Vidrigt!

11:00 14 Feb 2018

Lance Hedman Graaf/Instagram:

Igår skrev jag om en hacker som påstod sig ha tagit reda på identiteten bakom några riktigt vidriga kommentarer som lämnats på Lance Hedman Graafs Instagramkonto.
Några av er som hann se dem menar på att de innehöll olika hot men eftersom de är raderade så går de inte att få fram.
Men..
De här kommentarerna här ovan dök upp på hans konto ikväll – på samma bild som här – och har sedan dess raderats, men om det finns någon hacker där ute som kanske inte har någonting bättre för sig just nu eller helt enkelt har lust att sätta tänderna i det här så skulle nog varken Lance eller någon i hans familj misstycka. Identiteten till innehavaren av kontot ”matinbyn” kan skickas till Lance eller hans familj så kan de själva avgöra hur de vill behandla den – om det nu är någon som känner till den. Tillägg: (Givetvis ska man ju inte begå brott för att få fram den – så är det sagt men den går säkert att få fram på något sätt om man är lite om sig och kring sig i datavärlden)
Kommentarerna innehåller inga dödshot den här gången men tillräckligt mycket annan dynga för att en anmälan kanske kan vara på sin plats.

Herregud!
Vad fasen får någon att skriva så här till en annan människa?

Det här är förresten den person som likeat Matinbyns kommentarer innan de raderades.
Hans profil är också satt på privat men han har i alla fall en bild i profilen.

Tack för bilderna!

72 kommentarer | “Vidrigt!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Penny skriver:

  Texten är ju helt osammanhängande. Verkar ju vara någon som inte är helt frisk psykiskt.

  1. Jossatte skriver:

   Håller inte med. Ganska säker på att denna person känner Lance och texten verkar nog sammanhängande för honom.

   1. I skriver:

    Vad menar du med ”verkar sammanhängande för han” ? 🤔 Den personen som skriver detta och tycker den är sammanhängande är nog inte helt 100 i huvudet 😂

    1. Pepparkorn skriver:

     De skriver på ett liknande sätt (även om innehållet var lite annorlunda) så han förstår nog utan problem.

   2. Kajsa skriver:

    Sammanhängande? Inte alls. Personen som skrivit de kommentarerna verkar psykiskt instabil.

    1. Anonym skriver:

     Alltså han skriver som han talar. Jag har hört många unga killar och yrkeskriminella som pratar på det här sättet, de skriver sms och mail i samma anda utan att vara ett dugg psykotiska.

     1. Penny skriver:

      Ingen som nämnt något om psykotisk. Psykiskt instabila skulle jag nog däremot kunna säga att många yrkeskriminella är överlag men tanke på vad de gör och upplever.

   3. A-L skriver:

    Jag håller med. Personen använder varken kommatecken, punkter eller frågetecken som de flesta ungdomar idag verkar det som, men lägger man till dom själv så blir ju kommentaren förståelig. Alltså inte att det är ok att skriva så, men meningsuppbyggnaden blir mer förståelig.

    1. Pepparkorn skriver:

     Fast igår kom ju folk här i kommentarsfältet fram till att det visst är ”ok” att skriva så där. Punkter är onödigt och en är nog bara lite efterbliven om en inte förstår texter ändå 🙂

     1. A-L skriver:

      Jaså? Jag har inte läst dom kommentarerna. Men jag håller nog inte med att alla förstår! Men jag har märkt att det blir mer och mer vanligt att folk slutar använda punkter m.m när dom skriver t.ex kommentarer. 🙂

      1. Pepparkorn skriver:

       Ja, jag håller inte med de som kommenterade så igår och min kommentar här ovan var lite syrlig. Nån menade på att jag nog kanske var lite efterbliven eftersom jag önskade punkter i texten för bättre läsupplevelse. Dessutom tog många det som nåt slags personligt påhopp å dem och Lances vägnar (haha) när det enbart var en fråga strikt rörande texten i sig.

 2. Hanna skriver:

  Sista meningen i sista kommentaren. Awkward.

 3. Kakburken skriver:

  Verkar vara en invandrare så det kan ju förklara den dåliga svenskan. Han bor i Rinkeby iallafall.

  1. LinaÖstermalm skriver:

   Och jag bor bevisligen på östermalm… 🤦

 4. Anonym skriver:

  Detta känns lite som när man var 14 år och skulle anmäla folk som skrek ”hora” för förtal…. släpp det och gå vidare. Det är inte första eller sista gången offentliga personer får troll i kommenterna.

 5. Inte mitt rätta jag skriver:

  Jaffar och Martin Byn?

  Fritt för den som orkar att googla vidare.

  Kan ha helt fel men nivån på umgänget är i nivå med skribentens sätt att skriva.

  1. Lisa skriver:

   Känns långsökt att dödspatrullen har kopplingar till Lance tbh.

   1. Vvv skriver:

    Dödspattrullen mördar ju inte endast, dom säljer gräs och kokain också. Lance kanske känner någon som köper sånt kanske t.o.m varit med någon gång.

 6. anonym skriver:

  Ja tyvärr är nog detta ett exempel på jargong i den undre världen.

  1. Anonym skriver:

   Alltså förlåt men ”i den undre världen” 😂😂. Det är tonåringar som inte spenderat tillräckligt mycket tid i skolbänken. Oavsett prickar i nåt register eller inte.

   1. Anonym skriver:

    Skratta allt du vill men gängledaren/mördaren som står åtalad i dagarna för en kallblodig avrättning uttrycker sig exakt så här, likaså Fittjas finest om man läser fupen i trapphusvåldtäktsmålet.

    1. Iint skriver:

     Men snälla, dom brotten har ingenting med detta att göra. Såhär uttrycker sig en massa små skitungar.

     1. Inte mitt rätta jag skriver:

      Vilken verklighet lever du i?

      Dödspatrullens sk ledare gjorde fucktecknet till journalisterna som bevakade rättegången om mordet på paret. Livstidsdom och den attityden?

      Om du tar dig lite tid att följa upp de som skjuter och de som blivit skjutna på sociala medier så kommer du till insikt.

      Förhållandevis så uttrycker sig martinbyn vältaligt i den typen av sammansvärjningar.

      Problemet med alla dessa dödsskjutningar är att underåriga, outbildade, segegerade ungar får tag i vapen som dödar.

      Skulle verkligen vara skiträdd om mina barn beblandat sig med dem.

      De har inget som helst konsekvenstänk eller förstånd. Det gör dem farliga.

      Medborgare som du är också farliga. Se problemen där de finns inte där du befinner dig!

      1. Petra skriver:

       Meen nu blandar du ju hej vilt. Han som gjorde fuck you-tecknet har ingenting med DP att göra. Men ja, det är ganska vanligt att yngre personer (läs män) i förorten uttrycker sig såhär.

    2. Anonym skriver:

     Ok så.. det du säger är att den hör tonåringen är att jämföra med en mördare/våldtäktsman? Detta baserar du alltså hur han utrycker sig på sociala medier, och kommer till slutsatsen att han måste tillhöra ”den undre världen”. Förlåt men det låter både löjligt och verklighetsfrånvänt.

     1. Anonym skriver:

      Friendly reminder: om ditt svar börjar med ”så du menar att/så du säger att/så du tycker att…” så är sannolikheten överväldigande stor att personen vars kommentar du svarar på inte menar/tycker/säger det.

      1. Anonym skriver:

       Friendly reminder: ibland ÄR folk så korkade så dom tror det man säger när man börjar meningar med ”så du menar att/så du tycker att/så du säger att”. True story!

    3. anonym skriver:

     Anonym 11:49 du har så rätt. Unga killar blir hantlangare åt äldre män och dras in i en undre värld med droger och misshandel och mord. Hemskt.

   2. Inte mitt rätta jag skriver:

    Det kan vi vara överens om. För lite skola och för mycket fritid.

    Gängen i de där kretsarna är ingenting att leka med.

    De sk Dödspatrullen tros ligga bakom 10 mord i kretsarna runt Rinkeby, Östeberga, Vårby osv.

    Nu är iofs Dödsptrullen dömda för mordet på paret som skulle vittna mot den i kommande rättegång.

    Tyvärr finns det de som gärna ärver både vapen och rykten.

    Det finns all anledning att se upp med vilka man umgås med. Eller vad man vet och ser.

    1. Blä skriver:

     Nej? Det är inte Dödspatrullen som ligger bakom det mordet?

     Dödspatrullen är ett gäng somalier på typ 18 år.

    2. Sara skriver:

     ”Dödspatrullen” får min hjärna att direkt länka till ”Räddningspatrullen”, det i särklass bästa barnprogrammet när jag var liten. Här kommer Piff och Puff, är på språng nu! Här kommer Piff och Puff, varje gång nu! Här kommer världens bästa räddningspatrull, som löser fallen för din skull!

     1. Vvv skriver:

      Och så har vi lejonen och vargarna (gängen) som tagna från skouterna(stavning? Jag menar grupperna med barn som lär sig om naturen)

  2. EnsamvargISkogen skriver:

   ”Undre värld”? Jag har aldrig förstått varför det skulle kallas för ”undre värld/en”, kriminalitet sker ju rätt framför oss varje dag? Mord, våldtäkter, vapen, hot, trafficking och mer därtill. I den vanliga världen, inte den undre.

 7. Anonym skriver:

  Det här inlägget är ju direkt uppmaning till brott, tvivlar på att det är lagligt och definitivt inte etiskt försvarbart. Dataintrång ska inte uppmuntras även om man tror sig stå på den goda sidan. De allra flesta ”hackers” är inga vita riddare utan sysslar i stor skala med att ödelägga folks liv via id-kapning, bedrägeri m.m. Gör om gör rätt!

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Fast att hacka behöver inte innebära att olagligt bryta sig in i system. En hackare är en datorentusiast med stort intresse av att få en fullständig förståelse av tekniska system, till exempel datorutrustning. Termen skiljer sig från crackare, som arbetar med att ta sig förbi säkerhetssystem inom datorvärlden.😉

   1. Anonym skriver:

    Jag vet. Det var precis därför jag satte ”hackers” i citattecken, för att ordet är felaktigt använt av de flesta men jag inte tyckte det var viktigt med en utläggning om det.

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Ok, men då borde du kanske varit tydligare med det för rent tekniskt har hon inte uppmanat till brott utan bara om det är någon som vill lägga med tid på att se om den kan ta reda på vem det är.

     Det går att göra helt lagligt beronde på hur denna använt sin IP i sammband med sitt eget fullständiga namn i Mail tex.

     1. Anonym skriver:

      Det kunde jag säkert varit men då hade ju du inte haft någonting att hugga på 🙂
      Och nej, det går inte att som privatperson på lagligt sätt knyta en person till IP. Den informationen finns bara hos ISP och får endast ges ut till polisen/åklagaren om det misstänkta brottet har fängelse i straffskalan. Att någon skriver ut på nätet Hej jag heter Stina Kallesson och jag har IP si och så är teoretiskt möjligt men ej så sannolikt (och i så fall behöver man knappast vara hacker för att ta reda på det).

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

       Jo det gör det precis som jag skrev ovan. Om du självmant lämnat ut ditt namn i samband med ditt IP så går det att knyta dig till det beronde på en hel massa saker. Folk behöver förstå att ett Mail är lika privat som att skicka runt ett vykort utan kuvert fast värre för flera miljarder människor har förmågan att få tillgång till det (beronde på hur du har der inställt)

       Samt jag har inget behov av att ”hugga” utan rättar enbart till felaktigheter och du anklagar felaktigt CamCam till att uppmana till brott. Det tycker jag å min sida var en rätt allvarlig anklagelse.

       1. Anonym skriver:

        Verkar inte som du kunnat ta till dig hela min kommrntar men det är helt ok. Jag har inget behov av att rätta fler av dina fel, det är helt ok att låta folk ha det på nätet 🙂

        1. Ƭĥe real Hmm skriver:

         Det verkar nog snarare som att du inte kan få fram allt du tänker i en kommentar så att den tydligt förklara hur du tänker och menar, och nej jag har inte fel i det här fallet. Det är vanligare än vad du tycks tro att få fram någons identitet från uppgifter man lämnar på nätet. Samt din anklagelse var rätt allvarlig och också direkt felaktig.

         Ha en fortsatt bra dag!

         1. Blä skriver:

          Du bara måste ha sista ordet.

          1. IThomas skriver:

           It’s her thing

          2. Joanna skriver:

           Håller med & det är tröttsamt.

          3. Ƭĥe real Hmm skriver:

           Måste absolut inte ha sista ordet men jag kommer heller aldrig låta ett felaktigt påstående stå emotsagt. Borde väl inte vara så svårt att förstå tycker jag. Påstå inte något som du inte har belägg för eller kom med en ”fräck och snappig” gliring om mig och du kommer få sista ordet. 😊👍

          4. Annanas skriver:

           *sista ordet*

 8. I skriver:

  Är det tillåtet att uppmuntra folk till att begå brott? 🤔

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det tror jag inte så det är ju tur att jag bara spekulerar i hur en eventuell hacker skulle kunna tänka i det här fallet… Eller hur?

 9. Ƭĥe real Hmm skriver:

  Modd!!

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Igen!

   1. Anonym skriver:

    Du kommenterar kanske för mycket så systemet tror du är en spammare?

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Tror inte det eftersom att det var min första kommentar på ett par dagar. 😉😊

 10. rebecka 🐞 skriver:

  ” Hans profil är också satt på privat men han har i alla fall en bild på sig själv i profilen.”

  hur vet du att det är en bild på honom själv? kan ju vara vem som helst.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Givetvis! Det är också därför jag pixlat den.

 11. Anonym skriver:

  Eftersom Lancelot har / haft sina vänner i Rinkeby och de är invandrare så förstår han naturligtvis även skriven Rinkebysvenska .

  1. :) skriver:

   nästan värt att skriva på CV:t

 12. N skriver:

  Ellinor Bjurström är gravid

  1. Anonym skriver:

   Tillsammans med miljoner andra kvinnor i världen just nu.

  2. Y skriver:

   Varför envisas med att skriva det under alla inlägg? Vi vet det nu. Men tydligen är det inte intressant nog eftersom du får noll respons här inne när du postar om det.

 13. Anonym skriver:

  Hoppas inte att du ställer till det för Lance nu genom att du outar en av hans följare här. Stackars Lance, men jag tänker att om han nu skulle ha lånat pengar av fd vänner/bekanta så är det väl bara att betala tillbaka eller funkar det inte så i kriminella kretsar. Såg att mamma Maggan skrivit att Lance är duktig på att sjunga, spela och skriva musik.

 14. Anonym den här gången skriver:

  Matin Byn-kontot har en låt länkad på sin Insta, det är Melodifestival-Elias Abbas låt. På Elias insta har han en svartvit bild på 4 snubbar, och den som står till höger om Elias är användaren matinbyn, taggad och allt. Tror jag hittat hans riktiga namn + Facebook också. Tog mig seriöst 5 minuter. Ingen är anonym online. För att citera Woody i Toy Story: vi ser AAAAAALLT!

  1. IThomas skriver:

   Exakt. Gjorde exakt samma sökning. Det 5-10 min att få fram allt man behöver. Varför ”hacka” sig in när folk erbjuder allt gratis.

 15. Elin skriver:

  Ett stort skabb, det är ju tydligt att Lance umgåtts med en hel del trash. Men herre gud, han är 17 år. Tydligen knarkat och grejat men tror den här
  Personen att folk ska tycka att det är värsta grejen?!

  Och runkat till sin moster? Finns det ngn som ens bryr sig??

  Nej, hoppas han lärt sig läxan och skiter i knarket och skabbiga jävla råttor.

  1. Blä skriver:

   Det är ju äckligt att runka till sin moster eller vad menar du? 😂

   1. Elin skriver:

    Men snälla du, en vuxen normal person har väl annat att bry sig om än om han gjort det?
    I din värld verkar det vara en big deal, i den riktiga världen skiter folk fullständigt i sånt.
    Det finns viktigare saker att lägga sin tid på.

  2. Blä skriver:

   Och om de är skabbiga jävla råttor borde du ju tycka att han också är det? Eller åtminstone var, om han nu avlägsnat sig?
   Eller är han Lääääns, stackars östermalmspojken som hamnade snett hos några skabbiga råttor från orten?

   1. Elin skriver:

    De är skabbiga eftersom de fortfarande håller på och försöker smutskasta, hota osv. Hade de varit några vettiga snubbar att räkna med hade de inte ens lagt sin tid på att bry sig om en sån obetydlig som Lance.
    De hade struntat och ignorerat honom totalt

 16. Anonym skriver:

  Varje gång det skrivs om Lance här så fnissar jag alltid lite för mig själv. Hans fulla namn är Sör Lancelot. (Sir Lancelot) Tycker det är så töntigt. Hur tänkte (eller inte tänkte) Magdalena och Hedman där? 😀

 17. Anonym skriver:

  Lance fulla namn stod i tidningarna när han föddes så jag avslöjar inget privat. Tycker självklart också det som hänt är vidrigt.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla