14:32 2019-08-23

I samarbete med 20th Century Fox

Såååååå

…jag har sett filmen Ready or Not inte en gång utan TVÅ gånger. En förhandsvisning innan själva förhandsvisningen och så den riktiga förhandsvisning också då – och oj vad kul och jobbigt jag haft båda gångerna. ”Jobbigt?” tänker ni, jo för det här är en film som inte sparar på den plötsliga brutaliteten.

Genren ”komediskräckis” har, i alla fall för mig, inte ett kanonrykte. Det för mina tankar till filmer jag såg i tonåren för att imponera på killar, filmer utan tydlig story, lättklädda tjejer och med usla effekter. Ready or not är tvärtom snygg, har en tydlig story och effekterna håller! Huvudrollen Samara Weaving är trovärdig och nån man bara vill ha mer om, hon är spelar perfekt på gränsen till ett sammanbrott men som tar sig samman om och om igen.

Också kul samtida och PIGG dialog i en miljö som känns medeltida.

Se den! (Och biljetter köper man HÄR)

13:00

Igår snackade jag alltså om bekräftelsebehov och att känna sig otillräcklig inför 90 personer. Och aldrig förr har något känts så naturligt? Tack alla som kom och lyssnade! Tack psykologen Linnea Werner! Tack The Lobby! Tack Löfbergs!

Allt filmades på mitt lelle bolag så inom kort kommer alltså ett klipp från den här kvällen.

Puss puss nu kommer min familj ner hit till Stockholm och i morrn gifter sig min kusin ute på Djurö! Tjoho vilken helg!

12:09 2019-08-22

Bea: Master! Jag behöver din visdom. Allt är lågt nu. Jag är låg nu. För ett år sedan fick jag veta att min pojkvän hade varit otrogen. Vi hade förstås ett stort (!!!) gräl med allt vad det innebar men jag bestämde mig snabbt för att förlåta honom. Jag älskade ju honom trots allt, och gör det fortfarande. Problemet är att jag inte kan glömma. Jag tänker på det hela tiden (ingen överdrift), funderar på vad som inte var tillräckligt bra med mig, varför han var tvungen att gå till någon annan för att få det han sökte. Vi hade det annars väldigt bra i vår relation, på alla sätt. Men nu jämför jag mig med alla. Alla. Från tjejen i kassan på affären, till modeller på instagram, till hans kollegor, till våra gemensamma kvinnliga vänner. Och jag känner mig så, ursäkta språket, – jävla ful. Till den punkt att jag nu helst inte går ut, med honom eller själv, inte ut och festa, inte ut och träna, helst inte ens åka tunnelbana. För i mitt huvud är jag inte fin nog för att gå ut, för att få vara med honom. Jag är ständigt på tårna, ständig ångest. Hur tar man sig ur det, utan att behöva avsluta relationen? Jag älskar honom men jag har slutat älska mig själv.

 

Hanna:
<3 Vill skicka massa kärlek över internet till dig Bea. Känner verkligen med dig.

För att konkretisera det som hänt så är problemet alltså; 1. Din pojkvän var otrogen mot dig 2. Du blev otroligt sårad 3. Du förlät honom 4. Ni fortsatte att vara ihop 5. Nu hatar du dig själv för att du känner att du inte ”duger” åt honom.

Ibland kan det vara bra att få helikopterperspektiv på grejer man är i. Ett klassiskt knep är att låtsas att ens egna problem är sin bästa kompis/syrras problem. Vad skulle du säga till henne då? Hur skulle du trösta? Och sen försöka applicera det på känslan kring sig själv. Då kan man ibland få tag på det orimliga i att slå på sig själv.

Att bli bedragen är piss. Få saker gör så ont i hjärtat. Men också att bedra någon. Herregud vad fruktansvärt det är. En sak som jag verkligen vill att du tar med dig, och här pratar jag från egen erfarenhet: människor är inte otrogna för att ens egna partner ”inte är snygg nog”. Det är ofta så ooootrooooligt många andra faktorer som spelar in, det kan handla om dålig självkänsla, bekräftelsebehov, verklighetsflykt, extrem fylla utan impulskontroll eller en sätt att göra slut på sin nuvarande relation etc.

Och kanske behöver du svar på det här från din kille. Varför var han otrogen? Förstår han det? VET han att du mår såhär? Överlag låter det som om ni behöver ett ordentligt snack för att få in nya verktyg i ert liv tillsammans. Hur hanterar ni när du blir ledsen över det här? Hur kan han trösta på bästa sätt? Hur kan du trösta dig själv? Vilka tankesnurror hamnar du i? Även om det känns fruktansvärt att ta sånna samtal behöver ni kanske en strategi.

Ett tips är att gå till en parterapeut ihop. Det har jag gjort och det var KANON. Bor du i stockholm kan du söka på ”familjeterapi” så är det inte så fasligt dyrt, finns säkert i andra städer också. Riktigt tryggt sammanhang att diskutera sånt här i och terapeuterna är vääääldigt odömande. Försök förklara för din kille att det är en investering i er relation och att parterapi inte handlar om att någon ska sitta där och få ”skäll” för sina misstag. Tvärtom lär man sig förstå sina varför i relationen och får verktygen för att hantera svåra situationer.

Jag önskar så att du får tillbaka kärleken till dig själv och förstår att du är skuldfri. För det är du värd, jag lovar.

09:43 2019-08-21

Hej amöbfödor (ja vi dammar av den gamla godingen)

Onsdag och mitt i veckan (vad bra att jag informerar er om detta). Och jag håller på för fullt med att få ordning på min bokföring, vilket tydligen är lite lättare sagt än gjort. Var hos min revisor igår morse och mötet som skulle va en timme blev till två. Blev gråtfärdig minst två gånger eftersom jag är jätterädd för skatteverket och inte vill göra fel men också för att jag inte fattar enkla matematiska saker.

Och då tycker jag ändå att jag är grundsmart person….. tydligen inte!!! :-)

Fin bild på mig och min kvittomapp.

Ätit ramen har jag också gjort. På Ai Ramen här på söder. Nu ska jag berätta en provocerande grej; jag är inte överförtjust i ramen. Tycker det är så konstig blaskig rätt. För jag var väl också den enda på hela högstadiet/gymnasiet som inte gillade sånna där snabbnudlar med pulverpåse med smak. AAaaaabsolut värsta jag vet. Förknippat med ångest typ?

MEN nu har jag funnit ca 2-3 ramen som jag faktiskt gillat. Det här var en av dem.

Tittar på sååå mycket serier nu. Bästa med att vädret blir sämre och man inte *måste* vara utomhus. Nu senast tittar jag på KUWTK. Synd bara att mycket är så skriptat, tycker man märker så tydligt när det faktiskt är verkliga situationer och inte. Älskar tex när barnen är med eftersom de är omöjliga att regissera.

Ja det var lite om vad jag har för mig…… hoppas ni gillade att läsa det……..

haha va??

Hejdåååååååå puss

 

15:47 2019-08-19

Ny vecka! Nya möjligheter!

Vaknade givetvis som ett vrak och med tron om att ”jag har väl inte alls så mycket den här veckan” till att börja lista allt jag har att göra MEN det mesta är kul?! Här kommer listan ni älskar att hata.

Måndag
Podd med Marre i studion på Acast! Äntligen krispigt ljud. Ska också förbereda inspelningen av livesnacket på The Lobby på torsdag. Och så ska skriva på en grej! Borde träna? Ska ju springa tjejmilen om 1.5 vecka och har inte sprungit en mil sen i april……….

Tisdag
Bla möte med min älskade revisor. Glömde ju tyvärr bort hur man bokför under sommaren så nu måste hon lära mig alltihopa igen. En idé kan ju vara att skriva en GUIDE till mig själv? VARFÖR GÖR JAG BARA INTE DET. Min ständiga stress i livet är att göra fel i bokföringen. I fredags satt jag på ett café och fick årets kraftigaste ångest för jag trodde jag räknat fel på en grej hahahaha. Var alltså tvungen att ”gå ut och lugna ner mig” efter den psykiska pärsen. Och då hade jag inte ens räknat fel? Jag bara trodde det. Herregud.

Onsdag
Förhandsvisning av filmen Ready or not tillsammans med ER! Har redan sett den en gång pga fick specialvisning pga jag är *speciell* (..) och kan verkligen rekommendera den!

Torsdag
Springa……… Och så eventet på The Lobby där jag och en psykolog ska samtala om mitt bekräftelsebehov :-))))))

Fredag
Min brorsa + föräldrar kommer ner till Stockholm och min plan är vi ska åka båten allihop, ska ev regna, men håller alla tummar för att det ska ändras. Våååågorna guuuuungaaaaar meeeeej.

Lördag
Min jämnåriga kusin Linnea gifter sig på Djurö!!!!!!! Såååååå jäääävla kuuuuuul Har två klänningsalternativ som jag velar mellan. Ska ju på min gamla kollega Amandas bröllop i september så måste avgöra vilken av klänningarna som passar var. Den enda köpte jag på fyllan i Toronto för alldeles för mycket pengar men den är på riktigt den finaste klänning jag haft. Gult tyll med ena axeln bar! Ska försöka fota (kommer inte ske förrän bröllopet om jag känner mig själv).

Söndag
ZzzzzzzzzZzz zzzz byyyeeee