Hemmafesten

15:32 21 Jun 2019

FÖRBEREDANDET

Jaha, då var det dags för hemmafest dårå’! Mamma har farit iväg till Stockholm för att sälja sig, pappa har “åkt på affärsresa till München” och systern har man kört ut ur huset, den jäveln, “schizo apan”, “cream cheese arnault”, med Indiana Jones-piskan man köpte för 599 kr vid 9 års ålder, som vilket annat barn som helst och ingen ska säga annat.

Då blir det väl en lugn kväll med några kompisar man träffat i Kompisföreningen, alk*h*l förstås men också doftljus för att förhindra total urspårning (fyra kompisar, fem öl, jag säger inte för mycket).

Så man sitter där och planerar sitt event och bjuder in prick fyra kompisar, varefter alla klickar i att de kan, varefter man skickar ett handskrivet brev och tackar för den hjärtliga gesten. Vilket klockslag egentligen? 21:00… Nej, då sover grannen och man har en intim relation med henne som man inte vill förstöra, så det får bli 20:00 så hoppas man att festen är slut inom en timme!

Det är måndag. Klockan slår fredag. Halvtimme för halvtimme, vad händer?

 

FESTEN

 

19:00

Jag tvättar händerna och tänker tillbaka på tiderna då jag undervisades i tyska på slottet. Men nu måste jag ha fullt fokus på festen! Jag sätter upp girlanger i hela lägenheten, skrubbar fönster och tar ut de kinesiska lyktorna från förrådet “ifall ifall”, ser på hela Gudfadern-triologin och Avatar och grabbarna på IMDB:s mest populära filmer (hela 250-listan).

19:30

Jag har peptalk med mig själv i spegeln. “Du klarar detta, alla gillar dig, det finns ingen anledning till att exakt alla har brutit kontaken med dig förutom dessa fyra människor som kommer nu, så gör ett gott intryck så fixar det sig”. Jag hoppar in i duschen med MP3-spelaren och lyssnar på “Det löser sej” av Timbuktu som jag har planerat att se på Malmöfestivalen.

20:00

Jag går utanför dörren och väntar på att de ska komma och väntar och väntar och väntar och övar på att kramas “i luften” och övar på en broshake, främlingar undviker mig. Är det inte konstigt att ens komma en minut för sent? De varma snacksen jag har beställt från SF Bio håller på att kallna!

20:30

Jag börjar ana oråd och fryser något enormt, såpass att en främling sträcker fram ett mynt och säger “Take? You have cup?”. Om den här festen ska vara avklarad inom en halvtimme för de banne mig komma så att vi kan börja leka det jag har förberett, “Rita ritgubbar” och ”Hela havet stormar” för att nämna några!

(Nu måste vi börja sakta ner…)

20:40

Nämen, kolla där, ett gäng på fyra närmar sig i sina permobiler. Dialogen ser ut ungefär såhär:
– Tjosan hejsan, säger alla unisont.
– Tjabba tjena, svarar jag och lägger på en svängig östgötsk dialekt.
Också stannar de precis vid mina fötter och tittar upp på mig. Några sekunder passerar då vi alla tänker på hur vi ska hälsa. Men vi bestämmer oss för att inte göra det alls.

20:45

Alla kommer in i huset. Nej men… vad fan är det som luktar? säger Arne Weises ättling. Vad fan är det för doft som tagit över detta förskräckliga hus? Denna doft, som hade kunnat sänka en hel by och skjuta en häst endast med sin kaliber, vad är det för något? Denna hemska, hemska doft som nu till synes har fått en av permobilälskarna att ligga och dra sig i spasmer? VAD är det för doft?

20:50

En kille har fått en allergisk reaktion. Resterande kräker på golvet, febrila, skallrar tänder, feber; dallrar, skälver, önskar att plågorna tog slut, som om en djävul hemsökt dem. Den enda som inte har drabbats är jag.

20:55

Anledningen är kattskit. Kattskit och kattpiss i hela lägenheten, en stark doft som inte är borta, kattlådan är inte tömd, katterna markerar sitt revir överallt. Förskräckligt, förfärligt, hemskt. Detta hade jag inte tänkt på. Jag ville bara ha en bra fest!

21:00

Jag har kört ut alla på gatan och ringt en taxi. Nu åker de hem. Och kvar till mig är fem öl.

21:05

Wow! Detta är en upplevelse jag aldrig kommer glömma :) Det här får jag göra om! tänker jag medan jag kollar på en dokumentär om Rowan Atkinson.

ps helt ärligt ovanligt mycket i den här historien är sant

En kommentar | “Hemmafesten”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frasse Levinsson skriver:

    Det är inte på något sätt sant att jag haft ihop det med din syster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp