när min bror dog

10:49 31 Okt 2019

blev hans favoritlärare ihop med en elev. Min bror var ett år äldre än jag och elevrådsordförande, typ vice?? de hade åkt på en underbar resa till Skottland och han låg utan i bälte i baksätet. bilen körde på en landsväg. det var mörkt och på en annan landsväg, från höger i en korsning kom en rattfyllerist? Jag vet inte. Christopher låg i baksätet och skrev dikter. Han halvlåg och höll på med sina papper, utan säkerhetsbälte.  Då blev de påkörda. Alla i bilen klarade sig med bara någon skråma, förutom Christopher, som dog av invärtes blödningar. Hans inre organ brist? Blod i hela kroppen? Ambulansen kom och han rabblade och mumlade. Det är så vi fått det berättat. Under hela den här fruktansvärda tiden som följde förmådde jag mig aldrig att tycka om de där dikterna. De var dåliga. Romantiska, på italienska . Kanske latin. han läste, liksom hans småsyskon, jag och Nicholas, den långa kursen latin. vi kan latin flytande. Men hans dikter. De var inte bra. De var prematura. Det är sorgligare att de inte var bra än om de hade varit bra. för vad betyder en 18-årings dåliga dikter? Det betyder början. Han hade precis börjat. Han hade bara börjat. också bara slutade han, klart dikterna inte hann bli bra. Inget hann bli bra. Han dog precis när han skulle börja sitt liv. Han kanske skulle skriva fem diktsamlingar. Alla skulle refuseras och sen kanske han skulle bli nåt yrke typ jurist. SEN kanske han skulle skriva en bok. en roman? Eller inte. Men allt. allt samtligt ovan, bara ströps.

Iaf hans favoritlärare blev ihop med en 17-årig elev. läraren hade kris. han skaffade röd sportbil cabriolet och blev ihop med… detta var det sorgliga. en liten grå mus. ingen sexig utmanande Lolita.

Det är bara i fiktionen. Han blev ihop med en med ribbade polotröjor och akne och ljust hår. Och tröjan o håret och polotröjan var samma färg. bara lite rosa finnar på kinden bröt av.

hennes mamma var också lärare på skolan.

hon gick ut o sa det var ok.

alltså var viben att det var ok.

men det var inte ok.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp