män är faktiskt djur

4:28 14 Maj 2019

Jaaaa hej. :) Hur mår ni? Jag mår såklart piss. Hade en otroligt obehaglig upplevelse inatt med nån sån där ”sömnparalysis” eller vad det heter, som jag såklart drabbades av sekunden efter att nånstans online malligt deklarerat hur jag aaaaaldrig e med om sånt trams:) Ni vet hur det känns som en person typ sitter på en eller är i rummet. Jag upplevde det fast att ”personen” var mysig och försökte skedade mig? Oönskad intimitet fr nån mitt drömjag uppfunnit… Så jävla 10/10 grymt att mitt huvud utsätter sig självt för övergrepp. Love it,<3

På tal om övergrepp;) Idag tänkte jag prata lite om killar… Män… Love them….hate them…can’t live with them…can maybe with some effort live without them…. Nvl. Jag har ju ganska nyligen (lol ett halvår e verkligen inte nyligen?) blivit singel, och nått som tyvärr! Kommer med singellivet (trots att jag försöker undvika det som bara den, men ni vet hur det är, det drabbar en..väl? eller? hallå:)..) e liggandet med mer än en person. Förlåt jag vet att det är vidrigt och vulgärt och jag tar största möjliga avstånd från mig själv. Detta har iallafall fått mig börja tänka på hur killar är, hur killar faktiskt är. Och jag har landat i att ryktet stämmer, det är sant som det sägs, sägnen visar sig vara real… Män ÄR djur.

Inte för å va särartsfeminist eller så, jag tycker bara tjejer har fler medfödda OCH inlärda positiva egenskaper än killar vadårå??? Nej men ärligt. Jag vet att gemene feminist ofta pratat om män typ såhär ”vi förväntar oss mer av er! bevisa att ni inte är monster! jag TROR på att män klarar av att inte våldta”, och jag börjar försiktigt med små nätta försök till tankar undra om vi i feminismen kommit tillräckligt långt för å iallafall liiiite leka med den om att män helt enkelt är sämre varelser? Mer biologiska, mer underordnade sina instinkter och sämre på att ta kontroll över sina ”luster” (euw). Sen kan det ju säkert va så att de låga krav män alltid fått ställda på sig gjort dem oförmögna att separera sig själva från sina biologiska väsen, att det kanske handlar om både biologi och sociala strukturer.

Något jag med stigande förundran märkt och även fått bekräftat fr flera tjejkompisar är just det, hur killar kan bli under sex. Eller för att vara mer exakt kanske precis innan sex. Även de som in the streets är rimliga, vettiga, feminister, vänster (lol skoja), har en analys, är roliga, på riktigt faktiskt ÄR bra killar… Blir annorlunda ”in the sheets”, de får nått dimmigt i blicken, blir sämre på att höra vad man säger, sämre på att uppfatta en öht? Blir mer… Biologiska? Som att det plötsligt bara finns en grej i hela världen som spelar roll och det är att få ligga. Som att instinkten drabbar dem, vilket faktiskt är något jag kan relatera till. En gång tex när jag körde bil efter en 14 timmars jobbdag var jag så trött att jag helt på rikto tänkte ”jag bryr mig inte om jag krockar, då får jag iallafall vila”. Att jag inte menade det rationellt hjälpte tyvärr inte den oändliga känslan av att jag just då hade kunnat göra vad som helst för att få sova, till och med dö:)

Om vi nu leker att jag har rätt i att killar (kanske pga nån typ av evolutionär fördel det tidigare haft, en som egentligen inte är relevant i vårt moderna samhälle men ändå fortsätter prägla oss, ev att likna med hur besatta vi än idag är av socker?) är mer utelämnade sina instinkter, kan det kanske vara därför så många killar ”råkar” begå övergrepp, fast de egentligen inte vill, fast de egentligen är bra killar? Att de föds med sämre förutsättningar att vänta på samtycke i intima situationer? Och att de när anklagade har så otroligt svårt att ta till sig anklagelsen? För att de ju ”vet” att de är bra killar eftersom de i teorin är bra killar, och har svårt att interagera sitt spontana känsloliv med sin hela personlighet?

Jag tycker sättet vi pratar om övergrepp på är binärt och lågtakat, alla män som begår övergrepp är dåliga människor men det är för att alla människor är dåliga människor. Detta är bara ett relativt vanligt (pga biologi, normer, whatever) sätt för killar att vara det på. Jag menar såklart inte att killar inte borde hållas ansvariga för hur de beter sig, enligt mig föds alla med olika förutsättningar men samma skyldigheter att vara bra människor. Jag menar bara att vi kanske kan ha en annan approach till hur vi löser denna hopplösa situation som är KILLAR. Uppenbarligen är det inte alla killar som är tragiska offer för sina drifter, det finns många (säkert 3 eller 4 heh skoja:P) som trots dimmig blick respekterar ett nej och det är flera som alltid väntar på samtycke eller till och med är så toppen att de lyckas uppfatta det utan att tjejen måste använda ord som en annan encellig organism.

Min erfarenhet är att de ”bästa” killar är de som hatar sig själv eftersom med självhat kommer självkritik. Inte de med djupast analys eller mest woke åsikter, utan de med ett brett känslomässigt register och bra självkännedom. De som vet riskerna med sig själva. Precis som med människor överlag, de bästa är de som fattar att de inte endast är bra människor som ibland råkar gör dåliga saker utan de som fattar att de är både bra och dåliga människor.

Vill återigen förtydliga att jag inte försvarar män som våldtar eller begår övergrepp. Min paradåsikt är verkligen att det är var å ens viktigaste jävla ansvar att kunna kontrollera alla sina egenskaper som på något sätt, överallt på skalan, kan vara skadliga för andra. Och lyckas man inte med det får man ta konsekvenserna:) Jag önskar bara att vi kunde prata om killars efterblivna sexualitet på sätt som inte är ”alla som tjatar om sex är monster”, börja fundera på och hitta strategier för hur killar ska lära sig emotionell intelligens på det sätt tjejer pga normer får mer ”gratis”. För jag tror verkligen det är där det börjar.

Tldr::::: hur ska vi göra för att killar ska bli lika bra som tjejer?

Det var allt för mig. Puss å kram å hejdå till alla förutom ni som kmr anklaga mig för att försvara våldtäktsmän.

4 kommentarer | “män är faktiskt djur”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. polarvortex skriver:

  just den här typen av diskussion har jag hela tiden saknat kring metoo. vad säger biologin om mäns sexualitet. vad om det inte går att garantera att män kan kontrollera sin kåthet? för att typ så beter sig arten människa. och isf ska man då – självfallet samtidigt som utbildning, diskussio, upplysning etc – tänka på strategier som t ex att varna kvinnor för att gå hem med män etc. kanske utveckla anti-kåthetspiller som t ex klubbar kunde ha i entren som obligatoriskt för män (i sig såklart inte konstigare än p-piller) etc etc

 2. Joel skriver:

  Väääldigt bra skrivet och tror verkligen på detta ”Min erfarenhet är att de ”bästa” killar är de som hatar sig själv eftersom med självhat kommer självkritik”.

  Skam och självhat är otroligt stora motivationsfaktorer för att kunna utvecklas och har legat som drivande katalyst under stor del av mitt ”vuxna” (typ 15-år frammåt?) liv.

 3. heep skriver:

  I en annan värld hade vi inte varit så bedrövligt olyckliga. Med det sagt önskar jag ett till inlägg, kan inte det vara i någon bättre riktning?

  1. peeh skriver:

   Sista gången jag inkräktar. Men din text. Vi vill nog alla läsa och känna din text. Får en säga att talangen är din, som olyckan, som orden, som livet, som ljuset, och att trösten är min? Jag skäms varje sekund denna minut men låt det va. Din text vill jag läsa och känna. Om du vill eller måste.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp