Myrnas ultimata helg i Stockholm

11:33 20 Jan 2019

Hej hopp!

Har lovat mig själv att 2019 lyckas med det jag och Frasse faktiskt kom överens om den där kvällen på Under Bron vi båda signerade en servett och skakade hand på att jag skulle få en blogg: att skriva minst ett inlägg i veckan. :) Det kommer nog tbh sänka verkshöjden (ni ba vilken verkshöjd paHahahaha) på mina inlägg en del eftersom jag absolut inte är kreativ nog att komma på en sak i veckan att skriva roligt om. Nåväl. Sen senast har jag: varit stressad, börjat med bikramyoga på ett ställe på Östermalm där månadskort kostar 1100kr (det.är.otroligt.där. har en gratismånad nu, mkt orolig över att jag faktiskt kommer skaffa ”kort” där sen….), jobbat, blivit glad när vänner ställt in häng (eftersom jag varit så stressad), funderat på att skaffa det där FaceTune eftersom mitt ansikte håller på att förfalla (kanske pga stressad?), INTE blivit helt av m mina eksem (kan d va…stressen?), gått på mer bikramyoga (hjälper inte mot stressen tyvärr) och läst ut en tråkig bok. Mitt januari är med andra ord inte speciellt händelserikt. Innan vi går vidare vill jag faktiskt bara prata liiiiite om bikramyogan, för det är så sjukt, alltså helt sinnessjukt. För er som inte vet är det alltså yoga i värme, i typ 40 graders värme(!!!!!!!!), man svettas så mycket att det inte ens är sexigt. Man dryper av svett, det droppar från en, så mycket att man blir lixom HAL. Haha. Inte för å va en yogatjej men eftersom man svettas så mycket känns det verkligen som man blir av med kroppens all ~ t͓̽o͓̽x͓̽i͓̽c͓̽i͓̽t͓̽y͓̽~. Otroligt är det.

Jaja. Jag läste underbara Hannas blogg i jakt på inspiration. Lol skoja mer som prokrastinering….. Har nog aldrig någonsin aktivt sökt inspiration känns bara som något sinnessjuka människor sysslar med. NÅVÄL, såg iallafall ett inlägg hon skrivit, där en läsare som ville fira sin 25årsdag med en weekend i Stockholm frågade Hanna efter tips på saker att göra! (något mörkt lr..? jaja) Jag får ju såklart inte den här typen av kommentarer eftersom 1.jag är en vidrig människa och 2. alla mina läsare är elaka, hatar mig och vill mig generellt illa. Ändå tänkte jag: ”fan jag ska också skriva ett sånthär inlägg” (note att jag alltså står fast vid att jag inte är kreativ nog att komma på en rolig idé i veckan att skriva om så får lixom…. Sno grejer? :) Jaja. Jag är iaf öppen m att detta inte är min idé.) Denna är alltså en direkt rip off av Hannas inlägg men riktar sig mer mot hur jag tänker mina läsare är…. Förlåt i förväg. Här har ni: Myrnas ultimata helg i Stockholm:

 

FREDAG 

14:30 ni anländer till TC, det e mörkt och kallt och vidrigt eftersom t-centralen är det närmsta jordelivet kommer helvetets kretsar. Ni kånkar era tunga väskor (ni har såklart packat alldeles för mkt grejer för att bara va borta en helg) ner för Snälltågets (billigare än snabbtåg och faktiskt ganska mysigt) lilla metalltrappa. Ni kommer ut på perrongen och världsovana som ni är har ni ingen jävla aning om vilket håll ni ska gå för att komma dit ni ska, röda linjen mot Fruängen. Ni ska bo i en liten lägenhet i Mälarhöjden ni hyr via airbnb. Efter krångel och många felgångar blir ni tillslut hjälpta av en svinotrevlig man i medelåldern som motvilligt pekar er i rätt riktning. Tillslut!!!!! Efter att ha suttit på tunnelbanan i fem miljoner år och gått från stationen till lägenheten i ytterligare fem miljoner år kommer ni äntligen fram. Lägenheten är mycket märklig. På väggarna hänger det tavlor, massvis med tavlor, som alla föreställer strutsar. Ni tänker inte mer på det. (helt seriöst hände detta mig innan jag bodde i sthlm å va här å hälsade på).

Bildresultat för t-centralen regionaltåg

15:33 Ni åker in till stan igen för att en av er glömde pyjamas och absolut inte kan tänka sig sova i typ en t-shirt, som vilken annan normal person som helst, vilket ni andra blir otroligt irriterade på. ”Söder är väl mysigt?” säger en av er som absolut aldrig varit på söder och inte vet hur jävla vidrig Götgatan är. Ni går in på H&M där men hittar inga jävla pyjamasar. Tillslut frågar ni en personal som ba ”neeej tyvärr säljer vi inte pyjamasar här. inte heller underkläder av nån sjuk jävla anledning haha LÖNT att ha ett hm som inte säljer underkläder eller hur??”. Ni åker hem igen eftersom alla nu är irriterade.

18:39 ni har lagat mat och precis trängt ihop er vid det !pytte!lilla matbordet. Ingen kände sig inspirerad så det blev tortellini med ojämnt skurna gurk- och tomatbitar till. Ni äter upp på 10 min eftersom det är så lite mat och det blir lite stel stämning tbh. Vad ska ni göra nu lixom? Ni har bestämt er för att blanda drinkar (when in sthlm bitch) men ingen av er kan blanda drinkar så de blir jätteäckliga och alldeles för söta. Ni kör mobil-drickspelet ”heads up” och diskuterar vart ni ska ikväll. Tillslut bestämmer ni er för ”Wollmars” som ni hört så mycket om. Men innan ni drar tar en av er upp en påse ladd som ni unnat er denna helg (not, ni tar den skiten varje helg), ni tar det från en liten tallrik i porslin med ett dåligt ihoprullat kvitto nån av er fick när den lämnade tillbaka ett klädesplagg förra månadsslutet då det var lite ont om pengar.

Bildresultat för tortellini ica

23:42 Ni har varit på Wollmars några timmar och blivit lite kompisar med en tjej som heter Peyvand. Hon bjuder er på fernet och försöker få er hänga med till Spy Bar. Ni är sugna och nu mkt mer borta i skallen än planerat så ni tackar ja. Några minuter senare sitter ni i en UberXL på väg.

03:30 Spy Bar är fullt som fan, det går knappt att röra sig mellan rummen. En av er har redan hunnit skämma ut sig för Noel Flike, så när en annan av er blir utslängd för att ha kommit ut från toaletten med näsblod bestämmer ni er för att åka hem. Ni kramar Peyvand, byter nummer och lovar att höras imorgon. Ni har inte råd med taxi och missar tyvärr tunnelbanan precis så ni får vänta på Östermalmstorg i 29 minuter. En av er halkar på vägen från mälarhöjdens tunnelbana till lägenheten.

Bildresultat för spy bar trångt

(Fyfan fick aktiv ångest av den här bilden.)

06:41 Ni somnar tillslut efter att ha suttit uppe i evigheter och druckit mer äckliga drinkar. Ni borde gått och lagt er direkt när ni kom hem men eftersom ni är borderline alkoholister kunde ingen av er stå emot när alkohol kom på tal.

LÖRDAG

13:50 FUCK! Ni har sovit tills nu. Ni som skulle ha brunch :( Jaja. FUCK IGEN! Systemet stänger snart. En av er googlar fram närmsta systembolag och sen drar ni lott om vem som får det fruktansvärda uppdraget: bege sig ut. Det blir du. Det närmsta ligger i Hägersten.

Relaterad bild

16:14 Ni har nu alla duschat, klätt er och trots att ni bara varit vakna i 2,5 timme börjar det bli dags att göra sig i ordning för ännu en kväll. Jahapp. Var ska ni ikväll då? Ni smsar Peyvand och frågar vad hon ska göra ikväll. ”Det blir nog Moon! Kan tyvärr inte fixa in er men kommer ni tidigt så…”. En av er frågar om ni ”inte ska köpa mer”. Det ska ni. Som tur är har en av er en knarkkontakt i Stockholm efter en riktigt mörk resa till Ayia Napa 2013. Ni smsar och han svarar lite oroväckande snabbt med ett nummer. ”Ska vi kanske köpa två?” Säger en av er. ”Vi kan ju spara om det blir över men tänker för säkerhetsskull bara”. Det är såklart ofattbart dunkelt men ni nickar och tänker inte mer på det.

22:16 Ni är vid slussen och väntar på ”killen”, han är 16 minuter sen och ni har ”glömt bort” att äta middag. Tillslut dyker han upp, han ser ut att vara flera år yngre än er. I några minuter mår ni lite dåligt över det men verkligen inte tillräckligt för att typ orka ta individuellt ansvar, lol? Ni tror ändå inte på det. Ni fixar grejen och går sen in på pressbyrån för att köpa varsin korv.

23.11 Ni är på Moon. Ni har redan sett flera tragiska c-kändisar och andra ”profiler”. Ni hatar dem, ni tycker de är larviga, säger ni iallafall till varandra men är i hemlighet bara avundsjuka, vilket ni hatar er själva ännu mer för. Pga löningshelg var det lång kö trots att ni var ute i god tid och inträdet kostade mycket, mycket! mer än vad ni räknat med. Men ni har inte direkt några andra planer så där sitter nu nu, dricker era öl långsamt för att spara pengar och turas om om att gå på toa i ren tristess. Tillslut ser ni Peyvand! Hon har inte smsat att hon kommit men aja… Hon har väl glömt eller nått. Ni går fram och hälsar och hon ser lite ställd ut men introducerar er för sitt gäng.

Bildresultat för marcus berggren

SÖNDAG

02:47 Ni lämnade Peyvand ifred eftersom ni kände er som töntiga kusinen från landet. Istället har ni hittat ett gäng väldigt tråkiga ganska fula killar från Bromma som helt oförskämt pratat om sina jobb i 20 minuter vardera. Ni diskuterar även det otroligt spännande ämnet ”är människor från Stockholm faktiskt är så hemska som det sägs?”(ledtråd: ja). Plötsligt dyker en av Peyvands kompis ni hälsade på förut upp från ingenstans, gladare att se er nu än förut vad det verkar. Han ba ”tjejeeeer ska ni med på efterfest eller vi drar typ nu”. Han verkar ha fått nys om att ni har ladd och ni alla fattar egentligen detta men väljer att tro att han kanske faktiskt tyckte ni var rätt sköna. Ni följer med honom på en halv millisekund eftersom ni inte hade skjutit er själva i gommen om ni behövt svara på ännu en fråga om hur det är att inte vara från Stockholm.

Bildresultat för stockholmare

05:57 Ni är kvar på efterfesten trots att den är mörk som fan. Det märks tydligt att det här är en grupp mycket deppiga människor. Alla är i 30-årsåldern, ingen har familj, förhållande, rutiner eller något som ens skulle kunna liknas vid en sund livsstil om man så blundade med ena ögat och kisade med andra. Ett gäng sorgliga missbrukare i förnekelse pga ”alla jag umgås med lever ju så”. En av dem är 40 fucking år for christs sake.

Bildresultat för jerka johansson

06:38 Ni är kvar. Mörkt.

08:28 Ni är…. Kvar. Era jävla förlorare.

09:10 Ni är alltså fortfarande kvar?! Herregud gå hem.

10:12 Ni är äntligen på väg hem, motvilligt. Men ni var tvungna att gå nu eftersom ert tåg går 12.30 och ni har absolut inte ens börjat packa eller städa lägenheten ännu. Det är sol ute för er är det bara fruktansvärt eftersom ni är på väg ner. Det sticker och kliar i ögonen så mycket att ni knappt kan hålla blicken uppe. Ni har inte pratat med varandra på typ en halvtimme. Väl hemma krafsar ni ihop era grejer fort som fan och städar efter förmåga, det vill säga skitdåligt men ingen orkar bry sig om den eventuella avgift som kan följa med det.

Bildresultat för comedown drugs stock photo

12.29 Ni hann med nöd och näppe på tåget innan det gick (en minut för tidigt). Ni mår så fruktansvärt dåligt allihopa. Vad gör man ens när man mår sådär? Att härda ut till det är över känns helt jävla orimligt så ni går till bistron och beställer varsin…. Öl.

Bildresultat för beckmörkt

HAHA yes jag hann skriva klart det här inlägget innan tolvslaget. Frasse det ser ut som att jag kanske lyckas hålla vår my end of the deal ändå. Puss o kram.

3 kommentarer | “Myrnas ultimata helg i Stockholm”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Klara skriver:

  Hahahah

 2. kulan skriver:

  hahahah, mer sånt här!

  1. myrna skriver:

   Wow. mer? e du säker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp