Kan ingen ta hennes mobil i från henne?

06:00 14 Feb 2018

Anna Book:

Alltså, det är någonting riktigt osunt i att sitta och gråta framför sina följare på Instagram dag efter dag. 
Igår la jag upp det här inlägget som gjorde många rejält obekväma – särskilt efter det visade sig att hennes yngsta dotter suttit bredvid och sen dragits in i famnen på sin gråtande mamma när hon skulle gå.
Idag fortsatte gråtfesten där Anna återigen beklagar sig över en migrän som återigen knappast kan vara en migrän vilket man vet om man själv haft det någon gång. Man varken lagar mat, lyssnar på musik eller kör lives på telefonen när man har anfall.
Nu har det till och med gått så pass långt att följarna erbjuder Anna sina egna mediciner – någonting jag inte sett på sociala medier sedan Tyra var på jakt efter hostmedicin på sin Instagram.

Jag har lite svårt att förstå människor som hellre gråter floder på sociala medier dag efter dag istället för att gå till läkaren för att få hjälp.
Det är nästan så att man kan börja undra om all uppmärksamhet de får när det är synd om dem betyder mer än att bli smärtfri?
Det är så synd, så synd om Anna Book i hennes snyftiga lives att hälften kunde räcka och om jag var hennes familj så hade jag tagit den där jäkla mobiltelefonen ifrån henne som ett första steg till att må bättre.
De här livesändningarna där hon fullkomligt vältrar sig i självömkan kommer inte resultera i någonting annat än att hon kommer tycka ännu mer synd om sig själv än hon gjorde tidigare.

Ellen Bergström frågar om hon testat botox vilket hon inte har och helt ärligt så tror jag inte att det är hjälp Anna vill ha, utan bara att folk ska tycka synd om henne. Varför annars vägra söka hjälp? Hon påstår att hon inte vill åka till läkaren eller sjukhus eftersom hon är rädd för att bli inlagd, vilket kanske inte är en helt orimlig tanke – samtidigt som hon erkänner att hon inte testat Kry-appen där du får prata med en läkare utan att riskera tvångströja eller tvångsmedicinering, men åter igen…jag tror inte det är hjälp hon vill ha utan mer att folk ska tycka synd om henne.
Hon har inga som helst problem att besöka läkare och sjukhus när det kommer till att skönhetsoperera magen men vid huvudvärk – nope, nix, nej!

 

Tack för videon!!!

85 kommentarer | “Kan ingen ta hennes mobil i från henne?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Snälla, kan du korta ner texterna lite? 🌸

  1. Mia skriver:

   Korta ned? Näääj. Jag gillar de längre inläggen!🙂

  2. Modig skriver:

   Varför ska hon det ?

  3. Dea skriver:

   Korta ned? Har sett flera (?) kommentera det, vad är grejen? Skumläs om det är så jobbigt? Inte konstigt att läsförmågan i Sverige är på nedgång.

   1. wleaf 🌱 skriver:

    Kliv ner från era höga hästar och leta fram fakta om hur olika texter kan se ut i olika sammanhang. Ni kommer i dessa svåra vetenskapliga artiklar (men jag vet att ni kan hantera det för det påpekar ni all day everyday) att det knappast handlar om att vi som önskar kortare texter är lata eller korkade. Skulle snarare säga vi är steget före er Netflixtittare som älskar att läsa långa texter men saknar känsla för den optimala inläggslängden 😏👌🏻

    1. A skriver:

     Fast jo, tycker det är relativt lat att inte orka läsa ett helt blogginlägg. Hoppa över långa texter eller läs någon annan blogg?

     Annars så kan man skumläsa igenom en text och ändå förstå innebörd och innehåll i texten. Med andra ord, texten blir way kortare.

     Ett tips bara

     1. wleaf 🌱 skriver:

      Tack för tipset! Jag behövde det inte.

     2. Anonym skriver:

      Det handlar inte om att orka eller inte, jag orkar läsa romaner på över 1000 sidor men knappt första kapitlet på en bok av Läckberg. Ibland knappt ett instagraminlägg.

    2. Ella skriver:

     Jag läser aldrig Camcams inlägg, utan ser det som en sammanfattning för att få läsa kommentarerna. Det är det som är det roliga ju! Så jag scrollar förbi och läser det viktiga och kollar på bilder, haha!

   2. Pepparkorn skriver:

    Därför att det anses vara en dygd att kunna författa sig kort och koncist med tydliga brännpunkter, och inte en massa rappakalja som bäddar in dessa. Det är nog fasen till och med en kardinaldygd.

  4. Emmis skriver:

   Men alltså… Inläggen är ju varken långa eller svårlästa. *sitter med ventenskapliga artiklar på engelska*

   1. 🙇🏻‍♀️ skriver:

    Wow 🤩

   2. Pepparkorn skriver:

    Det gör jag med och det är en helt annan typ av text med metatexter och tydlig (internationell) struktur i underrubrikerna. Det är vad som gör artiklar och avhandlingar lättlästa. Går ju inte ens att börja jämföra dessa med privata texter på en blogg, haha

    1. Helena skriver:

     Och ändå gjorde du ju just det.

     1. Pepparkorn skriver:

      Nej Helena, jag jämförde dem inte. Oavsett vad du fick för dig.

      1. Helena skriver:

       OK. Då får du nog vara tydligare. Annars kan man ju få för sig att ”en helt annan typ av text” innebär en jämförelse och det verkar ju vara helt horribelt för dig att någon skulle tro det.

 2. Anonym skriver:

  Jag orkar inte se klippet. Men konstaterar ändå att det är inte så här vuxna, sunda människor beter sig. Varför går hon sympatier från folk, vem orkar engagera sig i en sådan här person om man inte är en av de närmast sörjande?

 3. A skriver:

  Såg början på liven, mer klarade jag inte. Hur många tips som helst om Kry-appen men hon ignorerade de kommentarerna och fokuserade på tyckasynd-kommentarerna. Sa att hon inte kan åka till sjukhuset själv, ingen i familjen kan följa med o om bara mamsen levt hade hon tagit med henne. Efter örtielva till Kry-tips viftade hon bort det med att hon är så dålig på appar…
  Någon tipsade även om att pausa sociala medier men Anna påstod att hon inte alls använder det så mycket längre – mitt i en aplång gråtfestlive.
  Kan inte någon i hennes närhet agera snart?

 4. Andy skriver:

  Jag tror att kommentaren ”har du testat botox?” är ett skämt med tanke på att Booken har typ hela ansiktet fullt med botox.

  1. Mareena skriver:

   Botox används faktiskt mot riktig migrän.

  2. A skriver:

   botox kan hjälpa enormt med migrän, om du inte var medveten om det.

   1. Mysko skriver:

    Jo, men då måste man väl HA migrän, vilket gråterskan knappast har. Den som haft eller lider av migrän vet att hennes ev huvudvärk INTE är migrän. Man befinner sig inte i upprätt läge, i ett upplyst rum och livesänder om man har migrän. Trust me.

    1. Lindome skriver:

     Mysko, hänvisar dig till min kommentar nedan 😊 men att gråta är det SISTA jag vill göra när jag har migrän, får ju för fan migrän av det så vad händer om man har ett anfall och gråter? Fyfan, hemska tanke 😵😵😵😵

     1. Karina skriver:

      Mig hjälper det att gråta vid migrän. 7/10 gånger släpper trycket lite så jag lyckas somna. Har jag tur, har jag bara ”efter-ont” när jag vaknar 🙂

      1. Lindome skriver:

       Jasså?? Vad intressant, på mig blir det tusen gånger värre när jag gråter! Älskar sånt här, haha, nu vill jag veta vad det beror på x)

    2. Anonym skriver:

     Fast allas migrän är inte lika, jag har kronisk migrän sedan jag var ca 10 år och jag både jobbar, tar hand om mitt barn och allt annat som tillhör vardagen.
     Jag har inget val, kan inte ligga i ett mörkt rum upp till flera dagar i veckan. Jag har självklart medicin, men ibland hjälper den inte/jag har inte någon hemma och då är det bara att bita ihop.

     1. Anna anka skriver:

      jag har migrän, det blir värre i perioder och kan ha olika grad MEN jag vet alltid när det är migrän o inte vanlig huvudvärk. Anna sa själv i förra videon att hon inte visste om de var migrän utan kanske ville överdriva lite . Har aldrig mött en person som har migrän men inte kan skilja på vad som är just migrän o en vanlig huvudvärk. sedan beskrev hon att smärtan satt typ vid bihålorna (hon visade i ansiktet i gårdagens video) och ner mot axlarna , så kan ju va så enkelt att de är från förkylning o muskelspänning som huvudvärken kommer.

    3. Ddkkf skriver:

     Ååh nej trodde du att alla upplever migrän likadant som dig? Trist attityd.

 5. Sofia skriver:

  Ah! Jag står inte ut med hennes dumheter! Det gör fysiskt ont i mig!

 6. Japp skriver:

  Från en med inblick i akutsjukvård; Anna, det är noll risk att nån ens skulle komma på tanken att lägga in dig med din (förvisso plågsamma) förkylning. 😂🙈

  1. Annica skriver:

   Tänkte snarare inlagd för akutpsykvård, hon verkar må ganska dåligt. Hoppas hon mår bättre snart.

   1. Anonym skriver:

    Tror knappast de lägger in henne på akutpsyket heller. En (före detta) kollega till mig försökte ta livet av sig, ångrade sig i sista stund och lade in sig själv på akutpsyket. Där blev hen ivägskickad efter en dag, det första hen gjorde efter utskrivningen var att begå självmord. Bra jobbat, Sahlgrenska!

  2. Ksmb skriver:

   Från en med inblick från både primär- och akutsjukvård: hon skulle bli hemskickad från vårdcentralen med, med rådet ”gå hem och vila och ta Alvedon”.
   Men det var väl en evig tur att hon inte åkte till akuten! Hon hade fått vänta i 10 timmar, blivit hemskickad och sen grinat och varit arg på sociala medier.

 7. Helene skriver:

  Börjar kännas som ett ordentligt rop på hjälp, hoppas hennes familj tar detta på allvar och ser till att hon får prata med någon.

 8. FII skriver:

  Bookens live igår började med att hon liknar falska människor med råttor. Att de ska skjutas. PANG PANG PANG. Sen ungefär 18 min i liven berättar hon att en av hennes favoritserier är Getting away with murder. Borde vi bli oroliga?

  1. Mysko skriver:

   Ja, hennes pendlande i karaktär mellan ”gangsta from the hood” och sockersöt gulletussa är onekligen lite förvirrande…

   1. anonym skriver:

    LOL Just så!

 9. Lindome skriver:

  Det stämmer dock inte med migränen. Jag har diagnos kronisk migrän och har migrän mellan 2-5 dagar i veckan. Det är inte roligt och jag mår dåligt, men jag kan härda mig igenom en arbetsdag på storbyggen med mycket ljud om jag måste. Det finns en migränskala från 1-10 där alla ligger olika. På vanliga migrändagar ligger jag på en 4 och kan lyssna på musik och laga mat, om än är det ansträngande och tungt och går långsamt. På de värsta dagarna är jag på 7-8 och spyr, kan inte hantera ljud, ljus, doft.
  Min poäng är att, även om jag inte står på Bookens sida, man kan ha olika styrka av migrän och man måste inte vara sängliggande osv. Jag var dock tvungen att träffa Sveriges typ enda migränexpert/proffessor för att reda ut detta då läkarna sen jag var 8 år och började få migrän fått sagt till mig av läkare att jag ”bara har lite spänningshuvudvärk”…

  1. Lindome skriver:

   Haha den sista meningen kaosade ju loss 😂 *fått sagt till mig av läkare sen jag var åtta att jag bara har lite spänningshuvudvärk.

   🤸🤸🤸💃💃💃

 10. Vill ej använda mitt riktiga namn skriver:

  I början (tror jag jag var inte med exakt från början) så hörde man ingenting. Mobilen låg brevid stekpannan som hon lagade mat i typ.
  Då sa folk till ”man hör väldigt dåligt”
  Då säger hon flera gånger ”JA MEN DE ÄR FÖR ATT JAG LAGAR MAT, DÅ BLIR DE SÅ” Med en riktigt otrevlig ton.
  Och påpekar hur jävla dåligt hon mår?
  Jag ville bara skriva
  ”MEN VARFÖR STARTAR DU EN LIVE OM DU MÅR SÅ JÄVLA DÅLIGT OCH INTE ENS ORKAR VARA TREVLIG????”

  1. J.J skriver:

   Det stämmer! Jag spelade in hela, men här är början när hon kommer på att hon förmodligen täckt mikrofonen.. :facepalm:

   https://minfil.org/b0Te91dbb3/BF56FEC6-9C98-45CE-97D4-3A8AB8A98F69.mp4

 11. Anonym skriver:

  Det bästa var ändå när någon tipsade henne om att minska på sociala medier ett tag och hon bara ”Jag använder knappt sociala medier längre” hahahah. DU LIVEAR JU FÖR FAN VARJE DAG!!!

 12. M skriver:

  Hennes vänner är dom på liven, känns lite tragiskt faktiskt

 13. S skriver:

  Man blir varken tvångsmedicinerad eller tvångsinlagd (om man inte riskerar skada sig själv), vi har frivillig vård

  1. Anonym 2 skriver:

   Ja LPT finns men det används inte lättvindigt. Ser inte hur Booken skulle platsa så ingen risk. Förutom om hon har akuta självmordstankar men då kan och nog bör man göra ett frivilligt ”intag” till vård.

  2. Syster skriver:

   Man blir knappt tvångsinlagd även om man riskerar att skada sig själv eller andra. De skriver ut Xanor och skickar patienten tillbaka.😑
   Mvh dötrött på psykiatrin

 14. Marja skriver:

  Haha ja, intressant att man vågar skönhetsoperera sig men inte vågar gå till en vanlig läkare….

 15. Förstling skriver:

  Kan inte hjälpa att tycka lite synd om henne trots allt 😕 Roberto har nog lämnat henne, varför annars all denna gråt och inlägget igår?

 16. Karina skriver:

  Elinor Bjurström ska bli mamma! Baby boom for sure

 17. Annapanna skriver:

  Vad vill hon egentligen med dessa inspelningar? Jag hade skämts ihjäl om någon när anhörig hållt på som hon gör,
  Eller är all uppmärksamhet, bra uppmärksamhet? Hur pinsam den än är.
  Mina egna spekulationer, är att hon gör dessa ”offerallutspel” för att ekonomin sviktar och hon gör allt för att få vara kvar i rampljuset.
  Jag tycker mig känna desperationen genom skärmen.
  Oro för en sviktande karriär med dess inkomster, kan ge vem som helst huvudvärk.

 18. Anja skriver:

  Hon låter precis som Arbogamördaren Johanna (rösten)!

  1. Anja skriver:

   Menar såklart inte alls att de kan jämföras som människor. Anna och Johanna har ingenting gemensamt annat än rösten och ”Anna” i namnet.

 19. Maria skriver:

  Tror som någon i förra inlägget om Boken skrev att Roberto har lämnat henne. Igår på hennes story la hon upp 4 tallrikar vilket egentligen ej behöver betyda något men tänk om det bara är för henne och hennes 3 barn? Hon nämner ej honom längre lika mycket och lägger ej ut bilder.

 20. 65+ skriver:

  Jag reagerade på att hon inte har sina ringar på sig! Har någon sett henne utan dem förut ?

 21. Ddkkf skriver:

  Men usch stackars barn som har fått växa upp med en sådan instabil mamma som förväntar sig att barnen ska ta hand om henne. Hur gamla är ens barnen? Är någon fortfarande minderårig? Isådanafall, GÖR NÅGONTING.

 22. Linda skriver:

  Jag gissar på klimakteriet, det verkar drabba alla olika hårt men sömnsvårigheter, trötthet, nedstämdhet, humörsvängningar etc är vanligt. Ihållande huvudvärk kanske inte lika vanligt, men förekommer. Vikten ökar lätt och extra kilon sätter sig runt midjan. Eller så är det bara allmän galenskap – eller en kombo. Så många frågor 😳

  1. Bobbo skriver:

   Hmmm, bara för man är 40+ och instabil betyder inte klimakteriet, större sannolikhet med PMS. Känns som en ”har du lingonvecka” -kommentar bara för man är lite sur..😡

 23. vivi the one and only skriver:

  Jag tror seriöst att Roberto har lämnat henne. Det känns som om det är tydliga mönster för det.
  Han omtalas lite
  Hon undviker frågor om honom
  Lägenheten ska säljas

  1. Anonym skriver:

   Hon sa dock att han kom hem igår men blev förbannad på henne och gick igen.

 24. Anonym skriver:

  Emm.. hon har precis lagt upp ett inlägg på instagram där hon påstår att Roberto köpt blommor till henne. Sen har hon tagit fot po kortet, men det är skrivet med hennes hndstil (från Roberto)? Vad händer med människan?

  1. Chili explosion skriver:

   Hur känner du igen att det är hennes handstil? Finns det något att jämföra med?

   1. Anonym skriver:

    Min mammas autograf ”Till Ingrid” där hon använder samma ringar över de små i:na.

    1. Anonym skriver:

     Intressant att höra! Jag har en kollega, som beter sig som Anna på många sätt. Hon är jämngammal med Anna, överaktiv på sociala medier, skickar sina selfies till mig som mms (eftersom jag inte har fb), har barn som får lida pga hennes maniska och tokiga beteende (som består av mycket hemskheter). Sen skriver hon också som jag och många andra små flickor gjorde i lågstadiet, dvs. med snirkliga bokstäver och små ringar över i:n.

     1. Suss skriver:

      Jag skriver också som jag skulle gå på lågstadiet då. Snirkligt med små ringar över mina i:n. Fast jag får väldigt mycket beröm för min handstil 😊

  1. Annapanna skriver:

   Japp, du har lyckats få in alla de attribut som de stora bloggarna. Trist, hade väntat mig något nytt.

  2. Anonym skriver:

   Tyvärr exakt som en mängd andra bloggar. Inget alls som känns unikt, personligt eller sticker ut och gör att man vill läsa. Inget för mig.

  3. Pepparkorn skriver:

   Ärligt talat – trist. En i mängden bara.

 25. Anonym skriver:

  Ungefär när i den andra videon kramar hon om felicia? Orkar inte leta mig fram.. Någon som vet ?

  1. vivi the one and only skriver:

   Hon kramar Vanessa i den andra videon som är längre ned i flödet. Minns inte hur långt in men en ganska lång bit. Drar du över tidslinjen så ser du ungefär var och kan spola tillbaka.

  2. Lala skriver:

   Vid 25 min tror jag.

 26. Anonym skriver:

  Jag tror inte att Anna har migrän, tror mest att hon vill ha sympatier, att man ska tycka synd om henne, men hon har säkert huvudvärk i samband med förkylningen eller spänningshuvudvärk. Ett tips är att stänga både dator och mobil vid huvudvärk. Ett annat tips är att sluta dricka grönt te, som hon nämde att hon gör och har ögondimma, kan bero på det. Sen tänker jag att hon kanske just fått botox, såg väldigt slät ut, då kan det i vissa fall leda till huvudvärk, eller kanske hon behöver fylla på om det gått en tid, det kan ju hjälpa sägs det, kan hända att hon får huvudvärk när det börjar gå ur. Fnurra på tråden mellan henne och Roberto förmodligen.

 27. Flugan skriver:

  Om hon har så brutalt ont, varför träffar hon inte en läkare? finns ju faktiskt fler än en. Har hon ringt 1177?

 28. Pettersson skriver:

  Hon kanske är lite sur eller sårad på Roberto ..men hade det verkligen varit tal om skilsmässa eller så , så hade hon nog varit ledsnare än såhär? Tycker inte tårar -och tycka synd om känns så ovanligt när det gäller Book . Förstår inte det där med att liva hela dagarna .. vad får man ut av det ? Men kanske är just det .. att det eg är en envägskommunikation .. Man kan själv få ur sig allt , få vara i centrum o sedan väljer man själv vad man svarar på & lyssnar till . Är väl på ett vis bra att någon visar upp sina tråkigaste stunder o när man mår som värst .. just sociala medel kan ju annars vara väldigt utmattade att se om man är låg , hur perfekta alla andras liv verkar .. Men kan ändåä inte förstå varför man vill `prata `med alla dessa okända personer om sina privata problem .. Jag skulle hellre prata med en vän , eller en KBT . Men måste vara något beroende ? Syns man inte , så finns man inte … Att man bara måste ha bekräftelse .. bra eller dålig .. känns väldigt destruktivt . För jag tror säkerligen hon får ångest många ggr efter hon ha stått där o grinat o berättat för mkt .. Jag skulle bli galen på min mamma / fru /mama dearest

 29. J skriver:

  ”Jag är lite för bra på att hålla saker inom mig, inte belasta andra”…
  *orkar inte*

 30. Mikaela skriver:

  Jag lider av kronisk migrän som behandlas med botox och jag håller inte med när du skriver att man inte kan göra annat än att ligga i sängen under ett migränanfall. Man vänjer sig vid smärta också och när allt känns fruktansvärt hopplöst klarar jag inte av att ligga i sängen, känns som jag dör av att bara höra huvudet dunka och se blixtar. Rör jag på mig litegrann/håller på med mobilen (med lägsta ljusstyrkan) eller försöker ta nog ur sängen på något sätt så går tiden iaf framåt. Dessutom varierar intensiteten rejält i det som neurologerna ändå kallar för migränanfall, jag har gånger där jag bara spyr och somnar på toalettgolvet av utmattning också. Allas migrän är olika och kan variera från gång till gång.

 31. Hej, hej skriver:

  Vad elaka ni är!!!! Men på ett positivt sätt!
  Jag har lyssnat på Annas livesändningar då och då. Inget som finns där som stör. Blir det trist slutar jag lyssna.
  Vad jag förstår så är Anna förkyld. Tror inte hon gråter. Snorig, huvudvärk och svårt att sova.
  Gud, så tråkig jag var nu, haha

 32. Emma skriver:

  Hon råkade försäga sig tidigare i liven och sa att ”idag har jag rensat i frysen också”. Syntes på henne att oj, det skulle jag inte ha sagt.

  Tror inte huvudvärk är problemet utan någonting psykiskt.

  Man lyssnar inte på musik, sänder live, lagar mat, rensar frysen osv när man har jätteont i huvudet.

  Hon beskrev häromdagen symptom på spänningshuvudvärk med ont i nacken ner i axlarna, i tinningarna osv. Det är absolut inte migrän. Hon ska inte åka till akuten som flera föreslår. Hennes huvudvärk är varken svår eller akut, och akuten skulle inte släppa in henne utan hänvisa till vc.

 33. Anonym skriver:

  Tro jag såg Roberto på Sveavägen, undra vem han väntade på….

  1. Pettersson skriver:

   Berätta mer ! Ikväll ? När , verkade han uppfixad ?

   Kan ju iofs ha jobbat sent & väntar på skjuts fr frun .,

 34. Jenny skriver:

  Mitt liv förändrats totalt sen jag gjorde min daithpiercing. På 1 år har jag haft 10 migränanfall mot för 3-4 st i veckan. Valde att testa piercing innan Botox.

  1. Pettersson skriver:

   Tycker oxå att lilla Anna borde prova lite piercings först o främst

 35. Anna skriver:

  Jag får känslan av att hon gick igång lite av den sista liven när hon fick ett såpass stort gensvar på sin huvudvärk som hon nämnde. Många kommenterade och tyckte synd om henne så nu fortsätter hon på det spåret för att få mer. Sedan kan hon säkert ha huvudvärk, absolut. Särskilt om hon är förkyld.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla