Legenden Harun har lämnat stan

5:06 3 Mar 2020

Året var 2018 och det var alla hjärtans dag. Det var då Harun dmade mig på instagram för första gången och ville dricka öl. Han hade nyss flyttat hit för att få ett drömjobb som sedan kort efter detta inte blev som han tänkt sig. Så han la all sin tid på att dja. – Vilket jag i efterhand är så jävla glad för. För vi behövde honom i klubbscenen.

Under dom här senaste två åren så har Harun varit ett minst sagt STORT inslag i Göteborgs uteliv och han har djat mer än dom flesta av oss. Han har huserat klubbar genom förkylningar, motgångar, u name it. Han har kämpat igenom dom flesta fester och hur trött han än är så lyfter han festen till max.

Nu har han lämnat oss men innan han drog, så la han årets viktigaste instagraminlägg. Följ honom på @Hdelic ( ps denna text är 100% från mig och inte Harun mer att jag inspirerats av hans tid här och samtidigt vill tacka honom för att han var den första som pratade ut via instagram. Och texten är inte riktad mot en speciell klubb utan ett problem som pågår överallt ständigt. Känns viktigt att detta uppmärksammas då det säkerligen är ett problem utanför Göteborg med.)

Under lång tid så har vi arrangörer och djs pratat tillsammans om problemen som just nu pågår i Göteborgs uteliv. Men på grund av personer i maktpositioner och orättvisor så har faktiskt nästan ingen talat ut öppet. Den här texten handlar tyvärr inte om ett ställe, utan nästan varje stor nattklubb som just nu finns i Göteborg. Och jag förstår att det är svårare att se utifrån eller som gäst. Därför måste vi på många vis prata om det.

Jag tycker personligen att Harun var så sjukt modig som kritiserade en del av problemet öppet. TROTS ATT vi alla förstår att klubbarrangörer kan istället för att tillsammans med oss möta problemen och lösa dom så kan dom stänga oss ute ännu mer. – Vilket är ett stort och läskigt problem. Och jag vill mer än allt se en förändring där för arrangörer borde tillsammans MED oss vilja jobba för förbättring. Eftersom vi bygger deras klubbar minst lika mycket som en nattklubbschef. Vi borde fungera som ett team.

Vilket för oss som lever på frilans och som djs är avgörande. Vi är en utsatt grupp av eldsjälar som jobbar för kulturen och för att göra bra event. Men om ingen backar oss. Och vi inte backar varandra så faller vi platt ändå.

Nu är min enda fråga. Trots att vi delar på storys och pratar om det nu. Om problemen i att Urbana djs, Hiphop etc stängs ute mer och mer från scenen. Om rasism, sexism och orättvisor som pågår veckovis hos klubbar som ändå vinner i slutändan och tjänar pengar.  Kommer det verkligen se en förändring?

Och vilken klubb är mogen och så framåttänkande att som tar in oss som styrt klubbscenen bakom kulisserna. Vem kommer ge oss makten att göra skillnad? För garantin på att vi skulle mer än fylla lokalerna till bredden finns där. Och om ingen gör det, ska vi då samlas och göra någonting åt det ändå? Jag personligen kommer hålla mig ifrån dom delar av Göteborgs klubbscen som inte jobbar för rätt saker just nu. Och jag uppmanar andra att göra detsamma. Samtidigt som jag uppmanar er att ge extra support till arrangörer som spelar Hiphop just nu. Och som bokar dom djs som byggt Göteborg. Och klubbar med kvinnliga chefer. (DET FINNS NÄSTAN INGA vilket är sjukt då jag vet en hel hög brudar som skulle göra ett grymt jobb) Samt dela dela dela saker som sker öppet. Vi är starkare tillsammans.

Och en uppmaning till arrangörer som läser detta. Och lite basic info om något känns oklart.

Om din klubb inte bokar lika många kvinnor som män. – Då gör du som ansvarig fel.

Om din klubb bara har manliga residenter. – Så är det ditt ansvar att släppa in kvinnor bakom spelarna.

Om din klubb inte spelar Hiphop. Eller censurerar hiphop för att det ska dra ”rätt klientel” – Då gör du som ansvarig fel.

Om din dörr stänger ute personer pga rasism. Och om dina chefer har bestämt fast i tystnad att ni ska utesluta för att ha ”rätt klientel” – Så är det ditt ansvar som arrangör att ändra på det.

Om du som chef på en nattklubb på något vis utnyttjar din maktposition för egen vinning. – Så gör du fel. Som arrangör ska du jobba mot att bygga stan inte bara dig själv.

Om någon ifrågasätter din klubb. Och känner sig illa behandlad eller utsatt för rasism. – Så är det en del i ansvaret du tagit att bygga en trygg miljö för alla.

Om du väljer djs att spela eller få ansvar på din klubb. – Då är det ditt ansvar att se till att dom du anställt håller måttet. Annars, ge platsen till någon som jobbat hårdare och förtjänar den.

Om din vaktstyrka inte behandlar gäster med respekt. – Så är det ditt ansvar att möta problemet.

Att vara klubbchef är mer än att dricka bubbel och festa. Du ansvarar för kulturen. Du ansvarar för trygghet. Du ansvarar för att jobba mot sexism, rasism och så mycket mer. Om du inte klarar av jobbet. Rådslå eller ge det till någon som faktiskt kan fylla hela positionen. – Be om hjälp att boka djs och personal om du är osäker på hur du bygger det rätt. Men var inte ignorant.

Tack Harun för din tid i Göteborg och för att du snackade om ett problem som ingen vågade ta i. Och grattis Stockholm som får tillbaka livets stjärna.

Ska vi ta tag i det här nu eller? För det här problemet började inte igår. Det har egentligen funnits med oss hela tiden.

 

7 kommentarer | “Legenden Harun har lämnat stan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Christy Walton skriver:

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital etc.! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låg ränta och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  1. Theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Anna Erickson skriver:

  mitt namn är Annika Erickson, bor från Lund, min man skilde mig från mig senast 2 år, han flyttar ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje kväll när jag kommer ihåg att min dotter frågar mig när är pappa tillbaka hem, jag älskar min man så mycket och vi har en flicka på 9 år. Jag kontaktade så många stavspelare förra året ingen kunde få tillbaka min man, de krävde alla massor av pengar från mig, jag gav upp kärleksförtrycket tills förra veckan, jag gick på besök hos min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar min hjärta smärta till min vän Michelle, hon presenterade mig för en mäktig Dr.oduduwa från tropiska afrikanska länder, som har en svart magisk kraft som raderar alla onda trollformler som förstör mitt äktenskap. Min man var under en ond besvär från en annan kvinna som fick min man att skilja sig från mig. Min man med namnet Erickson återvände hem till mig just igår och ber om ursäkt med tårar i ögonen gråtande sade att han var mycket ledsen för att ha skadat mina känslor och med skilsmässedokument som han skickade till mig, beklagade han och sa att han inte var på rätt sätt. det är sant att min man var under en ond förtrollning från en annan kvinna eftersom hon hävdar att min make daterade hennes år tillbaka innan hon gifte sig med mig. Oduduwa hjälper mig lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll äter jag och min man med vår dotter middag tillsammans i grand moms house. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta Oduduwa kärlek stavkrafter. Jag rekommenderar starkt Oduduwa Love spell spellista, om du har liknande äktenskapsproblem skicka e-postmeddelande till Dr.Oduduwa personlig kommunikation via (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

 3. Wow! Very useful info for me, thanks! Very nicely explained and include all important information.

 4. Jehonna skriver:

  Jag är Antonio Laura från Stockholm, jag tror att vittnesbörd är ett verkligt liv som bevisar mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner fred i äktenskapsförhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag väldigt glad att dela mitt vittnesmål här ute för att alla ska kunna läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman tillbaka till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
  Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtryck för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här ute idag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser denna artikel här ute genom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Mina böner är att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vår kärleksförhållande och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta det vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp är här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Endast WhatsApp-meddelande: +79268011965

 5. adam skriver:

  Thanks for this info

 6. Faith skriver:

  Yes i can agree to the fact that some so called Spell Casters are SCAM, because i have fallen a victim few weeks ago because i was so anxious to get my love man Sjostrome back, how do i know that some love-spell caster are scam is this; when you start communicating with them on email or phone WhatsApp number, and there is no evidence that your work is been done either by showing you photos of cross section at their temple during love spelling procedure or you ask the love spell caster to be telling you what to do at your home, love spelling procedure must be practical saying incantation prayers also in your own personal free space at home.
  Dr.Oduduwa love spell caster is real because he will be telling you how to do the love spell on your own at your home free space at night when everyone else is sleeping in your house then Dr.Oduduwa will give you instruction on how to make love spell prayer work on your own without disturbing or asking for more money.
  this is how to differentiate from fake love spell caster and a real good working love spell caster that work good. I discover this myself and it work for me after i say some incantation prayer in my own house, Dr.Oduduwa tell me everything that needed to be done. i carefully followed all his instructions and within the next two days i received a phone call from my ex love man Sjostrome, he returned back to me same week love spell prayer was made. this is very true. i used this opportunity to recommend Dr.Oduduwa love spell channel to everyone seeking for a real love spell caster to bring back ex love partner urgently. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Please note: email communication is best, do not share your personal mobile number with anyone you are not sure of yet.
  thank you all for taking out time to read and i wish you all good-luck and happiness in your love relationship/marriages. god bless you.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp