alla har fel om succession

11:40 16 Okt 2019

Jesse Armstrong (born c. 1972) .
Detta är ren sötma för mig. Googla när manusförfattare är födda och räkna ut hur många år jag själv har på mig att komma dit där de är nu. Som att ålder skulle vara den ena komponent i livet som avgör en människa. Haha. Låt mig!! Det är allt jag har. Denna fiktiva tröst att alla 47-åringar får och KAN skapa tv-serier.  Och inte vilka serier som helst. Utan succession??? Japp. Men vad ska man leva för? Svara inte.

Iaf. Jesse Armstrong, skaparen av Succession, started out med barn-drama. Det är ju lägst status. Det vet alla. Jag med. Jag gjorde ju Juicebaren. Den gick på barnkanalen. Det var målgrupp 17 år.  Apropå mitt förra inlägg var jag hänsynslös i manuset, jag tog en väns sms  och gjorde om hjälpligt. Ber om ursäkt för det nu. Eller GÖR jag? Ja. Det var fel.

Iaf skaparen Jesse säger att Succession tillhör genren komedi-drama och man i UK har för stora avstånd mellan just drama och komedi. I Sverige med va???

Nej men d e d. Vad jag skulle säga om Succession är att det är så SVENSKT älska det. Eller d e ju älskat internationellt också men SÄTTET d e älskat på här e svenskt.

Huh?

jo men hear me out.

Jooooooo: För ingen i Sverige läser.
U-huh?
Vad finns d för samband här då, undrar ni m armarna i kors? Med att Succession är komedidrama och inte bara drama o svenskt-älskat.

JOOOOOo så här.  Ingen jävel läser en bok. (Allt tidningarna skriver om). MEN alla vill KÄNNA sig som OM de läser en bok. Pga go känsla av fördjupning av livet, I guess.  Och då kollar man på smarta människor, eller typ en serie med bra manus (Succession) och då liksom KÄNNS d som man läst en bok eller att man är smart för det man ser är smart. För det känns så? Eller man känner nån typ av känsla. (Den känslan är att bli underhållen). Men eftersom tittningen ska ersätta den helgjutna gedigna känslan av att ha läst nåt bra, så kan man inte för sitt liv förstå att det man såg just var komedi. För de här fina känslorna känns som drama?

Och varför känner man så jo för dramas status e så mkt högre än komedins, i Sverige och tydligen i UK. Dock FINNS ju genren komedidrama i UK, här existerar den ju inte. Men känslan av status och kvalité finns och känns igen, så det måste vara drama???

På samma sätt som wanna be-poeter rökte cigg o bar svarta kläder på 80-talet, ger upplevelsen att Succession är drama att man känner sig  lide djup.

Men. Det är en ”satirical comedy-drama”.
Alltså en form av komedi. Jo så är det. Det säger skaparen själv.
Det är en satirisk komedi-drama om familjen Murdoch.
Men iom att folk e så imponerade d e bra, så tror alla d e burrigt drama. Hahah d e en komedi. Och ni* vågar inte skratta.
PUSS

*Sveriges journalistkår

En kommentar | “alla har fel om succession”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Caroline skriver:

    Hahah d e så bra älskar det. Texten inte sett serien men måste väl det nu!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp