Jonna är i vecka 5 (4+6)

18:00 12 Feb 2018

Jocke & Jonna:

Det har efterfrågats en lite uppdatering kring Jocke och Jonnas graviditet.
(Eller Jonnas graviditet om vi ska vara noga.)
Det är många som delat Jocke & Jonnas glädje över att ha fått ett plus på stickan efter att ha utretts för ofrivillig barnlöshet och Jonna börjat medicinera för att få igång sin ägglossning.

Videon där det går upp för dem att de faktiskt väntar barn har setts över en miljon gånger och kommentarerna är överväldigande positiva – något som kanske inte är helt vanligt på Youtube.

Den 27 februari ska paret på ultraljud för att få se sin bebis för första gången och Jonna vill mest av allt bara ta ut ur riskzonen – alltså vecka 1-12 – vilket hon skriver om på sin blogg.

Vilken jäkla baby boom det är på sociala medier!
Folk avslöjar graviditeter till höger och vänster och innan vi vet ordet av så kommer varenda blogg h bytt inriktning till att bli en mammablogg som recenserar blöjor, nappar och klämmisar istället för inlägg om Daniel Wellington, NA-KD och rosor utan stjälkar i runda lådor.
Jag ska sätta mig och fila på en liten tidslinje över alla gravida influencers så vi har lite koll på när det kommer ploppa ut bebisar allt eftersom…

VAR DET FÖRRESTEN NÅGON SOM SÅG SEBASTIAN SAMUELSSONS SILVERÅK IDAG!!! 
JAG SKREK HÄR HEMMA I SOFFAN!
SÅ ISKALL HAN VAR!!! HEJA!!!

53 kommentarer | “Jonna är i vecka 5 (4+6)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Tips till er som vill se OS men inte har rätt kanalpaket. Om ni har tillgång till finska TV-kanaler så sänds OS på finska 2:an! Går att se gratis i Tornedalskommunerna iaf (tack vare att vi bor på gränsen till Finland). Går att välja svensk kommentering på en del, kanske alla, tävlingar! Heja heja!

 2. Nina skriver:

  Förstår inte varför hon blurrat ansiktet nåt så brutalt.

  1. Anni skriver:

   Ja, varför tror du att de flesta människor redigerar sina bilder lite? Du vet. Du vill mest trycka ner Jonna lite.

   1. Anonym skriver:

    Tror de handlar om självförtroende varför man lägger lager av filter eller gömmer sig bakom solglasögon.

    1. Anonym skriver:

     Klart det handlar om självförtroende. Både Jocke och Jonna har varit öppna med sina komplex. Dock brukar Jonna visa sig osminkad i videos så tror inte hon skäms över sin hy.

     1. Nina skriver:

      Precis min tanke. Förstår inte vitsen?!

 3. wickedlyawesome skriver:

  Jag var jättefokuserad på jobbet när det var dags för fjärde skjutningen 😬

 4. Anonym skriver:

  Sen gör vissa som Jessica Lagergren och avslöjar att de ska börja försöka få barn…efter sommaren. Och sätter en rubrik att ”vi ska ha ett till barn”. Clickbait! 🙈

  1. Kics skriver:

   Haha ja , allt för nåt extra klick 😊

  2. Sara skriver:

   Haha ja, verkligen! Big news! Vi ska börja försöka…om ett HALVÅR 🤣

  3. Anonym skriver:

   Jag tänker mer att man tar ut något i förskott man inte vet blir av…. bara för man har ett barn sen tidigare är det ju ingen garanti man kan få ett till

   1. t skriver:

    Och vad händer för förfärligt då, menar du?

    Jag har själv svårt att få barn men tycker det där är en så himla tråkig attityd. Varför skulle det vara så hemskt om folk förstod att man har svårt att få barn, det är ju inget skamligt?

    Visst att det vara jobbigt att ha berättat att man ska börja försöka för att folk kommer fråga. Men är man helt OK med att erkänna att det går lite trögt så finns det inget problem med att”ta ut det i förskott”. Ledsen blir man ändå, och givetvis vet hon att det kan ta tid (vilket hon också skriver).

    Sluta uppmana folk att skämmas över ofrivillig barnlöshet, känner jag.

    1. Anonym skriver:

     Var någonstans har jag skrivit man ska skämmas?

     1. Anonym skriver:

      Och jag ber verkligen om ursäkt om du tog illa upp, men när jag läste hos Angelica och Jessica uppfattade jag det som att hon verkligen var gravid redan. Ungefär som jag skulle säga jag fått nytt jobb innan jag ens sökt det. Kanske jag bara är vidskeplig?

  4. Jojo skriver:

   Såg att även syrran Angelica hoppade på det tåget med rubrik som ”det här ska Jessicas bebis heta”

 5. S skriver:

  Med tanke på deras så kallade gravidprank för 2 år sedan har jag svårt att tro att de försökt så länge de påstår sig. Otroligt smaklöst prank.

  1. Anonym skriver:

   Jag läste nån kommentar om att de varit ett par i 4,5 år men de själva påstår att de försökt bli gravida i 5 år… Är nog extremt få par som försöker skaffa barn innan de ens är ett officiellt par. De kan säkerligen ha försökt länge, men är ju stor skillnad mellan 5 års barnlöshet och 1-2 år. 🤔

   1. Anonym skriver:

    Är siffernörd, så har också tänkt på det😀 Lite som med Dessie, när hon som 19- åring hade hunnit vara tillsammans med den 10 år äldre Daniele i fem år, och efter det med Simon i tre år.

  2. E' skriver:

   Ja! Jag genomled mig videon där de berättade för dom de kände att Jonna var gravid och där sa Jocke något ” ja efter vi har försökt så länge nu i 2.5 år” kommer inte ihåg exakta året men det var inte 5 år som de alltid annars säger.

   Och jag funderar också på om de verkligen försökte bli gravida direkt de började träffas och Jonna var typ 18?? ( ingen aning hur gammal hon är exakt) Nu kanske jag missminner mig, men i början av deras förhållande var väl fortfarande Jocke ganska problematiskt? Är barn verkligen prio ett då? Har följt Jocke sen hans bajs och runk inlägg och jag har inte hört dom prata om barn?

   Nej tror detta mest är en snyft historia som det mesta som kommer ur Jockes mun. Ger bra rubriker och klick!!

   Sen säger jag inte emot att de kanske har försökt bli gravida i nått år.

   Och vem fan prankar sin partner att de blivit gravida när de försökt i flera år!!? Ingen normal funtad person skulle väl ha hjärta att göra så emot någon man älskar? Om de nu längtar så efter barn prankar man väl inte just om det?

   Nåväl. Grattis till graviditeten!

   1. t skriver:

    Är det inte deras pranks som är delvis fejkade då? Det hade jag nog gissat, generellt,

    Folk räknar slarvigt överlag, men de har ju uppenbart haft problem att bli med barn om hon behövt ta medicin för att få ägglossning.

   2. Anonym skriver:

    I Nemo möter en vän med Jonna säger hon att Jocke och var på samma fest då hon var 16 år.

 6. Sara skriver:

  Jaaa, time line please!!

 7. Popcorn skriver:

  Vecka 1-2 av graviditeten är du inte ens gravid, så jag skulle inte kalla det för graviditetens riskzon 😉

 8. micka skriver:

  varför går dom ut direkt med det?Alltså jag förstår fan inte..

  1. t skriver:

   I videon säger de att de tror att folk kommer börja spekulera ändå, samt att de vill berätta för alla i sin omgivning direkt och misstänker att det ändå kan råka komma ut då. Så då berättar de hellre själva direkt.

   Varför stör det dig egentligen? Får de missfall berättar de väl det också, det är inget att skämmas för och jag är tacksam att det finns folk som vågar vara öppna med fler sidor av graviditeter än den perfekta.

   1. micka skriver:

    Ja, missfallsrisken är ca 1/5 och är man normalt funtad så skriver man inte ut inför hela jävla världens samma sekund som man plussar. .Eller just ja, money talks…bedrövligt att tjäna pengar på ett embyro ..

    ja, jag är en bittersnäcka. förlåt mig.

    1. t skriver:

     Men varför inte, om man känner sig bekväm med det?

     Massor av människor vågar erkänna att de fått missfall först när de blir gravida med nästa & det går vägen. Jag tycker det är modigt att berätta direkt, för missfall är inget man behöver dölja (om man inte vill). Jag upplever att du skambelägger missfall när du säger att folk är onormala om de kan tänka sig att dela med sig av en graviditet innan de vet att det är någorlunda säkert.

     Om du bara är sur för att de delar med sig av sitt privatliv för mycket borde du inte dra upp missfallsrisken. OK om man tycker att man ska vara privat med graviditet över lag (eller inte tjäna pengar på den), men at trycka att människor borde vara privata med just missfall är bara sunkigt.

     1. Anonym skriver:

      Tror du t är lite känslig vad gäller graviditeter och behöver tagga ner. Du slänger anklagelser till höger och vänster att folk försöker få andra skämmas om ditten och datten.

  2. hAnNa skriver:

   Dessutom säger de även i videon att de vill att deras nära och kära vet om så pass tidigt för att de ska kunna stötta dem om något mot förmodan skulle gå snett. Legit tycker jag. Och precis som svar ovan, varför måste alltid det vara skam och tabu kring missfall etc? Bättre att vi pratar om att det händer och att det inte är någons fel. Tycker du inte?

   1. U7 skriver:

    Vi berättade också tidigt, direkt när vi plussade, för närmsta vänner och familj. Förstår inte varför man ska isolera sig och vara utan stöd om man behöver gå igenom ett missfall. Missfall är oerhört vanligt och jag förstår inte varför man inte ska tala högt om det. Sen skulle jag personligen inte lägga upp det på tillexempel Facebook men det är för att jag är oerhört privat som person. Har man inga problem med det är det väl jättebra att lyfta.

 9. Anonym skriver:

  Apropå ofrivillig barnlöshet: någon mer som följt Sandra ”Superpaddan” Malmstens och hennes mans väg till att bli föräldrar? Blev så glad för deras skull att jag nästan grinade i helgen, när deras son äntligen föddes eller 11 års väntan, ivf-behandlingar och missfall.

  1. S skriver:

   Jaaaa, så glad för deras skull

  2. Schnell skriver:

   Jaaaa!! Jag har också följt henne. Så sjukt glad för deras skull. Vilken lycka !

 10. 🖼 skriver:

  Det jag inte förstår är hur alla mammor på sociala medier kan vara så fräscha och fixade hela tiden. Fan min dotter är 1 år och jag är ett jävla vrak. Frisyren är just nu en enda tova, på riktigt (har panik över den) har varit sminkad kanske två gånger och min personlig hygien sträcker sig så långt att jag typ duschar när jag fått bajs på mig, annars kanske en gång i veckan.

  Jag älskar min unge och mammalivet men kan inte relatera till dessa människor. Är jag den enda?

  1. J skriver:

   Brukade du alltid vara sminkad och fixad innan du fick barn? Sen tänker jag att det också är mångas jobb. Visst skulle de kunna göra samarbeten ofixade och osminkade, många skulle säkert tycka att det var bra! Dessutom är det ju inte bara bilder där samarbeten som räknas – företag och följare tittar ju efter helheten och flödets helhet. De är… levande reklampelare?

   Med det sagt: NEJ, du är inte den enda. Men om du har möjlighet (om du tex har en partner) skulle jag ändå rekommendera dig till att ta lite extratid för dig själv. Kanske duscha lite längre i ensamhet (tips: helst när barnet inte är hemma. Vaket barn = kommer garanterat stå och grina utanför badrumsdörren haha. Sovande barn = kommer garanterat vakna) eller göra något annat som får dig att känna dig mer fräsch och/eller mer DU. Själv kan jag ibland bara ligga i sängen och sträcktitta på en serie, tex 🤓

  2. Ida skriver:

   Du är inte ensam. Lär dock ändras lite förhoppningsvis när jag ska börja jobba nu och byta med sambon. I alla fall kommer fler duschar per vecka ökas. Däremot håret kommer sättas upp även då eftersom jag har ett sånt yrke, sminka vettefan om jag kommer orka.

   1. Anonym skriver:

    Har själv inte barn men har har funderat på detta. Är det så att barnet totalvägrar att vara med pappan (om det finns en sådan) så till den grad att mamman inte kan ta en snabbdusch på 5 minuter? Jag hör nämligen så ofta mammor säga att de ”inte ens kan ta en dusch” och duschar högst någon gång i veckan.

    Menar inte att låta dömande utan frågar av genuin nyfikenhet.

    1. J skriver:

     Det är nog olika, men om man generaliserar: det vanligaste är att mamman/den som fött barnet är den som är hemma första tiden. En del ammar = en hel del extrahormoner, jämfört med de som inte ammar. Som ny förälder är de flesta väldigt beskyddande och även om den som inte fött barnet kan känna en slags instinkt är det nog ännu troligare att den som fött barnet gör det. Barnet har ju ändå växt inuti ens kropp. Så när du sitter där på toa och din bebis börjar skrika det där väldigt gälla skriket, då skyndar du dig. Som attan. Och om du försöker ge dig på att äta, skita eller duscha medan bebisen sover så kan du nästan satsa pengar på att bebisen tänker vakna. Direkt. (Och ja, en del bebisar är tydligen såååå lugna och sovande 😑). Du KAN inte koppla av medan det är en bebis som ligger och skriker utanför. Eller ännu värre: när de blir är äldre och river och klänger på dörren. Och så småningom skriker ”MAMMAAAAAAA” fastän den andra partnern försöker lugna barnet.

     Sen beror det ju också på hur den andra partner jobbar: skift, nätter, kvällar, raka veckor? Det beror också på hur din bebis sover: vakna nätter? Tvåtimmarspass? Sover hela nätterna? Sover, vaknar och äter, och somnar igen? Kan du lägga ifrån dig bebisen när den somnat? Eller vaknar bebisen direkt och skriker för full hals? Sitter ni ihop?

     Alltsammans spelar ju också in i: hur värdefullt är det att ta en dusch (om du som många kvinnor svettas väldigt mycket efter en graviditet/under amning) när du ändå skulle behöva duscha om tre timmar igen? Gör hormonerna så att du luktar illa typ 24/7? Har du inga problem med det alls? Hur mycket du än VILL duscha kanske du ändå prioriterar att göra andra saker än att fixa dig: äta, dammsuga, diska, VILA etc….. eller så sitter du kvar i soffan helt apatisk. Eller så kanske du fixar dig de dagar du ska iväg (typ BVC haha) eller träffa en vän och skiter i det de andra dagarna: för vad spelar det för roll egentligen? 😊

  3. Lina skriver:

   Det är inte särskilt svårt. Min dotter är två och jag har kunnat vara precis lika sminkad/piffad/snygg som innan barn ända sen hon föddes.

   Delar lika på ansvaret för barnet med min sambo (barnets pappa) och det underlättar men hade kunnat vara lika fixad ändå. Man får prioritera det om man vill och att det är ens intresse. Vill man inte/är ointresserad så är det också okej ju.

  4. Thisnthat skriver:

   Trodde verkligen att det skulle bli svårt att hålla sig fräsch efterallt man läst, men jag duschar då varje dag, sminkar mig när jag känner för det osv. Sen har jag dock fått en väldigt självgående bebis som är fullt nöjd om hon får sitta på golvet och leka ifred😎😂

   1. U7 skriver:

    Ursäkta men det här med att vara ”fräsch”. Det är ju fräscht att duscha eller i alla fall tvätta sig under armarna och borsta tänderna. Men sen när är det fräscht att sminka sig och fixa håret? Blir otroligt provocerad märker jag 😝 Men att kladda en massa kemikalier i ansiktet för att dölja hur man egentligen ser ut är väl knappast att beskriva som fräscht?

    Jag är själv småbarnsförälder men sminkar mig inte till vardags. Prioriterar annat helt enkelt..

    1. Anna-Lena skriver:

     Nja, fast Thisnthat skrev ju att hon ”duschar då varje dag, sminkar mig när jag känner för det osv”. Så jag tog det som att hon känner sig fräsch när hon duschar, inte nödvändigtvis när hon sminkar sig 😉

  5. Mommo skriver:

   Hahaha, är det jag som skrivit det här? Har också en 1-åring och ser ut som en potta skit.. jag är i grunden extremt ointresserad av smink och hårvård men brukar iaf fixa mig någorlunda. Nu nada. Och varför sitter inte min unge lugnt och nöjt på golvet och leker? Beror kanske på att hon är överintelligent😉 och så kär i mig att hon måste sitta som ett plåster på mig😂 mother of the year!

  6. Lina som gillar statistik skriver:

   Du är inte den enda!
   Jag var inte heller något vidare fan av dusch medan jag var föräldraledig. Det är jag visserligen inte i vanliga fall heller men försöker hålla mig ren för min omgivnings skull numera. Sminka orkar jag dock inte riktigt. Tas så onödigt lång tid så det prioriterar jag bort för det mesta. Håret är alltid uppsatt när det är mössväder annars blir det en enda tova. Blir det visserligen ändå. Känns ibland som att jag är den enda person i världen som kan få dreads trots att håret är uppsatt i roffa eller fläta. Suck.

 11. Tess skriver:

  Man fick ju gåshud av den där Samuelsson ⭐️⭐️

 12. 🍃 skriver:

  Hade en mormor,född 1903 som bodde i en liten by. Vet att hon och folket runt henne brukade ha så roligt om folk som gick ut för tidigt ( och nu pratar vi om när magen syns) ”natta gammalt” brukade de säga och skratta och skaka på huvudet. Jag kan väl tycka att till de närmaste kan man väl berätta för även om det händer något så är man ju ledsen och vill ha stöd. Men annars så är jag glad att inga visste när jag fick missfall. Men alla är vi olika…

  1. t skriver:

   Jag tänker att du (och din mormor!) kanske inte hade varit bekväma med att dela 99,9 % av vad J&J delar med sig av till halva Sverige övrigt heller?

   Precis spm majoriteten av oss. Men lever man på sociala media och berättar om allt mellan himmel och jord så är det ju bara konstigt att just detta skulle vara så himla mycket mer privat än allt annat.

 13. Anonym skriver:

  Det som är så sorgligt med denna graviditet är att jag minns när de i en video sa att de längtar efter barn ”för fatta vilka videos och pranks vi kommer kunna göra då!!!!”

  Stackars barn

  1. Anonym skriver:

   Det är nog inte därför de skaffar barn 🙂 så du behöver inte oroa dig. Ibland skojar folk.

 14. Anonym skriver:

  Alltså, var de ofrivillift barnlösa i typ en sekund? Hon blev gravid så fort hon fick medicin som stimulerade ägglossningen? Man kanske inte ska kalla sig ofrivilligt barnlös så jävla snabbt… Men det kanske också var en grej de sa för att tjäna pengar. Mvh en på riktigt ofrivilligt barnlös som aldrig kommer bli gravid

 15. Anonym skriver:

  Förr skulle alla ha små hundar de kunde bära omkring med och nu är det små barn. Karriär också för den delen och med lite tur så finns pappan kvar några år.
  Hämta och lämna. Hit och dit och allt under parollen barnens bästa. Vad blir nästa måntro?

 16. Ensomvet! skriver:

  Jonna är nog inte den skarpaste kniven i lådan. Hon har problem med sköldkörteln men verkar helt oknnig på vad det innebär. Hon tror att hon har en sjukdom som är farlig och ovanlig, men bryr sig inte om att kolla.

  Bullshit! När man är gravid kontrolleras dessa värden extra mycket, och hon spelar dum(hoppas jag) för det är klart att hon blivit noga informerad när hon började äta medicinen.
  Varför ljuga om konstiga biverkningar?
  Levaxin är en ersättning för de hormoner man saknar, och det är närmare 500 000 människor som har det problemet.

  Stackars barn om hon inte är smartare än så, man kan googla sig till all information om man orkar bry sig.

  Vill hon låta dummare än hon är?

 17. en bloggläsare skriver:

  Hej kan du skriva vilka de är jonna syftar på hennes snapchat story????

  vems bebis ska de bli gudföräldrar till

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla