En jätteseriös analys av valfilmerna inför valet 2018.

17:01 6 Sep 2018

 

På söndag, när du röstar, ta en blank valsedel och skriv med småsmå bokstäver “FRED” på lappen, helst någonstans i övre högra hörnet, för bara på det sättet kan vi få fred. Hur som helst, i vilket fall som helst, i alla fall, japp. Riktiga partier deltar inte i valet men de flesta står inte för fred utan för dåliga saker som “våld”, elakingar, vildar. Men om du ska bilda dig en opartisk uppfattning är det kanske bäst att se valfilmerna som JAG ska recensera, helt opartiskt, aldrig kommer du läsa något som är så objektivt inför valet. Let’s go! Swosh!

Sverigedemokraterna

Vad händer?
Systemkollaps, ”Svenskar attackeras, lemlästas och mördas på våra gator”, Jimmie Åkesson ska lösa det. Absolut.

Åsikt?
Alltså, ta en titt i valfri sverigedemokrats ögon också kommer du att SE – ja, du ser – att något inte står rätt till. Det är antingen tomt eller dumt. Låt det bli en challenge. Eftersom sverigedemokrater inte kan skilja på verklighet och fiktion har de lagt över nån konstig Hollywood-blockbuster-film-spänningsbas (nytt ord) som stegrar, så att man är helt säker på att Jimmie Åkesson ser sig själv som Thor. “Invandrare ska ut”-grejen är tydligare och fulare gjort än hans mittbena. Nu fick jag reda på att min familj kommer mördas, och det var väl kul, tack Jimmie! 1/10 valfilm

Kristdemokraterna

Vad händer?
Hon är med sin familj i trädgården och sen åker hon ut till lantisarna och talar där lite. FAMILJEN HAR RÄTT ATT MÖRDA DIG!!!!!!!!!!!!!

Åsikt
Jo, jag förstår ju att de visar så mycket av Ebba Busch Thors privatliv för att göra en poäng om ”individen”, men det är ofattbart kul när de delar med sig av alldeles för mycket. Hon har en mormor. Och två barn. Och hennes tandborste är röd. Och på hennes bil sitter det ett klistermärke där det står ”Inga krokodiler i baksätet!” som avbildar en tecknad krokodil med armarna i kors. För övrigt är jag VÄLDIGT RÄDD för henne, hon känns som den personen som är jättesnäll hela tiden, men som sen skulle bli arg för att man ritat med tusch istället för blyerts och som får utbrott om man lånar hennes suddgummi och suddar på fel ände. 4/10 valfilm

Liberalerna

Vad händer?
Jan Björklund håller skyltar där det står saker om politik.

Åsikt
Det här var nog inte ens deras valfilm, men jag kunde inte hitta nån annan, så det får duga. För det första: Varför tar han till alla knep som kan återfinnas på Facebook 2011? Nån video där en sorglig emokille drar ut lapp efter lapp typ “Hi”, “Today I was bullied”, “In school”, så är det Jan Björklund som gör det istället med politiska, lättsmälta, budskap. Otroligt märkligt. Musiken fick mig att tro att det var reklam för tvättmedel, kände mig smutsig och febrig. Och vem valde färgerna? Man KAN inte få Jan Björklund att se mindre deprimerande ut hur brun man än gör honom. 3/10 valfilm

Moderaterna

Vad händer?
Ulf Kristerssons fru pratar om hur mycket han bryr sig om politik, så ser man att han pratar ju politik precis överallt hela tiden, även vid köksbordet, med grannar, överallt, man ba hihi. Kanske bara yttepyttelite narcissistisk valfilm.

Åsikt
OKEJ. Den här var LITE rolig. Men det är något så oerhört fel med det. För man vet ju att Moderaterna inte är, aldrig har varit, det partiet som skojar omkring. Många av dem är Dressman-simsgubbar. På något sätt försöker de visa att de inte har ett artificiellt grishjärta, vilket de HAR, tro mig. Särskilt Ulf Kristersson. Om jag hade stått bredvid honom just nu hade han gett mig en ryggdunk och sagt “Bra jobbat grabben”, hoppat in i en taxi och kört så långt ögat kan nå. FRANZ KRISTERSSON BEHÖVER HONOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är VERKLIGEN inte moderat men: 6/10 valfilm

Miljöpartiet

Vad händer?
Klimatet får inte vänta, kan inte vänta, tänker inte vänta, snälla rösta på oss, vi kommer inte under spärren men håller oss precis på ytan, vi kommer drunkna, vi drunknar, u UWHB SHU hJ hJ hJÄL hjälpHJ

Åsikt
Jag undrade först varför den här var så lång. What I found will shock you! Åsa Romson och Gustav Fridolin har EXAKT likadan voiceover, på samma klipp, efter varandra. Jämlikt och bra! Kan tyvärr inte säga att det var “värt väntan”. Jag vet inte ens vad jag ska säga. De… flashar… med stock footage på miljön, lika urholkade och själlösa som deras klimatpolitik. Snö är fint. Naturen är ett värdsligt ting beep beep jag är inte en robot. 4/10, på gränsen till 3/10 valfilm

Socialdemokraterna

Vad händer?
Stefan Löfven ska köpa korv och misslyckas. På frågan “Vad vill du ha?” svarar han det han vill ha i det svenska samhället, men det var ju inte det han menade toker!!

Åsikt?
“Snackisen”. Skoja. Börjar tro att Stefan Löfven har aspergers eftersom ett tecken är att man tolkar frågor bokstavligt. Barn spelar fotboll och han passar tillbaka bollen, fyfan vad jag är trött på dem, barn som spelar fotboll är verkligen överrepresenterade i förhållande till vad de åstadkommer (ingenting). VISSTE NI ATT: de inte finns längre. Synd. Han bryr väl sig måttligt om samhället. Det är inte vad svenska väljare vill ha. Vi vill ha: Klyftor! Minskade bostäder! Döda människor! Ge, ge, ge. “Också en koks med bröd. Vad vill du ha?”, “Sir, vi har inte koks :/”. Fast filmen hade ändå något. Så jag ger den 6/10 valfilm

Vänsterpartiet

Vad händer?
Barn som bara vill vara barn. För vuxna är det mycket fritid, lite arbete, roligheter. De vill ha ett bra och jämlikt samhälle. En omskrivning av “Äckliga, äckliga, äckliga vinst”. TVÅ GLADA VÄNNER KRAMAS PÅ EN SKOLGÅRD MED INGEN ANNAN NÄRVARANDE!

Åsikt
Så trött på det här att man ska visa allt “i praktiken”. Ge mig Jonas Sjöstedt med en tråkig powerpoint, eller ännu bättre, nån random komunmänniska med en powerpoint på TJUGO minuter. Där snackar vi. Många tycker att Jonas Sjöstedt är mysig, andra tycker att alldeles för många tycker han är mysig, jag undrar: Var är han? Var har han tagit vägen i filmen? Trött på att han var “center of attention”? Det kan vara så. Dagens politiska klimat, alltså. Politiker blir bortskrämda för att politiker blir populära blir politiker en populär i politik. Allt är lyckligt i filmen. Bara lycka, lycka, lycka!! Klippen avspeglar mångas verklighet: att känna lycka. 5/10 valfilm

Centerpartiet

Vad händer?
“Vindar blåser i Sverige”, nån mamma som tar fram sin “Fångad av en stormvind”-Carola-sida i sin lägenhet medan hennes barn gråter. Det blåser mycket. Också vill de lösa problem. De vill skapa ett bra samhälle för alla. I slutet ser det ut som att Annie Lööf säger något väldigt viktigt.

Åsikt
Det jag tyckte var mest provocerande var hur de påstod att det bästa för Sverige skulle vara att göra Sverige bra, för det är ju en felaktig utsaga. Hur gör man Sverige bra? Lantisarna kan omöjligt bidra till det i alla fall. En gammal spaning men Annie Lööfs aura signalerar Skånetrafikens informationsdisk. Alla kan INTE ha det bra heller. Om en mår bra bör det balanseras upp med en lidande. 2/10 valfilm

Så det var alla valfilmer!! Jaja. Inte så jättebra, nån av dem. Men vad ska man göra. Glöm inte att rösta på söndag! S K O J A. Varför verkar folk tro att valdeltagandet i Sverige är lågt? Vi har klarat oss jättebra utan aktivism för att ens gå och rösta de senaste åren. Vi behöver inte!! AU REVOIR

En kommentar | “En jätteseriös analys av valfilmerna inför valet 2018.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Theresa skriver:

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) Bindande stavar
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare.
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp