7 saker du kan göra för att planeten inte ska gå under lmao

4:47 13 Apr 2019

[svartvit vine m tjej som väcks av att ngn kastar ett glas vatten i ansiktet på henne-voice] hello

Ja nu var det ju två goda månader sen jag sist skrev nått på den här skitsidan (nöjesguiden i allmänhet min blogg i synnerhet) så det är väl så tvunget dax. Framförallt eftersom jag varje kväll mellan bön å sömn aggressivt attackeras av insikten ”jag inte bloggat på två månader” och får så starkt ångestpåslag att det tar kanske iaf 15 extra minuter innan jag somnar. Vilket e helt efterblivet egentligen eftersom totalt noll (0) personer bryr sig om den här bloggen. Trots det e jag alltså uppe i 900 förlorade sömnminuter nu!!!! Wow!!!!! a neuros! thanks!!!!!

Nåväl. Just nu e ja på ett försenat tåg fr Lund till Stockholm. Jag och ingrid har varit på minisemester vilket vi har lyxen att unna oss bara sådär en vanlig vecka mitten av april eftersom jag jobbar med att ****** ********* och Ingrid e arbetsbefriad. Med två toppentimmar sömn i baggelurran å gårdagens King Calzone (yes, it’s true, jag är inte ätstörd längre) halvvägs upp t hjärnan tog jag mig äntligen i min inte tillräckligt hårt åtsittande krage och loggade på wordpress. Förvisso skriver jag nu ca en halv mening åt gången innan jag tar 10 minuters välförtjänt scrollpaus så snabbt går det inte och framåt går det kanske egentligen inte heller men. :). det… går (typ inte?).

jag tänkte blogga lite om miljön idag. det är så viktigt, för mig, att vi alla hjälps åt. att vi iallafall varannan workshop/cava-onsdag tar varandras händer stänger ögonen ler överklasslugnt. sen ÖNSKAR RIKTIGT HÅRT att allt kommer lösa sig. typ verkligen föreställer oss en framtid utan miljöproblem och sen bara jobbar vi allihopa mot den inre bilden! också känt som blondinbella-metoden. det må kanske så va, att de största företagen står för typ allt som e dåligt för/med miljön (källa sunt förnuft) men det är ändå viktigt att vi alla hjälps åt att clean up this freaking mess *snett leende uppdragna axlar armarna utslagna* I’m just the messenger!! här under följer några konkreta tips på saker DU, ja DU! kan göra för att rädda planeten.

 

1. Ta kanske 5-6 servetter när du fikar istället för 7-8. Det kanske inte låter som mycket skillnad och det är det inte heller men fik å sånt kan iaf låtsas som att de bryr sig när de får sätta upp sånna små lappar vid hållaren ”ta inte fler än nödvändigt” å man ba Hah PHEW!!! Det var nära att jag ensam gjorde mig skyldig till säkert 10 framtida klimatflyktingars död vilken osannolik JÄVLA cptur att jag hann se lappen!

 

2. E så ”slänga saker på marken e renaste form av miljöondska vi har” fortfarande en grej? Känns som d va största problemet när vi va små. Minns alla elevkårare i ens närhet som alltid så ”DU TAPPADE NÅTT” efter en när man slängde ett typ glasspapper på marken. Så roliga å sympatiska. U know what, för säkerhetsskull kan ni väl strunta i det. Inte fimpar och sånt såklart men annat ”riktigt skräp”.

 

3. Odla ditt Carl Bildt-hat. Folkrättsbrott går väl att förlåta men riktigt jävla ofräscht att va så ”involverad” m olja…

 

4. Källsortera. Eller lägg iaf allt i olika kärl uppe i lägenheten. Sen kanske du inte orkar göra det helhjärtat väl nere i miljörummet, stället där man slänger tidningar kanske e en bit bort så de råkar hamna bland kartongen ist osv. men jag tänker att det ändå typ e fine? Kärldelen uppe i lägenheten e nog ändå viktigast.

 

5. Reagera positivt när Greta Thunberg kommer på tal ett leende räcker typ.

 

6. Leta kläder på second hand. Man hittar ju sällan nått eftersom det krävs en viss typ av dedikation samt tid i skeppsmassor för att hitta på riktigt  fina second hand-grejer (och man vill ju ha fler fina grejer, sluta konsumera ska man väl lixom inte behöva bara för att det e nån halv grad som spökar hit å dit). Men man kan ju leta iaf. Och kanske ta en bild i Emmaus blomtrappa.

 

7. Ibland måste man ju såklart flyga inrikes men kanske inte varje gång! Prova ha några flygfria dagar varje vecka och innan du vet ordet av kommer det kännas helt naturligt.

 

det var alla mina tips. annars kan man ju bara sätta sig ner å vänta också, på grönare teknik å smarta lösningar! Tycker detta e en rimlig förväntansnivå att ligga på ändå. jag älskar inte att ha höga krav på er. sen e det ju också så att vi här i fina Sverige inte kan göra vårt sånt där biological footprint lr va fuck d heter tillräckligt litet även om vi slutade konsumera prick allt å levde helt självförsörjande (källa lilla drevet). så that’s just fucking GREAT!!!! nu ska jag köpa nån mat. eftersom det e sånt man sysslar med när man inte har ätstörningar.

Hejdå till alla förutom individens ansvar mh förbjud_tillväxt94

6 kommentarer | “7 saker du kan göra för att planeten inte ska gå under lmao”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anckarström GTFO skriver:

  Nästa blogginläggs arbetstitel ”Hur man bjuder ut emo Blair Waldorf eller gråter för att hon inte vill umgås med en sån som dig”

  PS. Öppna Macbook, Appstore, Ladda ner Outlook, Magi

 2. förbjud_tillväxt_jatack skriver:

  Oj vad jag blir besviken om detta var det du tog med från diskussionen

 3. Sab skriver:

  En annan viktig sak man kan göra är att INTE instagramma flygplatsölen man tar på väg till sin välförtjänta solsemester. Så man inte råkar uppmuntra nån att flyga. Viktigt att vara en förebild.

 4. Jonas Sjöblom skriver:

  Hört att du hatar Greta Thunberg något så JÄVULSKT, varför?

 5. Oskar skriver:

  Din blogg är bra och rolig!

 6. Capriciosa skriver:

  Hehe, kul att det finns arbete för sådana med svår skrivklåda. Mindre kul att vi skattebetalare skall skjuta till pengar för att delfinansiera detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp