böcker jag läst i sommar

15:45 2018-08-26

Äntligen kommer det vi alla väntat på: sammanställningen av böckerna jag läst i sommar.

Bakgrundsfakta: mitt enda nyårslöfte 2018 var att jag skulle läsa ”en bok i kvartalet” alltså 4 böcker under årets lopp. Detta pratade vi om i podden ”Hia Dig” där jag fick tips om hur jag skulle hålla mitt nyårslöfte. Anledningen till att jag valde ett så pinsamt lågt antal var för att jag har lite svårt för att läsa. Jag vill gärna vara en person som läser men det krävs så in åt helvete mycket för att jag ska orka få tag på en bok och läsa ut den. Nåväl, vidare!!

Önskar verkligen jag hade haft lite framförhållning här så att jag hade fotat böckerna jag läst i sommar var för sig.. Blir ett så mycket *härligare* *pyssligare* inlägg här då, men snälla någon jag kan väl få ha en obefintlig planeringsförmåga ifred kanske? Jag hittade iallafall en bild jag tog när jag precis varit på biblioteket nån gång i juni. Jag fick redigera den lite i efterhand för jag läste inte alla böcker. Men nu kör vi.

(Vet att alla som läser denna blogg med sin lilla lilla telefon kommer ha stora problem med att läsa texten på den här högst pedagogiska bilden därför kommer en mer noggrann genomgång (+fler böcker) HÄR:)

Jojjes ljuvliga medicin – Roald Dahl

Denna bok har jag läst ut. Den var bra. Men jag har skrivit om den för mycket på bloggen för att skriva om den igen. Det är en barnbok. Det passade mig.

Råttan i pizzan – Bengt Af Klintberg

Läste aldrig den här när jag var liten så jag ville göra det nu för att se om jag missat något. Följande hade jag missat: starka obehagskänslor och tillitsproblem eftersom jag inte riktigt kan hantera det här med ”myter”…. Behöver veta om saker är sant eller falskt. Är det kanske därför jag har stora problem med att läsa böcker? Förmodligen.

I skuggan av oron – Kerstin Thorvall

Tyckte om!! Kerstin skriver så fint och bra. Del 2 av 3 i trilogin ”berättelsen om Signe”, men alla kan läsas för sig. De som ser bilden jag la upp kan se att jag försökte läsa del 3 men tappade suget.

Maken – Gun-Britt Sundström

En riktig jävla bokajävel om hur det är att va ihop (typ). Men jag måste tyvärr vara lite tröttsam kulturförnekare och säga att den var lite.. slö. Men många grejer i den här texten är så pricksäkra att man blir lite lam i ansiktet och behöver dricka ett glas vatten innan man läser vidare.

HITTADE EN BILD TILL!!

Simons 120 dagar – Simon Gärdenfors

Tyckte om!!! Simon har som uppdrag att inte vara i sin lägenhet på 120 dagar, och reser runt i Sverige och tecknar om det. Trevlig, självutlämnande, kul koncept.

Lura mig! – Simon Gärdenfors

En seriebok om mytomaner. En del utspelar sig på pizzerian precis utanför min lägenhet!!! Trevlig!

Ibland är man lessen ibland är man glad – Martina Montelius

Kanske en av mina absoluta favoritförfattare. Fy fan i helvete va rolig. Skriver hemskt och komiskt. Händer liksom LAGOM mycket. Älskar Martina. Läs allt av henne.

Berättelse om ett äktenskap – Geir Gulliksen

Tyckte om hela berättarformen men trots det till synes oskyldiga efternamnet är den här boken en reeeeedig… snusk..balja. Ibland kände jag ”de måste knulla mindre och jag måste få veta mindre om hur de knullar” men jaja det är väl en smaksak. I övrigt väldigt fin bok.

Försökte mig i övrigt på ”Ett litet liv” och har aldrig gett upp en bok snabbare.

Just nu läser jag den här: 

Handlar om ett barn som slutat på dagis och bor ihop med sin leguan. Jättebra.

En sak som är bra med denna sommaren bokmässigt: jag har hittat en otroligt snäv genre som jag tycker jättemycket om. Här kommer genren:

Vardagsrealistiska berättelser om kvinnor i Sverige under 1900-talet som varit oroliga över olika grejer.

Exempel:
Oskuldens död av Kerstin Thorvall
I skuggan av oron av Kerstin Thorvall
Trilogin om Maj av Kristina Sandberg

Ska väl hänga lite på Goodreads och leta efter mer av den varan.

Hejdå från person som har svårt för böcker men som kämpar på av nån oklar anledning

11 kommentarer | “böcker jag läst i sommar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sabina skriver:

  Tipsar om Staden-serien av Per Anders Fogelström (finns som ljudbok med Helge Skoog som läser) samt Utvandrarna-serien av Vilhelm Moberg. Mkt kvinnor som går och oroar sig i de böckerna.

  1. Erika Petersson skriver:

   Åh, tack!! Jag ska kolla upp allt detta. Va snällt!

 2. Sara skriver:

  Hallå det där är ju en oerhört bra och inte så supersnäv genre?! Jag tycker Elsie Johanssons Nancy-böcker passar bra in i det gänget. / Person som älskar såna böcker så mycket att hon forskar om dem.

  1. Erika Petersson skriver:

   Visst är den inte SÅ snäv ändå? Det finns hopp? Så spännande! Tack för tipset, jag ska kolla upp dessa böcker!

   1. Sara skriver:

    Att det finns hopp! Tror det är en genre med framtiden för sig dessutom.

 3. En tant skriver:

  Äh, läs David Sedaris. Plus glöm nu inte tävlingen om Sveriges bästa kassörska. I en tidning när kassan på Malmborgs.

  1. Erika Petersson skriver:

   Aldrig hört, men ska kika på’n! Nej jag har nominerat och tipsat här så jag tycker jag gjort vad jag kunnat för att lyfta det, tack!

 4. Elin skriver:

  Ett till tips på bok inom genren: Elin Olofssons bok Krokas. Sjukt bra! Vardagsrealism! Kvinnor! 1900-tal! Oro!

  1. Erika Petersson skriver:

   Åh JÄTTEBRA tips!! Tack <3 lägger in på listan direkt.

 5. Anders skriver:

  Min fru slutar ringa och sluta plocka upp telefonsamtal, jag förstår att jag skadade henne. Jag älskade min fru så mycket, jag vill ha henne hemma om inte för min skull, men för kärleken för de barn vi hade tillsammans, blev jag mycket ledsen, jag ber om ursäkt för henne och jag har lärt mig min lektion. Jag var så orolig och förvirrad varje ögonblick om hur jag kan kontakta min fru och rikta hennes kärlek uppmärksamhet mot mig igen. Fram till förra veckan såg jag på bloggen sätt att få din man tillbaka efter att ha lurat på honom av en kvinna från Stockholm som fick samma hjälp från Oduduwa att återställa äktenskap, kärleksrelation.
  Jag känner mig berömd och beklagar att jag skadar min fru, jag vill ha henne tillbaka att älska mig som vi brukade älska varandra innan så jag tar snabbt kontakt med e-postadressen till dr.oduduwa en kärleksspelare, jag har hört så mycket om Oduduwa begåvade befogenheter att återställa kärlek och familjeenhet och han är en äldre andlig helare från hela världen får hjälp, läser jag goda vittnesmål om den här mannen, han återställer äktenskap, hjälper människor att återvända till exkärlek, sluta skilja sig och bota blodsjuka och sjukdomar. Jag läser alla dessa goda vittnesbörd och bekräftar från en Lady Princes Osawe Jennifer är en av damen som fick hjälp från Oduduwa år sedan, jag ringde den här damen på telefon och hon vittnar om att det var sant Oduduwa hjälper rädda sitt äktenskap för två år sedan och han fortfarande gör samma sak till idag.
  jag trodde henne på grund av mina personliga erfarenheter från andra stavhjul, jag kontaktar så många andra kärleksspellhjul innan men ingen kunde hjälpa mig att ta tillbaka min exkvinna, de hjälper inte situationen jag befann mig. Men jag ger Oduduwa det sista försöket, jag älskar min kloka, vi hade två barn tillsammans och jag behövde hustru att vara där för att bry sig, älska våra barn som växer upp som en lycklig familj.
  Jag skickar ett meddelande till Oduduwa-e-postadressen, omedelbart några minuter, jag mottar ett svarmeddelande från honom, jag var så glad för att posten var giltig och fortfarande fungerar, jag förklarar mina relationsproblem till Oduduwa, jag ber om hans hjälp att ta tillbaka min fru Jessica älskade mig mer än någonsin tidigare.
  Oduduwa lovar mig med försäkran 100% garanti framgång, han berättade mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla kärleksspellprocesser och förfaranden till mig och han berättade för mig om materialet att köpa för att stava lunching framgång, gjorde jag som han sa. Så tidigt på en torsdag morgon, det är två dagar efter Oduduwa lunch Love-spell för min räkning, ringa Jessica min fru mitt mobilnummer, oh jag var så förvånad över mer än 9 månader nu har jag inte fått telefonsamtal från fru, inga textmeddelanden och hon har vägrade att hämta mina samtal. Wow jag var väldigt glad att få sitt telefonsamtal så plötsligt exakt som Oduduwa lovade mig att hon kommer att kontakta mig när kärleksspell är lunchad i luften. detta är ett fantastiskt mirakel för mig, jag trodde vad Oduduwa Love-Spelling på jobbet för att återvända till min fru hemma. Jag är overwelmed med glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesbörd, jag ringde Dr.Oduduwa för att informera honom, Oduduwa sa till mig att inte oroa sig … Jessica min fru är redan på väg hem för att träffa mig, Oduduwa försäkrar mig att min fru kommer tillbaka hem om 2 dagar. Se precis precis som oduduwa sa, min fru Jessica kom hem för att se mig med många gåvor och härliga presenter. När jag först ställde mina ögon på min vackra fru Jessica såg jag tårar som rullade ner mina kontroller när jag omfamnade henne med kyssar av ursäkter. Jag var fylld av glädjande tårar.
  Jag vill använda detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt, lunchade Oduduwa Love-spell som tog tillbaka min fru hemma. Jag är väldigt glad och uppfylld som en man.
  Alla som läser denna inläggs kommentar bör veta att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vårt livsförhållande och äktenskapsliv, oavsett vad som händer i våra äktenskap, bör vi alltid försöka göra rätt och uppskatta vad vi har.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesbörd ut här kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina problem med äktenskapsrelationer.
  När två personer verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur svårt det är.
  Skicka meddelande till Oduduwa email dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  WhatsApp nr .; +16783737593

  PSA världsturné, Philadepia USA. spel sökning facebook för …

  hjälp mig att ta tillbaka min ex

  Jag behöver kärleksspell charm för att få tag på min kärlekspartner

  Jag behöver kärleksspell charm för att få hustru

  Jag behöver bra kärlekspell charm för min kärlekspartner att älska mig mer

  Jag behöver hjälp för att återställa mitt äktenskap

  Jag behöver kärlekspell charm för att återvända tillbaka min ex

  snälla hjälp mig att stoppa min man från skilsmässa

  Jag vill ha snabb skilsmässa

  Jag vill inte att min fru ska skilja sig

  Jag vill stoppa min fru från skilsmässa med mig.

  urgentl kärleksspell för att få tag på min kärlekspartner

  snälla ta tillbaka min ex älskare

  jag behöver äkta kärleksspell caster för att återvända tillbaka min ex kärlek

  vem ska lösa min äktenskapskris idag?

  hur kan jag få tillbaka ex kärlek

  hur hittar jag sann kärlek igen.

  vad är

 6. mercy lynch skriver:

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG