Sämst krönika i SvD

10:05 10 Okt 2017

Nya serien We Can’t Do It hade premiär på Svt Play i slutet av september. I söndags publicerades en krönika på SvD Kultur skriven av Lotta Lundberg (absolut inte Lundgren) som på ett provocerande sätt har missuppfattat allting. Och det kan jag fan skriva utan att ens ha sett serien.

We Can’t Do It handlar om att så många unga kvinnor bränner ut sig. Fler och fler sjukskrivs för utmattningssymptom bland unga vuxna och kvinnorna är överrepresenterade i statistiken. Bra serie med ett tydligt och viktigt syfte.


Lotta Lundberg skriver att hon “är med på” att någonting måste ändras, och att det är förfärligt. Vad hon däremot inte “är med på” är att det är samhällets fel. Hon skriver att det gäller att gå på äggskal när man uttrycker sig om det här men raljerar:
Det handlar om unga svenska kvinnor som ligger på soffan i åratal, de orkar inte, de bara gråter, de är sjukskrivna och berättar om hur de skäms, att de gått över alla gränser och gått in i väggen.”

Förutom att Fanna Ndow Norrby som programleder serien träffar ett vårdbiträde och en ung kvinna som råkat ut för en olycka inom byggbranschen pga sin utbrändhet så är det ju inte heller vilket jobb man har som det handlar om.

Att det är samhällets fel att de duktiga flickorna tävlar med varandra i duktighet håller jag inte med om. Av samma skäl som jag inte tycker att det är krogägarens fel att vi blir alkoholister eller bankens fel att snorungar tar miljonlån som de inte kan betala tillbaka.”.

Så den extra stress som många kvinnor upplever på grund av att de är just kvinnor är ett val? Som inte samhället har någonting att göra med. Det är ett val i samma kategori som att köpa en bostadsrätt att man tar på sig allt emotional labour för hela familjen. Eller att du som kvinna så ofta måste kämpa mot och igenom strukturer och hela tiden bevisa dig själv så att all energi redan har tagit slut när du väl kommit fram till punkten där du kan börja att göra ditt actual jobb?

Nej det är ju inte det Lotta. För det är det som är strukturer. De går inte att välja bort, även om man är medveten om dem.

4 kommentarer | “Sämst krönika i SvD”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. THERESA WILLIAMS skriver:

    Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

    1) kärleksspell
    2) Lost Love Spells
    3) Skilsmässa Spells
    4) Äktenskapsstavar
    5) bindande stavning
    6) Breakup Spells
    7) Förvisa en tidigare älskare
    8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
    9) vill tillfredsställa din älskare
    Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
    genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  2. Ahiga Audrey skriver:

    Jag heter Ahiga Audrey, jag bor i Ohio USA och jag är lyckligt gift med en härlig och omtänksam make med tre barn. Ett stort problem uppstod i min familj för ett år sedan, mellan mig och min man, så hemskt att han tog saken till domstolen för en skilsmässa. Han sa att han aldrig ville stanna med mig igen, och att han inte älskade mig längre. Så han lämnade huset och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärtor. Jag försökte alla mina möjliga medel för att få honom tillbaka genom mycket tiggeri men alla till ingen nytta. Slutligen bekräftade han att han har fattat sitt beslut och han ville aldrig se mig igen. På en ödesdigra kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av mig som frågade min man. Jag förklarade allt för henne, så hon berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare eftersom det verkligen har fungerat för henne också. Däremot trodde jag aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hennes råd. Hon gav mig e-postadressen till stavningskastern som är ”wiseozizaspiritualhome@gmail.com”
    Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen hon gav mig och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka inom två dagar. Vilket fantastiskt uttalande !! LOL !!! Jag trodde aldrig, så han talade med mig och berättade för mig allt jag behövde göra. Nästa morgon, förvånansvärt, min man som inte har ringt mig i över ett år ringde mig att han skulle komma tillbaka . Så fantastiskt rätt? Jo, det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sina misstag och för de smärtor han orsakade för mig och mina barn. Från den dagen har vårt förhållande varit starkare än tidigare. Tack för hjälpen från den här stora stavningskanalen. Mitt råd för alla där ute genom olika utmaningar är att kontakta den här stora mannen och precis som han gjorde för mig, kommer han att lösa alla dina problem. Du kan skicka honom ett mail via denna e-postadress. Jag lovade honom att jag skulle berätta för hela världen om hans magnifika krafter. (wiseozizaspiritualhome@gmail.com), om du befinner dig i något sådant tillstånd eller om du har något problem med att ”ta tillbaka din ex. inte bara att han kan hjälpa dig

    1) bli främjad i allt du gör.
    2) Tjäna bra pengar eller vinn en lotteri.
    3) uppnå framgång i affärer.
    4) andliga problem.
    5) vinna domstolsfall
    6) Leta efter din livspartner.
    7) få ett välbetalt jobb.
    8) få kontroll över ditt äktenskap.
    9) få fördel och få attraktion från människor.
    10) få tillbaka förlorade pengar.
    (11) läker dig av alla sjukdomar. både härdbara och ohälsosamma precis som hiv / aids, cancer, något alls
    (12) lösa graviditetsproblem och välsigna dig med barn.
    13) hjälper också till att stoppa droger
    hans e-postadress är igen (wiseozizaspiritualhome@gmail.com)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg