hur man blir smal

1:54 4 Nov 2018

Aaaaah!!!! Lördagkväll. Jobbat varje dag med att sitta på en stol i fem timmar (10-15…utmattande tider…) så är som ni förstår en cm från den omtalade väggen. Tackade därför nej till alla miljoners erbjudanden jag fick om att hänga ikväll (detta är en peak till alla mina vänner (förutom agnes) som inte hört av sig sen före kristus)(kan ksk ha ngt å göra med att de alla hänger med mitt ex ikv). Nåväl, gick istället med på att vara kattvakt åt mitt andra ex (katt) som tagit en staycation med sin nya. Hahha skoja. De är på landet med familj. Har lagt en såndär black face-ansiktsmask som jag aldrig förstår hur fan man gör med för att det ska se snyggt ut, lyssnat på skrillex och kollat på en minidokumentär om kvinnliga sex-robotar (kände ytterst motvilligt… nått…).

Image result for ansiktsmask pores     

expectations vs reality (råkade klia mig i pannan jag är så smart)

Sen slog det mig att jag ju kan lägga min tid på nått semi-produktivt! Som nöjesguidens kvinnliga alibi bär jag ett otroligt stort ansvar på mina svaga, skadade axlar och vill faktiskt skriva om grejer som berör kvinnor. Men vad?! Jag vankade av och ann i lägenheten, drog mig förtvivlat i håret så testarna samlades landningsbane-format bakom mig. Om jag ändå kunde… På nått sätt.. Veta vad kvinnor tänker… Ta mig in i deras hjärnor och få reda på vad de vill läsa om…. Då kom snilleblixten. Nöjd som Bert Karlsson när han tryckt två paket kakor satte jag på podcasten Della Q, Sveriges enda renodlade kvinnopodd. Inspirerad som aldrig förr började mina små, små händer flyga över tangenterna. Jag hade ett ämne.

Något folk ofta frågar mig är “Myrna… hur håller du dig så smal? Så nätt och elegant? Så petite? Så pytte? Så väldigt, väldigt liten och obehaglig? ”… Och svaret är: det gör jag inte :) Sen jag fick min första ätstörning för lite mer än tio år sedan har jag pendlat ungefär 30 kg åt båda hållen. Nu har jag väl landat nånstans mittemellan tror jag. Man vet aldrig? När man varit ätstörd hela sitt vuxna liv kan d va så satans svårt å avgöra varfan på skalan man ligger, eftersom man har prick noll rimlighet att förhålla sig till. Det är så härligt att va tjej haha! Jag har iallafall absolut ingen aning om vad jag väger eftersom jag senaste gången stod på en våg blev så förstörd över att inte längre väga 38kg att jag plockade upp den å krossade den mot mitt huvud. 

Men! Jag har funderat en del på mina kostvanor och insett att den bästa dieten (om det e någorlunda smalhet, ständig småyrsel och skitdålig blodcirkulation samt ämnesomsättning man vill uppnå dvs) för iallafall mig är att va riktigt riktigt ointresserad av mat. Det och att inte gilla mat så mkt/ha trasiga smaklökar (+ lite bulimi). Så, veckan som varit har jag försökt (det var jättesvårt men jag har verkligen försökt) komma ihåg fota allt jag stoppat i mig och jag hoppas det kan inspirera nån där ute som kämpar med vikten… För som ni kommer märka lever jag ett väldigt härligt och sunt liv rent matmässigt så ja.. Hoppas verkligen jag kan inspirera… Min kulinariska resa börjar här…3…2…1

MÅNDAG

Började dagen med en underbar, härlig jul-lunch. Ni ba om du nu är ”ätstörd” ofta du inte dricker julmust-light? Grejen e att jag e mer rädd för aspartame (Jävlar efterbliven stavning) än vad jag e för typ knark. Aspartame och redbull is for me what heroin is för Karin, 45 fr Täby.

Till middag gjorde jag en stor sats bönpasta-sallad som ni kommer få se lite mer av senare i programmet. Den va faktiskt ganska god.

TISDAG

 

Kom tyvärr inte på det här med att jag skulle fota förrän efter jag ätit upp frukosten. Men ett gäng knäckebröd med gurki å så det andra ni ser på bilderna. Det vattnas i munnen.

Kolla LYxen. Sushi fr Hemköps fiskdisk. Unnade mig till och med sjögräs-sallad som är det absolut godaste som finns?.

En öl och en hallongrotta till mellanmål, myset!!. Jag och mattias möttes på nationalmuseet där vi efter måltiden kollade på Karl XII:s likfärd i ungefär två timmar.

 

Sen blev det vidare till seaside bar för middag och mys med finaste älsklingarna. Beställde en extra salsa ist för gräddfil eftersom jag e vegan (nej jag skoja men jag e typ laktosintolerant så nästan samma).

ONSDAG

Frulle blev nåra sånna majskakor å till det oatlys chokladdryck. Ett återkommande tema för mina frukostar e ”det som finns hemma”.

Den här lunchen blev tyvärr det sista jag åt det kommande dygnet eftersom jag: glömde bort att äta middag? Och sen glömde bort att äta frukost dagen efter? Det är också ett jättebra knep för alla som strävar efter smalhet: va dum i huvudet, bli full som fan och glöm bort att lyssna på din kropp.

TORSDAG

 

Vid ca 13.30 åt jag två portioner bön-pastasallad igen (glömde fota ofc). Efter det somnade jag om och sov till 9 dagen efter :D Minns det som knep fr en dietist.. Eller kan d ha varit en pro-ana-blogg… Eja, att försöka sova ist för att äta. . Det och ett glas iskallt vatten + en matsked äppelcidervinäger (det funkade verkligen inte, var bara jobbigt att förklara för mamma och viktigast av allt: smakade piss).

FREDAG

Hann inte äta frukost så fick bli en cig på väg t jobbet. *skinny love spelas i bakgrunden*

Den här lunchen var d godaste jag ätit på hela veckan. Hetsade i mig allt på ungefär 3 sekunder sen mådde jag illa i 1 timme. Men ändå värt!

Mellanmål på vice-kontoret dit jag drog och delade med mig av min ångest för ingrid och hennes kollegor jag aldrig tidigare träffat.

Image result for halloumiburgare

Sen åkte jag ingrid och moa till gröna lund. Där blev d en halloumiburgare med pommes som jag såklart glömde ta bild på.

LÖRDAG

 

En dubbelmacka on the go. Känner mig alltid härlig och storstad när jag tar något på vägen.

 

OCH det var allt. Eller jag orkade inte ta fler bilder sen. Som ni förstår: jag mår givetvis piss men är iallafall smal. Skönt för mig att det fortfarande är det enda som räknas. Nu blir d att röka en cig och sen gråta sig till sömns. Kram.

34 kommentarer | “hur man blir smal”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Cecil skriver:

  hade kunnat leva på sjögräs alltså, så gott 😍

  1. myrna skriver:

   Ja! det godaste vi har!!

 2. Elsa skriver:

  frustskrattade åt skinny love ändå

  1. myrna skriver:

   kände mig faktiskt väldigt nöjd med den

 3. Linnea skriver:

  Skrattar högt! Igenkänningshumor! Kul!

  1. myrna skriver:

   haha tack<3

 4. ana;)nomous skriver:

  Stort tack för tipsen. Ska testa din kosthållning ett tag, återkommer om 1 v med kommentar om hur mkt jag (förhoppningsvis) gått ned.. skinny is the new strong

  1. myrna skriver:

   gör gärna det!! min diet e nog helt ok som start men obs!! ej långsiktig…. glöm ej…. kram

 5. hanna skriver:

  hahaha. Är du mig eller vad. Älskar skiten

  1. myrna skriver:

   Tack!!! <3

 6. Li Wångblad skriver:

  Testa mindfulness eller TM (transcendental meditstatiob) så förändras världen till det bättre samtidigt också, om ni går in för det istället för att gå med på normer och ideal kapitalismen skapar – det att vi aldrig ska vara nöjda nånsin.. och det leder bara till narcissism och hyperindividualism. Hellre mullig å lyckligare, men ör rätt smal för att vara 40 och tyvärr äter jag skitmat överlag. Halvfabrikat, snabbmat etc.. mycket sött, salt, fett men håller en igång hjärnan; ifrågasätter just normer, peppar sig själv till att leva ett moraliskt, mer solidariskt liv – se andras behov ist för drunkna i de egna, och inte ens vara medveten om att det upprätthåller våra fucked up system och strukturer, av allt som sker är ju vi en del., gött med igenkänning absolut men ta lite personligt och samhälleligt ansvar Myrna, unga ser upp till folk bara de skriver för t.ex Nöjesguiden ju. Du är nog mogen våga göra något uppbyggande volt istället för främja förlegade normer marknaden hurrar över att vi inte kan släppa? Fattar det är coolare va pessi och lat men bortskämdhet är inte så nice, du har förutsättningar många i världen saknar att va hur lycklig som helst, bre inte på knäppa krav på tjejer i att rättfärdiga dem än mer. Jag har jobbat med kultur hela livet eller öh varit arbetslös lika mkt därför men förr var det ju inte trendigt alls att träna, bland kultur- och mediefolk hänger det kvar att en ska va smal och snygg utan ansträngning, och i konsten förstås att det dekadenta, destruktiva är mer av intresse än optimism och hopp och framtidstro – vi behöver ju sällan bearbeta eller få stöd i det optimistiska å lättsamma roliga i livet – men det går ändå skriva coola texter utan att föra vidare unkna ideal. Du förskönar även om du vill visa dig prestigelös osv. Du behöver ju inte vara ett offer 🙏🏽
  Va en förebild men mindre käck och överdrivet peppig som vissa dietister, sportiga, träningsfreak e då?
  Jorden behöver att våra hjärnor jobbar tillsammans nu inte saknar näring för tjejer (och allt fler killar) går med på överdrivna skönhetsideal – lägg tid på viktigare saker än hur man blir smal och är dina problem mkt djupare än vad du indikerar så sörjer jag det men hoppas du visar din styrka och kampanda istället för offermentaliteten – du är ju i en proffession och har makt över människor i o m det- så var modig och berätta än mer öppet om baksidorna isf och frustrationen, ångesten i det hela – sök förändring och när du hjälper dig själv hjälper du automatiskt andra att hitta vägar ur anorexia, bullemi, ätstörningar. Sjukdomar som ju kan döda oss 🙏🏽🙏🏽🙏🏽🕊🙏🏽🕊🙏🏽🍀🍀🍀🍀❤️❤️❤️❤️

  1. myrna skriver:

   Jag skriver om mina ätstörningar och övriga psykiska ohälsa jättemycket, på många andra sätt. Du råkade komma över den här texten bara. Ett sätt för mig att hantera det är att ha en komisk distans till det. Om det inte passar en så föreslår jag att man söker sig någon annanstans. Det är inte mitt ansvar att se till så andra mår bra, även om det såklart är idealt. Men jag tänker inte offra det jag mår bäst av för det. Jag förstår att du menar väl med din kommentar men du vet alldeles för lite om mig för att ha rätt att uttala dig så dina tips faller lite platt. Tack ändå. Kram.

 7. Li Wångblad skriver:

  TM transcendental meditation skulle det såklart stå :-)

 8. Sandra skriver:

  Förstår absolut den ironiska tonen i texten. Men som fellow ätstörd for life men med en frisk kosthållning på senare år så var detta inlägg extremt triggande. NG tar kanske inte redaktionellt ansvar för bloggarna men ett tips är att starta inlägg som detta med en fetstilad TRIGGERVARNING i rött.

  1. Li Wångblad skriver:

   Bra inlägg! Stort lycka till i din fortsatta kamp. Mat är ju någpt av det mest njutningsfulla som finns i livet så sörjer att många har en trasig relation till ätande. Nöjesguiden bör ta mer ansvar överlag

  2. myrna skriver:

   tips: läs inte ett blogginlägg med titeln ”hur man blir smal” om du triggas av ätstörningar

 9. Li Wångblad skriver:

  Hm halva meningar och stavfel. Snor i huvudet idag

  Skulle skrivit att matsmältningen blir bättre och alla organ arbetar bättre när en mediterar och ger sig själv stillhet och då får en kraft vilja förändra samhället förhoppningsvis och jävlar – då rör man sig mycket om man tar det på allvar att se och bry sig om andra och lära nya saker och utmana hjärncellerna, ge vår plastiska hjärna bättre fungerande synapser, kopplingar mellan hjärncellerna osv. Hoppas på mer ansvarsfulla artiklar överlag från er på Nöjesguiden. Ni e ju intelligenta allihop; använd det mer och sluta lev upp till att vara negativa hellre än positiva, typ avtrubbade eller coola främst

  Kul det personliga får ta mer plats men tänk på vad ni smittar andra med, vilka attityder, ideal, normer och värderingar så mår både ni och de som läser tidningen bättre och vi fostrar varandra i att ta ansvar, visa mod och civilkurage osv inte ge vika för hierarkier och auktoriteter och ekonomiska system som för längesen spelat ut sin roll

 10. Li Wångblad skriver:

  Hm halva meningar och stavfel. Snor i huvudet idag

  Skulle skrivit att matsmältningen blir bättre och alla organ arbetar bättre när en mediterar och ger sig själv stillhet och då får en kraft vilja förändra samhället förhoppningsvis och jävlar – då rör man sig mycket om man tar det på allvar att se och bry sig om andra och lära nya saker och utmana hjärncellerna, ge vår plastiska hjärna bättre fungerande synapser, kopplingar mellan hjärncellerna osv. Hoppas på mer ansvarsfulla artiklar överlag från er på Nöjesguiden. Ni e ju intelligenta allihop; använd det mer och sluta lev upp till att vara negativa hellre än positiva, typ avtrubbade eller coola främst

  Kul det personliga får ta mer plats men tänk på vad ni smittar andra med, vilka attityder, ideal, normer och värderingar så mår både ni och de som läser tidningen bättre och vi fostrar varandra i att ta ansvar, visa mod och civilkurage osv inte ge vika för hierarkier och auktoriteter och ekonomiska system som för längesen spelat ut sin roll

  Och nä; jag har inte sagt detta innan, ert filter vill inte publicera denna kommentar då den liknande den tidigare – hade jag kunnat rätta stavfel och avsluta meningen så lugnt men går ju ej ;-)

 11. Sarah skriver:

  Hej! Som medicinskt utbildad person så ser jag att du kanske inte har forskningsläget riktigt klart för dig, så ville hjälpa dig lite: Det finns fram tills nu ingen forskning som lyckats visa på att aspartam har några direkt negativa effekter för hälsan. En grej som forskningen dock lyckats visa har väldigt många svindåliga hälsoeffekter är att röka cigg. Så där är ett starkt tips om du vill undvika gifter (självklart med bibehållen smalhet).

  1. myrna skriver:

   är inte det för att aspartam inte funnits tillräckligt länge för att vi ska kunna se de negativa effekterna o längden? Har gärna fel!

 12. Josefin skriver:

  Absolut att det är kul att skämta om det bisarra i ätstörningar, men denna text hade definitivt behövt en triggervarning. Blev väldigt påverkad av det här.
  // oskön kan ej ta ett skämt

 13. qvinna skriver:

  jag behöver att ngn skriver triggervarning innan dom ber om en triggervarning, bli medlem i typ växtgäris och ickebinäris istället för att läsa hennes blogg som e KUL!111

  puss myrna

  1. Josefin skriver:

   Men det är inte som att jag skriver det här för att det är roligt att gnälla på folk. Jag tycker verkligen att själva texten i sig var rolig, så bra skriven. Men om man inte själv har en ätstörning så kan det ju vara svårt att förstå hur lätt det är att påverka människor negativt. Sluta raljera.

   1. qvinna skriver:

    1. hur har du koll på vem som har elr inte har en ätstörning?
    2. vrf sluta skoja?

   2. myrna skriver:

    tips: läs inte ett blogginlägg med titeln ”hur man blir smal” om du e ätstörd och triggas av ätstörningar.

  2. myrna skriver:

   puss! <3

 14. isa skriver:

  ??? det är liksom inte charmigt att glamorisera (ja) sina beroende och beteenden eller försöka få dom att bli inspo för någon annan för att känna sig härlig och ball typ. du vet säkert att det inte är så lätt som att ”inte läsa ett inlägg angående att bli smal”. klart du inte kan ta ansvar för andras känslor men känns som en kan bry sig lite om dom? var det värt det liksom, att få folk att må kass. puss och menar det<3

  1. myrna skriver:

   JAg skriver inte inlägget för att verka charmig? haha. så himla märklig inställning till ätstörningar. Man får bara prata om det med en allvarlig ton som får andra förstå exakt hur hemskt det är? eller va? jag skriver flera gånger att det inte är eftersträvansvärt, att jag är DUM I HUVUDEt, mår piss osv. fast med en (försök till) humoristisk underton. Om den här texten fick folk att må kasst på riktigt så har personen redan stora problem, dvs inte jag som fått dem att ”må kasst”. Vilken approach jag har till mina ätstörningar måste väl ändå få vara upp till mig

 15. igoal แทงบอล skriver:

  I enjoy your article very much. Thank you for sharing the information your website Let people know about great and knowledgeable articles.
  igoal แทงบอล

 16. tarea skriver:

  You present a very well-written article and with some awesome information which is very helpful.

 17. Thanks For sharing such a article.

 18. Top Follow APk skriver:

  Top Follow APk : https://topfollowapkdl.com Social media has become a huge part of our lives, hasn’t it? Nowadays, it seems like everyone using Instagram, Facebook, Twitter, and a whole bunch of other social media apps. And let’s be real, we all want to get popular by racking up followers and likes on our posts. I mean, who doesn’t want to be Insta-famous, right?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp