Gift vid första ögonkastet – sista tankar

11:58 2018-04-23

Ok. Har nu sett sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet plus det rätt märkliga eftersnacket som satts ihop (skapat som ett liveprogram men var uppenbarligen inte det?). Låt oss ta tre djupa andetag och sen diskutera lite grejer.

Magnus och Sam. Tyckte det nästan var lite hjärtskärande att Sam och hans mamma bah ”vi vill ha kvar underbara Magnus i våra liv” klipp till Magnus som bah ”jag bryr mig inte :-)”. Efter att ha snokat reda på Sam i sociala medier etc. så har jag sett att han försvarar sin mycket slöa medverkan i programmet med att mycket av hans tankar är ”bortklippta”. Vilket jag såklart kan förstå, men i hans fall kändes det kanske lite mer som att han medverkade av anledningen ”kul med tv!” istället för ”jag vill till varje pris ha en partner”. Där av känner man ju en del för Magnus som känts mer genuin i sitt letande.

Madelene och Martin. Var tvungen att stänga av ljudet i deras bråk pga mådde för psykiskt dåligt av det? Typ som att se en olycka vara på väg att hända och bara sitta och titta på. Herregud. ”SANSA ER! NI KOMMER ÅNGRA ATT DETTA FINNS PÅ TV!!” Skrek mitt inre då det eskalerade. Tycker det verkligen låg något i det Madelene sa om att Martin inte tycker att hon ”duger”. Så har det ju trots allt känts sen dag två mellan dem? Han har känts stängd och rätt besserwisser och detta i kombination med hennes emellanåt omogna beteende (höja rösten, kalla nån ointelligent etc). Känts nästan som att han skämts över att bli ihopparad med henne?

Tycker det var intressant det Madde sa i eftersnacket också – att Martin direkt efter bråket hade tagit bort henne från instagram och facebook, det om nåt är väl f r u k t a n s v ä r t omoget? Störde mig otroligt mycket på det. Just sociala medier -grejen är verkligen något experterna borde gått mer på? Tycker generellt att man kan avgöra hur två personer passar ihop utifrån deras ”internetbeteende”, men det kanske bara är jag som är ytlig? Äe, tror fan vi har nåt där.

Låt oss nu prata om det riktigt intressanta: John och Sara.

Att jag GRÄT i slutet av sista avsnittet då de sa ”ja” till att fortsätta vara gifta och det rullade bilder från deras dejter? Tyckte knappt att deras kyssar var jobbiga längre? Kände snarare att ”åh va fint med kärlek! heja!”. Också fint det John sa om att han kunde berätta om sina tankar för Sara och hon tog emot det så bra. Däremot är ju hans näst intill tourettsiga sexfixering rätt ocharmig, som han sa i slutet av sista avsnittet ”vill du åka hem och ligga med mig” etc. Herregud.

Klipp till: John och Sara i eftersnacket.

Först och främst: Sara verkar verkligen vara en kanontjej. En drömcasting för den här typen av program. Hon är schysst, klok, kan sätta ord på det hon känner, karismatisk och öppen. Men däremot kändes John i eftersnacket som …förbytt?

Kanske var det den väldigt tv-mässiga situationen, men han kändes stiff och kall medan Sara fortsatte snacka varmt om deras relation. Man kan ju verkligen förstå att de tagit av sig ringarna och vill ”börja om” och att pressen på deras kärlek har varit stor runt omkring – men John kändes ju nästan lite …arg? Tyckte också de båda var rätt svävande i sina svar om relationen, vilket i kombination med handhållningen gjorde det hela jävligt märkligt.

Har också en liten känsla av att Johns senaste veckor på tv gjort honom lite oskön i att söka efter andras (tjejers) bekräftelse? Men hej, bara en känsla jag fick. Hoppas han har det fina mötet mellan Sara och hans mamma i bakhuvet.

 

Pjuh. Vilka jäkla säsong hörrni! Riktigt stark.

28 kommentarer | “Gift vid första ögonkastet – sista tankar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Tog min internetstalking till nya nivåer igår efter att ha sett avsnittet, och då såg jag att John stod som singel enligt sin Facebook 🤔. Fick en känsla av det där konstiga eftersnacket att det hade varit hans idé med långdistans och allt, vilket Sara gick med på pga kär.

  2. Amanda skriver:

    Älskar dina recensioner! :D Har ingen kompis som kollar på den här säsongen av Gift vid första ögonkastet, så det är härligt att kunna ta del av andras reflektioner. Hoppas du fortsätter med en annan serie nu när den här säsongen är över, hihi (A). ;D Älskar dina modetips med tillhörande scenario också. Man blir ju såld på varenda outfit!

  3. Katarina skriver:

    Jag såg John på en restaurang i Malmö i helgen, han höll hand med en tjej som inte var Sara!

    1. E skriver:

      jag fick lite känslan av att de kanske har en öppen relation? framför allt när john sa att de ”kanske inte beter sig som gifta” när de pratade om ringarna, men det är självklart bara en spekulation haha!

    2. Hanapee skriver:

      Äeee, är du SÄKER?

      1. Katarina skriver:

        Jag är helt säker, han hade samma röda tisha som i programmet! Sista avsnittet hade inte visats än så jag antog att dom valt att gå skilda vägar/gjort slut efteråt.

        1. Hanapee skriver:

          Hmmm röda tisha? Menar du inte Martin nu?

          1. Ylva skriver:

            Det var hans vinröda tshirt! Finns en snapchat bild som skickats runt.

    3. Mli skriver:

      Whaaaaatttt???

      1. Ylva skriver:

        Ja! Han var på stället far i hatten! Det var John, alla gånger om. Det viskades rejält bland hela stället!

  4. Hedda skriver:

    Jag var på en föreställning i Uppsala för en månad sen och satt bredvid John och Sara! De höll handen och gullade och såg allmänt kära ut. De hade i och för sig inga ringar på sig men tänkte att det var pga pågående säsong och att de typ inte fick *spoila* för folk som såg dem på stan.

  5. Julia skriver:

    Jag såg John och Sara på T-centralen förra veckan, båda med friluftsbrallor och vandringsryggsäckar. Såg ut som dom skulle på typ fjällsemester eller liknande. Då såg dom mkt mkt kära ut, pussades och höll hand osv!

  6. Malin skriver:

    Haha nu när man läser kommentarerna vet man inte vad man ska tro ju!!

  7. Johanna skriver:

    Är det en OTROHETSSKANDAL som uppdagats här i kommentarerna????? RING EXPERTERNA

    1. Hanapee skriver:

      Tror vi inte ska börja sprida sånna här rykten!!! Får dåligt sammis! KAN ju va nån som jävlas bara

      1. Johanna skriver:

        Jaaa sant ångrar mig genast.

  8. M skriver:

    Jag såg Martin och Magnus hånglades på Odenplan förra helgen!! Vem kunde tro? (skoj, det är lätt att skriva en sån här kommentar och få folk tro vadsom)

    Har följt tråden på flashback och fick ont i magen när Madeleine och Magnus berättade att det läser den. Speciellt allt elakt och onödigt som skrivits om Madde. Tycker alla medverkande generellt verkar vara fina personer inuti, även Martin trots allt man sett.. Hoppas alla hittar kärleken till slut uugghh

    1. M skriver:

      Och håller för övrigt helt med om Sam. Det är väl helt okej att ha som egen gräns att ”känner jag ingen attraktion är jag inte bekväm med att tvinga fram den” men det är ju ett stort minus om man valt att vara med i ett sånt här program. Känns spontant som vilken som helst kille som sökt förutom Sam hade varit bättre match för Magnus. Men de hade antagligen väldigt få gaymän som bodde tillräckligt nära varandra.

    2. Hanapee skriver:

      Ja verkligen <3 <3

    3. Lina skriver:

      Fy alltså, jag gjorde misstaget att gå in och läsa fb-tråden och jag har mått så dåligt efter det. Känner igen mig så mycket i Madde, har lite samma kroppstyp, jobbar med teknik och är ganska sprallig. Blev så ledsen när jag ser vad folk sitter och skriver, tänker folk sådär om mig också? Gick faktiskt in och tog bort min tinder för det känns inte som att det är någon idé, började direkt tänka att jag bara kan dejta om jag blir smalare och snyggare osv :(

      1. Ann skriver:

        Ja fy fan läste också tråden. Men kvinnohatet på flashback är helt sjukt. Minns att hela tråden om första säsongen handlade om hur ful och ”okvinnlig” Ellen var för hon hade kort hår…

      2. s skriver:

        Nä, alltså jag blir ledsen! Du är bra PRECIS som du är. Folk på flashback är ju ändå kända för att vara dumma i huvudet??? och ändå känner du att det är DIG det är fel på. Näe, ladda ner tinder igen och ut och ragga!

      3. Hanapee skriver:

        GAH! Blir GALEN. Fy fan i helvete vad arg jag blir. Föreställ dig en liten liten lort med skarpa små ögon fulla av var, mun med huggtänder, inget hjärta och en hjärna fylld med bajs. Det är de lortarna som skriver den där typen av grejer på flashback. Vore det inte jävligt tråkigt och SYND om du lät de lortarna bestämma över ditt liv? Som dessutom är det enda livet du har? Äe, ta tillbaka Tinder, pussa dig själv och sätt på världens bästa låt!!!!!!

        1. La Linda skriver:

          Älskar denna pepp!! Och älskar ännu mer att jag nu kan visualisera trollen. Tack!

  9. L skriver:

    Hört det ryktas om att Sara & John kilar stadigt här i Uppsala, så jag hoppas på det, och att personen i Malmö var någon helt annan!

  10. Carin skriver:

    Jag tycker Martin får oförtjänt mycket kritik faktiskt. Han erkänner ju i sista avsnittet att han skulle velat ge Madde allt det där hon ville ha, men var oförmögen. Tycker ffa att han inser sina fel och brister och står upp för dem på ett moget sätt till skillnad fr Madde, som inte alls inser sin egen del i det hela och som irriterande nog bara verkar ha två sinnesstämningar, asgarv eller asförbannad..

  11. Anna skriver:

    Sara kan hitta någon så mycket bättre! Förstår inte varför hon skulle vilja lägga tid på honom. Blev så förvånad att folk har sett de ihop efter programmet.

  12. A skriver:

    Jag tyckte att Maddes analys av sig själv var så jävla skarp! Hon fick i eftersnacket frågan ifall hon hade kunnat lyssna bättre eller något liknande och svarade att problemet var att hon lyssnade exakt på vad han sa. Det här gör nämligen jag också i stressiga situationer, tillexempel vid konflikter, jag blir helt blind för vad folk MENAR och hör istället bara exakt de bokstavliga ord som kommer ut ur människors munnar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla