cinema paradiso

7:56 12 Nov 2019

Liv och jag höll på och bli vänner. Vi hade redan varit vänner ett år. Ett och ett halvt. Jag hade blivit ihop m hennes tvillingbror på nyårsafton. Det var ett magiskt dramatiskt år som följde som utmynnande i att Liv och jag blev otroligt starka vänner.

Jag förstår Livs framgång. Jag skulle säga Livs framgång är att förstå och kunna trösta tjejer. Tänk då att liksom ha en privat författare som förstod mig. Vi pratade. Det var nånting.

Men detta skulle inte bli en vänskapens dag-post utan måste skriva om en sak jag tänker på varje dag.

En sommar. Otroligt varm hälsade jag på henne där de bodde i backlandskapet på Österlen. Havet låg nånstans i närheten. Det här var en av de första ggr vi umgicks bara hon och jag och en av de första gångerna jag var hemma hos henne.

det var juli. 30 grader varmt. Skånsk högsommar. Hon frågade vill du typ bada eller gå ut eller…

vi stod i vardagsrummet

eller se film, sa jag.

av hennes reaktion förstod jag det va crazy. Hon ba visst fan gött göra det fast d värsta sommardagen.

vi såg cinema paradiso.

utanför var rosor stockrosor ett varmt hav. Gräset heden.

Det här har jag tänkt på varje dag sen 1996. Nej men jag har tänkt på det där för det säger nåt om min egen uppväxt.  Jag och mina syskon, iaf jag och min storebror, blev så extremt mkt lämnade i vår uppväxt till vårt eget öde. Liksom uppfinna allt själv. Uppfostra oss själva. Jag var 15 och det var första ggn i mitt liv jag hörde att man borde vara ute på sommaren.

På hösten flyttade jag hemifrån. Ensam. Till Lund. Där bodde redan min bror inackorderad hos en dam. Jag var aldrig där. Hemma hos honom. Men minns fåtöljerna vi hittade på myrorna till honom. Guldskimrande tyg, Bouclé.

Han fick aldrig sin första lägenhet. Eller sitt första barn. Jobbade han nånstans? Jag måste fråga mamma. Kan va att han jobbade på resturang Fellini i Lund, där han hängde hela tiden. Pratade italienska och drack rött vin på ett brådmoget sätt. Starry eyed. Som människor med bara hela framtiden framför sig kan va. Skrattandes.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Mest läst på NG