Gala 2nite

5:53 22 Okt 2019

Minns hur jag och min kille obs ex åkte till Borås från Malmö,  denna konstigt trivsamma stad mitt i Knalleland. Allting rulla. Bra hotell, vi hade aldrig bott på hotell innan, levde inte den typ av liv. Hade nån av oss karriärer? Nej… han var en slags indie-kung i Malmö, musiker och jag loda runt o skrev. Nej men d va underbart i Borås. Bra middag o massa media och Borås tidnings chef som hette typ Stefan hade fest i ett vitt tjugotals hus som oxå var inbäddat i vit snö, en perfekt utrullad matta av puder och allt var tyst förutom festen.

Jag skäms fortfarande av konversationen jag hade med Johan kling. Nu tio år sedan. Jag blir varm av skam. D jag sa va:

Du kan ju betala taxin. Du har ju råd.

Och ville VAD med det oartiga uttalande? Få honom skämmas för han precis vunnit 100k? Straffa honom?

Oförsvarbart sagt. Inhumant och kallt egoistiskt själv-pity, medlidande m sig själv fy fan.

Hemskt sagt.

D va inte exakta orden men typ. Fy fan. Ber om ursäkt till honom via himlen. Men d e futtigt. Mina tankar är inte telepatiska. Skadan redan skedd av total brist på etikett. Etikett som betyder så mkt för mig. Ofta brist på den som t orsaken till genanta ”nät-bråk” lmao, rasism! och vuxen-mobbing, som jag snart ska skriva om, skäms ihjäl av tänka på dessa företeelser. Cringe i livet.

Men jag försöker bikta mig. Jag försöker va ärlig? Och jag e självkritisk här. Jag gjorde fel.

Iaf. Juryn bestod av hon från b*kradion i , Rebecka Åhlund, som förra året skrev en fin bok om alkoholism i de övre skikten. Jag skrev om den i Aftonbladet. Jag ångrar det nu. Varför i helvete skulle jag skriva kritiskt om DEN? För den VAR superbra men fokuset i min text blev på dricka i överklassen, vilket iofs är intressant men ja. Iaf och … tror … kanske just kulturchefen på tidningen i Borås.  De var i juryn. Min roman Naturen (bättre än Rich boy imho) va nominerad.

Åhl*nd berätta hon o kulturchefen röstat på mig. Det var pgm-ledaren för bokradi*n inP1 som rösta emot

Det var prisutdelning o fram till de sprätte kuvertet visste vi inte vem som skulle vinna.

Jag stod på scen och kände hur det mörknade och kallnade och det var strålkastaren som slocknade o jag hörde nåt o jag försökte på riktigt vara glad att den äldre adliga reklamaren Johan Kling vann Borås tidnings debutantpris det året.

Jag älskar hans film Darling. Jag gör verkligen det.

Året efter tog de bort experimentgrejen att man skulle hoppas exponerat stående på scenen tills man fick reda på vinnaren, folks psyken hade klappat tydligen.

Hmm vad mer?

Jag skulle egentligen om August! Att jag har ptsd från att d stod i alla tidningar den bok jag skrivit, Rich boy, kommer bli nominerad så blev den inte det.

Det var en otrolig skam

 

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp