Det här har hänt och såhär har jag känt

23:57 2018-03-20

nu blir det ett inlägg med 100% LIVSSTIL men jag kommer inte gå ut med att jag ska starta en tvserie om mig själv som heter ”being erkan”. Men kan i korthet berätta hur varje avsnitt skulle vara, om den serien skulle lanseras:

Erkan (en kvinna i undre 24årsåldern som ser ut att fixa håret med en elvisp) vaknar skrikandes någon gång mellan 8 och 13 beroende på schema, äter alltid två knäckebröN med alla pålägg som finns i kylen (oftast främst smör) och spenderar resten av morgonen med att klunsa runt.

Cyklar till skolan så snabbt att lungorna brinner (observera att detta inte betyder att det GÅR SNABBT, det innebär bara att jag anstränger mig så hårt att jag får kolera i varenda lungcell). Lyssnar på en föreläsning, äter lunch, säger något ogenomtänkt på ett seminarium och sen är det direkt hem igen i panik trots att jag inte har så mycket att göra hemma. Äter något tveksamt, ser på ”bytt är bytt” (mitt nya opretentiösa intresse), spelar age of empires tills jag vrålar eller somnar av ren ilska. För jag förlorar hela tiden :(

Sedan det här året började har vissa dagar dock sett lite annorlunda ut för just nu vill vissa människor prata med mig och ha med mig i vissa sammanhang, vilket jag tycker är ROLIGT! Detta på grund av att jag släppt en bok som många kritiker är noggranna med att förklara att DEN ÄR INTE SÅ BRA TECKNAD men den är desto roligare(?) och för många också viktig. Jag tycker själv inte att jag nödvändigtvis förtjänar att vara i dessa olika utrymmen utan upplever mest att jag glider in i olika sammanhang på en räkmacka, men sen inser jag att jag har faktiskt gjort den där räkmackan SJÄLV för helvete vad jag har slitit mitt hår för den där bokens skull.

Det här är några grejer som har hänt och såhär har jag känt:

PP3 med Linnéa Wikblad:

Här hade jag knappt varit med i nån radio förutom lite p4 och lite AMK-morgon tidigare (Jag tycker AMK är mer radio än podd för att det sänds live men så är säkert inte reglerna)

Detta var nervöst men jätteroligt för de som intervjuade var så JÄVLA snälla och roliga och Linnéa är exakt som man tror: världens roligaste och varmaste och klokaste person. jag ÄLSKAR henne.

The facking generation: (handels egen podd vilket är lite ballt)

Drivna och härliga människor som tänker på arbete på samma sätt som jag gör: det är rätt gött med rättigheter. Vi log och hade det bra. Stängde in oss i ett obeskrivligt hotellrum i Nässjö (som också är obeskrivligt) och pratade om hur människor (främst unga människor) har det på jöbbet inom service.

Här ville jag lägga in KULTURVECKAN I SVT men de kämpar tydligen för att så få som möjligt ska kunna se avsnitten så de tas bort väldigt fort efter att de lagts ut på svtplay. Ni får bara köpa att jag påstår att jag var med där en gång. Det var otroligt läskigt jag var SÅ RÄDD men det gick bra. Blev bästis med en melodifestivalenforskare för vi skulle ta samma tunnelbana tillbaka till centralen efteråt. Livets små nöjen.

Podden Arbetarlitteratur med Mattias Torstensson: 

Här sitter vi efter ett klokt samtal men jag förlorade tyvärr all min trovärdighet när jag skulle återberätta en dokumentär jag nyss lyssnat på för mattias och bara sa ”aa men du vet… jag kommer inte ihåg riktigt… alla typ dog på arbetsplatsen alltså fett bra dokumentär” 10/10 berättande

Det blev iallafall bra (tror jag) och avsnittet kommer släppas bland annat här:

https://arbetarlitteratur.com

nån gång efter påsk

EEEEEH NYHETSMORGON???? med Steffo och Tilde:

ursäkta mig men kvällen innan åkte jag upp till stockholm och hade hybris för jag tänkte ”fy fan det är nu man LEVER” så jag:

Öppnade den lilla flaskan prosecco som fanns på rummet och drack till mina CHEESEBURGARE (jag är en råtta).

På morgonen innan taxin skulle komma skulle jag betala för proseccon och då stod det ”medges ej” hahha ÄKTA LIV älskar att ständigt bli påmind om min egen dödlighet.

men sen så:

Detta blev extra kul eftersom Steffo undermedvetet avslöjade sig som just en sådan icke reflekterande kund som jag skrivit spaltmeter om. Jag älskar honom för det. Han är ett jävla ånglok i livet, bara KÖR PÅ. Jag var livrädd hela morgonen och ville trycka ner mitt ansikte i nån gulasch för att slippa sitta där men det gick faktiskt bra och smärtfritt och framförallt pratade vi bara i knappt 3 minuter. Tilde var fantastisk även om det blev en otrolig vrida-sig-ur-stolen-känsla när hon började bokstavera mina skämt och säga att de var ”fina” hahaha

Pocket shop har varit schyssta med placeringen av boken:

GULLIGA!!!

Kulturnytt i P1:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6904012

En fin recension i DN kultur:

En liten kort VIP-film från igår när jag och några från Nexiko bröt oss in i en kassa på Coop i lund och spelade in sketcher till UR: (Snälla jag vet inte varför detta blev en länk jag känner mig som en uråldrad sten)

img_2583

(Det är verkligen bara ett klipp på när Kalle Lind snyter sig och det känns bra att den finns på internet). Det är iallafall till ett språkprogram som kommer gå nånstans på svt i oktober och ligga uppe på UR. Jag tror det blev roligt för Kalle är…. så rolig. Så, så rolig.

Öh ja det var allt jag hade att säga. Skryt skryt skryt.

Eller ja juste detta är min favorithändelse:

älsklingen

Hejdå

Lill-erk

En kommentar | “Det här har hänt och såhär har jag känt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Diana skriver:

    Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
    och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela med mig av mina erfarenheter med varje kropp som har ett sådant problemkontakt Dr befri den stora stavningskanalen på hans e-postadress: [drogunduspellcaster@gmail.com]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp