Content och vuxentwitter :(

2:43 13 Jan 2019

Gud jag har tagit ett alldeles för långt jullov. Fick impuls att be om ursäkt men let’s face it…. Ingen bryr sig;:/ :). Har också dragit mig för att logga in här? Sett det som en UPPGIFT typ. Sen slog det mig… Att jag själv valt att ha den här tråkiga bloggen så det är nog bara att suck it up. Sen senast har egentligen bara två saker hänt. Jag har fått massa eksem på hela kroppen och så har jag blivit en… Uppstyrd människa? Har köpt en veckojournal jag använder otroligt flitigt med markeringspennor i _olika_ färger. Har börjat ”lägga ifrån mig telefonen” en stund innan jag ska sova, läser böcker igen, håller det rent hemma, lagar mat (well, försöker). Förutom Alidah (som jag bor med), Mikko (hennes pojkvän) och mina kollegor har jag träffat typ… 2 kompisar det här året. Jag har jobbat, åkt hem, lagat mat, jobbat lite mer, sen då ”lagt ifrån mig telefonen” och försökt sova. Det vill säga precis motsatsen till hur jag var i december? Jag hoppas bara att denna tråkiga livsstil inte sipprar ut och gör mig tråkig :( Tråkig är nämligen en av de absolut sämre egenskaper en människa kan ha.

NÅVÄL, med den bryggan är jag nu redo att ta mig an dagens ämne.

Idag ska jag försvara content. Ni som följer mig vet att jag (tyvärr) varit här förut, jag har (tyvärr) svårt att låta bli bli asförbannad när stora eller ganska stora konton får massa bekräftelse för snodda tweets. MEN: JÄTTestor brasklapp innan bara, jag är fullt medveten om hur otroligt töntigt det här ämnet är…. Alltså verkligen, för varje tangent jag trycker ner ökar mitt självhat i kvadrat. Detta är nog kanske det mest lame jag någonsin kommer skriva. Så: nu när jag blivit den första att kritisera mig själv och därmed skyddas från eventuella spydigheter KAN VI SÄTTA IGÅNG.

Hur kommer det sig att jag nu tvingats till detta fruktansvärd öde ”försvara content”? JO, det ska jag berätta för er. Alltihopa är vuxentwitters fel. För er som inte vet vilka vuxentwitter är (bless ur souls) ska jag nu dela med mig (förlåt). Vuxentwitter är ett gäng som blockar folk de ”inte orkar prata med”, kommer med helt obegripliga, seriösa svar i trådar som är uppenbara skämt och helt öppet, helt utan skam kåtar upp varandra online. Vuxentwitter är överlag otroligt tråkiga och saknar helt känsla för humor annan än Tasse & Hage, de tycker elakhet är det värsta brott en människa kan begå (trots att de själva ofta är nedlåtande och passivt aggressiva), de hänger ut sina barn för likes och retweets (Vad Är Integritet 10p) och skriver långa trådar om helt ofattbart snarkiga ämnen. På instagram använder de fortfarande whitagram trots att instagram själva sedan ungefär fem år tillbaka har en inbyggd funktion som är 100 gånger bättre, och som min lillebror så fint uttryckte sig: ”ett tecken på att man hamnat på vuxentwitter är att man har 20+ notiser.” De. Slutar. Aldrig. Skriva, de har dvs ingen känsla för ”renhet” eller stilism på sina sociala kanaler. De använder endast sociala medier för att vara just det, sociala, och inte för att bygga något för sig själva. Kanske är det därför vi kommer så dåligt överens. I tweets byter de rad vid varje ny mening och skämtformaten de använder sig av är hundra år gamla. Förutom där det finns en uppenbar värdering lägger jag ingen värdering i något av det jag just beskrivit. Jag bara ÅTERGER. *

Jag ska posta några tweets här som enligt mig är ”typiskt vuxentwitter”, så att ni ska förstå bättre vad jag menar.

Tack för tipset.

Styckeindelningen.

Så roligt. Jag dör.

Jag kan inte heller sluta skratta. Absolute Comedy Gold. Extraplus för styckeindelningen!!

En tråd om…. Ja? Vad fan då?

Så sjukt att detta aldrig hänt någon annan. 

VAD ÄR det här ens för jävla svar hahah? Vad betyder det. VAD???

Iallafall, häromdagen hamnade jag i bråk med VT. Jag orkar egentligen inte återge allt från början till slut, blir utbränd av bara tanken  (misstänker att deras hjärnslapphet som följer med den höga åldern är hemskt smittsam). Men, bråket kom iallafall att handla om huruvida det är okej eller inte okej att hitta på saker, alltså händelser, och twittra om dessa. Om det är för likes och retweets eller bara för SAKENS SKULL etablerades aldrig. Det spelar egentligen ingen roll, det är om inte mer psykfall att ljuga online bara för SAKENS SKULL och inte ens för att man vill åt uppmärksamheten.

Find you a man som förstår dig så bra som den här tanten förstår mig.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är med människors slarviga syn på innehåll som gör mig så irriterad. Kanske för att det är det enda i hela världen jag verkar vara bra på?  Kanske är allt det här bara jag som är kränkt? Men när jag ser att en otroligt tråkig och antagat påhittad tweet fått massa spridning känns det som att jag tävlar i basketboll mot två personer som står på varandras axlar och alla ba ”wow vad bra han är på basketboll” och jag ba ”men SER ni inte att det är två personer som står på varandras axlar? Ser ni inte att det är fusk??”. Det är inte speciellt svårt att hitta på roliga saker som typ hade kunnat hända en, det svåra med att göra innehåll är att urskilja vilka helt vardagliga grejer som har potential ”som innehåll” och sen kunna formulera dessa på ett sätt som klär formatet. (USCH JAG HAR ALDRIG SKRIVIT NÅGOT VIDRIGARE).

”Årets bästa tweet” är såklart snodd. Det tog mig en (1) twittersökning att hitta ungefär 50 likadana tweets fast på engelska.

Innehåll online har blivit en så stor grej att man definitivt och hundra procent kan tjäna pengar på det. Ja menar hela reklambranschen håller på att omdefinieras till att handla mer om olika privatpersoners innehåll än om traditionell tv-reklam? MeN dEt Är Ju BaRa EtT sKäMt VaD gÖr DeT aTt NåN sNoR? Ja du Håkan. Kanske för att den (obefintliga) bilden du har av skämt som intellektuell egendom inte bara existerar hos dig utan hela vägen till ”toppen”. Och om det inte är pengar man tjänar på sina sociala medier så finns det annat att vinna, annat för många viktiga och eftersträvansvärda grejer. Social status, intellektuell status, humoristisk status (??). Att folk tycker om en för det man skapar online. Bland människor som inte själva är roliga (eller ens strävar efter att vara det, vilket man såklart inte måste göra), verkar det finnas en bild av att det inte är så farligt med snott innehåll. Att om det finns uppladdat är det allas. Och i juridisk mening är det såklart det, man kan (tyvärr) inte fällas i domstol för man snott ett skämt. Men vad händer när folk blir stora på att sno skämt då? När det finns karaktärer som typ @thefatjewish som rakt upp och ner kapitaliserar på att sno andras skämt? Tror ni han existerar i ett vakuum som inte berörs av resten av internets syn på innehåll? Om man inte är okej med att någon tjänar pengar på att sno av andra bör man rimligtvis inte heller vara okej med att helt vanliga människor snor innehåll av andra helt vanliga människor.

Skrivet av en person som verkar tro att de enda skämt som existerar är sånna man hittar på allaroligahistorier.se.

Jag vet att det såklart inte är lika illa att typ hitta på och ljuga som att sno av andra, och det får man såklart göra. Det är bara jag som blir irriterad för jag känner att det är fusk. När man rör sig i kretsar och bland människor som rakt upp och ner fått jobb genom sina twitterkonton är det kanske inte så konstigt att man får en mer neurotisk och ängslig syn på innehåll, att man slutar se det som trams och istället som något som faktiskt kan ge en något ”riktigt”. Att vuxna inte delar den här synen på innehåll med mig har jag förståelse för, ”content” i den bemärkelsen är väl något ganska nytt, men bara för att man inte förstår sig på något behöver man inte vara direkt hånfull.

Jag kan heller inte fatta att jag, någon som tillhör historiens vettigaste generation, väljer att lägga energi på något jag är bra på, gör mig glad och ger mig bekräftelse? Helt jävla sinnessjukt.

Jaja. Nu hatar jag mig själv så mycket att det börjar sippra ut genom mina porer, tror jag måste sluta. Sammanfattningsvis: Jag bryr mig om sanningshalten i och upphovsmakaren till tweets för att det är det enda jag är bra på, orkar inte existera i samma universum som ett gäng tråkiga fuskare. Innehåll fungerar på ett nytt sätt nuförtiden, ett sätt vuxentwitter inte förstår sig på. Lite mindre raljans kring ämnet vore trevligt, annars kommer jag tyvärr behöva känna den otroligt störiga känslan ”MOOOOM u don’t get it”. Och sist men inte minst: det är klart att tråkiga människor inte bryr sig om snott innehåll, med tanke på hur jävla pisstråkiga de är skulle det aldrig drabba dem.

Nailed it. Sick burn.

Hejdå och kram till alla förutom… Hm. The fat jewish?

*Även fast stora delar av vuxentwitter är sinnessjuka narcissister som alla är säkra på att just deras barn innehar särbegåvning, finns det jättemånga vuxna på twitter som jag avgudar. Många mysiga och underbara personer som gör mig ångestfri och lugn av att följa. Och NI VET VILKA NI ÄR.

5 kommentarer | “Content och vuxentwitter :(”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. honkytonk skriver:

  jättebra, behövs def analyser av sånt här. memes/tweets/poster etc är hits på samma sätt som t ex låtar så självklart ska det tas på allvar och finnas en diskussion om regler, former etc. kalesalad är en förebild som söker upp original o postar dem.

 2. Therese Svensson skriver:

  Sjukt bra Love you hatar vyxna

 3. sddcsjsas skriver:

  Thank you so much for this. I was into this issue and tired to tinker around to check if its possible but couldnt get it done. Now https://plex.software that i have seen the way you did it, thanks guys
  with
  regards

 4. sddcsas skriver:

  for this. I was into this issue and tired to tinker around to check if its possible but couldnt get it done. Now that i have https://kodi.software/ seen the way you did it, thanks guys
  with
  regards

 5. sddcsssas skriver:

  I was into this issue and tired to tinker around to check if its possible https://luckypatcher.pro/ but couldnt get it done. Now that i have seen the way you did it, thanks guys
  with
  regards

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp