortering/räntor etc.

    Så ja, inget vi själva uppnått!

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Aha, ja alltså inte helt gratis då för sopor, el, vatten etc tillkommer alltså. Tack för förklaringen på mysteriet. 👍😊

    2. Anton skriver:

     Och ett hus kostar förstås förr eller senare i form av underhåll och reparationer.
     Rätt som det är pajar kylen eller tvättmaskinen och taket kan behöva läggas om eller dräneringen grävas upp.
     Så det gäller att vara beredd med en slant på banken för sådana utgifter. Fast är huset obelånat och det finns stadiga inkomster så går det alltid att låna förstås.
     Men annars så är ju arv och gåva ett perfekt sätt att förbättra ekonomin 🙂

     1. CHarlotte skriver:

      Jo, såklart! Jag missuppfattade frågan, vi har ju massa kostnader knutna till boende men inte för boendet i sig – målet är att aldrig behöva låna pengar till saker så vi sparar ganska mkt i månaden☺️

 12. Rebecca skriver:

  Har testat både supercentralt läge och som nu, strax utanför tullarna. Trivs bra med båda men just nu prioriterar jag storlek högre, hade behövt bo så mycket mindre för samma peng om jag bara flyttade tre stationer in. Plus att jag uppskattar att bo närmre naturen!

 13. Anonym skriver:

  Vad bra att du gjorde ett eget inlägg om detta så att personen som tjatar så mycket om denna bostadsaffär kan få lite lugn och ro

  1. Anna skriver:

   Men va, alltså man får väl tala om vad man vill här… sluta tjata själv om vad man får och inte får kommentera om

   1. Anonym skriver:

    You must be fun at parties

    1. CHarlotte skriver:

     😂😂😂💃🏻

  2. e skriver:

   Det är nog snarare flera olika som skrivit 🙂 Jag vet att jag har skrivit om det en gång, men inte mer.

 14. S skriver:

  Bor billigt i ganska stor villa i mindre stad. Bodde tidigare 20 min (med bil) bort i en lite större stad där ettor ligger på samma kostnad som vad vi köpte vårt hus för (+ månadsavgifter). Jag trivs fantastiskt bra, känner att vi gjorde en bra investering för framtiden, utifrån ekonomi och behov.

 15. Anonym skriver:

  Vi har en hyrestvåa på 40 kvm i Hammarbyhöjden som vi snart kommer köpa för typ 3 miljoner (ombildning). Den kommer typ vara värd 4 om några år. Då tänker vi köpa världens finaste hus i Södermanland och leva livet. Vansinne, verkligen. I Blekinge där jag kommer ifrån hade vår lägenhet kostat typ 300 000.

  1. Anonym skriver:

   Förlåt men man kan omöjligt veta vad en lägenhet kommer vara värd om några år. Kan hända mycket på marknaden och det är inget man idag kan förutspå.

   1. Anonym skriver:

    Ber så hemskt mycket att jag inte var övertydlig med min kommentar… Lägger väl till då: Så länge inte bubblan spricker BERÄKNAS den kunna vara värd så mycket om några år. Jösses amalia…

    1. t skriver:

     Beräknas av vem då? Snarare verkar de flera som gör prognoser gissa att priserna kommer stabilisera sig, om de nu inte faller. Med hänsyn till hur mycket man bygger nu, att planen är att höja räntan och att det finns stor politisk enighet om att begränsa hushållens belåning bland annat. Vi är ju inne i ett prisfall så det känns rätt optimistiskt att gissa att priserna kommer stiga på några års sikt.

     försår att du blir irriterad med det finns verkligen en generation som inte riktigt förstått att fastighetspriser kan sjunka (ska vi kalla de generation blondinbella?) inte bara stiga, så det är ändå viktigt att prata om.

     Hoppas den stiger, dock 🙂 brukar ju bara en bra affär att köpa sin hyresrätt oavsett!

  2. Rebecca skriver:

   Förlåt x2 men 3 miljoner låter ganska dyrt för en tvåa på 40 kvadrat i det området! Ni har säkert superkoll men kolla runt lite i området på liknande områden så ni inte gör ett dåligt köp (om tanken är att det ska vara en investering – är det ett nice boende som ni ändå vill ha framåt är det ju inte lika viktigt).

   1. Anonym skriver:

    Mja det är ju inte direkt så vi inte vet vad vi tänkt köpa… Vi får ju köpa till 80% av marknadsvärdet 🙂 Men tack för tips 👌🏼

    1. Maria skriver:

     Fast helt ärligt så låter det dyrt. Kvadratmeterpriset för tvåor i Hammarbyhöjden går sällan över 70000, vilket ger ett marknadspris på 2,8 miljoner i detta fallet. 80% av detta blir drygt 2,2 miljoner?

     1. Anton skriver:

      Ja, så bör det bli på ett ungefär.
      Slutpriser i Hammarbyhöjden för 2 rok kring 40 kvm har senaste halvåret legat kring 60 tkr/kvm med en topp på 70 tkr/kvm.
      Mindre lägenheter i områden som Hammarbyhöjden dvs närförorter är fortsatt attraktiva och håller emot prisfallet ganska väl. I tider då amorteringskrav gör att det kan vara svårt att låna så är lägenheter i prisläget 2,5-3 mkr ofta vad man har möjlighet att köpa. Det behövs ändå minst 400-500 tkr kontantinsats vilket självklart är tufft om det är första bostadsaffären man gör.

    2. E skriver:

     Det är tyvärr en orealistisk kalkyl du gör.
     Hammarbyhöjden har inte den prisbilden. Bor själv vid nytorget på söder och har sekelskifte med fungerande kakelugn och stuckaturer. Här är prisbilden ca 100 000kr/kvm och tyvärr på nedgång.
     Ute hos dig tror jag vi pratar om runt 60 000 eller så. Motsvarande som Årsta och liknande områden.

  3. Anton skriver:

   Hammarbyhöjden kommer inte att ha priset på 100 000 kr/kvm inom överskådlig framtid.
   Sådana priser gäller nu och de närmaste åren i första hand Vasastan, Östermalm och perfekta lägen på Söder.

  4. Anonym 2 skriver:

   Tänk igenom affären noga! Bor själv i blåsut och där har 10 år gamla (nya) 2or på 40 kvadrat gått för som mest 3,5 miljoner för ca 2 år sedan. nu har priserna sjunkit och till på köpet har marknaden bromsat in.
   era tvåa ska alltså ha ett marknadsvärde på 3,3-3,4 miljoner? NEJ

   Vid ombildning vill man kunna göra kap, inte köpa till maxpris. de ombildningar jag hört om har boataden köpts för 1-2miljoner under marknadsvärdet och folk kunde sälja dagen efter med miljonvinster.

   1. Linda skriver:

    Jag bor också i Blåsut, preciiiiiiis vid tunnelbanan. Har ca 30 meter till stationen!

 16. Winchester skriver:

  Bor i en hyresrätt på 2rok som ligger ”centralt men på landet” några mil utanför göteborg, den är två år gammal och kostar nätta 8100 i månaden. Plus el och bredband. Hade jag köpt bostadsrätt i huset på andra sidan gatan hade jag haft halva månadskostnaden.. men saknar kontantinsatsen tyvärr. Tur det är brist på förskollärare så man kan tvinga upp lönen

  1. Lindome skriver:

   Oj jag tyckte våran 2a på 63 kvm inom Göteborgs kommun var dyr på 6250:- med el som ingår 😅 är kanske dags att tänka om… 🙄

   1. Lindome skriver:

    Vår lägenhet är visserligen byggd i början på -70 och all renovering i den har jag gjort själv så standarden är ganska dålig…

 17. O skriver:

  Jag sparar pengar till ett hus (eller en liten gård om min kille får bestämma), och försöker därför att inte spendera för mycket pengar, men prioriterar aldrig bort upplevelser eller intressen (utan snarare konsumtion, handlar begagnat). Är dock ej så dyr i drift: med upplevelser menar jag typ entré till museum och med intessen menar jag typ frön och jord.

  Viktigast för mig är nog att ha marginaler och inte låsa fast mig i situationer genom höga lån. Vill kunna gå ner i tid i framtiden kanske, Oklart hur vi ska förena mitt intresse av ekonomiska marginaler med min killes intresse av att äga en gård….Tror kanske det blir genom att bo utanför en mindre stad + ha ett skruttigt hus.

  Älskar känslan av ekonomisk trygghet och har vissa prepper-drag.

  1. Matilda skriver:

   Haha mitt intresse för ekonomiska marginaler😆 I hear ya! Som tur är delar min sambo det intresset, han har också mycket mer pengar än mig pga mycket goda förutsättningar i livet, så vi planerar ändå att tillgodose det intresset och intresset för en stor, najs lägenhet efter avklarade studier. Kanske hus, men förmodligen först efter några år på arbetsmarknaden.

  1. U7 skriver:

   Så hon köpte för 700k över utgpngspriset. Tack 🙂

 18. M. ⛸ skriver:

  Vi bor ca 3 mil utanför Stockholm. Köpte lägenheten i precis rätta tillfället för 3,5 år sen, maken har 5 min till jobbet och jag pluggar. Tar oss 15 min med bil till Globen och 28/32 min med pendel. 😊 Vi valde att, då vi bor billigt, köpa en helt ny bil i våras som ska få stanna så länge den håller. Bilen kostar mindre i månaden än vad vår gamla 09 gjorde. Det är vad vi lägger pengarna på.

 19. M skriver:

  Bor tyvärr som många andra i min ålder i andra hand i Stockholm. Det är svindyrt men fortfarande inte lika dyrt som det var att bo i motsvarande lägenhet i London och jag klarar mig. För mig var läget viktigt då jag ville ha närhet till vatten, innerstan och jobbet (kan gå på 5 min). På sikt flyttar jag utomlands igen tänker jag, så är inte så bekymrad över vad det kostar eller inte kostar att bo här.

 20. Maria skriver:

  Boende och resor. Inte för att jag/vi lägger så mycket på boende idag men vi skulle va beredda att göra det om vi behövde. Och så reser jag ingenstans utan att bo fint, för mig är det superviktigt.

 21. Johanna skriver:

  Är så lycklig över att jag kom in på bostadsmarknaden då det var riktigt billigt och sen har kunnat byta upp oss, men behållt i princip samma boendekostnad. Hade aldrig kunnat ha ett hus rätt centralt i Göteborg nu annars om vi inte gjort strax över miljonen i vinst på båda tidigare lägenheterna. Det är sinnessjuka priser?!

 22. Kattis skriver:

  Just nu (och de senaste 4,5 åren) lägger jag ganska exakt halva min inkomst på boende.. känns inte jättekul. Bor dessutom litet och långt (ok, 30 min med buss) från stan. Inget badkar, ingen balkong.. känns inte helt hundra men samtidigt inte tillräckligt dåligt för att göra något åt saken 😛 till sommaren slutar jag plugga och jag kommer troligtvis ha lätt att få jobb. Då kommer det ju se annorlunda ut!

 23. A skriver:

  Just nu bor jag hemma i en period för att spara 🙂 0 kr. i utgifter eftersom mina föräldrar vägrar ta emot pengar. Bidrar dock med mat och liknande, såklart.

  Annars är mina kostnader ca. 4250 kr i månaden för hyra. Killen betalar andra halvan.

  1. Anonym skriver:

   Har du flyttat ifrån killen nu då? Så han betalar 100%, eller har ni sagt upp boendet?

 24. P skriver:

  Prioriterar läge framför storlek just nu då jag bor ensam. Har en etta inne i stockholm. I framtiden tänker jag säkert annorlunda och vill ha större 🙂

 25. Mums skriver:

  Det är helt galet med priserna i Sthlm ju! 😳 Eller vilken större stad som helst… känner mig lyckligt lottad som kunde köpa en sekelskiftesvilla på 260 kvm för 2 miljoner, mitt i småländska myllan. Inte ens hälften av Dashas lägenhet i pris. Vi vill också kunna göra annat än bara bo så för oss är det perfekt!

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Låter som ett härligt hus. 😊

   Något som man inte ska glömma dock är att lönerna i Stockholm är mycket högre också då det räknas med att det är dyrt att bo där.

   1. Amanda skriver:

    Stämmer inte inom alla branscher dock. Jag arbetar inom hälso- och sjukvård och har högre lön för att jag INTE arbetar i Sthlm. Där kan lönerna pressas ned eftersom så många vill arbeta där. (Jobbar i Linköping så inte så att jag bor i världens håla och har hög lön för att ingen annan vill jobba där).

    Tror det är främst det privata näringslivet i Sthlm som kan erbjuda högre löner.

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Nu är väl just sjukvården lite udda när det gäller lönesättning och det i hela landet men om vi tittar till kommun (och landstig) så verkar det rent generellt som att tex lärare blir bättre betalda i kommuner med stort skatteunderlag snarare än en fråga om tillgång efterfrågan. Det går tex mycket bra för Linköping.

     Grattis till bra lön. 😊👍

 26. Johanna skriver:

  Bor i hyresradhus och kommer nog aldrig ha råd att köpa här i Sthlm. Skulle ta en livstid att spara ihop till kontantinsats, trots att vi är två personer. Men å andra sidan trivs vi bra i hyresrätt, det är bekvämt och vi har relativt låg hyra. Vi har har råd att jobba kortare dagar och kan spara till resor med familjen. Vill gärna lägga pengar på just upplevelser. Och mat. Fast lägger nog allra mest pengar på barnen 😅

 27. Pi skriver:

  Lägger hellre pengarna på annat, jag bor enkelt och på liten yta, har därför råd att bara jobba deltid, går investeringarna bra så jobbar jag snart inte alls haha. Får ont i magen av tanken på stora lån och att därmed vara tvungen att löneslava resten av livet typ (om man nu inte älskar sitt jobb), men förstås finns det inte billiga bostäder till alla…

 28. S skriver:

  Det är fan helt sjukt vilka priser lägenheter säljs för i Stockholm! Här i Piteå ska det krävas mycket om en lägenhet hamnar på över 1,5 mille, och för dom pengarna kan man få ett ruskigt bra hus. daamn

 29. E skriver:

  Podden Blankens Swanberg, driven av Johanna Swanberg och Cecilia Blankens, är sponsrade av NC nu. För det första nämner de att metoden är kritiserad just nu men kör på Bellas metod att säga att ”man måste ju sköta den”, för det andra och mer oroande för mig så förklarar de stolt att de precis börjat använda metoden så de kommer att få uppdatera hur den funkar men att ”det ju är bra utan hormoner, jag vill absolut inte ha fler barn”. Hur kan man låta sig sponsras av något man inte ens vet om man anser fungerar än? Vet att det händer oavbrutet i sociala medier men att så shamelessly berätta det för sina lyssnare kändes så jävla fult på något sätt. Du som brukar ha bra och pålästa åsikter om reklam och spons, är intresserad av din åsikt.

 30. E skriver:

  Första gången jag blev satt på modd. Intressant.

 31. Lugna gatan skriver:

  Hellre en liten etta inne i stockholm än större i småstäder som Örebro.

  1. Anonym skriver:

   Hua! Skulle inte bo i Stockholm om jag så fick betalt!
   Bodde i Göteborg pga studier i tre år och det var en mardröm. Så mycket folk överallt! På tok för stort för mig. Aldrig lugnt! Aldrig tystnad, fågelkvitter, stjärnhimmel, plats att andas.
   Men man är ju olika. Bevisligen vill många bo i Stockholm

   1. Emma skriver:

    Håller med! Bor på landet men ändå nära in till vårt lilla samhälle och det är perfekt. Några dagar i storstäder går väl an, men mer än så skulle jag bli alldeles för stressad av! Mycket mysigare för min del att på gård tillsammans med hästarna och katten, haha 🙂

  2. E2 skriver:

   Njaaa du. Jag bor i Örebro och skulle aldrig tänka mig att bo i Stockholm. Örebro är inte en småstad ens, då har du inte växt upp i en småstad som jag gjort 😉

 32. louise skriver:

  Köpte lägenhet i höstas (tyvärr tvungen att köpa när marknaden var som dyrast) och det ser ut som att hon sålde sin lägenhet relativt billigt. När jag kollade snittade lägenheter i hennes område 115-120k kronor/kvadratmetern. Tråkigt för henne I guess, men så kan hon ju som sagt tidigare köpa billigare nu också.

 33. Katten skriver:

  Jag hamnar nog mittemellan. Köpt en 2a i Solna, 3.5 milj. Månadskostnaden blir OK på två personer och vi har råd att resa mycket samt jobba mindre för att vara hemma med dottern. Behöver bo i Sthlm pga jobbet, vill inte heller flytta någon annanstans. Inte så roligt med barn heller i centrala Sthlm, tycker jag och vi har provat.

 34. Anonym skriver:

  Vi prioriterar tak över huvudet, haha. Bor just nu ganska sunkigt, med mögel i badrummet och så många lager tapet på väggen att det understa lagret lossnat, fuktskadade köksluckor, etc. Jobbar heltid båda två för att få det att gå runt. Men vi är tillsammans, slipper frysa och är mätta varje dag – rikare än de flesta, således 🙂

 35. Angelique skriver:

  Bor 3,5 mil utanför Örebro i en 2:a på 50kvm. Flyttade hit för snart 11 år sen, betalade då 8000 kr för lägenheten 🙂

 36. I skriver:

  Klev in i bostadsmarknaden för tio år sedan, gjorde vinst på 1 miljon på första lägenheten och 2 miljoner på andra lägenheten. Har pga det möjlighet att köpa hus i Stockholms mest attraktiva områden. Inte tal om skicklighet, ren tur har det varit.

  Fick kontantinsatsen till min första lägenhet av mina föräldrar. Hoppas kunna göra detsamma för mina barn en dag.

 37. Matilda skriver:

  Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan lägga de enorma summorna, bara för att man måste bo på en viss adress. Ärligt talat, de blir lurade. Man får en lyxvilla med tillhörande fet pool för de pengarna där jag bor. Lätt värt det

 38. Emma skriver:

  Just nu bor jag och min sambo i en hyresrätt, tvåa på 2rok helt nyrenoverad i ett eftertraktat område i Göteborg. Jag är nöjd med hyresrätt och känner ingen stress över att behöva köpa en lägenhet någon gång snart. Hade lätt kunnat bo här några år även efter jag får barn någon gång i framtiden 😊

  När jag väl ska köpa så vill jag bo i området jag bor nu eller i någon annan del av centrala Göteborg.

 39. Amanda a skriver:

  När jag och min exsambo köpte vår första lägenhet för 6 år sen fick vi betala 42000 för 80 kvm. Och då var det även en hetsig budgivning.

 40. Alice skriver:

  Lägger pengarna på bra boende. Sålde vårt hus i en mindre ort utanför Malmö med 3 miljoner i vinst och kunde därför köpa ett mycket större hus, över 200 kvm, med 150 meter till havet. Gav 7,9 miljoner för det. Älskar att vara hemma och mysa med barnen så därför är det prioriterat just nu. Kanske blir annorlunda när de växt upp, vem vet 😊

  1. Alice skriver:

   Blev ju dock inte dyrare i månaden för att vi köpte huset med tanke på kontantinsatsen vi kunde stoppa in 😊

 41. Amelie skriver:

  Jag är rätt petig med hur jag bor. Ska vara hyresrätt, ligga lagom centralt, och vara ganska nybyggt (mindre än 10 år gammalt), högt upp i huset, med badkar… Haha låter lite knäppt i skrift kanske. 🙂 Men fick just en sådan lägenhet nyligen (efter 8 års kö!), en 3:a jag delar med sambo. Lite dyrt fastän jag inte bor i Sthlm, bor dock i annan attraktiv stad i södra Sverige.

  Jag är en riktig mysa-hemma-person så rätt boende har känts viktigt. Om vi skulle köpa bostadsrätt hade jag hellre lagt en extra slant än ”nöja” mig med något sunkigt. Blir själv nervös av de skyhöga bostadspriserna idag. Köper inte alls argumentet ”det är en investering!” för man vet verkligen inte vad som kan hända i framtiden vad gäller Sveriges ekonomi eller ens ”location”. Visst, havsläge kommer väl alltid vara attraktivt, men i t.ex. Malmö och Göteborg kan kriminaliteten flytta på sig och smutsa ner stadsdelar som idag anses helt ok…

 42. Sb skriver:

  En fråga från en smålännin:
  Varför är det så viktigt Att bo i innerstan i Stockholm? Antar det har med pendling att göra men ligger alla jobb centralt i Stockholm?

  1. Harmagedon skriver:

   Stockholm är stort till ytan och pendlingen på tvären är rätt dåligt utbyggd så det är lång pendling till andra kranskommuner också om man bor utanför smeten. För att inte tala om att pendla tvärs genom stan. Det är nästan så man överväger veckopendling då. Bilpendling i Stockholm är sånt som får en att överväga ett långsamt självmord…

   Och det är inte direkt superbilligt att bo någonstans i Storstockholm.

  2. C skriver:

   Jag kan bara svara för egen del, och jag skulle säga att det är på grund av att det är fina lägenheter i gammal stil, närheten till kultur, restauranger mm, och närheten till jobbet och till bra kommunikationer som gör att jag vill bo i innerstan. Trafiken in och ut ur stan är fruktansvärd och då underlättar det jättemycket att antingen bo vid pendeltåg/tunnelbana eller på gång eller cykelavstånd från jobbet. Obs att jag är medveten det är väldigt lyxigt att kunna välja var i Sthlm man vill bo, med tanke på priserna och bristen på hyresrätter får man vara glad om man hittar boende över huvud taget.

  3. Anton skriver:

   Det finns många attraktiva närförorter också som är ett alternativ för den som inte vill/kan betala innerstadspriser.
   Här finns en karta över Stockholms stadsdelar med attraktivitet från A till K. Indelningen utgör den sk Stockholmsmodellen som är tänkt att utgöra bas för marknadsanpassning av hyrorna.
   Obs att kranskommunerna dvs Solna, Sundbyberg, Lidingö, Nacka osv inte finns med.
   http://www.fastighetsagarna.se/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=5505b5be-f99c-4109-935f-0425ffe23846&FileName=omradesindelning.jpg

  4. Paulina skriver:

   Jag är också från Småland, från en liten ort med ca 10k invånare. Jag fullkomligt hatade att bo i en liten ort, närmsta storstaden var Växjö.. inget att göra, butiker stänger tidigt, få restauranger, inga roliga krogar. Jag uppskattar att ha nära till allt, att kunna gå ut och käka, ta en promenad i stan utan att gå samma gata upp och ner, ha nära till havet och skärgården.
   Jag förstår på kommentarerna att många inte gillar storstäder men för min del så älskar jag livet i stan med mycket folk, ljud och liv!

 43. Katta skriver:

  Bor i Göteborg. Har aldrig gjort ”bostadskarriär” så gammal jag är.
  Jag och sambon övervägde förra året att köpa men det vi fick i lånelöfte + vår insats hade inte räckt till det vi ville ha för marknaden var bananas förra våren. Det hetsbudades konstant och allt vi tittade på gick upp minst 300 000 innan vi ens ringt banken eller bokat visning.
  Vi fick panik av tanken på hur mycket det skulle bli om räntorna gick upp, 2% amortering osv. Och att låsa i princip varenda krona i en lägenhet man inte vet om man får tillbaks. Vägrade också att köpa nåt halvdant för att sen byta upp oss. Vill bo, inte spekulera.
  Vi bestämde oss för att försöka byta hyresrätt istället.
  Nu bor vi i en fin o fräsch 3a mitt i stan. 10 lök, men värd tryggheten, läget och servicen. Vi vet vad vi ger, att vi kan byta eller säga upp om/när vi vill dra. Bostadsrätterna på gatan ligger på utrop för 3,5-3,8 för ungefär samma kvm som vi har. Så jag känner mig rätt lucky och kan vidhålla att vi inte ska lägga mer än 1/4 av vår disponibla inkomst på boende. Plus att vi har ett boende där vi KAN bli gamla om vi vill.
  <3 hyresrätt!

 44. Mmmmm skriver:

  Visst kan jag avundas de som kan köpa gamla sekelskifteshus för 2 miljoner i småländska skogarna. Men de småländska skogarna lockar mig inte. Jag skulle sakna puls, brett restaurangutbud och den stora mängden aktiviteter för både mig och barnen som finns i större städer. Således betalar jag gärna mer för boendet, den extra kostnaden är värt det alla gånger om.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla