Två spektra av samma sak

18:00 10 Feb 2018

Hugo/Paula:

Igår: Träffade vi en tjej som ska bli vår barnflicka. Vi har hållit på med den här proceduren ett tag nu och äntligen verkar det som allt faller på plats. Det känns iaf tipp topp. Både för oss och barnen.

Detta: Betyder att jag kommer avgå som pappa i några år. Nej, men det betyder mest att vi kommer slippa behöva anpassa oss efter när andra är lediga och kan vara barnvakter. Ett perfekt sätt för oss att få ihop vardagen mycket bättre.//Hugo

Många gånger är jag av åsikten att Blondinbella gör märkliga saker och fattar konstiga beslut som hon sedan delar med sig av på sociala medier.
Att ha med sig sång och dansmannen Simon som någon typ av ”pressekreterare” på resor för att hon själv inte kan formulera meningen ”Det där vill jag inte prata om” är en sådan sak precis som det var att hennes stylist/alltiallo packade upp hennes väska när de bodde på hotell.
Aningens märkliga saker som pågick där..

Men… 
Ibland tror jag att alla – läsarna, du, jag , vi alla – tenderar att hugga lite på måfå så fort Bella öppnar munnen utan att vi egentligen har funderat över vad vi egentligen tycker om saken.
Kanske för att hon är en känd provokatör som gärna vill ha läsarnas reaktioner eftersom det genererar mer pengar till henne, och som små villiga spiggar hugger vi på alla hennes metkrokar som dinglar framför våra ansikten.
Who is the fool now liksom? =)

Anledningen till att jag kom att tänka på detta nu är för att jag läste inne hos Hugo att han och Paula ska skaffa sig en barnflicka som ska underlätta deras vardag.
Nu bakar han visserligen in det i samma inlägg som han frågar läsarna vilka smaker de skulle vilja se på hans produkt Clean men hade det varit Bella som gjort samma sak hade kommentarerna med största sannolikhet ändå handlat om valet att skaffa en barnflicka.
Inte en enda kommentar på Hugos blogg handlar i skrivande stund om det.

Hur kommer det sig att Hugo och Paula inte får några reaktioner alls på beslutet att skaffa barnflicka medan Bella framställs som århundradets sämsta mamma när hon tar in samma typ av hjälp? Bella är trots allt själv med två barn när hon har dem medan Hugo och Paula delar på ansvaret.
Jag tycker inte det är fel av varken Bella eller Hugo och Paula att anställa en barnflicka för att få det berömda livspusslet och tårtbitarna att gå ihop men jag tycker det är intressant hur olika bemötande man kan få av i princip samma beslut.

Varför är det så här?
Håller ni med mig i min provokationsteori eller har ni någon annan gissning?

 

79 kommentarer | “Två spektra av samma sak”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ss skriver:

  Hugo och Paula- ödmjuka, jordnära och mänskliga
  Bella- leker odödlig och supermänniska. Det är sättet hon helatiden lägger upp allt på. Snark
  Kanske drf? För ingen av dem gör ju fel. Helt normalt med nanny

  1. d skriver:

   Spelar ödmjuka och jordnära* 😀

  2. Karin skriver:

   Framförde precis detta i ett försök till inlägg hos Isabella, att hon skriver provocerande och att hon därmed skapar sig extra klick och läsare. Men det inlägget blev refuserat, Surprise!

 2. Erica skriver:

  Bella har ju dock redan tid utan barnen. Varannan vecka. Jag kan förstå att ett par kan behöva hjälp, vi har ingen avlastning och har inte haft barnvakt på tre år. Om vi skulle lämna dom hade jag föredragit någon dom känner, en fast person i deras liv och inte någon som plötsligt dyker upp för en kväll. Skulle jag vara utan barnen varannan vecka har jag dock svårt att tro att jag skulle ha det behovet, bara tanken gör otroligt ont i mammahjärtat.

  1. VS skriver:

   Exakt så! Blir bara lite smått tragiskt i Bellas fall när hon redan är från barnen så mycket och de säkerligen har en pappa som gärna haft sina barn istället för att dumpa de på en nanny några mornar här och kvällar där (när Bella ”råkat” se fel flygtider, eller åker på honeymoons med Hampestek)

  2. Nettan skriver:

   Man kan väl behöva hjälp som ensamstående även fast man som du skriver ”bara” har barnen på deltid. Varför döma andra val i livet? Det påverkar inte dig om Bella eller någon annan har barnflicka eller ej.

   1. VS skriver:

    Jag kan tycka att det absolut kan vara så att man behöver hjälp och avlastning även som ensamstående. Men vilket område i livet finns det som Bella inte avlastas? Vet de som lämnar bort för att hinna tvätta under sin tvättid eller jobba extra skift för att få ihop till brödafödan. Bella har hjälp med tvätt och massa pengar enligt egen utsago, så varför då prioritera bort sina barn om man faktiskt inte på riktigt behöver det? Mer än självförverkligande som egenföretagare typ men det kan hon ju göra helhjärtat veckan hon inte är med barnen. Ändå väljer hon bort barnen gång på gång. Nej, köper inte det argumentet här tyvärr.

  3. Anonym skriver:

   Hon är ensamstående och egen företagare. Vem är du att komma med pekpinnar? Vad är problemet med att ha barnvakt? Varför gör det ont i ditt mammahjärta? Ger det folk rätt att skriva avskyvärda kommentarer om henne? Är det berättigat?

 3. Anonym 789 skriver:

  Håller helt med, alla är så snabba på att kommentera Isabella men i fallet med barnflickan håller jag helt med om att det troligtvis är det bästa valet i deras situation just nu. Jag menar hennes mamma bor väl inte i närheten, hennes pappa inte närvarande och att fråga sitt ex föräldrar om barnvakt nja skulle inte jag göra.

  1. Linda skriver:

   Att alla väljer att kommentera Bella är ju för att hon själv typ dagligen drar långa haranger om sitt sk livspussel.

 4. Linda skriver:

  Det mesta handlar ju om hur man lägger fram saker, och Bella med tårtbitsbarnen har många ggr ställt dem i något slags underläge med jobbet där de alltid förlorar.
  Eller alla hennes resor. Som alltid går före.
  Sen kör hon snyftinlägg, fast hon hela tiden väljer själv och just då verkar bry sig skvatt.

 5. Anonym skriver:

  Dashas lägenhet såldes för 5,3 miljoner:

  https://www.hemnet.se/salda/bostadsratt-2rum-vasastan-norrmalm-stockholms-kommun-malmskillnadsgatan-60a-790846

  Hon köpte lägenheten av Petra för 5,7 miljoner.. Måste kännas surt att gå back 400 000 kr. :-/

  1. Sofia skriver:

   Alltså är denna lägenhet allt ditt liv kretsar kring?

   1. Fatima skriver:

    Hahah, skrattade högt åt din kommentar!

   2. Nina skriver:

    Är du säker på att lägenheterna var värderade till samma belopp.Om det inte är det går det inte att jämföra.

    Tänk med större volymer om Blondinbella skulle sälja sitt hus och köpa ett finare för det dubbla. Då har hon inte ”gått back” utan köpte helt enkelt ett dyrare objekt.

    mvh min familj som”gick back” 2 miljoner när vi köpte en ny lägenhet.

    1. Anton skriver:

     Om man köper en lägenhet för 5,7 mkr och säljer den för 5,3 mkr har man då inte förlorat 400 tkr på lägenheten?
     Menar du alltså att marknaden också sjunkit så förlusten motsvaras av att det man köper blivit billigare vilket i bästa fall väger upp förlusten?
     Det är så jag tror att du menar. Resten i ditt resonemang hänger jag inte riktigt med på i sammanhanget.

     1. Pella skriver:

      Om man bara jämför köp och sälj summa är det 400tkr back, men hon kommer ju få göra förlustavdrag och dyl så den verkliga förlusten blir inte fullt så mycket.

    2. Mannagryn skriver:

     Det är samma lägenhet. Hon köpte den av Petra för några år sedan för 5,7 miljoner och sålde den nu för 5,3.

     Du kanske tolkade det som att hon sålt en lägenhet för 5,3 och köpt en annan, ny lägenhet för 5,7?

     1. Anonym skriver:

      Dasha köpte lägenheten av Petra off the market för över 4 år sedan och gav då 5,7 miljoner vilket var ett sjukt överpris för den rådande marknaden under 2012. Om Petra hade lagt ut den på Hemnet så hade hon fått ett mer marknadsmässigt pris, ca 5 miljoner kr.

      I och med att Dasha gav ett så kraftigt överpris så har hon alltså gått back på lägenheten då priset hon köpa lägenheten för inte alls matchade den dåvarande marknaden.

      Hade hon köpt lägenheten för ett mer marknadsmässigt pris 2012 så hade hon gått + 300 000 kr men nu har hon större skulder hos banken och fick inte tillbaka alla pengar genom försäljningen.

  2. Sandra skriver:

   Hör och häpna för alla är inte pengar allt. Definitivt inget man blir genuint lycklig av…

   1. 👍 skriver:

    Sandra, håller så fullständigt med dig! Så skönt att jag inte är ensam om att tycka, känna och uppleva detta😊

 6. Don Lothario skriver:

  Kanske för att Blondinbella inte gör något själv, läser inte hennes blogg längre men vad jag sett typ här verkar hon ju ta hjälp med precis allting. Så det stör nog folk lite att hon ska ta hjälp med att ta hand om barnen också när hon inte ens har dem på heltid🤔

  1. Bella Spökh skriver:

   Jag tror också att det är anledningen. Hon har redan städhjälp, matlagningshjälp, kalenderuppläsningshjälp, en bil som kommer ihåg hennes flygtider, handlingshjälp, tvätthjälp, stylist, sminkös osv osv. Med tanke på hur mycket av det som ingår i det så kallade livspusslet hon redan sållat bort är det konstigt att hon inte klarar av att ta hand om barnen själv. Så tror jag att folk tänker. Själv är jag inte så jättebrydd. Om hon vill sålla bort så mycket det bara går så hon kan maxa hjärnan med jobb dygnets alla timmar, så varsågod.
   Det är dock inget val som jag hade gjort och således lever hon och jag väldigt olika liv. Så det är väl egentligen svårt för mig att säga att hon ska göra si eller så, likaväl som det är svårt för henne att diktera hur jag skulle leva mitt liv.

 7. mig själv skriver:

  Tycker att vissa kommentarer här på bloggbevakning om Bella verkligen går över gränsen. Förut var det Anna Book, nu har man hittat en ny person att spy galla över.

 8. Sanne skriver:

  Du kanske ska fråga dig det själv Camilla. Bellas liv genererar väl dig en hel del trafik och du är ju inte sen att analysera det och hennes mammaskap med de skarpaste glasögonen på. Och dina läsare är inte sena med att ta bollen du lagt upp och smasha den hårt.
  Sen kan jag ju tycka att det är lite konstigt att en framgångsrik kvinna som använder sin blogg i businesssyfte klassas som provokatör.

  1. Linda skriver:

   Som hom blandar med mängder ”personligt” för att förvilla

   1. Sanne skriver:

    Förvilla vad? Hur exakt förvillar hon just dig?

    1. Linda skriver:

     Skrev inte att det förvillar just mig men en ren businessblogg borde ju inte innehålla familjelivet i mängder

     1. Sanne skriver:

      Hela Isabella är ett varumärke. Hur kan det undgått dig.

 9. E skriver:

  Tycker verkligen att det är mer förståeligt att Bella gör det än de två. Och det är ganska tydligt varför.
  1. Paula och Hugo är två som kan hjälpas åt.
  2. Bella driver ett företag som hon arbetar med absolut minst 8 timmar per dag. Paula är influenser.

  Tycker det är hemskt så mycket hat Bella får ta emot.

  1. Silverräven skriver:

   Bellas jobb är ju egentligen ett vanligt influencer-arbete. Hon har väl ingen tung roll i något av företagen hon är delägare i utan just en reklampelare?

  2. Linda skriver:

   Bella skulle bli galen om hon såg du skrev hon bara jobbar åtta timmar! Minst 12 är det ju!

  3. A skriver:

   Paula är väl mest hemma också? Varför kan inte hon? 😄 Jag tycker (obs: JAG tycker) endast att en nanny ska användas om det verkligen är nödvändigt. Exempelvis för en ensamstående som inte ens kan ge barnen tak om hon inte stannar kvar längre än nödvändigt på jobb och därmed missar hämtning eller liknande. Dessutom en fast och trygg person i barnets liv.

   Tycker därför att det är lika idiotiskt av både Paulina och Hugo, som det är av Bella.

 10. M skriver:

  Jag tror att du triggar igång många med texterna till inläggen om Bella. Sen triggar läsarna igång varandra och då blir allt skit som Bella gör, säger eller tycker..

 11. M skriver:

  Att ha barnvakt eller avlastning är ju inte ovanligt eller märkligt – och jag personligen har i alla fall aldrig reagerat över det när det kommer till Isabella, MEN det känns alltid olustigt hur hon gärna skriver om det som att hon är den ENDA på jorden som är så busy att hon behöver hjälp och gärna med allt. Hon är inte intresserad av avlastning eller hjälp, hon är intresserad av att jobba mer och se sina barn mindre.

  1. Kumiko skriver:

   Hur vet du att hon är intresserad av att se sina barn mer sällan?

   1. 👍 skriver:

    Blondinbella skriver om sitt liv i en blogg, som hon har gjort hela tiden. Allmänheten utgår ifrån att skapa sig en bild utifrån det hon skriver. Hon är duktig på att skriva på ett sätt som genererar uppmärksamhet. Men som du säger, allmänheten vet inget om sanningen i hennes liv så antagligen är det alla läser om henne endast fiktivt. Hela hennes digitala värld är antagligen påhittad.

 12. Sacha skriver:

  Jag tror helt enkelt att Bella försöker måla upp en bild om att hon är helt perfekt med det perfekta livet. Medans Hugo faktiskt inte är perfekt och vill inte framstå som det.
  Och att Hugo faktiskt verkar umgås med sina barn som vilken annan förälder som helst, medans Bella bara har ”kvalitetstid” ibland…

  Men vad vet jag

  1. Sanne skriver:

   Ja vad vet du…

   1. Sacha skriver:

    Ingenting, därav ordet ”tror”…

 13. Anonym skriver:

  För att folk är hatiska, denna blogg har en hata Bella kultur och du har bidragit till den eftersom det genererar klick för dig. Det är inte ok att sätta diagnoser på henne, säga att hon är en dålig mamma och andra påhopp. Ingen känner henne personligen. Hon kan aldrig göra rätt, när andra får normala kommentarer får hon hat. Skäms.

 14. R skriver:

  Paula och Hugo har ju spelat rätt kort sen start. Tycker att de är precis av samma skrot och korn som Bella, iallafall Paula, bara att de döljer det bättre.

  1. A skriver:

   Paula är värre än Bella. Ingen snack om den saken.

 15. Gurkan skriver:

  OT
  Är så taggad på kvällens öppna spår och mellosnack! Här förberett med chips, dipp, godis & cola zero 💃✨

  1. Anne skriver:

   Mellon är liksom livets höjdpunkt! Så går båda barnen och blir influensasjuka med 41c feber.. 🙁 Hemmet ser ut som ett totalt bombnedslag så även om dom skulle råka sova gott precis över mellon så känns det ganska omotiverande att ens kolla. SEN HAR MAN JU INTE HUNNIT HANDLA SNACKS HELLER så fml.

   Men huvudsaken att barnen har det dom behöver såklart, hoppas verkligen på feberfri dag imorgon.

   1. Silverräven skriver:

    Du skulle behövt en nanny! Kämpa på, här kör vi sjukstuga vi med men skickade iväg maken för att handla snacks iaf.

    1. Anne skriver:

     Tack för pepp!! <3 Hade skickat min karl jag med om han inte var 10 mil bort på jobb. Graawhhh. Men nästa lördag får det bli dubbelt upp istället. 🙂

   2. Andj skriver:

    Bor du i Malmö så springer jag fan ut och köper snacks till dig och lämnar över hah, ingen ska vara ofrivilligt snackslös en lördag!

    1. Anne skriver:

     Men hej ängel!! Typiskt att jag bor i motsatt del av landet, sådär 120 mil bort haha. 🙁

     1. Andj skriver:

      Typiskt!! Hade gjort det om jag kunnat! 😘

      1. Anne skriver:

       Så änglar finns 😇😇

 16. Linda skriver:

  Förstår verkligen inte hur vissa kan kalla det för hat när Bella drar på och överdriver om precis allt. Hon vet mycket väl att hon provocerar eftersom det är så hon byggt upp hela bloggen, att reta skiten ur folk vid vissa tidpunkter (då hon själv listat ut när det ger mest effekt) blandat med personliga inlägg på tex kvällen. Hon har föreläst om hur hon gladeligen provocerar med sina flygresor, miljö mm. Usch.

  1. Kumiko skriver:

   Är det bara hat om man hatar utan anledning?

  2. Sanne skriver:

   Frågan tycker jag är väl varför folk engagerar sig så i hennes liv, överdrivet, provocerande eller what ever som hon väljer att beskriva det på, att de på riktigt blir arga, provocerade, besvikna eller what eveR.

   1. Linda skriver:

    Ja vad gör alla här som kommenterar olika bloggare varje dag då, även du?

    1. Sanne skriver:

     Jag gillar många inlägg. Jag gillar att diskutera. Jag gillar inte hyananentaliteten som ibland råder här. Du själv då?

     1. Sanne skriver:

      *hyenamentaliteten

 17. R skriver:

  Vet inte varför, men jag klarar inte av Paula alltså. Gillar henne inte ett dugg och hon framställer sig som någon hon egentligen inte är är. En gång mobbare, alltid mobbare.

  1. Ada skriver:

   Har alltid misstänkt att Paula är en mobbare, berätta gärna mer!

  2. - skriver:

   Det här stämmer. Jag kan bekräfta ovanstående. Fråga bara folk från hennes gamla gymnasie eller grundskola hur hon mobbade andra. Kanske därför hon knappt nämner något om dessa tider?

   Paula är den mest skenheliga, falska och tragiska människan som bloggvärlden beskådat.

 18. Anna skriver:

  Hennes allt-i-allo där hemma hämtar och lämnar väl redan på förskola när Bella är borta tidiga morgonar och sena kvällar. Så hon har ju iproncip redan barnflicka..

 19. Em.e skriver:

  Du vinklar det ju alltid till något dåligt när du skriver om Bella, det triggar ju negativa kommentarer

 20. Linda skriver:

  Men är det hat att ogilla det omogna i att provocera för att få uppmärksamhet? Och att inte hålla med henne i de dagliga offentliga analyserna på bloggen

  1. Linda skriver:

   *Till kumiko

  2. Kumiko skriver:

   Nej, då är det ju att ogilla men att gå in för att sätta diagnos, anklaga henne för att inte vilja vara med sina barn, lägga all skuld på henne för skilsmässan, sitta och analysera minsta steg, skratta och håna henne är väl ganska nära att åtminstone avsky någon och vilja sänka personen totalt. Frågan är ju vad man vill uppnå med allting? Oavsett om det är provocerat eller inte så har vi alla ett eget ansvar för vad vi skriver och gör. ”Hon började” känns lite väl barnsligt.

   1. Linda skriver:

    Håller med men långt ifrån alla gör ju det.. De flesta tycker väl mest hon går för långt med pjäxhjälp, press-sekreterare, miljadimperium, Sveriges Oprah mm.

    1. Kumiko skriver:

     Ja det får man väl tycka men det finns väl andra vägar att ta därifrån än kalla henne psykopat till exempel.

 21. Marja skriver:

  Hugo och Paula lever väl med barnen hela tiden? Bella kan göra vad hon vill varannan vecka. Tror ingen skulle reagera om hon då och då tog hjälp när det finns en speciell anledning (Det gjorde väl BB och O tidigare utan att få särskilt mkt kritik?). Nu kan ju anledningen vara vad som helst från en privat middag till speciella jobbgrejer. Sen kan jag inte fatta vad Hugo och Paula har för liv som gör att de behöver barnflicka löpande istället för vid speciella tillfällen samt när man vill ta en middag på tu man hand eller så. Har dock noll koll på H och Ps förutsättningar, eller upplägget med barnflickan.

 22. IThomas skriver:

  Barnflicka = överklass. Skitklass

  1. Nettan skriver:

   Haha vänsterpartist

   1. IThomas skriver:

    Så är det.

  2. Mary Poppins skriver:

   Nej nej, helt fel. Överklassen kör inte med nanny i Stockholm, faux pas. Det som gäller är att ha tid med barnen, allt man kan göra ihop. I Sthlm: gå på Broms, äta på Kommendören, barnyoga, Bobergs, Leka i Humlegården etc etc
   Möjligen har de ngn kompis dotter som hämtar e fritids lr skola.

 23. Maria skriver:

  Gud vad fin bild på dem, så himla fina! Vilken tur Hugo hade som slapp Paow och fick ett bättre liv med Paula 🙂

  1. T skriver:

   Hugo själv var ju också JÄTTEjobbig på den tiden och otroligt destruktiv och behandlade Paulina (som är ett uppenbart fall av en person som inte mår bra) som skit till och från. Dom var båda dåliga för varandra.

 24. Anonym skriver:

  Camcam, hade inte du, om det är av intresse förstås, kunnat göra inlägg där du sammanfattar de stora bloggarnas liv. Tex barndom, karriärshändelser, relationer, bloggbråk osv. Hade varit hjälpsamt för iaf mig, som inte varit i bloggvärden sen början men läser denna blogg maniskt nu

 25. L skriver:

  Jo faktiskt tkr det är helt orimligt hur mkt skit Bella får nu för tiden, håller väl med ibland men ofta känns det som att folk vill kasra skit bara för att det är hon och att det varit alldeles onödigt negativt även här sista tiden mot henne

 26. Aa skriver:

  Tror det mesta helt enkelt handlar om hur hon uttrycker sig, vad hon väljer att belysa och att hon känns allmänt ”verklighetsfrånvänd”. En nanny är inget fel, inte heller att vara ”emotionellt inte klar” med barnen.

 27. Johanna skriver:

  Utan att ha läst andra kommentarer så är min tanke att Hugo & Paula bor ihop, delar alltså 50/50-ish på barn och allt som har med barn att göra. Det finns ingen pausknapp dom kan trycka på för att få egentid. Kan inte deras familjer ställa upp så får dom inte heller hjälp med barnvakt. Bella har sina barn då och då, inte alltid hela perioder ens hon ska ha dom, flänger runt ändå fast det är barnes tid. Hon kan anpassa sig för att få vardagen att fungera utan barnvakt eftersom hon har dom 2(?) dagar åt gången.
  Är ju en stor skillnad tkr jag 🙂 man ska alltså inte behöva avlastning när man inte har barn på heltid 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla