Hur jag blev snuvad av en dansk i kassan

12:05 2018-03-16

Danskar har det där övertaget som ingen svensktalande person någonsin inte nämnt. De förstår vad vi säger – vi förstår ingenting av vad de säger. Det är världens mest öppna dörr som inte kan sparkas in mer. Men denna fakta ligger delvis till grund för den här berättelsen och därför måste jag ändå ta avstamp i den.

Jag har arbetat i matbutik så länge att när jag säger hur länge frågar folk ”va, är det verkligen lagligt?”. Jag har också så pass dålig koll på juridiken kring ålder och arbete att jag kan säga ”hahahah njaaemeeeheh??” varje gång jag svarar. Under mitt yrkesliv (låter som jag gått i pension fast jag är 24) har jag träffat jättebra kunder, och jättedåliga kunder. Alla som någon gång arbetat med service vet att människor är outhärdliga, odrägliga monster utan respekt, men ibland också ovärderligt roliga, varma och älskvärda.

Jag hade en otroligt komplicerad relation väldigt länge med en kund. Det komplicerade i relationen bestod i att:

 1. Vi pratade alltid väldigt länge varje gång han handlade
 2. Han tyckte jag var rolig och stannade alltid för att prata (ibland handlade han bara för att prata med mig)
 3. Jag förstod 15% av det han sa, eftersom han var dansk

Det här låter som uppbyggnaden till ett avsnitt sprängfyllt av förväxlingshumor i någon dålig sitcom, men det här har påverkat mitt liv väldigt mycket. Jag har fått en storslagen kulturmässig käftsmäll och min ekonomi har påverkats avsevärt (negativt)

Hur ska jag beskriva den här kunden?
Utseendemässigt: en städad version av Les Claypool:

iklädd: snickarbyxor, runda solbrillor, olika oförlåtliga hattar.

Personlighetsmässigt: jag har ingen aning eftersom vi har haft en envägskommunikation, men OTROLIGT karismatisk, tror jag. Han handlade väldigt konstiga grejer, i oförklarliga mängder.

Exempel: Han var ”hungrig” en gång och köpte 3 chokladkakor med 80% kakao.
Annat exempel: Han var ”helt slut” en dag för att han repat med sitt band hela dagen. Köpte: 3 burkar marmelad.

Han pratade ofta om sitt, eller sina, band (antar jag) och jag var bara så svältfödd på andra diskussionsämnen än att mjölken är slut i butiken, så jag älskade när han pratade om sitt band även om jag inte fattade någonting. Det var liksom tjugo minuter långa segment när jag satt i kassan, och han stod framför mig och mumlade om någonting nån bas kanske, eller en mikrofon. Jag bara log och nickade och sa ”jaa!” eller ”jaha?” för omväxling.

Han: ”hejej gjgjgjie jgu ingu g?”
Jag: ”Jaha! (??????)”
Han: ”hahahahahah”
Jag: ”Hhahahahahh!”

Klipp till: 40 minuter senare, han kommer in med den här LPskivan och ber om 250 kr:

Jag… betalar. och undrar vad jag har betalt för. En LP-skiva med ett omslag som ser ut att vara direkt sprunget ur children of the corn. ”It’s all about dirty grass” säger ju ingenting om vad det kan vara för sorts musik heller. Om man bara försöker tolka omslaget säger det väl: Country? Jag förstod ingenting. Lyssnade senare på kvällen. Det var inte country. Det var ju musik men obeskrivlig musik.

Efter den här helt oförklarliga händelsen blev det tydligen underförstått att jag skulle köpa alla hans skivor, tyckte han. Jag hade egentligen inget problem med det, för jag formligen BRANN av lycka över att någon ville prata med mig om något som inte hade att göra med att ”ni borde ta in de nya trisslotterna”. Jag njöt av att få höra någon mumla grumligt, som att den höll på att dränkas i något sorts jordnötssmör, snarare än att nån ropar ”påsarna är slut”.

En gång kom han in och skulle köpa 10 säckar med 40 liter jord. Alltså 400 liter jord. Jag kände: ”varför då?” och blev fascinerad. Det kändes som han bara hade ett helt kravlöst liv där han åkte runt till olika butiker och propagerade för sin musik och sålde skivor till ofrivilliga köpare, och sen bara odlade morötter resten av sin tid. VARFÖR?? Jag vet inte, men jag älskade det!!

Jag köpte två skivor till, helt utan att veta om det:

Det ena omslaget mer oklart än det andra. Två killar i ett garage, och sen 5 osynliga slender man utanför en stängd butik. Den första plattan kändes som ett försök till old school rock, nån 60tals poppig rock. Den andra plattan: lika obehaglig som omslaget. Olika danska ljud varvat med trummor och ilskna keyboardsolon. Jag säger inte att det är dåligt – jag säger bara att det är svårt att ta till sig.

En dag hade jag tydligen återigen gått med på att köpa en skiva, och han lämnade den i butiken när jag var ledig. Han lämnade också en dansk lapp:

Helt oförståelig. Han var alltså tvungen att ”åke på hot date med ett band til mbl”. Vad betyder det? Danskt musiklingo, inget för oss dödliga. Jag swishade. Extremt roligt också att det var ”REA”. Han vet ju inte vad rea betyder. Han ska dock ha poäng för att han nämner att någon borde hålla mig i handen när jag lyssnar. Det är en galen person, men det är ändå en galen person med ett varmt hjärta som tycker det är viktigt med trygga miljöer när man ska ta in musik.

En OTROLIGT angenäm musikupplevelse. Om man med ”angenäm” menar skräckslagen. Det som han kallar ”spökprogg” (han hittar liksom på EGNA genrer?) är olika ångestskrik i kombination med mörka dova orkestertoner. Jag kan tänka mig att det låter sådär när man dör. Jag älskar det. Det är en ovärderlig skiva som består av ljudet av någon som är helt ensam i skogen och precis har förstått det och fått panik.

Tack till mitt serviceyrke som berikat min kultursfär. Undrar vad den här jeansoverallkillen gör idag. Förmodligen försöker han kränga sina dödsskivor till nån annan oförstående svensk. Och sen odlar han palsternacka på nätterna. Hoppas.

8 kommentarer | “Hur jag blev snuvad av en dansk i kassan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jessica skriver:

  Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakt med mig och jag gav alla de föremål som han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2. Lotteri stava / Lycka stava
  3. Om du vill stoppa din skilsmässa
  4. Äktenskapsstavar
  5. Få jobbstavning
  6. Kampanjer
  7. Få pengarna tillbaka.
  8. graviditetsförlopp
  9. Kärlekstavning
  10. Om du vill tillfredsställa din partner
  11. Förbjudande stavning.

 2. Andy skriver:

  Spontan tanke: han kanske är något slags känd musikkonstnär någonstans i världen och så har du bondat stenhårt med honom utan att veta om det? Medge att det a) låter logiskt och b) vore en pretty darn intressant förklaring?!

  1. Erika Petersson skriver:

   han ÄR NOG DET!!! Jo men han är absolut en ganska känd musiker i vissa kretsar. jag högaktar både hans personlighet och musikalitet

 3. Diana skriver:

  Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
  och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela med mig av mina erfarenheter med varje kropp som har ett sådant problemkontakt Dr befri den stora stavningskanalen på hans e-postadress: [drogunduspellcaster@gmail.com]

 4. Lisa skriver:

  Hahaha älskar detta! Står han kvar och tjötar när det blir andra kunders tur så att de blir griniga? Känns som den typen.

  1. Erika Petersson skriver:

   ja GUD!! minst sagt. Men han är också så charmig att de flesta tar lång tid på sig innan de blir irriterade. Så fantastisk egenskap.

 5. johanna skriver:

  Hahaha bästa jag läst på länge!

 6. Tricia skriver:

  Jag älskar min man så mycket vi var nöjda med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka några konstiga förändringar från honom. några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon annan. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen. Ibland går min man ut och kommer inte ens tillbaka hem några dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att lösa detta problem men ingenting fungerade. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. Jag läste om Dr Goko-berättelser på en webbplats som föreslog att Dr Goko kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så kontaktade jag honom och jag sa till honom mina problem. Han fixade mitt äktenskap och han ger en lösning på mitt problem, nu är min man och jag tillbaka igen. allt fungerar bra i mitt äktenskap och jag är så glad att Dr Goko tar tillbaka min man till mig med framgång. om det finns något problem i ditt hem, hälsa, äktenskap / relation och mer skicka email till Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com kan du ge honom en whatsapp chatt på +2348056398964

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp