Sveriges mästerkock avsnitt 13

17:37 2020-03-19

Hej mina kära! Det är väldigt fint för mig att vi samlas här i dessa oroliga tider och tittar på det här programmet tillsammans som i ärlighetens namn… Inte är jättebra <3 Alltså detta avsnitt var riktigt riktigt tråkigt. Två anledningar:

 1. Det var så kraftigt sponsrat av ice hotel jukki att man kände att man satt och stirrade på en influensers instagram i 45 minuter
 2. Produktionen har INTE fattat att vi tittare är vanemänniskor som vill ha det gamla goa trygga! Vi är INTE sugna på att åka till något vinterland och se deltagarna laga mat i lag och särskilt inte i ett tält i ett snölandskap!! Vi vill ha det vanliga köket, vanliga tävlingar, vanliga vinnare. Tack.

Nåväl, ska vi?

Ja det ska vi.

 

Sådär var de första 30 minuterna av avsnittet och jag var så jävla LESS

 

Nej jag vet väl inte men… Ni såg det där eller?? Hahaha det sjukaste som hänt i tv4s historia är verkligen ingenting som händer i Big Brother-huset (för där förväntar man sig att väldigt obscena saker kommer ske mellan de som bor där) utan i Sveriges Mästerkock Säsong 10…. Att Christoffer, samtidigt som han filmas, gör ett såntdär litet busigt pojkstreck där han liksom JUCKAR (förlåt men det var ju det han gjorde) mot stackars hjälplösa Edvard när han ska ta sig ur sängen och det var liksom lite för subtilt för att vara ett uppenbart skämt och Edvard skrattade för lite för att man skulle känna att det här var rimligt.. Hahaha gud jag kan inte släppa att Edvard liksom ligger där som om han hade en kraftig ryggmärgsskada inte kan   röra sig och chrille liksom studsar på honom ovanpå den konstiga luftmadrassen i det där rummet där det bara finns jättemånga clowner av is… Det är trauma-kompatibelt absolut absolut. Känns som en scen ur en Stephen King-bok?? Hahahah jag är i extrem chock. Killar är otroliga. Slutar aldrig fascineras av dem.

Tyckte Lisa visade upp lite mer Astrid Lindgren figur-kompatibla egenskaper i detta avsnitt igen!! Särskilt detta att hon inte kan sova om hon är kall om näsan eller tårna. Jag HÖR verkligen Madickens eller Pippis röst säga samma sak. Vi kommer nog aldrig få veta om detta är en vanlig indietjej i stockholm som gillar att laga mat eller om hon faktiskt är konstruerad i en sagofabrik??

Hahaha när Christoffer kommenterade att de skulle laga åkerbär i tävlingen… Verkligen ett förlegat skämtformat man trodde hade dött……INTE!!

Sen det konstigaste momentet vi någonsin varit med om i ett matlagningsprogram på tv4.. Hade de mycket tid att fylla ut eller vad skulle detta tjäna för syfte? Satt som i chock när de sa ”nu ska ni få göra isskulpturer :)” som om det var en självklar grej att göra i det här skedet av programmet. Man sitter ju varje säsong och längtar efter isskulptur-avsnittet 13!!! Jag tillhör dessutom tyvärr den tråkiga sortens människor som inte alls tycker det är vettigt att göra skulpturer i is eller sand… eftersom det försvinner bort sen… Ångestkänslorna kryper faktiskt på när jag tänker på att folk lägger jättemycket tid på något och sen bara hejdå :) detta spelade aldrig någon roll :) nej FY…

Men jag undrar verkligen VARFÖR skulle de göra isskulpturer?? Vi hade väl redan vid detta laget fått nog av reklam om ishotellet….Förstår att det här programmet behöver sina sponsorer för att överleva eftersom det ÄR ganska tråkigt men det kan ju inte stå och falla med att deltagarna ska såga en cirkel av is… snark snark

Ibland när Edvard ler och använder superlativ ser han väldigt väldigt VÄLDIGT sorgsen ut. Ta er en god kik på hans ansikte här. Han har faktiskt under programmets gång visat (eller påstått sig uppleva) väldigt få känslor utöver ”taggad :)” och ”glad över en utmaning :)”.

”Lite tufft :)” har han på sin höjd någon gång tyckt att något varit i programmet men annars så :) :) Vet inte om han kanske enbart har tillgång till sunda copingmekanismer eller om han lever i fullständig förnekelse bara. Under denna glada trygga fasad kanske det göms en person som egentligen enbart drivs av ångest och självhat? Han kanske inte gillar att laga mat men har bestämt sig för att viga sitt liv åt det som en livslång tortyr? Förmodligen inte men tåls att tänka på iallafall!!

Återigen: Ytterkläder – det mest avväpnande som finns i hela världen. Borde vara något man arbetar med i fobi-behandling mer tänker jag… Om man någonsin kände att dessa tre tomtar var det minsta skrämmande så är ju denna bilden starkt botemedel mot de känslorna. Så Jjjjjjjävla gulliga alla tre. Särskilt värt att nämna är att Leifs jacka är otroligt snygg? Vill ha en exakt likadan, men helst precis det exemplaret!! Ska söka på ”gullig programledar-jacka med luddkrage” varje dag på tradera nu. Markus mössa ser ut att värma honom enormt dåligt för övrigt. Blir tokig av att Mischa tror att den där rattmuffkragen ska kunna värma henne lika mycket som en mössa hade gjort. Känns som att Leif lätt blir kall så att han inte har mössa på sig är bara tragedi för mig.

Sen var såklart hela matlagningsmomentet frrrrrruktansvärt tråkigt. Nej men hur tråkigt kan tv bli egentligen? Allt handlar numera om att det är så ”proffsigt och snyggt och gott”, eftersom det passar programmets dramaturgi så bra att dessa kockar har blivit så otroligt bra på att laga mat helt plötsligt och gjort en sån ”fantastisk resa!!!!”.. Egentligen är ju alla precis lika duktiga som de alltid har varit. Ingen har gjort en resa. Edvard är samma gamla köttkille som vid starten. Har ej vuxit som individ eller kock. Började i programmet som en normal person och har nu efter 13 avsnitt fortsatt vara samma normala person. Rätt duktig. Hade han lagat en pasta i början och efter 13 avsnitt hade det varit exakt samma pasta. Ingen av de resterande tre deltagarna har heller utvecklats. Drack för övrigt 1 ml vatten varje gång någon sa ordet ”fine dining” och dog nästan av vattenförgiftning.

Märktes iallafall tydligt i vilket lag det rådde en väldigt gemytlig ”oj oj oj hihi vi får se hur det går vi gör lite tokigheter ibland men vi hoppas på det bästa”-stämning och i vilket lag det snarare var en hård elitist-mobbar-aura. Solklart vilket lag man helst hade varit i och vilket lag som hade fått en att känna sig som en smutsig fuckup-råtta!!

Ser ut som 3 små höns som sitter i godan ro och värper varsitt litet gulligt ägg. Utan tvekan det mest bedårande jag bevittnat våren 2020!!! Snällllla vill köpa en IPAD och bära runt på bara för att kunna ha denna som bakgrundsbild.

Sen en liten spaning från mig: Är inte det beröm som lyder ”de har gjort ett härligt val av tallrik” matvärldens version av att säga att en person är ”snäll”? Sen kan vi ABSOLUT diskutera i evigheter om det inte egentligen är så att ”snäll” är en fantastisk egenskap för NEJ alla människor är verkligen inte snälla men.. Ni förstår vad jag menar när jag frågar så!! ”Bra val av tallrik” är väl absolut det lamaste man kan få höra som kock… Det är som att ni skulle säga till mig att jag skriver med ett snyggt typsnitt? Ni kan dra åt helvete om ni läser mina blogginlägg pga det vackra typsnittet!! Usch blev helt uppe i varv nu av tanken.

(Förlåt bara en bild till när dessa tre är riktigt riktigt gulliga i sina varma vinterkläder)

Äh sen var väl elimineringstävlingen lite VÄL eller? Herregud att de ska smaka en gryta och känna efter om det ligger en tarm i den eller inte….. I trettonde avsnittet?? I en elimineringstävling? Förstår att det är bra att kunna känna igen smaker som kock men va fan det där var ett riktigt ovärdigt sätt för underbara PROFFSET OCH DET KULINARISKA GENIET Lisa att åka ut på!!! I ärlighetens namn är Christoffer absolut en varm empatisk fantastisk person och han är nog HELT OKEJ med käket så att säga men Lisa kickar ju hans matlagningsröv varje liten dag?? Christoffer har minglat sig jävligt långt i denna tävling, och nu har han faktiskt minglat sig över sin egen matlagningsförmåga. Sörjer Lisa jättemycket redan nu, hon var den enda värdiga vinnaren. Tycker nu att Edvard ska vinna pga varit väldigt bra på att laga mat + har en trygg kock-personlighet samtidigt som jag tycker att det är skittråkigt om han vinner för då har samma kille vunnit tre gånger i rad nämligen denna kille:

Äh är så jävla less nu

Hej!!

10 kommentarer | “Sveriges mästerkock avsnitt 13”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. E skriver:

  Äntligeeeen har du analyserat veckans avsnitt!!
  Kan eventuellt ha uppdaterat sidan en gång i timmen sen kl 21 igår kväll i min iver att få läsa? Haha!
  Men åh vilka tråkiga deltagare som är kvar!
  Kött,sås och potatis-folket.. möjligen några små kantareller också.. zzzz

 2. PateNat skriver:

  Kan vi också ägna en liten stund i att fundera över hur KALL maten måste ha varit när juryn smakade av den?
  Och hur sorgligt det känns, om det nu stämmer, att det finaste de ätit i dessertväg under 10 säsonger av programmet är en en jävla brownie med glass och lite bär i en cirkel..?

 3. Helena skriver:

  Älskarrrr din blogg! Jag kunde inte släppa den bombastiska musiken de hade i bakgrunden. Kändes som att Frodo skulle komma inspringandes när som helst. Sån övertydlig Norrlandsporr, måste ju snarare ha försvagat ishotellets varumärke. Tycker också att det var en ovärdig eliminering, jag skulle vara så förbannad om jag åkte ut på det.

 4. Mia skriver:

  SÖRJER också Lisa!! Hoppas det kommer en veg-utmaning näste vecka så köttkillarna får svettas lite. Vill inte se nån tranchera nåt mer i den här tävlingen.

 5. Fy! skriver:

  FY FAAAN vad dåligt och ovärdigt att Lisa åkte på detta sätt!!! Jag blir så lack så jag ruggar! Inte första gången smaktest skickar hem de bästa (FILIP POON och TURKISH DELIGHT!!111) och vad var det för smaktest sen?! Samisk rengryta?! Inte för att vara den som är den men tvivlar STARKT på att deltagarna tidigare smakat på ingridienser som typ rentarm tidigare så rent krasst var det ju mer ett syn- och konsistenstest, och säger inget alls om vem som är mest smaksäker. Jordens sämsta utslagstävling, ta BORT DEN!!

 6. Klara skriver:

  Blev så GLAD när du satte fingret på Christoffers skämt om åkerbäret. Så STARKT retoriskt grepp det där, och det vore ju synd om det föll i glömska. Perfekt matchat med hans otroliga uppsyn.

 7. แนะนำเพื่อน igoal skriver:

  The way you describe in this blog is amazing. This is information that will be of use. I appreciate you very much
  แนะนำเพื่อน igoal

 8. I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information.

 9. I like to learn new things Starting from your idea it really made me more knowledgeable.

 10. 789 กีฬา skriver:

  We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG