Recap: Sveriges mästerkock avsnitt 9 och 10

21:04 2020-03-01

Välkommen tillbaka vill jag hälsa dig och mig! Dags att rota igenom de två senaste avsnitten för att återuppleva vad de hade att erbjuda oss tittare. Vi är alla givetvis fortfarande skärrade efter att Victor The Man Of Cooking Master Elite Edition åkt ut men va fan, vi får leva på så gott vi kan.

Vi börjar väl i avsnitt 9 som startade stökigt och märkligt med att deltagarna fick leka fiskauktion på väldigt oklara grunder.

”Varför!!” Tänkte vi allihop.. Varför ska vi sitta och titta på när dessa människor tävlar om att få shoppa fisk för antingen 62 eller 63 kronor, vi kan inte bry oss mindre!!

Hela scenen var bara olika klipp där man fick se hur deltagarna ser ut i täckjacka vilket faktiskt var konstigare än vad man väntat sig. Kändes lika oharmoniskt som att se någon naken. Oerhört sårbart med vinterkläder faktiskt, ingen kan vara snygg eller ens se normal ut i varm jacka. Känns särskilt som att man kommer en person Nära Inpå Livet när man ser den i mössa. Kan det vara nordens mest avväpnande plagg kanske? Tänk en farlig demon…. i mössa… Gullig? Vill krama den

Fullständigt ointressant inslag givetvis för man fattade liksom inte… Har dessa människor fått en budget från tv4 eller handlar de med sina egna pengar?? Varför skulle vi se detta…. Det enda intressanta var väl att vi fick en inblick i hur Roy kanske på sitt medelhavsvis alltid resonerar när han handlar saker. Spenderarbyxan är på. Kosta vad det kosta vill. Ser vi honom på samma vis stå och buda in olika dyra skaldjur, smycken och tunna ridjackor i lyxfällan 2021? Jag vill det!!

Hela avsnittet var en konstig blandning mellan ett ostrukturerat matlagningsprogram och någon form av pensionärssvensexa för Leif Mannerström och det var vi ju inte särskilt beredda på. Generellt tycker jag det blir lite stökigt när man ska gå ur boxen på det där sättet och typ åka till Göteborg och härja!! Stanna hemma bara?? Laga mat bara!!! Vi tittar väl inte på det här programmet för att få se vilka göbbar Leif vispade majonnäs med 2001…

Helt crazy bananas var det ja

Sen oklar scen där människor man aldrig sett förut satt och åt snittar som mellanmål (givetvis, de är väl ingen jävla smörgåsäckelpöbel) på ett tåg på väg till Göteborg för att överraska Leif eftersom han ska gå i pension om några månader… Också väldigt konstigt att de benämnde årets deltagare i sveriges mästerkock som ”Leifs bebisar”, hahaha så djupt förnedrande att vara 32 år gammal och heta Roy men bli kallad för BEBIS i tv av nån som bär sin halsduk som präster bär sin STOLA

Tycker det blir tydligare och tydligare vad denna fantastiska man har för kostschema!! Visst har man sett ett lite suddigt mönster i Christoffers matpreferenser men nu tror jag vi har det klart för oss. En optimal ledig dag är såhär:

11.00: hummerbrunch

15.00: kött å potatis med sås

16.30 mellis: (lite hummer i en matlåda)

00.00 nattkäk: kött, potatis med sås och en hummerklo

Sen gick alla Leifs gamla klasskompisar utklädda till omslaget till smurfhits 24 på väg för att överraska honom. Svensexastämning igen!!

Sen lagtävling:

Hahaha alltså ROY!! Så grovt utsatt blir han varje avsnitt nu. Otroligt att han hängt med så länge med tanke på hur mycket skit han får. Och varför tvingas alla deltagare ha konstiga scarfs på sig utöver sina lagförkläden?? Roy ser ut som en astronaut som blivit av med sin hjälm men vägrar ta av sig dräkten för det!

Leifs underbara min när han får se alla sina gamla smurfklasskompisar. Blev lite orolig här för jag har i hela mitt liv starkt hävdat att man inte ska överraska någon över 58 utan att ringa brandkåren innan och förvarna för det kan gå förjävla dåligt verkligen!! Men Leif stod ju på benen så ingen skada skedd. Sen var det avsmakning.

Alla fick skriva ner sina betyg på lappar och jag försökte verkligen tyda vad det stod på dessa knogtatueringar och kom fram till följande alternativ:

”BEAR NAIS”

”SMÖR SÅS!”

”SMAK BILD”

Hela avsmakningen och bedömningen var helt omöjlig att förstå, bara massa olika tomtar som kom fram med olika tallrikar och man förstod inte vilka som hade gjort vad eller vad som var bra eller vad som var dåligt. Det var bara olika filmer från en fest i Leifs ära och det var väl härligt men vi fattade ingenting!! Nån tallrik var för varm… Och det var tydligen förödande.. Nån sås blev ”trasig”.. Jag gav upp att hänga med.

Men senare fick vi ju se juryn outa en av kockarna:

”Fredrik Eriksson snackade skit om er hela kvällen” Jaha

Sen följde en fruktansvärd elimineringstävling för både deltagarna och tittarna:

Fy fan

Först var de tvungna att med sina bara händer förlösa en bläckfisk? Så djupt obehagligt. Alltså bläckfisken är ett alldeles för mytomspunnet djur för att man ska kunna käka den bara sådär tycker jag!! Är verkligen bläckfiskvägrare ut i fingerspetsarna. Samtliga rätter som tillagades i detta program lät därför frrrrrruktansvärda för mig… Snälla vi kan väl inte ÄTA ett djur som kan förutspå vm-resultaten?? Som att slakta och grilla en spådam… Dummaste jag hört

Och det var väl lite tvek att Sandra faktiskt spenderade en god timme av sitt liv på att göra en sallad men men!! Det Roy gjorde kändes ju groteskt, trycka in korv och vitlök i bläckfisk och steka i 4 sek, jättekonstigt!! Bläckfisk är SÅ konstigt!!! Men jag ska släppa det nu.

Det var också härligt att Tetyana hade gjort 400 kilo mat. Första gången någon har gjort en riktig portion i detta bantarprogram sponsrat av Du är vad du äter, så man blev glad!

Ja det var ju så mycket fokus på Sandra hela avsnittet så det var kanske inte så förvånande att det var hon som fick lämna i slutändan. Och produktionen har ju i övrigt inte lagt särskilt mycket tid på att bygga upp en relation mellan henne och tittarna så det var inte ett överdrivet känslofyllt hejdå… Varesig från hennes eller vår sida upplever jag.

Rätt in i avsnitt 10:

Den första tävlingen var SÅ bra tyckte jag! Överflödigt att förklara upplägget (10 ingredienser) med att ”detta är faktiskt jubileumssäsongen, 10e säsongen!! Därför får ni bara välja 10 ingredienser” för ingen hade väl ifrågasatt ett sånt upplägg oavsett vilken säsong det var.. Jaja! Tyckte det var spännande.

 

Helt orimligt att det där skämtet kunde leverera den här reaktionen (skratt så att benen viker sig??) så antingen är detta gäng en potentiellt perfekt standup-publik eller så tog Marcus tillfället i akt nu när deltagarna uppenbarligen skrattar åt allt av ren nervositet

ROLIGT!!

Ändå väldigt väntad vänskap som verkar uppstått mellan Christoffer och Roy.. Gissar att den förmodligen inte är så mycket djupare än en klapp på axeln och ett ”Då kör vi, Roysan!” innan tävling men ändå betryggande att se. Kan verkligen se framför mig att de minglat en del under säsongens gång!! Men jag misstänker att i samma sekund som Christoffer häver ur sig ett ”Roysan” som förslag på smeknamn till Roy så inser han att ”nej usch det lät inte bra”. Och det har han fullständigt rätt i, ska han ha klart för sig. Men Roy gillade det smeknamnet och det är lite synd för han får aldrig höra det igen! Ägd!

1 till starkt utnyttjande av nervös situation. Skratt!! Raggmunk!! Fan vilket sjukt skämt!!

Så busigt hihi. Nej men ÄR detta ett matlagningsprogram eller är det en extra säsong av SKAM?? Det tåls att upprepas att man mår så jjjjävla dåligt av dessa två ihop i rutan.

Men detta var roligt:

”Usch” är ett väldigt roligt uttryck!! Skrattade gott. Hahaha tänk att äta någons mat och utbrista ”USCH!” det är kanske det roligaste jag kan tänka mig att göra?? Fantastiskt!

Skrattade också gott åt:  

Christoffers ananaskalas som han lagat i en timme hahaha är det kanske världens roligaste maträtt.. Så KONSTIGT!!

Men Lisa ändå cooking genius jag tyckte det där såg så jävla gott ut!! En blomstrande hjärna är hon!!

Sen ett litet klipp på mig från min lilla specialitet som är att varje gång jag är på en restaurang så går jag in direkt i köket där de som lagar mat står och så säger jag sådär och sen går jag ut nöjd! Som en liten varning liksom!!

Spännande klipp sen när juryn öppet stod och snackade skit om Roysan?? Snälla han står FEM meter ifrån er… Marcus står tillochmed och ögnar honom under konversationen… Spännande högstadiestämning!! Önskade nästan att Roy tog tillvara på sin känslofyllda konfrontativa medelhavspersonlighet och ropade OM DU HAR NÅGOT PROBLEM MED MIG KAN DU SÄGA DET DIREKT TILL MIG

Juryn fortsatte snacka skit men bytte offer till Maria!!

 

:(

Sen ett litet snabbt klipp från mig när jag bråkar med min kille om att jag tar för många selfies men jaja

 

Vi avslutar väl med en 1 like = 1 prayer för Christoffers imponerande orostade potatis!! En trött tallrik är det där. Som att han gått ut ur mästerkocksköket och hittat en random pappa på parkeringen och låtit honom laga maten istället.

Men ja, nu tar vi farväl av Roy!! Han gjorde mycket för detta program, det ska han ha. Rolig!! Levererade verkligen skratt och leenden. Hoppas han mår bra idag!!

Tack för allt!

 

Och tack för läsning, vi hörs i veckan, hej!

18 kommentarer | “Recap: Sveriges mästerkock avsnitt 9 och 10”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Maja skriver:

  FRUSTADE av mean girls-montaget detta var så himla värt att vänta på

  1. Erika Petersson skriver:

   Evigt tack ska du ha!

 2. Linnea skriver:

  Nejmenhallå vad man älskar Markus bild i mean girls! Vilken ljuvlig hockey han fick i den inklippningen. Du är ett mästerverk av humor. Ska fö också börja smyga in meningen ”det är ju ingen hemlighet att jag gillar sås” lite var stans i livet.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahah visst passade han in fantastiskt bra? Tusen tusen tack! Det är en bra catchphrase om inte annat

 3. katarina skriver:

  ASGARV
  älskar äääälskar din sammanfattnign mer än själva (dödstråkiga) programmet :-D

  1. Erika Petersson skriver:

   Det gör mig förbannat glad att höra! <3

 4. Ellen skriver:

  Det här är MINST lika bra som progammet.
  Nä bättre.

  1. Erika Petersson skriver:

   Tack <3

 5. Kristina skriver:

  Underbart! Numera tittar jag bara på Mästerkocken för att kunna läsa dina roliga analyser. Tack!

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha va glad jag blir!! Du ska ha tack!

 6. Cecilia skriver:

  Jag vet att du sagt att du inte kommer kolla på Efter stängning men Roysan gör en SJUKT STARK insats i senaste avsnittet och jag kan inte rekommendera det nog!!!!!!

  1. Erika Petersson skriver:

   Är verkligen ledsen att jag inte hunnit kolla ett enda avsnitt :( Saknar ju Roysan!!! <3 <3

 7. Sars GT skriver:

  SKRIV MIN BIOGRAFI. Tack. 💖

  1. Erika Petersson skriver:

   Bara att ringa!! <3

 8. Alex skriver:

  Alltså du är roligast på internet. Sluta aldrig

  1. Erika Petersson skriver:

   Det är stora ord! Tusen tack <3

 9. Klara skriver:

  Joorå, vänskapen mellan Roysan och Chillan står sig än! Se Christoffers instagram där det händer TOOOOKIGA saker med Roysan i huvudrollen, och där de kommenterar varandra bro’igt och gulligt <3

  1. Erika Petersson skriver:

   Nej du måste skoja?? Ska direkt in och spana!! Älskar dem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg