Vad skulle ni ha valt?

06:00 8 Feb 2018

Pernilla Wahlgren:

Pernilla släpade med sig hela filmteamet för Wahlgrens Värld ner till Spanien för att skriva på alla papper och få nycklarna till sitt nya hus på solkusten.
Hon verkar lika lycklig som THK var den där gången när han lyckades trycka sig igenom öppningen på matpåsen och ostörd fick frossa i minst 30 sekunder innan jag fiskade upp honom i bakbenen igen. 30 sekunder av REN lycka! 🙂

Pernilla verkar tokglad vilket jag absolut kan förstå.
Herregud, jag älskar ju solen nästan lika mycket som jag älskar Cola Zero men jag är ändå inte riktigt säker på att jag skulle vilja köpa mig ett hus någonstans så som hon gjort.
Jag vill ju resa till olika platser och uppleva olika länder, kulturer, mat och nöjen och har man väl investerat i ett hus någonstans så blir det väl så att man bara åker dit? Eller?

Vad skulle ni vilja ha?
En fast punkt i form av ett sådan hus som Pernilla nyss köpt eller möjligheten att resa till nya platser?
Eller inget av det? Ni vill bara sitta hemma och är direkt ovilligt inställde till resor?
Jag vill nog helst ha massor av vänner som har hus lite överallt som jag kan hälsa på hos!
WINNING! 🙂

69 kommentarer | “Vad skulle ni ha valt?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. The Real Meal skriver:

  Nej man åker inte bara dit om man har ett ställe utomlands. Det är otroligt bekvämt att ha ett eget ställe. Jag tror att Pernilla kommer resa lika mycket som tidigare.

  1. Lavidaloca skriver:

   Jag tänkte också det, för hennes del är det nog inte hus eller resor utan hon har nog råd med båda

 2. Louise skriver:

  Något med den där bilden gör att den inte är smickrande alls, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag hade nog tagit om den om det var jag som skulle lägga upp den 😅

  1. Anonym skriver:

   Jag tror svaret är att bilden inte är stagead utan mest naturlig. Sånt är vi inte vana vid nuförtiden. Jag tänkte mest på hur fin hon är i sin bombarjacka. Jag har drömt om en sån länge, men ser inte klok ut pga min rygg som är ungefär tre meter lång (om inte fem).

   1. Alexandra skriver:

    Inte stagead? 😂 hahaha.. jag tycker bilden är osmickrande just för att den är så fruktansvärt fejk! Vet hon ens längre hur man är glad på riktigt?

    1. M skriver:

     Klart hon är glad på riktigt. Annars hade hon ju kunnat skita i att köpa huset, om hon inte var glad för att ha det.

   2. Malla skriver:

    Tack för att du skrev den positiva kommentaren om bomberjackan. Nu var jag tvungen att titta på bilden igen och ja, hon är verkligen fin i sin jacka! Fint med lite kärlek i kommentarsfältet också.

  2. Anonym skriver:

   Jag har för mig att bilden är en sceeenshot från en boomerang så kanske är därför det ser lite konstigt ut 😊

 3. Mia skriver:

  När jag reser så vill jag veta exakt var jag ska bo och så mycket som möjligt om hur det ser ut runt omkring, för att vara säker på att resmålet passar MIN typ av semester. Tycker det skulle vara uuuuurskönt med eget boende på en plats jag tycker om. Då blir det ju som jag önskar varje gång jag reser dit. Goalz som kidsen skulle säga. 😄

 4. Askalltuteju skriver:

  Fast plats där jag slipper uppleva och utforska saker! Vill endast ligga under parasollet och läsa böcker och sova i värmen på mina semestrar

 5. K. skriver:

  Vet att vissa kommer tolka det här som PK-snobberi men det är bara hur jag resonerat för mitt eget liv. Jag vill inte att resor (med flyg) ska kännas så vardagligt eller enkelt. Jag vill inte flyga runt en eller flera gånger om året utan endast resa vid speciella tillfällen. Genom att flyga bara var 3-5 år får jag också råd att klimatkompensera (även om det ändå så inte riktigt kan tillgodogöra mina utsläpp) och semestern blir mer speciell. Nu planerar jag och min man att resa iväg (då vi på 9 år tillsammans aldrig rest utomlands, mest p.g.a fattiga studenter) och jag får rätt dåligt samvete faktiskt. Tycker inte om att en så pass liten del av världens befolkning står för så pass mycket av flygets miljöpåverkan. Varför skulle det vara mer okej för mig som har mycket pengar att bidra till miljöförstöring när de som lever fattigt och inte bidrar på samma sätt ändå får leva med konsekvenserna av mitt handlande.

  1. Ddkkf skriver:

   Hoppas alla slutar äta kött också så slipper vi som inte bidrar till det/har råd med det lida.

   1. Karin skriver:

    Vi måste både äta mindre kött och flyga mindre.

  2. L skriver:

   Tack för att du tänker som du gör ❤. Blir så uppgiven av folk flyger stup i kvarten, äter massa kött från olika länder, skaffar 10 ungar och tar bilen till ICA som ligger 500 meter bort. Det är så otroligt själviskt och noll konsekvenstänk..

  3. Aa skriver:

   Jag är helt med dig på det!
   Förutom det så tycker jag ”synd om” lokalbefolkningen. Känns som halva Spanien består av svenskar och britter. Än ”koloniserar” (obs sagt med glimten i ögat etc) vi andra delar av världen och pressar upp priserna till t.ex. lokalbefolkningens nackdel. Sen blir det så oautentiskt när vissa länder och städer blir så fulla med turister och skandinaver att till och med menyerna är på svenska liksom. Jag känner mig avigt inställd till alla dessa sommarhus med andra ord. Även om jag såklart förstår lockelsen 🙂

 6. M skriver:

  Vi har ett hus i Montenegro. Helt fantastiskt att ha något eget. Kan inte bli bättre. =)

 7. Sara skriver:

  Ot: Jonna Lindell är gravid!

  1. M. ⛸ skriver:

   *Lundell 😉 alltså kändes som typ två veckor sen hon hade ägglossning och visade upp för hela världen.

   1. Anonyma skriver:

    Om det är två veckor sen hon hade ägglossning så är det ju ytterst rimligt att hon plussar nu… det är liksom så kvinnlig anatomi funkar.

    1. malingle skriver:

     tror snarare att M menar att de knappt hunnit plussa innan resten av världen vet om det också

 8. Andy skriver:

  Har ett hus utomlands efter att min farmor dog och tycker det är bara jobbigt. När man väl åker dit så får man städa typ en hel dag för att få bort all damm osv för att kunna vara där några veckor. Försöker att få den såld så att jag kan köpa en lägenhet här i Sverige istället.

 9. Pedro skriver:

  Det är lätt att köpa hus eller lägenhet i Spanien och priserna är ganska låga (med undantag för lyxhus i Marbella osv).
  Men ska man sälja blir det svårare och där är det köparens marknad.
  Så det gäller att tänka till innan man köper något eget. Bättre då att hyra första året så man kan kika runt och bestämma vilken plats som man trivs på.
  Dessutom är det inte säkert att man har möjlighet att utnyttja utlandsboendet så mycket som man tänkt sig. Räknar man bort sommaren, jul och andra resor kanske det inte blir så många veckor över så länge som man inte blivit pensionär.
  I Spanien finns det också risk att ett obebott hus eller en obebodd lägenhet blir ockuperad. Det finns “squatter’s rights” i Spanien och det kan bli dyrt och ta tid att bli av med folk som tagit bostaden i besittning när ingen var där och försvarade bostaden.
  Säkrast då att köpa i ett ”gated community” även om det kan verka trist.

  1. Mona skriver:

   Pernilla har ju tre vuxna barn och massa vänner och syskon som också kan få möjlighet att vara i hennes hus. Dessutom har ju hennes föräldrar ett hus i närheten där hon varit mycket så hon vet att hon trivs där.

 10. Amanda🌮 skriver:

  Jocke och Jonna är gravida.

  1. M skriver:

   Jocke gravid? Nä Jonna isf. De kanske väntar barn, men hon är då gravid.

  2. Anonym skriver:

   Stackars barn. Alla bekymmer och problem man har innan man får barn, är kvar efter att man har fått barnet. Man har bara förvärrat dem och dessutom dragit in en oskyldig bebis i kaoset. Tänk om folk kunde fatta det någon gång.

   1. Shark skriver:

    Trist kommentar Anonym 🙁

    1. Anonym skriver:

     Trist är när omogna människor skaffar barn.

 11. e skriver:

  Vi har ställe på rivieran, helt underbart att komma ”hem” på semestern. Gör även att vi reser mer, då man ”sparar” pengar på att inte boka hotell när man åker dit och man kan vara där mycket längre utan att man ruineras. (ja vi lägger mycket av våra inkomster på semestrar).

 12. Leila skriver:

  Borde inte Pernilla W satsa på att ha ett fungerande hem i Sverige först? Jag kollade på några avsnitt av Wahlgrens värld och där verkade det som mycket i huset på Lidingö var trasigt, rörigt och kaotiskt.
  Risken är väl att bostaden i Spanien också kommer att bli stökig och kaotisk.

  1. Anonym skriver:

   Åh men Leila, kommer det som en nyhet för dig att vi alla är olika och gillar olika?

   1. Leila skriver:

    Du menar att en del gillar trasiga maskiner, stök och kaos?

 13. Annie skriver:

  Älskar att resa. Älskar sol och värme. Har absolut tänkt tanken om att köpa nåt eget, speciellt de gånger man besöker ett resmål som verkligen känns perfekt. Ni vet såna där gånger när man går runt hela semestern och tänker att ”här skulle man bo”. Samtidigt gillar jag att se nya saker, så vi får se hur det blir. Jag tror faktiskt att det inte är omöjligt att det blir en lägenhet på en solig plats någon gång i framtiden…

 14. anonym skriver:

  Mallis och Spanien är mina favoriter.skulle vara mycket lycklig att ha lägenhet där. En dag så hoppas jag det blir så. Sol och havet och ja gillar allt där. 😊✈🍹

  1. e skriver:

   Mallis tillhör Spanien…

 15. M skriver:

  Försöker hålla antalet flygresor nere så hade inte köpt något utomlands av den anledningen. Då hade jag istället bara flyttat utomlands igen.

 16. Annan anonym skriver:

  Gillar inte att resa, är alltid hungrig och vilse på utomlandssemestrar. Hellre stuga i svenska fjällen för min del (kanske också räknas?). Fast att hälsa på vänner utomlands kan förstås vara trevligt.

  1. Maria skriver:

   Hungrig och vilse.. Hahaha så kul skrivet. ❤

 17. Kics skriver:

  Tror nog Pernilla gör det val som passar henne bäst. Hon lever ett ganska hektiskt liv så att ha ett hus i Spanien att kunna koppla av i passar nog hennes liv 😊

 18. Sanne skriver:

  Jag älskar att resa och se nya platser.

 19. Anonym skriver:

  Tacka vet jag Siljansbygden. Otroligt vackert, trevliga människor dalfolket, inga ficktjuvar, giftormar eller dödliga spindlar. Tällberg är min stora favorit ❤

 20. Sara skriver:

  Min dröm är att ha en egen fjällstuga här i Sverige! Älskar att åka skidor, frisk luft, och allt som liksom har med fjällen att göra. Tyvärr superdyrt när jag kollat så det får väl vara en dröm. Skulle inte vilja köpa utomlands pga annan lagstiftning, hur funkar det med beskattning osv, känns lite mer bökigt?
  Sen tror jag många som köper hus utomlands passar på att hyra ut när de inte är där så att man täcker upp för kostnader. 🙂

 21. Em skriver:

  Har ett hus i Spanien. Även om jag vill besöka nya platser så känns det skönt när barnens små. Slippa hotell och receptionen. De kan komma dit och springa av sig efter flygresan utan att behöva packa upp en hel väska.

  1. Dagmar skriver:

   Varför måste du packa upp för att barnen ska få ”springa av sig”?

   1. Nina skriver:

    Dagmar, har man ett andra boende är det väldigt vanligt att man har allt på plats och bara flyger med handbagage. Så gör vi iaf. 👻👜

    1. Dagmar skriver:

     Ja det förstår jag också är en av fördelarna med eget boende men jag tyckte bara att det var underligt att du skrev att barnen inte kunde springa av sig utan att du packade ”upp en hel väska”.
     Det förstår jag fortfarande inte. Skulle du så åka till ett hotell behövde du väl inte packa upp innan barnen kan springa av sig?

     1. Em skriver:

      Hoho det är mig du skriver till, hej hej.
      Nej inget konstigt med det jag skriver då barnen slipper packa upp sina väskor och istället springa av sig. När vi bott på hotell så har vi alltid packat upp väskorna först innan vi gör annat för att få bort väskorna så dem inte är i vägen (och ja, barnen har alltid fått packa upp sina egna väskor). Nu slipper barnen packa upp och kan springa av sig istället då allt redan finns på plats.

 22. Anonym skriver:

  Aldrig Spanien. Jävla djurplågare.

 23. Lotta skriver:

  Det beror väl på ens ekonomi.Jag har bostad på Mallorca sen drygt tio år, men känner mig inte alls tvingad att endast åka dit. Jag reser mycket till andra platser också. Det kostar ju ändå en slant med utlandsbostad, så av den anledningen kanske man inte kan åka till andra platser. Men har man råd är det helt underbart! Att ha alla sina saker på plats och bara åka iväg med typ handväskan. Att inte behöva hyra ut, för att få in pengar, utan kunna åka precis när man vill eller bara vetskapen om att man kan göra det är helt underbart. Och är man den typen som inte vill resa runt är det ju också helt underbart med en fast plats att åka till. Hemkänslan i sitt eget boende slår ju det mesta!
  Flyg och klimatpåverkan är en annan fråga…

  1. Leila skriver:

   Du använder väl ”privatflyg” också eftersom du verkar vara så rik? Härligt att inte behöva vända på slantarna 🙂

   1. Anna skriver:

    Åh, vad avundsjukan lyser igenom…

   2. Lotta skriver:

    Jag samåker…
    Jag har arbetat hårt och länge för detta. Som Pernilla som ju är +50. Detta är förstås svårare för någon yngre att uppnå. Och jag tog inte din kommentar som avundsjuk… Jag menade bara att om man kan och man vill och man orkar så är utlandsboende underbart och man behöver inte känna nåt tvång att alltid åka just dit. Men så klart, om man aldrig åker dit är det ju ingen idé…

 24. Anonym skriver:

  Jag har inget hus själv, men känner en familj som gick ihop och köpte ett hus på gran Canaria. Dom turas om att vara där under sommaren, och resten av tiden hyr dom ut det till turister. En av grannarna har extranyckel och ser till huset innan och efter gäster. Det dom hyr ut huset för under året täcker deras kostnader för att ha det, så visst kan det vara en smart affär.

 25. Anonym skriver:

  Bara en liten reflektion över hennes kläder. Kom resväskan bort, är ju klädd för svensk vinter. Fötterna lär ju drypa av svett med dessa dojjor.

  1. Anonym skriver:

   Tycker det ser ut som vanliga gympadojjor. Det är vinter i Spanien nu med med snö på många ställen. Malaga har dock sol men med en max temperatur på 14 grader idag, så jag tycker hon ser rätt klädd ut till den temperaturen.

 26. Anonym skriver:

  Jag har en lägenhet i Marbella men hyr ut den under vissa perioder vilket gör att jag åker till andra ställen och fortfarande upptäcker andra platser fast för pengar som jag får in från hyran!

 27. Don Lothario skriver:

  Båda, fast punkt någonstans men att man ändå är ute och reser.

  Fast allra helst: ett sommarhus i Olofsbo utanför Falkenberg. Herregud som jag älskar det stället❤

 28. Majs Krok skriver:

  Jag älskar att besöka nya platser. Kliva ut genom dörren till boendet och välja höger ena dagen och vänster andra dagen. Jag har nu en dotter på 9 månader och längtar till hon kan äta vanlig mat så att det blir lättare att resa ”oplanerat”. Jag längtar till nästa gång jag kan åka till Bali.

  1. G skriver:

   Är på Bali nu. Underbart. Men mkt regn.

 29. S skriver:

  Tycker inte det ena utesluter det andra, men antar att man får lite ”skuldkänslor” om man inte besöker sitt ställe på länge för att man åker någon annanstans, eller kanske inte ens har tid. Det är min personliga erfarenhet iaf, genom de jag känner som har ställe utomlands men inte hinner åka fullt lika ofta som man önskar. Då kan man ju förstås hyra ut det eller nåt.

  Fascinerad över hur exakt allt ska filmas i Pernillas fall. Ja jag vet att Wahlgrens värld är hennes jobb och så, antar att man bara inte vänjer sig vid hur mycket som ändå filmas och visas.

 30. ah skriver:

  Reste mycket när jag var yngre. Sen för fyra år sedan så besökte jag Norge för första gången (åkte med bergenbanan) – och fyfan vad vackert det är.
  Jag har rest i både NZ, aus, asien, sydamerika och jag tycker Norge är så mycket finare och mer ”värt”. Även ur klimatsynpunkt 🙂

  Senaste fyra åren har jag besökt Odda/Eidfjord som ligger i nära anslutning till Hardangervidda nationalpark. Kan i framtiden helt klart tänka mig att köpa en lägenhet i Odda.

  1. Anonym skriver:

   Älskar du Norge så måste du besöka kusten på Helgeland som ligger i Nordland.
   Vackrare kan det nog inte bli:)

 31. Sara skriver:

  För mig själv, med mina sex veckor semestrar per år (å absolut ingen övertidsersättning hehe), hade jag inte valt att ha ett hus.

  Nu har jag ultimata lyxen i att ha en mamma, som har ett jätteflexibelt jobb och inte jobbar heltid, som har ett hus på Mallorca. Hon är där 5-6 månader per år, och jag är där 2-3 veckor/år + några långhelger, och sen lägger jag resten av semestern på att se nya platser 🙂 Hon hyr inte huset när hon inte är där, annat än om nån nära vän/släkting vill låna det..

 32. E skriver:

  Min familj har en bostad utomlands sen några år. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag vill bara dit! Jag älskar det stället! Såsmåningom kommer jag såklart vilja resa till andra platser igen, det har alltid varit min grej, men nu är denna bostad mitt hem. Jag har vänner där, behöver bara betala flygbiljetten(iom att jag inte äger bostaden& snälla föräldrar), jag hittar, vet hur allt funkar och kan språket.
  Jag känner mig så lyckligt lottad/priviligerad att jag trots min ekonomi KAN resa och få komma bort ibland.

  Jag vill ta med mig alla mina vänner så de också får möjligheten till semester! Lyckan hos mig att kunna ge någon det är oslagbar, då jag själv inte hade haft möjligheten utan familjen och många av mina vänner inte heller har det. Det är DYRT att resa.

  (Reser inte så ofta, iom ev påhopp om klimatpåverkan, är väl medveten om att det är dåligt. Finns även hälso orsaker som gör att jag måste vara där det är bättre klimat emellanåt, ingen ursäkt, men jobbar på en annan lösning)

 33. Nån förvånad. skriver:

  Isabella Löwengrip skriver på sin blogg om sitt dåliga samvete. Att hon tvingas ta idag hjälp av någon att lämna av barnen på förskolan och hämta för att hon hinner inte ska flygga till Luleå om nån intervju. Hur hon tappar känslan av Superkvinna som hon under under dagen haha kvinnan älskar verkligen att framhäva dig sjäkv om sina superkrafter 🤣😂

 34. Carola skriver:

  Vi har hus i Spanien…men då tillbringar vi hela vintrarna här också. Då är det skönt att ha sitt eget runt sig.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla