Mitt liv med Musical Ear Syndrome

21:20 8 Feb 2019

Syntolkat. Greta Thunberg: “For fear of being deemed mad, Musical Ear Syndrome is a condition that is hugely underreported.”
Det är inte hennes citat men tyckte det såg fint ut bredvid henne!

(Musical Ear Syndrome (MES) är alltså att man hör musik i ljud som inte är musik) 

Jag lever med Musical Ear Syndrome (MES). Och ja, det finns. Vi finns. Det betyder att jag var som helst kan höra en trollbindande flöjt – eller ett skrikande spädbarn eller kanske lätet av en rubiks kub som flippar – there’s no in between, så jag bara lämnar mitt i en konversation och lämnar åhöraren helt blixtstilla med en chockad min. “Hallå, hallå, ska du inte komma tillbaka!?” jag låtsas inte höra och vänder på klacken, går min väg för att utforska ljudkällan. Men jag har råd att förstöra vänskap för jag är väldigt, väldigt populär som ni förstår. :)

Fast… skillnaden är att det inte finns någon källa. Allt var bara i mitt huvud. Och nu har jag förstört ännu en vänskap, fan också, det förstör mitt liv! Fan vad jag hatar mina vänner. De är alltid så taskiga mot mig som ber mig gå iväg för att utforska källan när jag säger: Jag vet att det bara är i mitt huvud, kan jag snälla få stanna kvar? Vad är deras problem!

Det här beskriver livet med Musical Ear Syndrome ganska bra. Man är vanligtvis väldigt populär men det gör en väldigt impopulär och DET är det stora problemet. Status. Solglasögon. Daim i bägare med strössel utan glassen.

Jag minns när jag reste till Naxos 2014. Och nu i efterhand förbannar jag min familj för att ha bokat den där resan, tänk på alla utsläpp bara för att vi ska ha det lite skönt i solen– SKOJA! Jag var på flygplanet. Plötsligt trodde jag att någon satte på Classic av MKTO (min favoritlåt då!) och tänkte, fan vad sjukt, det är också min favoritlåt. Men det var bara inuti hjärnan, insåg jag i efterhand. Det var bara för det repetitiva lätet i flygplansmotorerna som min hjärna försökte omvandla ljudvågorna till någonting begripligt.

När jag berättar för mina vänner att jag har Musical Ear Syndrome möts jag av oförståelse, fientliga blickar och slag på fingrarna med linjal. De tror att jag är schizofren. Det har i och för sig med min personlighet att göra. Okej men. Och då säger jag nej: Jag är bara en kille med öronproblem! Och jag skrattar, de skrattar, hunden bredvid skrattar. Vi kramas hårt och länge. Aldrig mer. Aldrig. Ska vi få låta detta ske.

Att ha Musical Ear Syndrome är att ha ett handikapp. Så vad får vi av staten? Ingenting! Inget bidrag, ingenting handikappanpassat. N A D A som en tjej hette i min parallellklass på högstadiet. Trots att vi lider minst lika mycket, både av syndromet och för diskrimineringen. Tror de jag har VALT att leva med Musical Ear Syndrome? För det är inte fallet, konstapel.

Dᵘᵘᵘᵘᵘ Dddᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘ

Vad? Vad är det? Vad? Berätta? Va? Va? Va?

Dᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘᵘ………

Michael Jacksons Billy Jeans? Är det den sången som spelas? Det var längesen. Men jag tänker hitta ljudkällan. Jag bara tänker.

Så för att sammanfatta, jättemånga med Musical Ear Syndrome lider varje dag för det gör de impopulära och inte får de bidrag för det.

Hoppas du lämnade mindre klok än vad du kom in… Mystiskt, verkligen.

En kommentar | “Mitt liv med Musical Ear Syndrome”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna om. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här läkaren som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte försiktigt det eftersom jag var desperat men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut att han inte älskar mig längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten drogunduspellcaster@gmail.com
    Din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp