Man kan inte ha killkompisar

5:32 17 Sep 2020

Där sitter hon. Omringad av söta killar. De tittar in i kameran och ser ut att njuta av sensommaren. De är alla kompisar och jag undrar vad hon har som inte jag har? Frågan väcks inom mig som ett litet djur som nu lever och härjar fritt. Varför har inte jag killar och män i mitt liv som jag kan kalla för nära vänner? Är det hon som är manstillvänd och naiv eller jag som är mansfrånvänd och cynisk? 

Jag önskar att jag kunde säga att det hela redan började när jag som liten undvek att umgås med killar. Men det är tyvärr inte sanningen. Jag växte inte upp på kloster eller med en frånvarande pappa. Faktum är att jag drogs till manligt kodade intressen som spökboll, matlagning med max tre ingredienser och jag njöt av att bygga ihop ikeamöbler. Men med tiden insåg jag att det inte var så kul att vistas i de manliga rummen. Där osade det stora egon och avsaknad av emotionell intelligens. Ett tag försökte jag s.k “armbåga mig fram” men tillslut inser man att armbågarna börjat få konstiga blåa bulor och att tillvaron är mycket mer harmonisk i kvinnliga sammanhang. Man går därför med i alla gärisgrupper som finns, engagerar sig i identitetspolitik eller vistas på valfri plats som inte innehåller proteinpulver och plötsligt är den manliga närvaron otroligt frånvarande. Man trivs där, i den feministiska bubblan och man tänker att kanske ett celibat inte hade suttit helt fel. Det visar sig, att det i slutet av dagen, verkar vara det enda man kan göra för att inte vara en del av den ofrivilliga könsmaktsordningen. 

Men att leva ett separatistisk liv är med min sexuella läggning tyvärr inte möjligt. Behovet av manlig bekräftelse kvarstår och eftersom vi i lektion nr ett lärde oss att det ultimata beviset på att du är en värdig kvinna är att vara knullbar, så är det det det man blir. Ibland är tanken på att en man vill ha en så pass attraktiv i sig själv att man helt glömmer bort sin egen agenda. Detta gör att förskollärarna tillslut hade rätt: tjejer och killar kan inte bara vara vänner. Varför skulle man ens vilja _bara_ vara vän med en söt och gullig singelkille? Vissa menar att man därför ska umgås med killar som redan är i förhållanden men det är fakta jag direkt avfärdar. Om den manliga vännen varit tillsammans med en tråkig Alicia som lägger ut bilder på en halvtaskig solnedgång med captionen “livet va” så krävs det inte mycket för att få dessa livskrisande män på fall och plötsligt ligger dem under ens täcke och berättar att han snart tänker göra slut med henne.

Detta betyder att ekvationen slutar där vi började. En manlig vänskap inleds antingen direkt med en spänning, eller så gör den inte det och då är det bara en tidsfråga innan han 1) Visar sig vara sexköpsliberal. 2) Inte tycker Lor*ntz gjorde något fel Eller 3) Stöter på dig.

En av mina vänner menar att killkompisar är som att kolla på Paradise Hotell. Hjärndöd passiv underhållning. Som ett avbrott i verkligheten. Men helt ärligt föredrar jag andra typer av eskapism. Jag har alltså valt att ägna mig åt kvinnlig vänskap och vet därför knappt någonting om män. Bilden jag ser på de söta killarna som omringar den skrattande tjejen väcker frågor hos mig. Vilka är dessa män? Vad pratar hon med dem om? Vart bor dem under vintern och vad äter dem? Denna okända art reduceras till objekt som är kul att ha att göra med när vinden viner men helst inte mer än så. 

Att det finns status i manlig vänskap är inte konstigt. Det betyder att du är mer än ditt kön. Du är inte bara någon man kan ligga med, du är en människa! En likvärdig! En i gänget! Det måste kännas bra? Att lägga ut bilden på killkompisen som ännu inte frågat om han får komma i din mun. Men ser hon inte mellan fingrarna, eller är det jag som famlar i mörkret? Kanske att det hade varit bra för mig att ha en killkompis eller två. Kanske är det först då jag sluta med denna Carl von Linné feminism och förstå att folkslaget män inte endast är onda varelser som förstör mig och mina tjejkompisars liv. Men som jag alltid brukar säga: tills motsatsen bevisas.

25 kommentarer | “Man kan inte ha killkompisar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Oj! Vem är det nu som skuldbelägger andra människor?

    1. syndafallet skriver:

      Anna! Ta de med en nypa salt!

    2. Theresa skriver:

      Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
      1) Love Spells
      2) Förlorade kärleksformer
      3) Stoppa skilsmässa
      4) Äktenskapstavlar
      5) Graviditetsförtrollning
      6) Breakup Spells
      7) Döden
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
      via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  2. A skriver:

    Herre fkn jävlar va spot on behövde detta idag 😰

  3. Hanna skriver:

    Kanonbra analys! Släpper nu omedelbart tanken om att jag borde ha ngn killkompis och är enbart GLAD att ha så många grymma kvinnokompisar. TACK.

  4. Kevin skriver:

    Börja skriva på en skönlitterär bok istället för att fabricera så många små osanningar.
    Hade nog gått långt tror jag.

  5. Språkpolis skriver:

    Snälla lär dig skillnaden på de och dem. Pinsamt att skriva fel flera gånger i denna text.

  6. Anna skriver:

    Jag heter Anna, jag bor från Stockholm Sverige, jag tror att vittnesbörd är verkliga bevis på mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner lugn, kärlek och förtroende återvända i förhållande som jag har hittat samma i mitt äktenskap idag Jag är väldigt glad att dela mitt sanna livsvittnesmål här ute. Jag läste liknande kommentarer om blogginlägg från olika människor över hela världen som talade bra om mannen Dr. Oduduwa Love-spell caster. Innan nu tappade jag hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag fick kontaktkommunikation från andra Spell-casters. Jag älskade att stava charm tidigare för att få tillbaka min före detta man hemma men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att få tillbaka min ex kärleksman tillbaka till mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr. Oduduwa på sin personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
    Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och till våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
    Jag förklarade alla mina förhållandeproblem för Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att få tillbaka min ex kärleksman man hemma för att förnya kärlek och förtroende.
    Jag följde noggrant alla instruktioner som gav mig av Dr. Oduduwa kärleksstav. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärlek-magi för min räkning, min ex man ringde mig på mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se det var ett telefonsamtal från min ex, oh Jag blev så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått sms, inga samtal och inga mail skickas till mig. Oj, jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och lycka i mitt hjärta som delar detta vittnesbörd här i dag, min kärleksman Erickson återvände och kom hem för att möta mig med kärleksgåvor.
    Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte hade varit möjligt.
    Alla som läser den här artikeln här går igenom äktenskapskrisen, och för dem som delar hemliga hjärttårar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt mailmeddelande till det stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  7. Johanna skriver:

    Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna också. Jag såg ett inlägg om hur en dam återförenades med sin man och jag bestämde mig för att pröva denna läkare som hjälpte henne eftersom mitt förhållande misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt det för att jag var desperat, men till min stora förvåning hjälpte den här doktorn mig och mitt förhållande är nu perfekt precis som han sa till mig att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt tidigare att han inte älskar mig längre. Jag kan inte säga så mycket, men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande är här e-postmeddelandet: [drogunduspellcaster@gmail.com] kommer din partner definitivt att återvända till dig.

  8. jack skriver:

    Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på 250 000 kronor som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  9. Felix skriver:

    Jag bor från Förenta staterna,
    Jag är skild från en son och min son heter Felix, han är 12 år nu,
    Jag hade en dålig upplevelse i mitt förflutna Förhållande, det är en väldigt lång historia men jag kommer att förkorta det för dig att förstå att vi ibland måste fatta ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
    Min fru skildes från mig för att gifta mig med en annan man som bodde i samma stad. Jag bad henne om ursäkt och jag bad henne att återvända till mig och till vår son,
    för några dagar sedan läste jag en artikel på relationsbloggen publicerad av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsrelationsupplevelse på en blogg och hon skrev ut e-postadressen till Dr. Oduduwa Love Spell Caster som kan återställa bruten kärleksäktenskap och få tillbaka tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
    Jag trodde aldrig på magi, förrän min son sa att jag hellre skulle prova att få sin mamma hemma.
    Jag skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på bloggen för att kontakta Dr. Oduduwa kärleksstav. Jag förklarade för honom allt som händer mellan mig och min före detta fru.
    Jag fick ett svarsmeddelande om att han kan hjälpa mig att få henne tillbaka hem för att älska och lita på mig som mer än någonsin tidigare, jag försökte det och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Oduduwa kärleksstav. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min före detta fru Laura, bad hon om ursäkt för mig, Laura gick tillbaka hem, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att hon lämnat honom så länge.
    det fungerar som magi verkligen för det är så fantastiskt hur kärleksstav fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
    Jag rekommenderade starkt alla som läser detta vittnesbörd och som genomgår förhållandeproblem att söka hjälp för att återställa sann kärlek och förtroende till kärleksförhållande. oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
    det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här fantastiska mannen Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  10. 123vip skriver:

    Thank you very much for this useful article. I like it.
    123vip

  11. Loana Alin skriver:

    Min man har börjat behandla mig bättre, och det har varit en läkningsprocess för oss båda. Mardrömmen som varat i nästan 2 år är äntligen över. Det är som att vi blev kära igen! Vi har båda lagt det förflutna bakom oss och försöker gå framåt – och för första gången på länge ser framtiden mycket ljusare ut. Jag kan inte med ord uttrycka hur tacksam jag är mot Dr Ilekhojie! Det är som att vi äntligen har återupptäckt de där sakerna om varandra som fick oss att bli kära från första början. All oro och stress har helt enkelt försvunnit. Tack Dr Ilekhojie för att du räddade mitt trasiga äktenskap. Jag och min man lever lyckliga igen. Allt tack vare Ilekhojie. Kontakta honom för att återställa ditt äktenskap E-post: (gethelp05@gmail.com Ring eller Whatsapp +2348147400259

  12. Hanerry skriver:

    Learn the distinction between they and them, please. It is embarrassing to see multiple errors in this paragraph https://thewikiinc.com/.

  13. Roberto Mayor skriver:

    Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

  14. Roberto Mayor skriver:

    #Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

  15. Endre skriver:

    Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande

    Behöver du lån? Maila i så fall: dakany.endre@gmail.com

  16. from start to finish I read all your articles. It’s really unbelievable. It’s really unbelievable. I didn’t expect to receive any new news from here.

  17. Really good article it was interesting and useful content . Thank You

  18. Invovision is your one-stop destination for comprehensive IT solutions. From SEO and graphic design to web and app development, Odoo customization, cyber security, and digital marketing we blend expertise with innovation. Our client-centric approach ensures tailored solutions, delivering reliability, scalability, and security. Partner with us for a digital journey where your success is our mission.

  19. pearl skriver:

    Thank you for sharing your personal experiences and insights. It makes your blog relatable and enjoyable to read. Thanks! Pearls

  20. ShaunHarper skriver:

    Oh no, lo encuentro bastante simple. Hay muchas maneras de conocer a un extraño. Por ejemplo, conocerse a través de una aplicación de juego de citas o participar en un juego de conversación [url=https://techloky.com/es/games/mouth-of-the-month]game mouth of the month apk[/url].

  21. ShaunHarper skriver:

    Oh no, lo encuentro bastante simple. Hay muchas maneras de conocer a un extraño. Por ejemplo, conocerse a través de una aplicación de juego de citas o participar en un juego de conversación game mouth of the month apk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg