6:01 27 Okt 2019

Kändisar som kastar sten i glashus. Jag vet inte vad jag ska göra av den skammen.

Typ gnidna giriga människor som kallar andra pengakåta…. nej jag kan knappt leva mitt liv för det är så mkt cringe.

Tror ni det kommer komma till ett slut det här med ”samarbeten”? Det är så vedervärdigt att se på. Det är så jobbigt när ngn ljuger för en?

Ta lån med hög ränta? Helt sjukt ju. Varför skulle man uppmuntra ngn annan göra det?

Spela nåt pissigt nät-casino? Why?

Handla grejer på mathem när de vart på nyheterna deras anställda behandlas som slavar?

och min favorit:

kunna KÖPA sig ur miljökrisen. När det är konsumtion och kapitalism som lett oss hit, där vissa typ HM står för enormt stora miljövidriga utsläpp. Det står ju i DN. Haha ska man då köpa nåt ”återbrukat” haha ordet, från just HM?

Ah d e för roligt.

Annan sak e grejen att ljuga om sin rikedom. Pissrika influencers lånar språkbruket från unga o studenter ”oj det var dyrt för en tröja” och ”och gud jag har inte råd” och ”när man måste låna pengar”.  Och ”oj det här blev dyrare än vi trodde”. När man kan räkna ut med röven. När en bebis kan räkna ut de har svinmycket pengar.

Är det inte förnedrande? Både av avsändaren och mottagaren.

Men mest. Det osynliggör riktig ekonomisk snedfördelning och orättvisa. Att appropriera fattigdom.

Om vi godtar världsbilden att rika människor är fattiga. Vad händer då med de som e fartiga? Får de inte vara med i ekvationen? Räknas de inte? Syns de inte?

inget kommer nånsin bli förändrat när vi fortsätter ljuga om va rik/ fattig.

den största gärning man kan göra som en människa med inkomst över medel och bostadsrätt och skidorter och semesterorter och restaurangbesök under bältet är att säga: jag är rik.

det är en gärning. Bara säga jag är rik. Det kan visa att det finns ekonomiska skillnader mellan människor som e viktiga att visa på om man vill bekämpa dem.

 

burr ord som ”bekämpa”. ber verkligen om ursäkt.

nej men då säger man det finns fattiga. Om man säger jag e fattig om man är rik är ju inte fattigdom ett problem.  ”Om d här är fattigdom har vi inget oroa oss för.”.

Nej men det finns ju fattiga. Vi lever i ett tjutande klassamhälle – d finns. D e ett problem. Vi rika osynliggör dessa problem genom kalla oss fattiga, kokettera om typ nåt problem m ”pumpen” på sommarhuset ”har gått”.

Kollektivt gaslighta fattiga…

usch präktigt inlägg.

 

Men det är som SD som säger vi inte rasister.

d e så smart.

Hur ska man då bekämpa rasister.

Asså jag hatar verkligen ”politik”…. förlåt men

 

(Aaa. Just det minns när jag var producent för Breaking News. Det var precis under den präktiga eran 2015. Flyktingvågen. Alain uppspolad på stranden och FF förde ett heligt krig mot SD. Andrew Walden i redaktionen som fick in SD:s punches på löpande band. Minns ni Fredriks tal? Det var bra. Vi häll på väldigt mkt med att dra ner brallorna av SD. superkul.

Men iaf. Haha. Jag ville att säsongsavslutningen skulle va så här. Filip och Fredrik skulle komma ut som rasister och alla i redaktionen skulle komma ut på golvet i studion o säga att de var rasister?? Nåt sånt.

Förslaget röstades ned.  Enhälligt. Undrade om jag också föreslog att de skulle säga att de hatade kvinnor?? tror det??  men minns inte hur diskussionen gick… men nej inget m d heller.

Jag tyckte d var mkt subversivt.

Nej men d e nåt att ingen kallar sig det som är  dåligt som gör att att de aldrig går att få fatt i. Men detta att peka finger… säga ”de där borta är rasister” jag tror det är överspelat som funktion.

OBS vet inte om jag behöver säga det. Men FF har super anti-rasistiska åsikter. Och typ är några av de som arbetat mest mot SD. och är ej rassar.)

 

 

11:40 16 Okt 2019

Jesse Armstrong (born c. 1972) .
Detta är ren sötma för mig. Googla när manusförfattare är födda och räkna ut hur många år jag själv har på mig att komma dit där de är nu. Som att ålder skulle vara den ena komponent i livet som avgör en människa. Haha. Låt mig!! Det är allt jag har. Denna fiktiva tröst att alla 47-åringar får och KAN skapa tv-serier.  Och inte vilka serier som helst. Utan succession??? Japp. Men vad ska man leva för? Svara inte.

Iaf. Jesse Armstrong, skaparen av Succession, started out med barn-drama. Det är ju lägst status. Det vet alla. Jag med. Jag gjorde ju Juicebaren. Den gick på barnkanalen. Det var målgrupp 17 år.  Apropå mitt förra inlägg var jag hänsynslös i manuset, jag tog en väns sms  och gjorde om hjälpligt. Ber om ursäkt för det nu. Eller GÖR jag? Ja. Det var fel.

Iaf skaparen Jesse säger att Succession tillhör genren komedi-drama och man i UK har för stora avstånd mellan just drama och komedi. I Sverige med va???

Nej men d e d. Vad jag skulle säga om Succession är att det är så SVENSKT älska det. Eller d e ju älskat internationellt också men SÄTTET d e älskat på här e svenskt.

Huh?

jo men hear me out.

Jooooooo: För ingen i Sverige läser.
U-huh?
Vad finns d för samband här då, undrar ni m armarna i kors? Med att Succession är komedidrama och inte bara drama o svenskt-älskat.

JOOOOOo så här.  Ingen jävel läser en bok. (Allt tidningarna skriver om). MEN alla vill KÄNNA sig som OM de läser en bok. Pga go känsla av fördjupning av livet, I guess.  Och då kollar man på smarta människor, eller typ en serie med bra manus (Succession) och då liksom KÄNNS d som man läst en bok eller att man är smart för det man ser är smart. För det känns så? Eller man känner nån typ av känsla. (Den känslan är att bli underhållen). Men eftersom tittningen ska ersätta den helgjutna gedigna känslan av att ha läst nåt bra, så kan man inte för sitt liv förstå att det man såg just var komedi. För de här fina känslorna känns som drama?

Och varför känner man så jo för dramas status e så mkt högre än komedins, i Sverige och tydligen i UK. Dock FINNS ju genren komedidrama i UK, här existerar den ju inte. Men känslan av status och kvalité finns och känns igen, så det måste vara drama???

På samma sätt som wanna be-poeter rökte cigg o bar svarta kläder på 80-talet, ger upplevelsen att Succession är drama att man känner sig  lide djup.

Men. Det är en ”satirical comedy-drama”.
Alltså en form av komedi. Jo så är det. Det säger skaparen själv.
Det är en satirisk komedi-drama om familjen Murdoch.
Men iom att folk e så imponerade d e bra, så tror alla d e burrigt drama. Hahah d e en komedi. Och ni* vågar inte skratta.
PUSS

*Sveriges journalistkår