Varför inte bara kliva fram och knacka på fönstret?

15:00 13 Feb 2018

Rosanna Charles:

Bilderna kommer från Svenska Bloggare.

Rosanna Charles var topp tunnor rasande efter att en bilförare parkerat på två parkeringsplatser med sin bil och sedan satt sig för att kolla på serier utan att notera att Rosanna försökt parkera bakom hen i tio minuter.
Vad gör hon?
Hon letar upp ägaren till bilen via nummerplåten, skaffar fram mobilnumret och skickar henne ett minst sagt ilsket sms där hon skäller ut hen efter noter. Problemet var att det tyvärr inte var ägaren till bilen och mottagaren av smset som satt i bilen.

Jag vet inte hur ni funkar men hade det inte varit betydligt enklare att bara kliva ur bilen, knacka på rutan för att be föraren flytta lite på bilen?
Så känner jag rent spontant, men förstår ju också att det då inte funnits någonting att publicera på sociala medier vilket indirekt betyder att det aldrig hänt.

Hur hade ni reagerat?
Hade ni sökt upp vederbörande på nätet och skickat dem ett argt sms eller hade ni klivit ur bilen och bett dem flytta sig lite?
Hur mycket drama har ni i kroppen?
#camcamdrama eller #rosannadrama ?

53 kommentarer | “Varför inte bara kliva fram och knacka på fönstret?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tussilago skriver:

  Med tanke på att folk idag blivit misshandlade för mindre så hade jag inte vågat… Hade människan i bilen haft något vett i huvudet hade ju inte bilen tagit upp två rutor.

  Minns för ett par år sen när en äldre tant blev mördad här i stan för att hon hade sagt till en person att inte köra så fort… Avskyr att vara feg, men så som vårt samhälle ser ut är det bara inte värt det. 😓

 2. Anonym skriver:

  Fast hon hade ju ingenstans att parkera, så kanske inte jättelätt att kliva ur bilen då. Sen vet man aldrig vad det är för människa som sitter i den andra bilen och vad denna är kapabel till.

 3. Hedda H skriver:

  Äsch, lite ryggrad får man väl ha. Klart man knackar på rutan när någon har fascistparkerat!

  1. Anonym skriver:

   De knackade på rutan men fick ingen respons tillbaka

 4. Anonym skriver:

  Jag kan förstå att det kan vara lite läskigt men man undar om hon försökte tuta? Eller ringt istället för att skicka sura sms?Känns som det hade varit bättre börja där.

  Nu har hon en sur bilägare istället som hon kan få efter sig.

 5. Hann skriver:

  ”Jag är ganska populär” alltså skäääääms å hennes vägar

 6. Alex skriver:

  Nått helt annat: 15.00 idag gick kenza ut med att hon gjort en samarbete med Puma. Synd att hennes kompis Angelica blick redan avslöjat det 12.00 idag med att skriva att hon ska på lanseringsfest för kenza x puma..

  1. Anonym skriver:

   Big deal? Tror knappast något förstörts för det 😂

 7. AJ skriver:

  Nej, jag tänker mig noga för.
  Med tanke på hur det gick för Caroline Stenvall. Ett möjligt scenario i det fallet var ju att hon kan ha kritiserat sin mördare för någon trafikrelaterad incident.
  Folk är inte kloka.

 8. SmygarBerit skriver:

  Men seriöst. Är inte detta som vi propagerar om jämt i media och på skolorna?! Att vi kan vara så tuffa och hårda bakom våra skärmar men att vi inte tar saker med den det berör personligen?! Detta var rent utsagt fegt och riktigt dåligt gjort. Hur svårt hade det inte varit att gå ut och knacka på personens fönster och undra om hen kan flytta sig? Man behöver inte vara otrevlig för att ngn gör fel, man kan ha ett gott bemötande ändå! Troligtvis får man ett gott bemötande tillbaka då man blivit tillsagd på ett bra sätt. Vi kan inte förvänta oss att folk ska vara snälla och omtänksamma om man inte börjar med sig själv!?

  1. Anonym skriver:

   När det gäller personer man känner så tycker jag helt klart man ska ta saker face to face. Men att gå och knacka på en främmande människas bildörr är ingenting man tvunget måste göra. Man vet inte hur den personen hanterar kritik. Så jag förstår att vissa drar sig för att börja kritisera folk irl.

   1. SmygarBerit skriver:

    Fast då anser jag att man kan hålla denna ilska för sig själv om man är så pass feg att man inte kan gå ut och säga till men man kan leta upp telefonnr och skriva ett långt argt sms, och dessutom fläker ut allt i sociala medier. Skulle vilja säga att det är mer farligt att hänga ut folk till höger och vänster på sociala medier än att gå ut till någon och fråga om hen kan flytta sig så man kommer fram.

    1. Anonym skriver:

     De har varit ute och knackat på bilrutan men personen ignorerade 🙂 därav blev hon förbannad och skickade ett sms istället.

     1. SmygarBerit skriver:

      Att de la ner programmet ”Bullen”. Hon borde ha skrivit dit istället för att leka kaxig mot en tant som inte kunde köra så bra..

      1. Anna anka skriver:

       fast nu ignorerar du ju vad anonym skrev. dom hade ju knackat på rutan o fick ingen respons o då skickade hon smset.

       1. SmygarBerit skriver:

        Ja, vad ska jag svara på det? Läs mitt föregående inlägg till det svaret. Om hon nu hade knackat och inte fått respons, vad är det då som motiverar att man i efterhand ska söka upp telefonnr och skriva arga mess och lägga ut det för allmän beskådan? Den ekvationen förstår jag inte. ! Finns inget konstruktivt i det i huvud taget. Jag anser att det är oförskämt och barnsligt beteende att göra så.

 9. Anonym skriver:

  Råkade ut för en östermalmskärring som snodde en plats från mig på nybrokajen. Jag höll på att backa in när hon rivgasade med sin bmw och ställde sig. Jag knackade på hennes ruta men hon vägrade öppna, skakade på huvudet. Då tog jag upp min nyckeknippa och jinglade den framför henne och signalerade typ ”stå kvar bara, gör det!” Hon lämnade platsen.

  1. Sara skriver:

   Jag fattar inte? Varför åkte hon för att du viftade med nycklarna?

   1. E skriver:

    Hon ville inte ha repor på bilen.

 10. Mini skriver:

  På instastorys såg man att hon klev ur bilen för att filma personen i framsätet, så nog hade hon kunnat ta det irl istället för på insta. Personen såg för övrigt ut som en äldre dam. Upplever Rosanna som omogen och provokativ.

  1. Anonym skriver:

   Så löjligt att börja filma och lägga ut konversationen på nätet dock. Men jag misstänker att kvinnan i bilen visst är hon som fick och svarade på rosannas sms 😝

  2. Anonym skriver:

   tydligen är detta fel information. Rosanna hade inte möjlighet att lämna bilen, men Amir som satt brevid knackade på rutan utan respons.

 11. Anonym skriver:

  Vad är det för sajt/tjänst som visar hur många som sökt på ens nummer?

  1. Anonym skriver:

   Kommer upp på typ hitta.se om det inte finns något namn/person kopplad till numret.

   1. Anonym skriver:

    Nja, har nu sökt på 3 nummer men ej fått denna uppgift på hitta. Så det verkar inte vara där.

    1. jenny skriver:

     Wow tre nummer då måste du ha rätt 🙄 Om det ringer ett nummer man inte har inlagt kan man kolla upp det på hitta. När säljer ringer kollar jag där och kan då få upp tex 130 stycken har kollat upp numret. Jättebra för då ser man om det är något seriöst eller inte.

  2. Sara skriver:

   Undra om man inte kan se det på truecaller?

 12. Linnéa skriver:

  Men gud något av det pinsammaste jag sett haha

 13. Jessica skriver:

  Om man kollar på alla storys så ser man att hon har en kompis i bilen och att han hade varit ute och knackat på fönstret men att kvinnan i bilen inte öppnade. Kan ha varit på snapchat jag såg detta. Uppfattningen jag har av Rosanna är att hon inte är skraj att ta en dispyt med någon så hade hon kunnat lämna bilen och gå och knacka på själv så hade hon antagligen gjort det. Förmodligen var det lättare att släppa av polaren och be han gå å knacka på.

  1. Jessica skriver:

   Gick in på hennes instastory och kollade och där är mycket riktigt ett klipp där hon säger att Amir har varit ute och knackat på.
   Kan tycka att det här är rätt dåligt av dig Camilla, att du inte ordentligt kollar upp saken innan du gör ett helt inlägg om det.

   1. Bloggbevakning skriver:

    Jag kanske är blockad? Tänk på det?

    1. Jessica skriver:

     Tänk på att du kanske då ska skriva nåt i stil med ”eftersom jag själv inte har sett storyn så upplys mig gärna om det inte är så som jag tror att det är”
     Dessutom betyder det här att du har skrivit nåt utan att ens ha försökt kolla upp riktigt fakta först å det är ju rätt surt gjort kan jag tycka.

    2. Anonym skriver:

     Fast det där argumentet är ju som att säga ”Barack Obama är USA:s president. -> Nej, det är Donald Trump. Kollar du inte upp fakta? -> Eh, alla har inte tillgång till internet/media. Tänkt på det?”

     1. Bloggbevakning skriver:

      Va?

      1. Anonym skriver:

       Det personen menar är att har man. Inte tillgång till all information – eller förmåga att följa densamma i realtid – genom att t.ex. vara blockad eller sakna internetuppkoppling, så ska man kanske sätta sig på händerna en stund tills man vet hur det faktiskt ligger till, utifrån den aktuella, uppdaterarde och senaste information som finns att få.
       Hur var det ens svårt att förstå? Skriv inte skit när du inte ens vet vad du skriver om, simple as that bara. Jösses!

    3. Tips CamCam skriver:

     CamCam du kan ju kolla på datorn/telefonen på hemsidan Instagram.com/personensnick utan att vara inloggad på det konto du är blockad från. Samma med instastories. En blockering funkar ju bara mot ditt konto. I värsta fall – skapa ett fake för att kolla folks sidor så du har fakta på det du postar. 🙂

 14. The Real Meal skriver:

  HAHAHAH. Att hon orkar.

 15. Therese skriver:

  på tal om vilka som bör vistas trafiken o inte. har inte rosanna varit med i sveriges värsta bilförare?

 16. Kumiko skriver:

  Hade jag varit oskyldig och fått sånt sms så hade jag varit förstående och bekräftat att det var dålig stil, sen sagt att jag ska prata med personen som hade min bil. Hennes passivt aggressiva svar avslöjar henne.

  1. Lina skriver:

   En sak till avslöjar henne, att hon sökt på Rosannas nr och fått fram hur många som sökt på det och då säger att Rosanna är en ”populär kille”.

   Varför då tänker alla nu? För att hitta osv bara visar hur många som sökt på nret om det är ett oreggat nr. Och eftersom det var Amir som gick ut och knackade på rutan så vet tanten att den som knackade på rutan var en man och tror därför att Rosanna är en kille (Amir) när hon smsar. Alltså var det tanten som satt i bilen.

   1. Kumiko skriver:

    😲😲!! Ja såklart att det är så, smart av dig!

   2. Milsh skriver:

    Haha! Du låter som en som löser Musses deckargåta på första försöket! Jag gillart! 😁😁😁

 17. Lina skriver:

  Vem är Rosanna?

 18. P skriver:

  För att vara en mänsklig bulldozer är hon ganska populär.

 19. Angelique skriver:

  Amir har med lite av detta i sin senaste video på YT.

 20. Aa-Ka skriver:

  Skämskudden fram!!

 21. Bosie skriver:

  Någon hade ställt sig på min parkeringsplats igår. Skrev ett vänligt sms att hen kunde stå där så länge men att jag skulle komma att behöva den senare på kvällen. Fick ett trevligt och väldigt ursäktande svar tillbaka från någon som misstagit sig och hen gick och flyttade sin bil på en gång. Orka hetsa så jävulskt.

 22. Aa skriver:

  Pallar inte ens läsa alla kommentarer men är helt paff över att så många säger att ”man vet aldrig vem som är bakom den ratten”, ”få en arg bilägare efter sig”, ”kan bli misshandlad”, ”kan bli mördad”. WHAT? Är folk PÅ RIKTIGT så paranoida? Oddsen för att man ska bli mördad är försvinnande små. Skärpning. Man knackar snällt på rutan och frågar trevligt om personen kan köra fram lite eftersom hen tag två platser nu. Ni kommer INTE bli mördade. Jeez, vissa får det att låta som bilister är en helt egen mordisk ras och andra som att det är en 50/50 chans att bli gravt misshandlad om man snällt ber en medmänniska flytta sig

  1. Anonym skriver:

   Skönt det skulle vara att bo i din trygga bubbla 🙂 jag som både bott och arbetat, samt haft större delen av mitt umgänge, i Tensta, Rinkeby, Alby, Botkyrka, Hässelby, Östberga… you know it, you name it skulle aldrig i helvete gå ut och käbbla med en främling om parkering. För det är faktiskt så idag, att folk blir t.o.m skjutna, för sådant smått litet jävla skit! Senast någon månad sen blev en buss i trafik, således full med civila, beskjuten, skarpt. Anledning? Busschauffören hade nekat mannen att kliva på utan giltig biljett. Så då beslöt han bussen, och alla civila däri. SÅ jävla illa är det tyvärr på alltför många ställen idag, men ja, så klart beror det på var händelsen utspelar sig. På Östermalm hade jag knackat ruta till den gick sönder, om det skulle vara nödvändigt, men i Tensta hade jag inte gjort ett skit utan snällt funnit mig en annan plats. Trist, men välkommen till Sverige i tiden……..

   1. t skriver:

    Se upp för alla gangsters i Vasastan!

 23. Johanna skriver:

  Amir la ut om det på insta story och såklart gick båda dom fram flera gånger men personen ignorerade eller kastade en dörr i deras ansikte och fulade sig, var nog därför rosanna tappade tålamodet och la ut det där 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla