Självkritiska hemlösa

9:51 20 Okt 2019

Kom precis in efter vart på vanadishöjdens lekplats. den ligger på berget där kyrkan också ligger vi döpte flickorna. jag va helt så. åh men vad bra allt är.. jag behöver inga PENGAR. vi behöver inget LANTSTÄLLE och andra medelklassiga tankar puttrade runt och trivdes i den skål som är kraniet med en stormtrivandes hjärna gungar inutiiiiii. hoho.

När vi kom fram såg jag direkt att i klätterhuset låg två killar och sov.

Det kändes så oartigt att gå in. De var typ samma generation som jag och min präktiga man och jag skämdes för vi va så präktiga och hade galon allihop på ett vidrigt sätt. Framförallt barnen var riktigt bra klädda. Det var hemskt. Jag skämdes över oss. Jag kände också den känslan, vet inte om svenskan har ett ord för den. Men den känslan som är: I am sorry. I am sorry for your loss. Vi generade de där två killarna som började rulla ihop en icke vatten-resistent madrass. Det var genant att vi med all vår fantastiska morgontidighet skulle störa deras  äntliga sömn. Det måste vart rått inatt? Jag vaknade själv och njöt av hur ljudet smattrade på rutan och i en slags doftljus/stor tekopp-vibe välte mig själv runt som en val i sängens stora bölja o somna om. Fy fan.

Amen d jag tänkte va. Asså d hemska va.

Killarna blev helt så ”ursäkta oss”, ”förlåt”. Alltså att de varseblev 100% genom vårt medelklasspiss. De VAR äckliga, smutsiga, presumptivt farliga hemlösa och var lika stressade som jag antar alla är att ”skydda barn från att behöva se en hemlös”. Alltså DE så g själva genom den linsen. Så jag antar den linsen är den enda lins som finns nu: att rika är bäst och fattiga är äckliga och ska utplånas.

Det var så hjärtskärande att DE var helt: titta inte barn, en människa lider. titta inte barn en knarkare.

mänsklig svaghet är så norm att förakta att tom de som lider av den, de som sover utomhus under taket i lekstuga på en lekplats, håller med Lidingö kommun och de andra att nej, tiggare KAN vi inte ha på våra gator. Så är de själv tiggare.

Vi gick förbi och gungade.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp