Legenden Harun har lämnat stan

5:06 3 Mar 2020

Året var 2018 och det var alla hjärtans dag. Det var då Harun dmade mig på instagram för första gången och ville dricka öl. Han hade nyss flyttat hit för att få ett drömjobb som sedan kort efter detta inte blev som han tänkt sig. Så han la all sin tid på att dja. – Vilket jag i efterhand är så jävla glad för. För vi behövde honom i klubbscenen.

Under dom här senaste två åren så har Harun varit ett minst sagt STORT inslag i Göteborgs uteliv och han har djat mer än dom flesta av oss. Han har huserat klubbar genom förkylningar, motgångar, u name it. Han har kämpat igenom dom flesta fester och hur trött han än är så lyfter han festen till max.

Nu har han lämnat oss men innan han drog, så la han årets viktigaste instagraminlägg. Följ honom på @Hdelic ( ps denna text är 100% från mig och inte Harun mer att jag inspirerats av hans tid här och samtidigt vill tacka honom för att han var den första som pratade ut via instagram. Och texten är inte riktad mot en speciell klubb utan ett problem som pågår överallt ständigt. Känns viktigt att detta uppmärksammas då det säkerligen är ett problem utanför Göteborg med.)

Under lång tid så har vi arrangörer och djs pratat tillsammans om problemen som just nu pågår i Göteborgs uteliv. Men på grund av personer i maktpositioner och orättvisor så har faktiskt nästan ingen talat ut öppet. Den här texten handlar tyvärr inte om ett ställe, utan nästan varje stor nattklubb som just nu finns i Göteborg. Och jag förstår att det är svårare att se utifrån eller som gäst. Därför måste vi på många vis prata om det.

Jag tycker personligen att Harun var så sjukt modig som kritiserade en del av problemet öppet. TROTS ATT vi alla förstår att klubbarrangörer kan istället för att tillsammans med oss möta problemen och lösa dom så kan dom stänga oss ute ännu mer. – Vilket är ett stort och läskigt problem. Och jag vill mer än allt se en förändring där för arrangörer borde tillsammans MED oss vilja jobba för förbättring. Eftersom vi bygger deras klubbar minst lika mycket som en nattklubbschef. Vi borde fungera som ett team.

Vilket för oss som lever på frilans och som djs är avgörande. Vi är en utsatt grupp av eldsjälar som jobbar för kulturen och för att göra bra event. Men om ingen backar oss. Och vi inte backar varandra så faller vi platt ändå.

Nu är min enda fråga. Trots att vi delar på storys och pratar om det nu. Om problemen i att Urbana djs, Hiphop etc stängs ute mer och mer från scenen. Om rasism, sexism och orättvisor som pågår veckovis hos klubbar som ändå vinner i slutändan och tjänar pengar.  Kommer det verkligen se en förändring?

Och vilken klubb är mogen och så framåttänkande att som tar in oss som styrt klubbscenen bakom kulisserna. Vem kommer ge oss makten att göra skillnad? För garantin på att vi skulle mer än fylla lokalerna till bredden finns där. Och om ingen gör det, ska vi då samlas och göra någonting åt det ändå? Jag personligen kommer hålla mig ifrån dom delar av Göteborgs klubbscen som inte jobbar för rätt saker just nu. Och jag uppmanar andra att göra detsamma. Samtidigt som jag uppmanar er att ge extra support till arrangörer som spelar Hiphop just nu. Och som bokar dom djs som byggt Göteborg. Och klubbar med kvinnliga chefer. (DET FINNS NÄSTAN INGA vilket är sjukt då jag vet en hel hög brudar som skulle göra ett grymt jobb) Samt dela dela dela saker som sker öppet. Vi är starkare tillsammans.

Och en uppmaning till arrangörer som läser detta. Och lite basic info om något känns oklart.

Om din klubb inte bokar lika många kvinnor som män. – Då gör du som ansvarig fel.

Om din klubb bara har manliga residenter. – Så är det ditt ansvar att släppa in kvinnor bakom spelarna.

Om din klubb inte spelar Hiphop. Eller censurerar hiphop för att det ska dra ”rätt klientel” – Då gör du som ansvarig fel.

Om din dörr stänger ute personer pga rasism. Och om dina chefer har bestämt fast i tystnad att ni ska utesluta för att ha ”rätt klientel” – Så är det ditt ansvar som arrangör att ändra på det.

Om du som chef på en nattklubb på något vis utnyttjar din maktposition för egen vinning. – Så gör du fel. Som arrangör ska du jobba mot att bygga stan inte bara dig själv.

Om någon ifrågasätter din klubb. Och känner sig illa behandlad eller utsatt för rasism. – Så är det en del i ansvaret du tagit att bygga en trygg miljö för alla.

Om du väljer djs att spela eller få ansvar på din klubb. – Då är det ditt ansvar att se till att dom du anställt håller måttet. Annars, ge platsen till någon som jobbat hårdare och förtjänar den.

Om din vaktstyrka inte behandlar gäster med respekt. – Så är det ditt ansvar att möta problemet.

Att vara klubbchef är mer än att dricka bubbel och festa. Du ansvarar för kulturen. Du ansvarar för trygghet. Du ansvarar för att jobba mot sexism, rasism och så mycket mer. Om du inte klarar av jobbet. Rådslå eller ge det till någon som faktiskt kan fylla hela positionen. – Be om hjälp att boka djs och personal om du är osäker på hur du bygger det rätt. Men var inte ignorant.

Tack Harun för din tid i Göteborg och för att du snackade om ett problem som ingen vågade ta i. Och grattis Stockholm som får tillbaka livets stjärna.

Ska vi ta tag i det här nu eller? För det här problemet började inte igår. Det har egentligen funnits med oss hela tiden.

 

4 kommentarer | “Legenden Harun har lämnat stan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Christy Walton skriver:

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital etc.! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låg ränta och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  1. Theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Anna Erickson skriver:

  mitt namn är Annika Erickson, bor från Lund, min man skilde mig från mig senast 2 år, han flyttar ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje kväll när jag kommer ihåg att min dotter frågar mig när är pappa tillbaka hem, jag älskar min man så mycket och vi har en flicka på 9 år. Jag kontaktade så många stavspelare förra året ingen kunde få tillbaka min man, de krävde alla massor av pengar från mig, jag gav upp kärleksförtrycket tills förra veckan, jag gick på besök hos min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar min hjärta smärta till min vän Michelle, hon presenterade mig för en mäktig Dr.oduduwa från tropiska afrikanska länder, som har en svart magisk kraft som raderar alla onda trollformler som förstör mitt äktenskap. Min man var under en ond besvär från en annan kvinna som fick min man att skilja sig från mig. Min man med namnet Erickson återvände hem till mig just igår och ber om ursäkt med tårar i ögonen gråtande sade att han var mycket ledsen för att ha skadat mina känslor och med skilsmässedokument som han skickade till mig, beklagade han och sa att han inte var på rätt sätt. det är sant att min man var under en ond förtrollning från en annan kvinna eftersom hon hävdar att min make daterade hennes år tillbaka innan hon gifte sig med mig. Oduduwa hjälper mig lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll äter jag och min man med vår dotter middag tillsammans i grand moms house. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta Oduduwa kärlek stavkrafter. Jag rekommenderar starkt Oduduwa Love spell spellista, om du har liknande äktenskapsproblem skicka e-postmeddelande till Dr.Oduduwa personlig kommunikation via (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

 3. Wow! Very useful info for me, thanks! Very nicely explained and include all important information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG