Sveriges mästerkock avsnitt 11

16:08 2020-03-05

Hej alla tomtar, har saknat er! I skrivande stund har jag drabbats av en jävelsjukdom som jag upplever har hamnat i skymundan sen corona började spridas, nämligen den goe herr Vinter Kräk AB!!! (Gillar att starta inlägg som på ett eller annat sätt ska handla om mat med att prata om magsjuka, man blir så ödmjuk inför livet då på något vis.) Tycker det är trist att vi helt glömt bort att mr Winter Creak är en lika stor fiende som corona och att man fan är övertygad om att man ska dö varje gång man vilar armarna mot toastolen…. Nåväl! Vi ska inte hamna i en alltför målande beskrivning av hur livet ser ut här just nu, vi ska ju prata mästerkockar!!

Gud va fort det här har gått, bara sex pers kvar? Vansinne, minns inte var alla tagit vägen… Jag tyckte iallafall att veckans utmaning var TOPPEN och vass!!! Att varje deltagare skulle bli tilldelade sina bästa och sämsta råvaror och välja i vilken tävling de skulle lagas, toppengrej. Det gav oss också en ytterligare inblick i deltagarnas personligheter som vi ska kika på nu:

Sofia: Älskar fänkål men hatar tunga. Inte på långa vägar en konstig personlighet. Extra finess att gilla fänkål så mycket (tycker jag för att jag själv gillar det)!! NORMALA matpreferenser!!

Lisa: Einstein cooking-girl som verkligen kan se Det Vackra I Det Lilla. Extremt spartanskt och intelligent att veta att potatis är den bästa råvaran (för det är den ju). Men vi vet ju redan att hon är ett kulinariskt geni. Att hon hatar njure: fullt förståeligt och ingenting vi kan bemöda oss att ha en åsikt om, klart man hatar njure vad fan är det för skit ens!!!

Edvard: En trygg kille på två ben. Klart hans bästa råvara är hjortfilé (helst en han skjutit själv!!!) men nästan lite oväntat att det han drömmer mardrömmar om på nätterna är att tillaga lever… I min bild av honom ingår det att när han harmoniskt skjutit en hjort så käkar han även levern.. Men samtidigt: har enbart sympatier för de deltagare som valt inälvsmat som deras sämsta mat.

Christoffer: Hahahaha hur var det nu… är han en kille eller?? Ja han är en kille va? Kött och pumpa……. skrattade gott

Maria: Insiktsfullt och moget att ha rödbeta som sin favoritråvara för fy fan va gott det är ändå!!!

Tetyana: Konstig undercover vegan som inte bara ”gillar tofu” utan har det som sin bästa råvara… Googlade precis ”tofu krimhalvön” men hittade inga kopplingar. uppseendeväckande val. Strategiskt dock att välja något så enkel som sin fiende-råvara. Nötfärs. Okej, va jobbigt för dig att tvinga fixa ihop en fin köttbulle när det verkligen gäller… Evil genius

Det minst skrälliga var väl iallafall att killarna valde olika goa KÖTTABITAR men framförallt svinroligt att Christoffer valde en så harmlös råvara som PUMPA att ha som sin fiende… Eller så fattade han redan när han fick frågan vid audition att en sån här tävling skulle komma (där han skulle behöva använda båda råvarorna) men det känns inte riktigt så. Han bara hatar pumpa. Så jävla rolig fantasi har han, allas våran mingelman. Annars rätt normala preferenser tycker jag, men att Tetyana inte gillar kött framkommer ju oerhört sent i detta program kan man tycka?? Här har man vandrat runt nu i 11 avsnitt och trott att man har grepp om deltagarna men nej nej.. Nästa avsnitt avslöjar väl nån ett kriminellt förflutet också (vore uppfriskande)

Alla valde att tillaga sina hatobjekt förutom Tetyana som fått för sig att TOFU är en tacksam råvara men iallafall, det roliga var väl här att Christoffers livsgnista sjönk avsevärt om man jämför med de andra deltagarnas… Inget får en köttkille att bli så ledsen som när en grönsak spelar huvudrollen i en maträtt!! Han är helt uppgiven stackaren. Människor på sina nära anhörigas begravningar är gladare.

Sådär var liksom resten av deltagarna när de skulle tillaga något riktigt stört som till exempel njure i det här fallet.. ”En resa”. Christoffer tycker absolut inte att pumpasoppa är ”en resa”. För honom är det en dödsdom.

Som att se ett apatiskt barn med PTSD göra en macka till sig själv :( Så jääävla deppig. Tänk att se honom i ett grönsaksland. Han hade bara fallit ihop direkt förmodligen? Slutat prata efter 2 minuter. Sen måste nån komma och vifta med en pastrami för att han ska kvickna till <3

Finns bara två saker en man som Christoffer vill göra i detta läget:

 1. Gratinera en hummer och servera till soppan (som han ”råkar” slänga i sista sekund så att han bara kan servera hummern)
 2. Steka en bit kött och servera till soppan (som han lägger som ett lock över hela soppan (tänk flintastek) så att ingen ser att det ens finns nån jävla soppa!!!)

Det är som att han är helt immun mot fenomenet bröd eller andra tillbehör för han blir så anemisk och orkeslös av att tänka på pumpa…

Svårt att inte relatera helhjärtat till Maria under stress!! Man måste ge henne att hon har haft en jobbig jävla säsong… Så fort hon lagar mat får hon panik om någon pratar med henne samtidigt.. Börjar sluddra oförståeliga kommentarer… Stora örhängen som dinglar i vädret.. Vill att hon ska få ett eget litet rum där det inte kommer något jävla svin och frågar HUR DET GÅR var femte minut.. Hon löser ju!! Snälla!! Det ingår väl inte i kockyrket att man ska hålla en powerpointpresentation samtidigt som man fixar en klassisk Boef BouglonNg???

Katastrof!! KA-TA-STROF det ser verkligen ut som falukorvsbitar på en rund luftmadrass av potatismos!! Stackars Maria ändå <3

Ett simpelt ”lite starkt :)” hade kanske varit på sin plats men det är tydligen ett förbjudet uttryck i detta försök till aningen pretentiös matlagningsshow!!! För övrigt en hjärtekrossande scen för Tetyana har ibland förmågan att se ut som ett barn i vissa vinklar (tror det är frisyren??) och när hon får höra av Mischa gång på gång att hennes mat är för stark så får hon ett så oerhört ledset uttryck i ansiktet… Fast det där ansiktsuttrycket kan också vara att hon bara försöker förstå vad Mischa försöker säga med denna konstiga formulering

stolt över lisa <3 Tyckte framförallt Leif levererade en rolig komplimang om hennes rätt som löd: ”Det är lite så man kan få det!!” utan att följa upp vad han menade med det uttrycket alls.

Dummaste bedömningen jag hört faktiskt? Allt handlade bara om att Edvard aldrig lagat lever så han visste inte hur tunna skivor man skulle göra?? Och Edvard har väl absolut inte vuxit under tävlingen, han har varit lika bra hela tiden? Tomtat på med sitt viltkött och sett trygg ut i sitt lilla ansikte bara. Det är ju absolut ingen av dessa deltagare som har gjort någon form av personlig utveckling under den här säsongen, det måste vi vara ärliga med!! Alla är exakt lika bra/dåliga som när de började.

Så oerhört förnedrande för Tetyana att vara den enda som valt sin favoritråvara och sedan lyckas göra det enda felet som hon tycks falla tillbaka till och det är: extremt stark mat. Hon älskar starka kryddor hon!!! Jag tänker ska det vara så jävla svårt att bara TONA NER lite men nej hon är som en spelberoende som vill ha skoyyy inne på jackpotjoyyy och bara bränner på mer och mer.

 

Och på tal om att bara bränna på mer och mer kan vi väl diskutera Marias oljekonsumtion detta avsnitt!! Två flaskor rätt ner över 3 livrädda rödbetor. Visste inte att det var en grej att låta rödbetor bakas i olja men just där och då kände jag mig extra magsjuk och ville stänga av!!

Rolig konversation:

Mischa: Edvard du behöver vara mer mångsidig i din matlagning (de har väl också snappat upp att denna man är mycket trygg i kött-potatis-sås-forumet på flashback och kanske inte rör sig så mycket runtomkring)

Edvard: Jag tänkte göra samma maträtt som tidigare fast med en annan sorts kött hihi :)

Hahaha samtidigt i en annan del av köket står kära kära Maria och fyller en femliterskastrull med olja helt hämningslöst och skrattandes!! Hon har tappat det!! Ser fram emot när hon ska ha ett samarbete med mcdonalds och hennes burgare heter McGrease och det är en helt vanlig Mcfeast som man sedan sänkt ner i en tunna olja och friterat. Serveras med: dubbelfriterade pommes och en sån där dipsås men man har friterat hela plastburken så det är jättesvårt att komma åt själva såsen!!!

Sen behöver vi också uppmärksamma jurymedlemmarnas väldigt olika approach till att tipsa och värdera vad deltagarna använder för ingredienser i sin matlagning!! Leif är inte ett dugg långsam med att springa fram till första bästa deltagare i varje tävling och berätta sina preferenser. Känns ibland som han tycker att han är på ett café. ”Hej en macka tack :)” så kan han vara.. Det är roligt!! Återblick till tidigare i avsnittet när han vänligt men bestämt försäkrade Christoffer om att han skulle ge fan i potatis i pumpasoppan:

Så hans tanke är väl uppenbarligen att han hjälper genom att ge tydliga riktlinjer i vad som är GOTT och vad som inte är det.

Markus däremot:

Svarar alltid att han inte kommenterar vad som är i soppan överhuvudtaget. Han vandrar bara runt som en mystisk vålnad i köket och svarar inte på någon fråga någonsin om det inte är Sofia som ställer en fråga för då är han lite busig och gör någonting tokigt!!! Blir inte förvånad om de kommer KITTLA varandra nästa avsnitt ärligt talat (tyckte dock det var lugnt på den fronten det här avsnittet!!)

Sorgligaste tallriken i mannaminne!! Ser ut som mig när jag bränt mig i solen och försöker svalka mig i en smutsig sjö. Men helt omöjligt att servera fyllda paprikor snyggt så vad ska man säga ens.

Hahaha LEIF!! ”För jag älskar svamp” ännu ett rimligt bidrag i avsmakningsdebatten. Tack.

Maria var ju ännu en person man inte riktigt fått grepp om förutom att hon va bra på att laga mat (jag tror faktiskt det, förutom detta oljekalas då) + hade många olika örhängen i sin väska!!! Hoppas hon mår bra idag och aldrig mer behöver prata med någon samtidigt som hon lagar mat.

 

Hej!

21 kommentarer | “Sveriges mästerkock avsnitt 11”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Cajsa skriver:

  Hahahha skrattade högt genom hela inlägget!!!! Skulle förresten inte förvåna mig om det kommer ut att Sofia & Markus har blivit ihop, läskigare stämning än den mellan dom får man ju leta länge efter

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha ja hela sverige känner ju av det!!! Vill så himla gärna inte att de är tillsammans :(

 2. maja skriver:

  Hahaha otrolig är du. Älskade också veckans tävling, SÅ kul idé! Så otroligt märkligt att ha tofu som favoritråvara, det är något jag köper när det är nedsatt med typ 70%, som sedan ligger längst in i kylen och bara väntar, tills man orkar göra en ganska äcklig indisk gryta. Också tjatigt att juryn är så skeptisk till Tetyanas kryddning? ”EH ska du använda alla de där 4 kryddorna i din mat?” Skrattade högt åt Marias presentation. Man FATTAR ju idén, hon ville göra en typisk kock-krans av maten men det blev fel helt enkelt, kan bero på att råvaran var tunga.

  1. Erika Petersson skriver:

   Visst!! Hahaha Maria är verkligen en älskling och Tetyana också <3

 3. Katta skriver:

  Det här är så otroligt roligt. Du är ett geni! Mitt enda problem är huruvida det är roligast att se först och läsa sen eller omvänt. Har provat båda och kan verkligen inte bestämma mig. :-)

  1. Erika Petersson skriver:

   Finns inget som gör mig gladare än att du kommenterar detta!!

 4. Ela skriver:

  Noterade du hur många gånger Misha använde ordet komplexitet i det här avsnittet?! Sjukt!

  1. Erika Petersson skriver:

   Det är en otrooooolig kock-tourettes!!!

 5. Ellen skriver:

  Sofia och Marcus smaskade ju tungspetsar tillsammans som om de aldrig hade gjort annat 😳

  1. Erika Petersson skriver:

   haha bläääää

 6. Anna Erickson skriver:

  mitt namn är Annika Erickson, bor från Lund, min man skilde mig från mig senast 2 år, han flyttar ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje kväll när jag kommer ihåg att min dotter frågar mig när är pappa tillbaka hem, jag älskar min man så mycket och vi har en flicka på 9 år. Jag kontaktade så många stavspelare förra året ingen kunde få tillbaka min man, de krävde alla massor av pengar från mig, jag gav upp kärleksförtrycket tills förra veckan, jag gick på besök hos min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar min hjärta smärta till min vän Michelle, hon presenterade mig för en mäktig Dr.oduduwa från tropiska afrikanska länder, som har en svart magisk kraft som raderar alla onda trollformler som förstör mitt äktenskap. Min man var under en ond besvär från en annan kvinna som fick min man att skilja sig från mig. Min man med namnet Erickson återvände hem till mig just igår och ber om ursäkt med tårar i ögonen gråtande sade att han var mycket ledsen för att ha skadat mina känslor och med skilsmässedokument som han skickade till mig, beklagade han och sa att han inte var på rätt sätt. det är sant att min man var under en ond förtrollning från en annan kvinna eftersom hon hävdar att min make daterade hennes år tillbaka innan hon gifte sig med mig. Oduduwa hjälper mig lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll äter jag och min man med vår dotter middag tillsammans i grand moms house. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta Oduduwa kärlek stavkrafter. Jag rekommenderar starkt Oduduwa Love spell spellista, om du har liknande äktenskapsproblem skicka e-postmeddelande till Dr.Oduduwa personlig kommunikation via (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

 7. Sofie skriver:

  Skrattar så tårarna rinner!!! Dog lite vid Mcdonalds-referensen. Till slut undrade sambon irriterat vad tusan jag skrattar åt, då jag inte kunde sluta! Solklart!

  1. Erika Petersson skriver:

   Älskar dig och sambon!!! <3

 8. Klara skriver:

  Skrattar här med :’D Och kände mig STRESSAD under hela tiden när jag tittade eftersom att jag ville titta innan jag läste ditt inlägg, men egentligen bara ville stöka undan tittandet för att få läsa ditt inlägg trots att jag älskar detta program

  1. Erika Petersson skriver:

   Finaste jag läst någonsin?? Blir så glad <3

 9. Lena skriver:

  Åh vad jag önskar att du kunde ta dig an Gift vid första ögonkastet också! Är övertygad om att det hade blivit fantastiskt 👌🏼

  1. Erika Petersson skriver:

   Jaa tanken finns där!! Ett otroligt program är det sannerligen

 10. Hanna skriver:

  Tyckte tyvärr inte att vi fick någon fristad från Sofias och Markus flirtiga stämning den här gången heller. Var som vanligt tvungen att gömma ansiktet i händerna get a room!!

  Önskar också så innerligt att du hade skrivit om Gift vid första ögonkastet men njuter istället varje onsdag när fåniga fåniga mästerkocksintrot drar igång eftersom jag vet att jag får fnissa mig igenom ett roligt blogginlägg dagen därpå.

  1. Ellen skriver:

   Jaaa, du kan väl kommentera GVFÖ?! Snälla rara🌷

  2. Erika Petersson skriver:

   <3 Hade gärna gjort detta på heltid med alla möjliga sketna program!! <3 (tack!!)

 11. Katta skriver:

  En vecka senare och jag garvar fortfarande åt paprikan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg