om Kvinnor som skämtar

6:34 18 Dec 2019

Har inte skrivit här på ett tag pga jag spelat in min tv-serie.

Nu har jag AT från den och mår legit piss.

vilken lyx att inte behöva tänka? Eller liksom bara vara i en annan verklighet? Som man själv kontrollerar och bestämmer vad som ska hända med? Det e regissörens roll for ya. Vår verklighet e så … jobbig? Nåt m internet gör att man har den för nära. Det är för smärtsamt? Att leva?

jag läste att barn i flyktingläger på Lesbos är sucicidala nu. Då måste de vart med om nåt. Nån måste gjort nåt. Eller de måste ha det för jobbigt. Menar det är symptom på nåt är fel. För barns grej e va så extremt positiva och glömska o gå vidare. Vuxna som hunnit samla på sig trauman däremot. Men barn???

Och internet???

svara mig: går det inte vara ball o va kvinna på internet?

kan man inte vara en ”person”?

asså m person menar jag att jag e ofta en karaktär, skapad, en mer underhållande version av mig själv, som håller på med vissa grejer mer än andra, typ inte så mkt moderskap och fru utan mer en slags Trump-variant? Förhöjd drastisk slängig? For laughs alltså. Men det verkar vara så pass sjuk stämning, med sjuk menar jag… dum… att det legit inte GÅR skämta som kvinna. För modellen lyder: kvinnor har ingen humor. Asså tom människor som tycker kvinnor är roliga tycker det liksom i en slags uppförsbacke. (Är det därför kvinnliga komiker är så grova i sitt uttryck, f*ttan och fetman, för folk fattar inte det är skämt annars?) I alla fall, därför när kvinnor använder sig av humor tas det på allvar. Då blir det helt galet budskap så klart.

som när Anna Hedenmo låtsases hon inte förstod Alex Schulmans skämt om skriva Äntligen när Notre brann.

jag (och alla kvinnor) är Alex Schulman, vårt språk på internet är ”Äntligen” och alla, ALLA, alla samhällsklasser, alla kön, all media, hela internet, släkten, svärföräldrarna, barndomsvännerna, akademin och gammelmedia är Anna Hedenmo.

alternativ 2: lilla jag är helt enkelt inte rolig.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp