Kissies nya assistent är en grym fotograf

18:00 13 Feb 2018

Kissie:

Kissie har avslöjat på sin blogg att hon skrivit papper med en tjej vid namn Evelina Sigetty som ska jobba som hennes praktikant i tre månader.
Ni vet ju vad jag anser om att slentrianmässigt ta in obetalda praktikanter som inte är kopplade till någon utbildning och där chansen till anställning är minimal, men det är faktiskt inte det jag vill fokusera på här eftersom jag inte vet någonting om hennes eventuella utbildning mm.
Jag vill istället fokusera på den här tjejen och lyfta fram vilken grym fotograf hon är. 
Hon har ett separat Instagramkonto för sina bilder som ni hittar HÄR där man kan se att hon faktiskt redan har fotat Kissie vid ett par tillfällen.
Om sanningen ska fram så har hon fotat en hel hög med influencers och offentliga personer som Nicole Falciani, Hannalicious – älskar den högra bilden på henne – Jocke och Jonna Lundell, Josefin och Vanja, Dennis M, Niclas Lij och Miriam Bryant, bara för att nämna några stycken.
Alla bilder här nedan är tagna av henne och kommer från hennes Instagramkonto där hon även visar upp sina färdigheter i redigering.
Förhoppningsvis leder hennes och andras praktiker till att personerna faktiskt börjar tjäna pengar på sina talanger, så influencerna inte bara byter ut dem mot nya gratisarbetare när praktiken gått ut.

 

Jag har för mig att Rami Hanna började lite på det viset – att han erbjöd sig att fota modebloggarna efter att han träffat dem på Fashion week för att få mer erfarenhet och exponering och se på honom nu. Han är en riktigt framgångsrik fotograf som enligt den här intervjun är självlärd.
Han har fotat för företag som Nespresso, YSL Beauty, Huawei, H&M, Tictail och Gina Tricot och plåtat omslag för tidningar som “Damernas Värld”, “Rodeo” & “CHIC”.
Det är en sak som jag älskar med sociala medier – att det faktiskt går att gå andra än de traditionella vägarna för att lyckas. Det kanske inte är det sättet som flest rekommenderar eftersom det så klart inte funkar för alla, men att veta att det går är häftigt!

Jag kan ibland sakna de där spontana, halvkassa mobilbilderna som tidigare prydde bloggarna. 
Jag minns att jag tyckte att Angelica Blick var den enda som hade typ ”proffsbilder” som hon tog själv med en självutlösare medan alla andra bara hade ”proffsbilder” när de fotat nya headers eller liknande.
Spontaniteten försvann i takt med att bilderna blev mer proffsiga och nu för tiden spelar det ingen roll vilken blogg du läser – bilderna är alltid mer eller mindre professionella.
Vad är era tankar kring det?
Saknar ni mobilbild-tiden?

38 kommentarer | “Kissies nya assistent är en grym fotograf”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. rebecka 🐞 skriver:

  nja, tycker alla hennes bilder är väldigt redigerade.. gillar ellen waldton mer i egenskap av ”influencer-fotograf”. 😊

  1. skvallerdallertanten skriver:

   Ida hette hon kanske?

  2. Anna skriver:

   Det står ju ”Tillsammans med Löwengrip Care & Colors inredare”, kan väl mycket väl vara Ida? AJ levererar bara produkterna.

 2. victor skriver:

  saknar mobilbild-tiden som fan!! Alla proffsfotografbilder är så tråkiga och alla poserar precis på samma ställe och på samma sätt och så redigerar dem exakt likadant typ.

 3. AJ skriver:

  Det är bara att följa Englas blogg om man vill ha halvkassa mobilbilder. Där existerar de i allra högsta grad fortfarande.

  1. Anonym skriver:

   Tänkte precis på det och så hade du skrivit exakt samma sak.

 4. Nagini skriver:

  Får inte grepp om dig? I det här inlägget är det viktigt att influensernas ”stab” är betalada och har ett långsiktigt syfte (håller med), men när Blondinbella anställer folk så hycklar du henne för det? Som Sascha som fotar alla hennes bilder? Henne förminskar du och driver med istället?

  Eller well, jag får nog grepp om dig. Du är bara inte objektiv med dina recensioner och bedömningar. Thats the thing.

  1. Lhk skriver:

   Här får jag intrycket att de ska jobba ihop-köra projekt, medan när Bella beskriver det så låter det som underhuggare – anställda att lyda minsta vink.

  2. Anonym skriver:

   Häcklar. Att hyckla är något annat

  3. Nudel skriver:

   Dock är det väl lite skillnad på att anställa en frilansfotograf vid behov och att som Blondinbella ha en hel stab fast anställd för att uppfylla alla diverse små behov, som att ha en resande sminkös eller en som packar upp saker. Klart Bella gör som hon vill men det låter ofta lite överdrivet… det är väl det som folk driver med… Kenza till exempel har ju också ett framgångsrikt företag men hon verkar inte ha behovet av att resa med 30 assistenter…

   1. Lhk skriver:

    Precis, igen är det sättet hon uttrycker sig på. Som med pjäxhjälpen.

   2. Nagini skriver:

    Jo fast bilden av att ”jobba som undergiven assistent åt Bella som ska lyda minsta vink och packa upp väskor” är en bild som målas upp genom den här bloggen. Medans en person som jobbar gratis varje dag i 3 månader åt kissie tokhyllas? Hon är ingen frilans som anställts? Hon jobbar helt gratis, eller har ”praktik” fast hon inte pluggar. Ja alltså ni hör ju själva? Men det här köper ni med hull och hår. Så bra så bra.

    Det hur som helst proves my point. Att den här bloggen är KOPIÖST vinklad. I detta fallet till Kissies fördel och blondinbellas nackdel. Jag tycker isf det är bättre hos Bella där folk får lön för sitt fotande? För ni förstår väl också att ingen är anställd för att packa upp väskor, det är en nidbild som produceras i den här bloggen. Allt beror på hur man vinklar det. Och att Camillas kassa klirrar högre ju mer hon skjuter och kritiserar Bella är ju inget man behöver vara raketforskare för att förstå 🙂

 5. Lhk skriver:

  Måste ju iaf kännas bra mycket bättre att vara praktikant/jobba tillsammans med Kissie, än som betjänt/upp-packerska mm hos Bella.

  1. Anonym skriver:

   2013 trodde jag aldrig att jag skulle skriva den här meningen, men tycker Kissie verkar trevligare och mer genuin än Bella.

   1. Lhk skriver:

    Haha exakt samma här, tycker Kissie verkar ha mognat mycket, och tidigare tyckte jag helt det omvända gällande dem!

 6. Em.e skriver:

  När jag började läsa bloggar för tusen år sen var det suddiga webcam bilder som gällde. Tycker det är bättre nu men det var ju helt klart mer naturligt och charmigt på den tiden

 7. Japp skriver:

  Nej saknar det inte. Däremot har jag väl blivit lite kräsen. Reflekterar ofta över fula bilder på insta tex. Jag menar inte amatör vs proffs men när folk inte ens lägger en sekund på att hålla kameran stilla, skaffa det ljus som går, välja bort oskarpa bilder osv.

 8. Anonym skriver:

  Någon mer som är inne på Anna books live?? 😂😂😂

  1. Anonym skriver:

   Ja, vad händer egentligen?!

  2. Anonym skriver:

   Berätta gärna! Vad händer? 😅

   1. Anonym skriver:

    Svårt att förklara riktigt 😂 förkyld gömmer ansiktet lagar mat och gråter i 2 sekunder för att sedan inte gråta längre. Och hon säger att hon inte kan dra ner på social medier för hon använder det inte så mycket längre. Och nu gråter hon igen

   2. Anonym skriver:

    Hon har migrän och ingen medicin hjälper, hon kan inte sova, hon orkar inte läsa vad folk skriver. När folk säger att hon inte ska vara på sociala medier så säger hon att hon inte är så mycket på sociala medier. Hon visar sig inte heller i liven utan filmar en gryta. Hon har testat allt förutom att besöka en läkare, för hon är rädd för sjukhus och att bli inlagd.

    1. Anonym skriver:

     Och hon gråter inte utan påstår att hon är snorig…

    2. Anonym skriver:

     😂

     Önskar jag kunde kolla själv! Tack för sammanfattningen.

    3. Em.e skriver:

     Meh. Är man så dålig så man är rädd att bli inlagd så borde man kanske vara mer rädd över hur dålig man är… Aldrig förstått mig på hennes live videos

     1. Anonym skriver:

      Hon visar sig inte bara för att hon mår jättedåligt och kanske kommer skrämma någon om hon visar sig själv.

    4. Anja skriver:

     Förlåt, men jag förstår inte varför folk tycker att det är roligt? Jag följer inte denna Anna, men varför skrattar man åt sånt här? Det är hemskt om hon har ont och bara gråter? Oavsett vad hon har gjort eller sagt tidigare.

 9. Julia skriver:

  Saknar det supermycket! Och även att det är så himla många bilder i varje inlägg! På samma sak!!! Typ Molly Rustas blogg med 30 bilder per inlägg. Därför jag mest läser amatörbloggar faktiskt, sättet som alla influencers redigerar sina bilder faller mig sällan i smaken heller.

 10. Johanna skriver:

  Jag älskar mobilbilder och framför allt långa texter! Letar desperat efter vanliga och mysiga bloggar att följa men det är helt hopplöst… Det var bättre förr!!! 😂

  1. Em.e skriver:

   Mybabydolls kan jag tycka är rätt mysig ibland, en del text, mycket vardag och inte så mycket överdrivet

  2. Du får väl spana in min blogg. Här lyser proffsbilderna med sin frånvaro. Kan dock inte lova såååå långa texter varje gång

  3. Aa skriver:

   Testa prisonbeauty

 11. Anonym skriver:

  Om du zoomar in på bilderna kissie la ut ser man det är papper från en skola i Sthlm. Med andra ord hon ska praktisera som en del av hennes studier och inte bara gratis arbete

  1. Vanilj-Bert skriver:

   Sabina Deciree (YT) ska även hon ha en praktikant. Enligt henne är det en del i utbildningen (säkert gymnasium). Vi får säkert se fler sådana framöver.

   1. Anonym skriver:

    denna tjej gör det via medieinstitutet så är YH

 12. Anonym skriver:

  Älskar mobilbilder, både de tagna i farten och de man faktiskt jobbat lite med. Obegripligt dock hur man ens lyckas få till en halvkass bild idag, med dagens mobilkameror som ju är utvecklade just för att snabbt fånga ögonblick, men å andra sidan sidan lyckas jag aldrig fota rakt i linje med horisonten, så vem är jag att döma? Min kille, det aset, har dock ta mig fan en gudagiven förmåga att fånga just ögonblick – kamera upp ur ficka, klicka – perfekt! Varje gång! Och själv tar man minst 48a bilder för NÅGON utav den måste ju bli rak, tycker man ju.
  Meeen åter till ämnet; jag tycker det är trist när bloggare försummat det visuella, och jag är ändå en sån som föredrar det skrivna ordet framför allt. Men jag känner mest bara: ”hur svårt ska det va?” Dåliga bilder tolkar jag som ett dåligt engagemang, ett ointresse från personen i fråga att göra mer än bara skriva dagbok online. Det får man så klart göra, men det intresserar min exakt 0, och får titeln ”influenscer” att klinga än mer löjligt. Så svårt är det inte att ta bra bilder så att man kan använda det som en ursäkt för att slippa göra ett bra jobb. Fan, håll luren stilla och knäpp av. Det borde alla som byggt sina karriärer på selfies klara av.

 13. Maja skriver:

  Tänker samma som ”anonym” det står yh längst ner på pappret så det kan ju vara i samband med utbildning som hon gör praktik

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla