Den bästa dagen i mitt liv

19:01 2018-06-04

Nu börjar mitt sommarlov. Jag funderar en hel del kring hur jag vill att det ska se ut och vad jag vill göra om dagarna. Här har jag knåpat ihop min ultimata drömdag, hoppas den går i uppfyllelse snart!!

Den bästa dagen – Marie Fredriksson ft. Erka P:

8.30: vaknar
En ny dag gryr!! Utomhustemperaturen är perfekt, 24 grader och lite blåsigt. Jag har sovit 10 timmar, vaknat en gång 07 och sedan somnat om. Det är svalt i lägenheten och lakanen doftar tvättmedel och lavendel. Jag öppnar ögonen och blickar ut över en städad lägenhet med snittblommor i en vas på bordet. En perfekt komponerad frukost står framdukad med nybakade frallor, 50 sorters pålägg, hinkar med juice och kaffe med mjölk. Jag äter tills händerna domnar och jag måste lägga mig ner för att inte explodera.

9.30: det ringer på dörren
Va? Jag blir först illa berörd av ljudet av ringklockan. En ostörd dag är en god dag. Hur är detta världens bästa dag om jag blir störd?

Bild nallad från postkodlotteriet.se

Jag öppnar dörren och där står ”Kicken” från postkodlotteriet. Han har en stor röd skylt över sitt huvud där det står ”kicken”, vilket är fördelaktigt då jag är väldigt dålig på namn. På det här sättet behöver jag inte bli obekväm.

”Tjena hej!! Jag heter Kicken och jag kommer från postkodlotteriet”

”Jaså fan va nice! Jag är inte med, är du bara här för att säga att jag precis gått miste om en miljon?”

”Nej nej det är lugnt, jag är här i ett helt annat ärende. Du vet ju om att jag är trummis och jag vet att du har ett stort musikaliskt intresse samt en otrolig talang. Jag har hört dig spela keyboard och det låter helt fantastiskt. Du verkar ha absolut gehör?”

”Ja det stämmer”

”Vill du vara med i mitt rockband The Poodles och spela keyboard med oss? Vi tänkte dra och repa nu direkt”

”mm fan va nice.. Men du, jag tackar faktiskt nej.”

”Det är lugnt Erika! Vi ses en dag! Vill du ha en bit av mitt hår som minne?”

”Gärna, jag hämtar en sax”

2 minuter senare stänger jag dörren till lägenheten och står med en hårtest i högerhanden. Suckar av lättnaden kring att jag är eftertraktad i rockvärlden, men också att jag är så bra på att säga nej och veta vad jag vill.

10.00 får en present
En ockult stämning sprider sig i lägenheten när en låda dyker upp från ingenstans på golvet. Den innehåller allt jag tycker om.. crostini.. pesto.. kex.. ett litet föl.. pannkakor… senapssill… Duschkräm.

11.30 det knackar på dörren
Näää igen? Jag trodde den sociala interaktionen var färdig för idag!! Vad är det nu..
”Hej hej jag skulle leverera chips.. 90 påsar..”

”Jaså ja.. har jag beställt dem? Ska jag betala?”

”Det är från sjuksköterskan du var hos en gång som barn som skulle kika på din nageltrångs-nagel och var riktigt hårdhänt så du började gråta. Hon hälsar och ber om ursäkt”

12.00 lunchdags

Det blir lax fyfan va gott!!!

13.00 Robinson-Marie hälsar på

Vi har ett underbart djupt samtal och hon vägleder mig i livet. Allting låter klokt men när hon börjar diskutera cyklar med kärlek i blicken blir jag sur och tvär. Vi enas kring att det finns annat i livet än cyklar. Sen får jag testa hennes läppcerat, det är tjockt som fan. När hon går ropar jag från dörren att hon är underbar, jag får en vis nick tillbaka. Jag fäller en tår i ren vördnad.

14.00 Jag tar en promenad

Träffar en häst. Hoppar på den och galopperar över ett hinder. Jag är lika bra som när jag gick på ridskola, nej jag är tusen mil bättre, jag är världsmästare i… häst. Hästen frågar om jag vill ta hand om den resten av livet och jag svarar snällt nej. Hoppar av och går vidare.

14.30 Jag vinner

Precis utanför lägenheten sker en tävling som går ut på att man ska packa matkassar snabbast och mest stabilt. Jag vinner överlägset och får tre miljarder kronor rätt in på banken tjoff!

15.00 En taxi dyker upp

Den kör till Finland, närmare bestämt till Tomi Petteri Putaansuu, sångaren i Lordi. De ska ”precis iväg” informerar de mig när jag precis kommit fram, vilket gör mig ohyggligt irriterad. Det visar sig att de har sparat en plats i turnébussen till mig, vi åker till en cool rockfestival i Finland men alla pratar svenska så jag förstår vad som sägs ändå.

16.00 Spelning

bild nallad av wikimedia…
De har gett mig front row seat på spelningen!! Kolla va bra plats!! Jag har förvandlats till en stor överkropp som lugnt kan sväva bredvid alla andra åskådare och blicka ut över den fantastiska händelsen. Jag blir först orolig när jag ser att min kropp har deformerats och blivit enorm, men en backstagekille ropar på finlandssvenska att det bara är en specialeffekt och att jag kommer ”läka fort” när spelningen är över. Varför har jag lurar på mig? Tar av mig dem. It snows in hell spelas och jag grinar för den är förjävla go.

17.00 Jag får skjuts hem.. 

Av Mana som spelar keyboard i bandet. Hon lär mig allt hon kan om keyboard och det finska språket.

18.00 Hemma igen

Tar det lite chill

19.30 Jag vinner ett hus

En tävling till? Man behöver inte ens prestera. Jag bara sitter i soffan och postkodkicken kommer in (han snodde tydligen en nyckel till lägenheten förra gången han va här) och säger att The Poodles vill sponsra mig med ett underbart vackert hus vid havet och skogen. Jag tackar och skrockar gott. E-type knackar på och har med sig ost och kex. Vi käkar som fan och pratar om vikingar och båtar.

20.00 Jag utvecklar en naturlig svettdoft av lavendel

Behöver ingen vidare beskrivning av det antar jag?

21.00 En riktigt go film börjar på fyran

En sån riktig JÄVEL alltså ett sånt mästerverk. fight club. django unchained. nyckeln till frihet. en SÅN film liksom. Öppnar alla 90 chipspåsar

22.00 Världsfred

Gutt!!! Alla har det bra.

23.00 Somnar 

Godnatt

7 kommentarer | “Den bästa dagen i mitt liv”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Steffe skriver:

  Lööööv uuuuuu!!! Skrattade högt

  1. Erika Petersson skriver:

   Du är en stjärna!!!

 2. Lina skriver:

  HA HA HA du är helt underbar!! 😂👏

  1. Erika Petersson skriver:

   <3 tack kära!

 3. Jerkan o skriver:

  Sååå bra bästa dag!!!

  1. Erika Petersson skriver:

   Jaaa kul att du tycker!! Vill du va med??

 4. Katie skriver:

  Jag bröt upp med mitt livs kärlek efter en stor kamp. Han sa att det var över oss och att han aldrig kommer att ta mig tillbaka igen när jag avslutade saker med honom många gånger.
  Jag förstod bara att han var kärlek i mitt liv efter att jag förlorat honom.
  Jag vill ha honom tillbaka men jag vill inte heller skada honom igen. Inte säker på hur jag ens kan få honom tillbaka, verkar som om han går vidare med sitt liv.
  jag kom över en komedie på nätet, läste ett inlägg av en kvinna från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hon återvänder tillbaka till henne efter 2 år av separation, hon lämnade efter en e-postadress {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com } hon vittnade om att en andlig healer som heter Oduduwa lunchade en stavning på hennes vägnar.
  jag skickar ett mailmeddelande till samma e-postadress och jag förklarar alla mitt äktenskapsproblem, Oduduwa lovar att återvända tillbaka till min man inom 2 dagar, jag gav i ett försök och till min största överraskning hände det exakt som han har lovat. min man ringde mig på telefon med okänt nummer, ber om ursäkt och fixa ett datum att träffas.
  vi gjorde och idag lever vi lyckligt tillsammans som en familj. jag är greateful. tack vare den här stora mannen.
  Jag var först med rädsla för tvivel, men jag ger det ett försök och det fungerar för mitt gott. Jag är säker på att det här kommer att fungera för dig också, 100% garanti framgång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp