Ett jättelitet hem

14:55 2018-04-17

Jaha hej! Nu är det dags att visa upp en jätteliten studentlägenhet i Lund. Se det som en unik inblick i trångboddhetens fantastiska värld. Nu ska vi hem!

Vi börjar med att gå igenom den här otroligt tråkiga utomhuskorridoren (Hade typ aldrig sett ett trapphus utomhus innan jag kom till lund)

Så ser det ut. Ingen blir glad av den här synen, bäst att vi knackar på:

hhahahahhahahaha det är ju JAG som knackar!!! Knackar på dörren till min EGEN lägenhet?? Det är ju bara jag hemma!! Vad knackar jag för? Heltokigt. Borde låsas in!! Kanske i den  här lägenheten.

Om du sysslar med nån sorts dörrknackarverksamhet är det här det enda du får se + ett forcerat leende och sen ett ”meneeeh hejdå”, men i det här fallet blir vi insläppta. (Det blir ett tråkigt blogginlägg annars)

”Jaha du har jacka och skor på dig och vill hänga av dig? Jag vet inte…. Jaja lycka till!” Jag vill gärna att den första känslan när man kliver in i ett hem ska vara ”här får du absolut inte plats”. I det här fallet är det också en bra uppbyggnad till känslan i resten av lägenheten som är just ”oj jag får kanske verkligen inte plats”

Två stenmark på kylen så att man ändå ska kunna känna ”okej då jag kan stanna ett tag”. Nu går vi in i RUMMET.

Hörn nr 1. ”Oj vilka fina påslakan, är det gucci?” frågar ingen. Då behöver jag inte heller svara ”nä det är ikea”

”Har hon alltid den där tröjan hon köpte på kupan 2013 eller?” jajamen!!! Den blir bara bättre och bättre för varje dag ska jag säga dig. Obs det ÄR faktiskt en ljusslinga och inte bara en sladd jag hängt upp på spegeln för att det är snyggt.

Hörn nr.2: 1cm från byrån står soffan. Här någonstans inser man ”aha.. det här är allt?” j-a. En fantastisk utsikt över alla andra studenter har man också. Vet vad alla gör varje timme och skriver ner det i min lilla ”grannkalender” hahahaha nej det gör jag inte… elleeeeeer…..

Stilleben på bord bestående av: Salt, palettblad vars hälsa jag ber till gud och djävulen om varje dag, murgröna i ölflaska, två värmeljushållare som inte är värmeljushållare. Tandpetare. Frodigt.

Hörn nr 3: Tänk att det finns en KREATIV PLATS även på dessa 26kvm. Kreativ plats som i: plats där man kan spela age of empires och keyboard och klappa olika växter som kämpar för livet varje dag. Hjältar!!! En riktig målning av picasso som kostade 60 000 + en affisch av mina favoriter på grafisk-design-byrån Hultbergmartens <3 Blomsterbänken hade också kunnat vara väldigt fin men nu är den fylld av olika teckningar jag och johan gjort och vill rama in. Det projektet kommer kanske slutföras år 2040.

Hörn 4: utsikt från soffan. (Utsikt är att ta i) det här är vad jag glor på varje dag men oftast är tvn på. Vi jobbar upp ett *ljuvligt vin och sprit-förråd* högst upp på bokhyllan, ironiskt eftersom vi båda är stöpta ur Den Stora Bakfylleformen. Tre öl och man är körd i 5 dagar framåt. Kanske därför kommer förrådet bli stort en dag. Vi gillar synen av en drinkvagn men måste dricka en liter vatten innan vi ens luktar på en whiskey.

Utsikten för gäster som har dragits in i den här SEKTKÄNSLAN som två personer på 26 kvadrat gärna kan förmedla, och sneglar längtansfullt mot utgången igen…. ”rädda mig…” viskar man men vem ska höra dig tror du? hahahahahahhahah!!!!!!!!

På garderoben händer ett ”sjok” jag sydde efter Karins konstgrepps härliga instruktioner. Det blev rätt bra passform men jag missbedömde tygets mönster. Jag ser ut som en hinduisk präst när jag har det på mig. jaja.

Ja, vad ska vi säga. Where the magic happens. Ett oförlåtligt ljus i badrummet men det är precis så stort att man får plats. Har försökt liva upp med ett härligt flamingodraperi men har börjat få obehagskänslor i duschen eftersom fåglar har så skrämmande ansikten. Vill inte att de ska stirra på mig sådär :(

 

mmmm man kan ifrågasätta det skarpt orangea köket. Hade jag fått välja hade jag kanske sagt ”ingenting fungerar med sådär modernt KAXIGT orange” men jag känner å andra sidan mig trygg med att alla studenter i det här bostadsområdet har lika fula (men fräscha!!!) kök.

Här är ett otroligt life hack om man bor flera på en minimal plats. Skärbrädan KAN bli ett frukostbord om person nr 1 inte går upp samma tid som en själv. ”Det där ser fan hemskt ut Erika” JAA men livet är faktiskt hemskt ibland! Och det är otroligt tacksamt att hitta/uppfinna en plats att sitta själv när man i flera månader levt i vissheten att man inte kan sitta själv nånstans. En räddning!!!!

En fråga som jag tänker mig existerar här och nu är: Var har ni alla grejer? Alla PRYTTLAR!! Svaret är att det är ganska smidigt att bo på det här sättet för man tvingas hela tiden ifrågasätta sina saker. Varenda pinal är överflödig och därför måste något annat förmodligen ut. Gör underverk för ekonomin. T.ex. har jag en sån vanlig halvmetersgarderob till alla mina kläder. Den blir överfylld trots att jag inte har särskilt mycket kläder. Sen lär man sig göra grejer osynliga. Vi har inget förråd vilket gör att vi måste placera grejer UNDER, ÖVER, BAKOM allting. Massa förvaring under sängen. Tavlor bakom soffan. En lite större garderob vid hallen där saker formligen PUSSLAS in. Det går.

Vi är färdiga med husesynen! En dag vill jag bo i ett hus där man kan sitta på stentrappan och dricka morgonkaffe men tills dess trivs jag jättebra här. Jag har haft turen att få tag i en av de bättre studentbostäderna i lund (med priset att det ligger en bit från stan) och jag har en relation som är skonad från bråk och ensamhetsbegär hittills. Vill man vara själv tar man en promenad. EN DAG kommer det säkert inte kännas lika lätt men nu gör det det. Nu ska jag sluta skryta om min livssituation, det här var lägenheten jag delar med min sambo. Hej hej!

(ursäkta ljuset och den varierande bildkvalitén jag är en bristfällig person)
Följ mig på Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG