BYE Hamburg and hello Reims!

08:21 2019-06-17

Hmm tror jag läst för mycket sånna ”hippa reseguider” senaste 42 timmarna – därav rubriken på det här inlägget.

Vi lämnade Hamburg runt halv elva på söndag förmiddag och började åkningen genom Tyskland och Belgien för att förhoppningsvis hamna i Frankrikes vindistrikt Champagne och staden Reims.

På vägen gjorde vi ett ordentligt stopp för lunch i en stad jag bara valde genom att jag blundades drog handen över kartan och kände att ”här ska vi stanna”.

Nä, egentligen kollade jag bara på Google maps efter vilken ort som såg mest trivsam ut och lagomt långt borta från vägen. Så då blev det tyska lilla orten med det märkliga namnet Haltern am See!

Orten är bla känd för att i flygolyckan med ni vet han österrikiska psykfallspiloten – så var flera studenter från Haltern am See med. Och de omkom alltså i den flygolyckan. Hemskt? Ja! God mat på lunchstället? Jajjamen!

Så här serverades förresten mitt vin på den lilla restaurangen vi hittade i orten. Tyckte mycket om det sättet. Som att leka teservering igen.

Sen blev det nedcabbat genom Belgien och OJ vad fint det var. Som hemma i min hembygd men gånger tusen i dramatik med ÄNNU större ängar, dalar, berg och vyer… och då visste jag ännu inte vilka enorma vyer som skulle visa sig i Frankrike inom bara nån timme.

FRANKRIKE!!!!! Försökte fota utsikterna kanske en miljon gånger men omöjligt att fånga när Anton gasade på i 120 och vinden ven. Fler bilder lär väl komma från våra två hela dagar här nu.

Sen till slut kom vi äntligen fram till franska staden Reims! Här skulle jag ta en selfie framför ett fint hus men då tog Anton en bild på mig.

Inception!

:-)

Vad ska jag säga om Reims då? Jo jättejättemysig stadskärna med katedralen mitt i stan, jättefina hus och ändå helt okej utbud av restauranger. Vi kom ju hit igår på en söndag vilket innebar en känsla av att ett virus tagit över staden, det var väldigt väldigt lugnt.

Men också skönt.

Hittade en restaurang som serverade otrolig pasta och champagne. Jag åt tryffelpasta och så drack vi champagnen till maten. För så hade vi hört genom en champagnepod att man kunde göra om man var riktigt en riktig hipp person.

Förlåt för handen, töntigt.

Sniglar till förrätt! So sue me!!!!

Avslutar en bild från toaletten på hotellet vi bodde på nu inatt. 600 kronor natten kostade det och då får man sån här läcker kakelkonst på köpet!

Nu ska vi snart på vinprovning på vingård och sen checka in på ett lite lyxigare ställe. Ska bli riktigt skönt efter att ha sovit i en säng med skumgummimadrass och eventuella vägglöss.

Puss puss

14 kommentarer | “BYE Hamburg and hello Reims!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Ställ in väskorna i badrummet vid ev vägglusiga boenden! Man kan också titta under sängen efter svarta prickar vid springor och dra med nåt vått och blir det brun/rött är det antagligen vägglöss ☝️ Mvh självutnämnd ofrivillig vägglusexpert. (hör av dig för fler tips betten kan synas tre veckor efteråt vi fick vägglöss på ett 4 stjärnigt hotell så sen dess har vi alltid väskorna i badrummet ABSOLUT INGA VÄSKOR UNDER ELLER BREDVID SÄNGEN 🙃)

  2. Hanna L skriver:

    Förlåt för ytlig kommentar MEN ni är så jäkla snygga båda två!

  3. Fille skriver:

    De här inläggen är +++++ vill bara ha mer mer mer! Så kul att följa er semester!

  4. Emelie skriver:

    NJUTER av dessa semesterinlägg.
    Tack!!!!! 100% mys!

  5. Kajsa skriver:

    Instämmer med övriga: ni är så snygga (!!!) och ÄLSKAR semesterinläggen!

  6. Lisa skriver:

    Älskar att få följa med på er semester! Och jävlar vad snygga ni är båda två! Ser ut som två filmstjärnor!

  7. AT skriver:

    Älskar dessa inlägg! Kanske för att jag själv skriver en reseblogg och att vi var i Reims för 5 år sen. Det här känns så personligt och härligt! Du ser ut att må så bra! Ha det jättefint!

  8. emilia skriver:

    så jävla mysig bloggen är nu

  9. Anna skriver:

    Unna er riktigt hotell, är värt!

  10. Sofia skriver:

    Tycker det är SÅ KUL att du är i Reims av helt självcentrerad anledning. När jag bodde i London för några år sen blev jag störtförälskad i en fransos som kom från just Reims, så åkte dit och hälsade på honom och hade så fina dagar. Man hör typ aldrig om nån som är där så känns bra att du är där master <333

  11. Sofie skriver:

    STARKT INLÄGG!

  12. M skriver:

    Alltså svårt att inte bli lite avis! Och ni är så snygga!!!

    Reseinlägg kanske kan bli en framtida nisch? ”Hanna bilar till…” – vassegoo!

  13. Anapee skriver:

    Får lill-nostalgi från förr i tiden när du aldrig visade bilder på Anton i bloggen.

    Efter tio års bloggläsande hos master så känns detta stort!

    Kramiz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg