Sveriges mästerkock avsnitt 12

18:50 2020-03-12

Hej mina lusar!

Jag har stigit upp ur magsjukeinfernot jag befann mig i förra veckan och mår numera toppen. Det börjar verkligen dra ihop sig i SMK nu! Så himla få deltagare kvar. Inte riktigt de jag trodde skulle hålla såhär länge, men en del av dessa kunde man ändå urskilja. Trygga trygga Edvard exempelvis!! Jag och Johan diskuterade om det är så att produktionen planerat att det ska vara så jämn könsfördelning här i slutet som det är nu.. Alltid svårt att säga hur mycket som faktiskt är på riktigt i det där programmet och inte.

Avsnittet startade med ett ivrigt försök till att skapa samma känslosamma scener som när Robinson-deltagarna för första gången får prata med sina familjer efter att ha varit på Fiji i flera månader utan någon kontakt med omvärlden. Problemet är bara att vi tittare väl ändå inte direkt har trott att deltagarna under denna inspelning befinner sig i mobilkarantän… De går väl hem efter varje inspelningsdag och ringer sina familjer och pratar med dem tills de somnar? Ingen vidare saknad där inte!! Ändå skulle det vara så gulligt så gulligt när de Nära Och Kära skulle skicka sina hälsningar och bestämma vilken mat de skulle laga.

Men man förstår att Chrillemannen nästan fällde en tår för hans barn är en… exakt kopia av honom?? Riktigt gullig skämtsam minglig göteborgare där på 6-7 bast eller vad det kan va, så OTROLIGT gulligt av denna lilla gosse att uttala ”picanha” fläckfritt. Kan tänka mig att detta är en person som tar allt socialt ansvar på dagis. Ser till så alla har det kul. Fy fan va gullliiiiii.

Världens största skräll att Eddy Ed och Eddy skulle göra älgskav!! (Men fan va gott!!!) Men fortfarande, kan man ens överraska mindre? Det känns tråkigt om det blir ännu en vinnare som gör typ en vilt-receptbok, känns som alla har gjort det. Den enda som gjort en värdig receptbok efter deltagande i Sveriges Mästerkock är Paul Kühlhorn som gjorde en bok om hur man ”friterar allt”. Haha så jävla onödigt och roligt. Eller alltså Edvard får gärna vinna men det blir inget köp för min del, det ska han ha klart för sig!! Känns generellt som att skaran som köper kokböcker smalnar av för varje år…

Men detta förstod man ju direkt att det var en dum idé för det är ju oerhört sällan som man äter en köttgryta och sitter och önskar att det vore lite mer kött ovanpå grytan??? Eddy där fick du lite kötthybris du älskar kött för mycket!!

Men vilken galen bärsärk Leif gick på mellan miniköken ändå? Vad var det med honom det här avsnittet?? Han har ju varit så snäll och varm under tävlingarna oftast men nu sicksackade han mellan spisarna och hade en Barsk Jävla Ton. ”ÄR DEN GOD DÅ??” ”VAD FAN ÄR DET HÄR FÖR SKIT DÅ??”

Deltagarna var förresten verkligen parodier på sig själva detta avsnitt överlag.. killarna hade äkta köttkalas (känns som att när de var små och andra barn hade kanske glass på sina kalas så hade Edvard och Christoffer karré typ fan va sjukt, och när det var fiskedamm fiskade man inte upp en godispåse utan en påse marinad!!!). Tjejerna jobbade SOPPA givetvis, ja förutom Tetyana som gjorde Konstiga Klumpar Från Ukraina (namnet på mitt hårdrocksband jag ska starta i höst). Jag var från början tveksamt inställd till lovely baby Tety för min fördom om det östeuropeiska köket är att de har för vana att krydda all mat med typ kokt vatten och något konstigt grumligt spad MEN det är en tråkig inställning av mig!! Klart de har kryddor på krimhalvön snälla!! Skärp mig.

Lisas hipsterroomies hade givetvis den förväntade andelen manchester på sig!! De hade smält in i vilken gentrifierad svensk stadsdel som helst men här i mästerkocksköket när det märks tydligt att de har en annan stil än de andra deltagarnas familjer ser de ut som två figurer ur en Elsa Beskow-målning

Där är dem!! Gulliga. Ute och plockar mat som Lisa ska laga ikväll.

Men Lisa var SÅ duktig, fan va bra hon är!! Jag hoppas hon vinner hela jävla *******!!

Drick varje gång Mischa visar på en osynlig tavla var olika smaker ligger i *smakbilden*. Friskhet tydligt jättehögt upp, nästan så högt att hon inte når men bara nästan!!

Edvards familj är verkligen det icke normkritiska skolboksexempel på fenomenet ”FAMILJ”. Exakt sådär tror man att en familj ser ut om man växte upp innan Sverige fattade att jaha alla familjer ser faktiskt inte ut sådär vi kanske ska börja med lite representation i reklam och tv och samhällsinformation och så. Alla har olika nyanser av grått på sig, älskar det!!! Värdfamilj som lär ut hur man är Anspråkslös I Tid och Otid. Motsatsen till familjen annorlunda. Nu ska jag sluta trakassera dessa stackars människor, vad fan sysslar jag med egentligen. Med all säkerhet underbara människor!

Christoffer har förresten bytt frisyr ju!! Från det vanliga jättebakåtkammade till denna lite LUGGIGA stil… Klippt sig eller bara fått feeling? Svårt att säga!

Facking king Lisa och Eddy the Ed gick vidare och ingen är väl gladare än jag över det!! Älskling 1 och 2.

Vidare fortsatte Sofia, Tetyana och Christoffer in i eliminering och det var DEN TRÅKIGASTE TÄVLINGEN i hela världen!!!! Nej men jag kände mig utsatt som fan enbart för att jag hade så olidligt tråkigt. Det är SÅ trist när alla ska laga samma mat?? Hamnade i frivillig koma flera gånger under avsnittet.

Hahaha men det var roligt när Christoffer fått för sig att han är den enda som kan laga mat i Sveriges Mästerkock så han började köra något jävla kodspråk med Marcus för att ingen skulle förstå att han också tänkte servera sitt rådjur varmt??

”Ingen ska veta mina grader” hahaha killkötthybrisen har väl här nått sin kulmen eller? Haha satan Christoffer så jävla övertygad om att han är bäst på sin grej… Det bor en riktig tävlingsmänniska bakom det där sympatiska leendet!! Men att tycka om att tävla ÄR väl inte motsatsen till att vara sympatisk så vi låter det passera..

Såhär är man: kollar kanske 2-3 gånger om man låst dörren för det ger en känslan av att man har kontroll på sig själv och livet. Såhär är Leif: Börjar ALLTID med att lokalisera såsen i olika rum eller på tallrikar. Där har du såsen. Bra. Då kan vi gå vidare i det här samtalet. Men man vill ju alltid försäkra sig om att det finns sås så det är inga konstigheter!! Leif gör rätt, igen.

Här skulle man kunna tänka sig att det är Mischa som frågar Christoffer hur det är med honom, eftersom han är i elimineringstävling mot två andra personer i topp 5 i Sveriges Mästerkock säsong 10… Men det är givetvis Christoffer som frågar Mischa hur läget är Egentligen. Hos Christoffer finns det alltid plats att vara lyhörd inför andra människors känslor. Han är en sån där person som ringer 1177 en gång om dagen och frågar dem hur de mår <3 <3

Men ja, älskade Tetyana åkte ut och jag tror faktiskt att hon är exakt så bra på att laga mat att hon ska åka ut i topp 5! Hon är en sååå rolig varm figur verkligen, tar kulor för henne!!

Sen ett väldigt konstigt sätt att berätta för deltagarna att de nästa vecka ska laga mat på ishotellet i jukkasjärvi hahaha så jävla härlig grej ändå? Ser fram emot att se dem stå där i renfällar och huttra. Är det slump att de 4 i toppen nu också är de deltagarna med mest normativt snygga ansikten? Konspirationsteorierna är många….

Hörs om en vecka! Och tack för att ni kommenterar, blir så glad.

Kram kram kram

13 kommentarer | “Sveriges mästerkock avsnitt 12”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Katta skriver:

  Krydda med kokt vatten. Nämen jag orkar inte. 😂

 2. Lina skriver:

  Haha! Mindre flörtig stämning i detta avsnitt (tack o lov)! Men vad tråkig mat dom lagade! Kött, vilt ja har vi inte sett detta förut! Kan dom inte få köra ett veganavsnitt så får dessa köttfixerade sig en utmaning. Och hejar också på Lisa för övrigt, hon är ju helt otrolig!

 3. Ogge Lito skriver:

  Det här är så in i bängen roligt Erkentosh.
  Mvh oggeman

 4. Edie skriver:

  Ändå kul när Marcus försökte rädda upp med Sofia med att det var tallrikens fel att uppläggningen såg ut som skit, och att PERSILJAN räddade upp hela rätten! hahaha!

 5. Maggie skriver:

  Var det inte extremt kul när Leif frågade Christoffer hur många gånger han varit i eliminering och så trodde man att han skulle håna honom för att han alltid hamnar där!! Men egentligen ville han bara säga ”då lär man sig att laga mat :)” haahahaha, så gullig och uppmuntrande!!!

 6. Martina skriver:

  DOG av Elsa Beskow-bilden!!!

 7. Victoria skriver:

  Dina texter är enda anledningen att jag kollar på det här programmet, fantastiska!

 8. Ellen skriver:

  Hahaha nejmen ”Han är en sån där person som ringer 1177 en gång om dagen och frågar dem hur de mår” är det roligaste som skrivits och det står jag för. Geni!

 9. Lisa (dessv ej deltagaren) skriver:

  Att hela det här programmets öde hänger på dom tre jurymedlemmarnas TUNGOR kan jag tycka är äckligt ibland. Tungor som legat inne i munnar i många goda år och gosat te sig :-) Klarar för övrigt inte av att höra VI FÅR SE HUR LÅNGT DET RÄCKER eller HOPPAS SMAKERNA SITTER 1 enda gång till. Kram tack för underbar blogg!

 10. Kristoffer skriver:

  Hahahaha, åh, hur blir man kompis med dig? Du är fantastisk ju.

 11. Elin skriver:

  Såg dagens avsnitt men kom på mig själv med att vara ofokuserad och bara längta efter att få läsa din recension.

 12. S skriver:

  Väntar spänt och olidligt på din recension av gårdagens avsnitt alltså ojojojojjojojojojjjj

  1. Erika Petersson skriver:

   Väntan är slut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg